ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חלומות קיץ

פורום אירופה
    מידע כללי על בילוי וחיי לילה בוינה
    9
    41
    4458
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • צחצח המטייל
      צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

אני עדיין מפנטז על טיול הקיץ שלי.

הבן שלי מתגייס בנובמבר וזו הייתה אמורה להיות שנת טיולים משפחתיים בהרכב מלא אחרונה ומיוחדת.

את אפריל כמובן פספסנו.

אני אישית אופטימי לגבי הקיץ. פשוט מכיוון שזה חורבן כלכלי אדיר אם הסגר הזה יישאר עד אז ויש ניצני תקווה באוויר . אבל מי יודע.

מה דעתכם?

ספרו על פנטזיית טיול הקיץ שלכם

בהנחה שייצא לפועל הייתם משנים משהו?

משה 22 דוקטור דו ליטל גדליהו מהגרעין 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

אתה רוצה לשמוע את שלי ? 

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • צחצח המטייל
          צחצח המטייל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אתה צריך לפנטז שלא יקצצו את הפנסיה התקציבית שלך🤣

משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • משה 22

@צחצח-המטייל

זה לא יקרה 

יש הסתדרות ..... תודה לאל.

ניסו בעבר ... זה פרה קדושה.

אבל אני יכול לכתוב כאן את טיול החלומות המתוכנן לסתיו בהתאם לרצונך באופן מפורט.

• משה 22

@צחצח-המטייל

דרך אגב בסיום מלחמת שלג לקחו מכלל העובדים מה שנקרא מילווה שלום הגליל .

מה שסביר שיקרה עכשיו מכלל האוכלוסייה ודוקא פה אין לי התנגדות לגילוי אזרחות טובה ולהסכים לניכוי של מספר שנים מהשכר אפילו 20 אחוז.

למען שיקום המדינה והחזרת היציבות הכלכלית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צחצח המטייל

@משה-22

בשמחה. רק לא להשתחצן יותר מידי בבקשה

תוסיף דווקא דברים לא חומריים ואולי משפחתיים או רגשיים. תחשוף פן נוסף אצלך.

מה ההרכב  המשפחתי של הטיול שלך?, מה כל בן משפחה שלך אוהב בטיול כזה ולמה הוא מצפה? מה יכול להיות רגע השיא שלו וכו'

לגבי פרות קדושות. פרות קדושות רבות כבר נשחטו וישחטו במשבר הזה. אין ביטחון לשום דבר.  אבל זה לא הנושא

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • משה 22

@צחצח-המטייל

צריך לישון על זה לילה .

שחצנות זה לא אני אבל גאווה יש והרבה.

טיול אישי ללא משפחה .. צריך להנות מתי שהוא.. 

רגשנות .. מזמן בנוי אחרת.

חשיפה .. כבר דיברנו שאסור לי.

אבל מבטיח לנסות להעביר את התכנון בכתב למרות שהוא יהווה סתירה ושבירת מוסכמות הנהוגות בטיולים הרגילים שכבר דנו פה בהיבטי תכנון מסלול זמן ומרחק הספק ריגושים בהיבט האקסטרים מתובלל ביוקרה תוצרת גרמנית ואיכות שוויצרית.

אנסה להציג טיול בזוית קצת שונה.

• צחצח המטייל

@משה-22

איפה היוקרה של המשפחה שלך?

של אשתך שאתה אוהב

של הילדים שאתה כל כך גאה בהם

ספר על זה

זו גאווה שנשמח לקרוא בהקשר של הטיול כמובן

• משה 22

@צחצח-המטייל

זה יהיה בסדר הם לא יפסידו להיפך יקבלו פינןק סופר שווה פי כמה כמה מעלות הטיול שלי... אבל נתקדם לאט לאט .

רק עכשיו נכנסתי הביתה מהעבודה .. .

מחר בבוקר נעלה על הפוסט את העלילה בראש רענן מהמשרד . מקווה שלא יפריעו לי ...

צחצח המטייל משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • צחצח המטייל

@משה-22

עכשיו סיקרנת אותי

לילה טוב

• משה 22
                          משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

בוא נתחיל !

תקציר מנהלים עיקרי התכנון :

במקור התכנון היה ליציאה בחודש יוני אולם מגיפת הקורנה הכריעה וכל הלו”ז הוסט לחודש אוקטובר ובגלל אילוצי הזמן קוצר ל- 11 יום במקום 14 יום.

הבסיס לתכנון המסלול התבסס על טיול שביצעו קבוצת אופנוענים מהולנד במטרה לחצות את רכס האלפים רק דרך מעברי ההרים בנקודות שיא הגובה כ- 50 מעברים.

אני השתמשתי בבסיס התכנון שלהם והורדתי/הוספתי שינוים המתאימים לי היות ואני לא רוכב על אופנוע ורוצה לשלב אלמנטים נוספים/אחרים.

תוואי עקרוני – מסלול מעגלי מתחיל בגרמניה – אוסטריה – איטליה – שוויץ – גרמניה.

הטיול מכיל את התחמים הבאים :

מעבר של עשרות מעברי הרים מעל 2000 מטר.

עליה לפסגות וקרחונים חלקם ברכבלים וחלקם טיפוס רגלי וטיול טבע.

לינה במלונות 5 כוכבים והיכן שאין התפשרתי על 4 כוכבים.

ארוחות הערב במסעדות מומלצות / בעלות דירוגי מישלן.

שכירת רכב יוקרה לצורך הטיול.

החיים טובים בערבים בפאבים/ מועדונים , וסיום מסלול מתיש כל יום בספא ועיסוי מפנק.

הקדמה לפני שנצלול פנימה:

הטיול מתוכנן למטייל בודד ( אני ) מכיוון שתחומי הטיול אינם מעניינים את זוגתי וילדי שמעדיפים חופשות בחו”ל ע”ב בטן גב, קניות וכד ( חרשנו כבר עת העולם והילדים כבר ראו כמעט הכל מקרחונים בהרי הרוקי, ליוותינים ודובי גריזלי וביזונים בשטחי פרא בארה”ב , קרוזים ברחבי העולם חופשות בקאריביים , תאילנד מספר פעמים, אירופה בקיצור מה לא.

אבל יש פיצוי – אני אמור לנחות בארץ בתום הטיול שלי ביום רביעי בלילה , כאשר לאחר מספר שעות מרוקן מזוודה וממלא חדשה ולוקח את אישתי הילדים והחבר של הבת לחופשה מפנקת באילת 3 חדרים במלון הרודס 5 לילות , לאחר מכן חודש וחצי אשתי עם הילדה לברלין, ואני עם הבן בפברואר לפינלנד. ( עם הקורונה לא תחליט אחרת ).

משפחה :

נשוי + 2 .

אני בן 51 עובד מדינה שנתיים לפני פנסיה.

אשתי עצמאית.

בת שסיימה לא מכבר שירות צבאי וכולי מלא גאווה על הישגיה ועל קבלתה לעבודה ממשלתית ….. ויש כבוד.

ואחרון חביב בני בן 15 תלמיד.

משפחה ממוצעת מאזור המרכז.

תחום עניין מרכזי כרגע מלבד עבודה תכנון טיולים לחו”ל ובפרק ב’ ככול הנראה ניכנס גם לנדל”ן ונמשיך ביתר את בתחום הטיולים לחו”ל והשקעות בחו”ל.

ועכשיו לליבת הסיפור:

יציאה מנתב”ג בטיסה סדירה למינכן או באל על או בלופטהאנזה – הוזמנו כרטיסים במקביל לשתי החברות. ( קורונה ).

נחיתה במינכן והיישר למועדון האח”מים של סיקסט לצורך לקיחת הרכב השכור – במקור הוזמן מרצדס אס קלאס 350 הסטנדרטי.

אולם מכיוון שעברנו תקופה קשה בעבודה במלחמה מול הקורונה החלטתי לפנק את עצמי יותר ולשדרג את הרכב במינכן לדגמי העל של מרצדס אס 63 או  ב.מ.וו אם 5 – הבעיה ברכבים אלו שצריך להזמין מראש כדי לוודא הימצאות הרכב הספציפי בחברת ההשכרה ו הבעיה השנייה שרכבים אלו פשוט חזקים מידי, מפחידים ובעלי כוח מתפרץ המחייב ניסיון בנהיגה ברכבים אלו והקניית יכולת שליטה במאות הסוסים השואגים .

לקיחת הרכב ויציאה לכיוון כללי אוסטריה, חימום גלגלים עד הכניסה לאוטובאן וכאן מתחיל הכיף : שחרור הרסן לסוסים והוצאת מדפים ומתן יכולת לגרמנים לראות איך ניראה רכב מרצדס אס מאחור כגוש שחור מתרחק לאופק בטיסה בגובה נמוך. היעד הפעם שבירת מחסום ה- 300 קמ”ש , לאחר שקיץ אחרון שברתי את מחסום – 250 קמ”ש.

היעד הראשון לטיול זה יהיה טיול במפלי גולינג בצד האוסטרי לאחר שרכשתי את מדבקת הכבישים האוסטרית.

סיום היום בעיירה באד גיוסרן באוסטריה.

יום מס’ 2 - ביקור בחמש האצבעות משם נסיעה נסיעה בדרך הפנוראמית של הר לוזר ומשם עליה ברכבל להר – zwolferhorn  1522 מ’ וטיול לפיסגה כולל ארוחת צהריים במסעדה עם נוף מהמם לאגם סט. וולפגנג.

סיום היום ולינה בעיירה פילצמוז בצידו הדרומי של רכס הדאכשטיין.

יום מס’ 3 – נתחיל בנסיעה בדרך “ דאכשטיין “ הפנוראמית” ומשם עצירה ותצפית כולל ארוחת בקור על הר / קרחון – hockonig   שפיסגתו בגובה 2941 מ’.

נמשיך ונעלה לפיסגת הר קיצנשטיין הורן כולל ארוחת צהריים במסעדה בהר ומשם נעצור לביקור קצר בשמורת זיגמונד טון ונסיים ללינה בקפרון.

יום מספר 4 – נחצה את מעבר ההרים הגבוה באוסטריה מעבר גרוס גלוקנר ( פעם רביעית שלי ) ומשם לאיטליה דרך מעבר פלוכן לאגם סנטה קתרינה , ארוחת צהריים באגם למרגלות הר – zwolferkofel  (  3094 מ’), נחצה את מעבר ההרים ג’יאו , תצפית על ה”מרמולדה “ וסיום בעיירה פוצה דיי פאסה.

יום מס’ 5 – יום ארוך לפני בעיקרון דרך הדולומטים עם תוספות החל ממעבר סלה, גארדנה, ואלפורלה, פלאזאגרו .

עליה לפסגת  pista lagzoui   (  בגובה 2752 מ’) וטיול לפסגה.

המשך למעבר סטאולנצה , דוראן ועצירה לצהריים עם סטייה מהמסלול לאגם : alleghe  השוכן בעמק למרגלות הרים נישאים כולל רכס monte civetta  ( בגובה 3220 מ’ ) נמידך למעבר וולאס ונסיים ללינה בעיירה פראדאצ’ו.

יום מס’ 6 – יום ארוך נוסף – נחצה את מעבר הרים סטאולנצה , טיול באגם קארזה וקפה ועוגה באגם, נסיעה ארוכה למעבר טונלה ומשם מתחיל שוב חווית נהיגה מסחררת , נהיגה מאתגרת דרך חציית מעברי הרים מאתגרים בנהיגה בעשרות סיבובי מחט, נתחיל במעבר גאביה , השיא במעבר המוגדר כאחד הכבישים במאתגרים לנהיגה ספורטיבית הלא הוא מעבר דלו סטלביו הגבוה באיטליה ( גובה 2757 מ’ ) ושם נבדוק באמת האם כישורי הנהיגה שרכשתי במסגרת השנים בעבודתי שווה משהו או שלא ואז כנראה הטיול יסתיים .😃 

ניכנס לשוויץ דרך עוד מעבר מאתגר מעבר אומברייל ולינה בעיירה מוסטייר.

יום מס’ 7 – שוב יום עמוס ( כמו תמיד ) חציית מעבר אופן ומשם לכיוון איטליה דרך מעבר ליבגנו ניכנס לשוויץ מעבר ברנינה ועליה ברכבל לקרחון דיאבלוזה ומשם טיפוס רגלי לאחד הפסגות / קרחון, ומשם דרך מעבר מלויה נתחיל בירידות לכיוון אגמי צפון איטליה.

נסיעה לאורך אגם קומו וסיום לליה בעיירה פורלצה לשפת אגם לוגאנו.

יום מס’ 8 – נסיעה קצרה לתצפית מ”המרפסת של איטליה” בגובה של 1400 מטר על אגם לוגאנו ופסגות ההרים הרחוקים, משם נסיעה ארוכה להר מונטה גמברוגנו ושם טיפוס רגלי לפיסה בגובה של 1734 מ' הצופה על אגם מאג'ורה. נמשך חזרה לשוויץ ונחצה את מעבר סאן ברנרדינו ולינה בעיירה היוקרתית דאבוס שם יוזמן מראש שולחן לארוחת ערב במסעדה מדורגת מישלן אשר הומלצה גם באתר זה.

יום מס’ 9 - חציית מעבר פלואלה ונסיעה ארוכה עד לאוסטריה ללינה בעיירה מאיירהופן ( יום זה טרם נסגר סופית לגבי אתרי ביקור ) לאורך המסלול.

יום מס’ 10 -  נסיעה לאגם  schlegeisspeicjer  ומשם טיפוס ארוך לגשר  kebema panoramabruke  הגשר התלוי מעל האגם בגובה 2500 מטר.

נסיעה ללינה לאזור פוסן בגרמניה.

יום מס’ 11 – ביקור בטירות המלך לוודוויג בהווהנשוונגאו ה למינכן לשדה התעופה לטיסת החזרה לישראל.

סיכום כמה הארות :

1. זהו אינו טיול ראשון לאלפים אלה אחד מתוך עשרות כך שאני מכיר את האזור ואת זמני הנסיעה ומרחקים.
                          2. תכנון היומי נלקח בחשבון כל קטע נסיעה תוספת זמן של 35 – 40 אחוז מעבר למה שמופיע בגוגל מפה.
                          3. הטיול מחייב משמעת עצמית גבוהה לצורך עמידה בזמנים ולא היסחפות.
                          4. הטיול משלב גם פעילות ומאמץ גופני ברמה בינונית – גבוהה בעיקר באלמנטים של טיפוס.
                          5. הטיול מחייב הצטיידות בלבוש מתאים כמו ציוד טרמי , נעלי טיפוס כולל קרמפונים לקרח, כפפות כובע/ מסיכת סקי ועוד.
                          6. עלות הטיול הזה אינה זולה אולם מי שירצה לטייל בתוואי הזה יכול להוזיל עליות באמצעות שכירת רכב ממוצע ולינה במלונות זולים וכד’.
                          7. אם הגעתם עד פה אז כנראה שהפוסט היה מעניין.
                          8. תודה רבה.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • imeshy
                            imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

שלום,

נהניתי ושמחתי לקרוא!

מקווה מאוד שתצליח להגשים את את החלום והרעיון.

מקווה בשבילך שמזג האוויר יהיה טוב מספיק – חודש אוקטובר הוא גבולי בלשון המעטה למעברי האלפים הגבוהים (אם היית בעונה זו אז אתה בטח יודע) 

חלק ממעברי ההרים יהיו סגורים,

בחלק מהם יהיה קרח על הכביש – סע בזהירות (ואל תגשים על ההרים עצמם את חלומות המהירות שלך 😀)

חלק ניכר מהרכבלים כבר לא יעבוד

וההליכה בשלג בתנאי כאלו, לחסרי ניסיון, שהולכים לבד – עשויה להיות מסוכנת. שמור על עצמך. 

נשמע כמו טיול נהדר!

• משה 22
                              משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

תודה

מניסיון טיול באוקטובר 2018 נלמדו והופקו לקחים כולל לבוש, דרכים חלופיות למעברים סגורים עקב סופות שלגים

המעברים הללו עדיין פתוחים תחילת אוקטובר.  ( 4-14.10.2020)

צמיגי חורף מוזמנים מראש. ובכל מקרה רואה אתגר גם בנהיגת חורף מורכבת.

רכבלים הרלוונטים אמורים לפעול ואם לא אז תמיד בית קפה נחמד על הדרך מהווה מפלט מעניין לעוגות  האפלשטרודל המדהימות .

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • imeshy
                                imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אני מעדיף קייזרשמארן על אפלשטרודל , אבל על טעם ועל ריח 

ואם כבר אז את הנקניקיות האלה עם הצ’דר בפנים 😀

בכל מקרה  – בהצלחה!

משה 22 ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • משה 22
                                  משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

הנקניקיות זה חובה אבל בצהריים .

ודרך אגב מי שאוכל אפל שטרודל  ( בטיול כל יום לפחות פעמיים בוקר וערב ) חוץ מאזור איטליה , יודע שבכל אזור האלפים מכינים את העוגה אחרת ובטעם שונה כולל הרוטב וניל או אחר.

• ?
                                    משתמש שנמחק @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

ב- Käsekrainer, שמים גבינת אמנטל - גבינת צ׳דר, מייצרים באנגליה.

ואפְּפֶלשטרודל, תמיד עדיף מסמרטוטים (שְמֶר)או לחטוף איזה "שְמִיר". 

בתיאבון. 

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • imeshy
                                      imeshy @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

גם אני הופתעתי מהקיום של הצ’דר

אבל באיזה דוכן בשוק חג מולד של וינה היה כתוב צ’דר בפירוש … משונה

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Sailor
                                        Sailor @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

גם האמנטלר לא מיוצרת באוסטריה, מה ההבדל?

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

אני לא יודע מה יהיה בקיץ ולכן לא רוצה לסכן סכומי כסף גדולים,

עוקב אחרי מחירי הטיסות בתקווה למצוא משהו זול, כך שגם אם הכסף ירד לטמיון סכום הכסף יהיה קטן יחסית

באופן כללי בחודש האחרון מחירי הטיסות לאירופה לאוגוסט מאוד יציבים, לא ירדו בשקל, אז בינתיים אני לא רוכש.

• ?
                                            משתמש שנמחק @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

יש גם בסביבה הקרובה: Allgäer Emmentaler ועוד.

גבינת צ׳דר, זה כבר סיפור אחר וטעם מיוחד ושונה. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון