הסדר שאתה מציע נכון גיאוגראפית אבל לא יעבוד בגלל מזג האוויר. לנפאל צריך להגיע במרץ – אפריל או אוקטובר נובמבר אם רוצים לצאת לטרקים. מרכז ודרום הודו רלוונטית לטיול בחורף, עד מרץ פחות או יותר. מעבר לזה חם מאוד ובסביבות יוני מתחילים המונסונים שהופכים את החוויה למורכבת יותר. חשוב לבדוק את מזג האוויר בכל יעד ברשימה ולראות מתי היעד רלוונטי מבחינת מזג אוויר (אתה לא רוצה להגיע לפיליפינים ולגלות שאתה בתקופת הטייפונים כשיכולת להיות שם כשמזג האוויר נהדר).
מעבר לזה, אמנם 7 חודשים נשמע הרבה, אבל העולם גדול… גם בלי הנושא של הבודהיזם יש לך בעיני יותר מדי מדינות ופחות מדי זמן.
קח בחשבון שגם בצפון הודו אפשר לעשות טרקים מרהיבים, חפש ביוטיוב טרקים ב לדאק (LADAKH) ואם אתה רוצה לשבור לי את הלב שלח לי תמונות שלך מטרק פין פרוואטי אותו אני חולם לעשות יום אחד – להתחיל בפרוואטי ולסיים בספיטי.
לגבי טרקים בנפאל, אני לא חושב שצריך לפחד מזה או להשתפשף לפני שמתחילים. צריך להיות חכמים אבל אין בעיה שהטרק הראשון יהיה למחנה הבסיס של האוורסט, לגוקיו או סובב אנאפורנה. כשתסיים את הראשון תוכל להחליט מה הלאה.
ואם תחליט שהיית רוצה גם ללמוד בודהיזם ולא רק לראות מנזרים ונזירים אז בוודאי שתצטרך לצמצם יעדים. יש בתאילנד מרכזים ומנזרים בהם אפשר לשבת בריטריטים למתחילים ומתקדמים, וגם בנפאל ובהודו. במדינות האחרות שציינת אני מאמין שיש אבל לא מכיר. דרמקוט הצמודה לדרמסלה שבצפון הודו יכולה להיות מאוד נוחה להתחלת הרומן עם הבודהיזם (שיכול להפוך לחתונה...) כי יש שם מרכז ויפסנה על פי גוונקה בו יש קורסי מדיטציה של 10 ימים למתחילים ומתקדמים (וגם ריטריטים של 20 יום למנוסים) ובצמוד אליו את מרכז טושיטה (TUSHITA) בו מלמדים במסורת הבודהיזם הטיבטי וגם שם יש ריטרטים של 10 ימים למתחילים וקורסים נוספים למתקדמים. לא רחוק משם יש את הספריה הטיבטית בה יש שיעורי בודהיזם יומיומיים. אז הנה, אם אתה רוצה ללמוד קצת בודהיזם חודש עובר מבלי שטיפסת על הר אחד…
בנפאל יש את מנזר קופאן (KOPAN) שמעביר קורסים למתחילים ומתקדמים ואת IBA ( ראשי תיבות של International Buddhist Academy) בו יש קורסים ארוכים לצד שיעורים יומיים בנושאים הקשורים לבודהיזם (מדיטציה, חמלה, החכמה הבודהיסטית ועוד), שניהם בעמק קטמנדו. IBA נמצא במרחק הליכה מהסטופה של בודהנאת וקופאן קצת יותר רחוק. על כל המקומות הללו אתה יכול ללמוד דרך גוגל.
רק אגיד בעניין טרקים, שאם תצא לטרקים אחרי שלמדת קצת בודהיזם טיבטי, ובמיוחד אם תבקש הסברים על האייקונגרפיה (הציורים ומשמעותם) המנזרים, הסטופות ואבני המאני שתראה בדרך יקבלו משמעות הרבה יותר עמוקה. זה קצת כמו ללכת בספריה יפה בלי לדעת לקרוא לעומת לאחר שלמדת לקרוא...
זה הזמן להתחיל לקרוא על המקומות (גם פה באתר), להחליט מה יותר מעניין או חשוב לך ומה פחות ולתכנן את הטיול כך שאתה לא מפספס את הדברים שחשובים לך, ואז לחזור עם שאלות ממוקדות.