הודו התחילה לחסן את תושביה נגד קורונה...
-
-
שיהיה בהצלחה וירוץ מהר.
-
-
-
יש מדינות בדרום הודו בהן קאסטות מחוץ לחוק -
לדעתי תומר התלוצץ.…
אם תקראו את הכתבה במלואה, תבינו שיש תעדוף מובנה (רופאים, תותים רפואיים וכו'), ללא קשר לקסטות...
-
לא לגמרי התלוצצתי.
מאיזה קאסטות הרופאים בהודו? אני מנחש שבעיקר ברהמינים.
סוציולוגים ואנתרופולוגים יגידו לך שבמקרים רבים הוצאת הקאסטות אל מחוץ לחוק זה 'מס שפתיים'.
גם גנדי שדיבר על שיוויון וביטול קאסטות, התנהג בצורה 'קאסטאית'. הוא היה ברהמין, ולמשל, הוא לא אכל אוכל שהוגש לו כמנחה ע'י קאסטות נמוכות יותר וכו'.
זה הרבה עניין של תרבות הודית מושרשת, גם עם אסורה רשמית בחוק. אם תהיתם למה עוני בהודו הוא יחסית שקוף ('הם מקאסטה נמוכה/טמאה עוני אצלם זה דרך חיים')
-
עניין הקאסטות מעניין ואפשר להתפלפל עליו עוד הרבה.
בעיניים האגואיסטיות התיירותיות שלי ולפי הקצב ה אופטימאלי, הודו לא תיפתח השנה וגם לא נפאל. או שהודו תיפתח כמו שנפאל פתוחה היום שזה לא ממש מבטיח……
בינתיים אני מתכנן לחורף הקרוב עוד טיולים בארץ…
אם יהיו הפתעות בקייץ או בחגים זה יהיה בונוס מבחינתי.
-
@תומר אמר:
לא לגמרי התלוצצתי.
מאיזה קאסטות הרופאים בהודו? אני מנחש שבעיקר ברהמינים.
- “...ראשית יחוסנו 30 מיליון רופאים ורופאות, אחים ואחיות ועובדים חיוניים אחרים. לאחר מכן יחוסנו 270 מיליון אחרים - בני 50 ומעלה או הסובלים ממחלות רקע."
בדיוק מה שנעשה בארצינו, נטולת ה”קאסטות”.
סוציולוגים ואנתרופולוגים יגידו לך שבמקרים רבים הוצאת הקאסטות אל מחוץ לחוק זה 'מס שפתיים'.
גם גנדי שדיבר על שיוויון וביטול קאסטות, התנהג בצורה 'קאסטאית'. הוא היה ברהמין, ולמשל, הוא לא אכל אוכל שהוגש לו כמנחה ע'י קאסטות נמוכות יותר וכו'.
- מזכיר לי מישהם מוכרים.
זה הרבה עניין של תרבות הודית מושרשת, גם עם אסורה רשמית בחוק. אם תהיתם למה עוני בהודו הוא יחסית שקוף ('הם מקאסטה נמוכה/טמאה עוני אצלם זה דרך חיים')•
- גם זה מזכיר לי משהו שראיתי בחדשות המקומיות.חבל, דווקא היתה בדיחה טובה.

ואם אתה מודאג: "היום התחילו את מבצע חיסוני הקורונה בקרב עובדי הניקיון והסניטציה של בתי החולים. אחריהם אחיות ורופאות."
-
תומר, הרופאים לאו דווקא מקסטת הבהמינים…
דרור,
נפאל כבר פתוחה לתיירים... נכון שצריך בידוד של 7 ימים, אבל לאחר מכן, אפשר לטייל רגיל.
אני מאמין שגם הודו ובטח נפאל, יפתחו את שעריהן לתיירים מחוסנים.
(להזכיר לך, גם כשכתבתי לפני עשרה חודשים שלא נוכל לטייל בהודו בזמן הקרוב, הטלת ספק בדברי, וחשבת שאני מחמיר...)
-
@dregev03 אמר:
בינתיים אני מתכנן לחורף הקרוב עוד טיולים בארץ…
אם יהיו הפתעות בקייץ או בחגים זה יהיה בונוס מבחינתי.
לללא דרור ללללללאאאא !
מה זו הפסימיות הזו? לא מרשה לך
(אני עוד לא ויתרתי על החורף. כן – הנוכחי
️) אני לא שורדת עוד גיחה ל״גני הברון בזכרון״ 
-
ענבר
את טיילת מנוסה.
מה את הולכת לגני הנדיב בזכרון? הלכת בשבת?
אם כבר מקום כזה אז באמצע השבוע. יפה מאוד לרוץ שם וגם לא רע לרוכבים מתחילים.
על ״סובב זכרון״ שמעת.
מסלול יפה מאוד של 22 ק״מ שהיום הלכתי 2/3 ממנו.
כשיגמר הסגר יש את הנגב (גם יש מקומות שמתמלאים בסופש״ים) והערבה והרי אילת שהם מדהימים בכל קנה מידה.
אמרתי מה שאמרתי אחרי שהסתכלתי בשאיפות ההודיות לחסן 300 מיליון שזה רבע מהאוכלוסיה שלהם ואני באמת מאחל להם הצלחה אבל זה לוקח זמן.
אני דווקא יותר אופטימי לגבי ארה״ב ובריטניה המוכות כי הן התחילו לחסן ………
סתם מנסה לנתח נתונים והלוואי שאני טועה
-
ההשכלה כבר מזמן לא רק נחלת הברהמינים.כבר התפרסמו לא מעט מדענים ואנשי רוח בעלי שם עולמי מבין ה”אסורים במגע”, גם רופאים.
בטיול פגשתי שלושה מצמרת השלטון והעסקים בהיידראבאד ואכלנו צהרייפ יחד.
כאנשי השלטון המקומי שאלתי אותם כל הקסטות באנדרה פראדש והם טענו שאין שם כל הפרדה, לא בעבודה ולא בחינוך.
בקרלה, אחרי עשרות שנות ממשלה קומוניסטית או קואליציה עם הסוציאליסטים אין שום סימן של הפרדה.
במדינות הדרומיות האחרות קשה למצוא הפרדה.
-
גנדהי לא היה ברהמין. באופן כללי הוא היה מקאסטה של סוחרים. חלק מחברי האשרם של גדהי היו מקאסטות נמוכות, כולל בני קאסטת הטמאים כשגנדהי התעקש שהם יאכלו עם כולם ויגורו עם כולם.
בהודו יש מכסות לימודים לבני קאסטות נמוכות ויש רופאים מקאסטות נמוכות. לפני שאתה זורק רפש על מדינות אחרות צא ולמד על מצב המוביליות החברתית בישראל. גם לנו יש לא מעט עבודה בעניין.
-
שחר כהרגלו צודק!
זה נכון שרוב הרופאים ההינדים הם ברהמינים, אבל יש גם הרבה מוסלמים וסיקים.
27% מהרופאים ההינדים בני מעמדות נמוכים (על פי חוק לימודים והפליה מתקנת), וכפי שכתבה aljaj , את מי שהתחילו לחסן אלו חיילים וצוותים רפואיים, ללא הפליה...

-
קצת עובדות על גנדהי

-
ו...הראשון להתחסן - Experience was really good, feeling happy, says India’s 1st person who receives Covid-19 jab India’s first coronavirus vaccine shot was administered to Manish Kumar, a sanitation worker, at AIIMS in Delhi on January 16 - סניטר.
*שר הבריאות ימתין עד שיגיע תורו להתחסן.
-
רפש אני זורק על הרומנטיזציה שעושים להודו. אני יודע על מוביליות חברתית בישראל. עצם ה'הכרח' לשריון משרות ציבוריות לאוכלוסיות מסוימות (במקרה של הודו קאסטות נמוכות) מראה כיוון תרבותי, שלא מאפשר כל-כך לאותן אוכלוסיות.וזה מה שאמרתי- חוקי מדינה אולי משקפים רצון נורמטיבי, אבל המציאות בשטח במידה רבה תלוית תרבות, זה שיש חוק 'ביטול קאסטות' לא אומר שהחיים עצמם בהודו ביטלו אותן
זה שגנדי הטיף לארוחה משותפת לא סותר את זה שלעיתים זה היה כמס שפתיים
קצת פרטים על גנדי
https://m.ynet.co.il/Articles/4048661
דרך אגב, בדילמה בין מאבק אלים או 'לא אלים' לעצמאות, אומרים שזה תלוי בגורם מולו אתה נאבק. גנדי השתמש במאבק לעצמאות הודו, במערכת המושגים שבעזרתה הבריטים תפסו את הודו. וכנראה בגלל זה 'הלך לו'. מאבק לא אלים לעצמאות (בגדול) לא ממש הלך במקומות אחרים בעולם.
העולם המערבי אוהב לראות ב'חוכמת המזרח' משהו קסום, אבל מעדיף לעיתים להתעלם ממנהגים בעייתיים באותם מקומות (כמו המנהג ההודי שאלמנות קופצות לאש בשריפת גופתו של הבעל)
-
גני הברון זה ב'אלף מטר' שלך?
כשיפתחו אופציות, לשדך אותך לחוג אלעד?
אמנם חבורה שלכל אחד יש שריטה, אבל תכלס כיף ללכת איתם
-
תומר תודה
כבר אמרתי לתאי בעבר בכל מיני הקשרים שאני פחות איש של קבוצות וחוגים.
אוהב לארגן ולתכנן בעצמי. גם באופניים אני רוכב בשטח כבר 25 שנה לבד רוב הזמן. גם במקומות נידחים ויחסית מסוכנים. ואני לא חושב או טוען שזה חכם.
להליכות רגליות, אחרי שהתפרקה לי הקבוצה שלי של שביל ישראל שכללה אותי ועוד שניים אני מנסה לצאת עם עוד זוג או שניים של חברים.
בקיצור תודה אבל כנראה שלא מתאים עבורי