טיסת קוד שייר(code share)
-
שלום לכולם,
קניתי כרטיס טיסה מאיסתא לטיסת אל על שמופעלת ע"י סוויס לציריך ביולי הקרוב
שאלתי היא; אם אל על פושטת רגל, מה דין הטיסה שמופעלת ע"י סוויס? האם הטיסה מתבטלת למרות שהטיסה של סוויס עדיין פעילה?
תודה רבה לעוזרים
-
לא תשובה של עורך דין, הבנה של אדם פשוט מהרחוב שקרא על מקרים דומים:להערכתי תלוי אם אל על שילמו את הכרטיס שלך לפני שפשטו את הרגל.
אם אל על שילמו סוויס כנראה יטיסו אותך, אם אל על לא שילמו סוויס לא יטיסו אותך.
בהתרחשות תאורטית כזו בה אל על פשטו את הרגל הסיכוי שהם שילמו את הטיסה שלך מאוד נמוך.
-
בתכלס בכל מקרה תשלם משהו לאל על. היא לא תפשוט רגל, כי המסים שלך יממנו אותה כמו בכל משבר (וברגיל, בהוצאות האבטחה היומיומיות), ואז היא תוכל להחזיר (באיחור כנראה) את עלות הטיסה ששילמת מהמסים ששילמת למדינה. או שהם ינסו למרוח את זה ל”החלף בטיסה למועד אחר”.
-
הסיכוי שאלעל תפשוט רגל במובן שאנשים יאבדו את כרטיסי הטיסה שלהם נמוך מאד
כי במקרה הגרוע אלעל תולאם.
במקרה הזה מי שהשקיע במניות אלעל בבורסה יפסיד את הכסף אבל לא מזמיני הכרטיסים
השאלה מה יקרה אם סוויס תפשוט רגל או איסתא תפשוט רגל
אבל פה מתחילים להסתבך
מקווה לטובות
-
אל תספיד את מניות אלעל כל כך מהר..
עוד יבוא היום ולא רחוק ויהיה שווה לקנות מניות אלו. ולא רק אלו....
אבל זה כבר קשור לניהול תיקי השקעות ואפיקי סיכון ולא לפורום זה.
-
לא מדוייק- רוכשי כרטיסים הם נושים (ואולי אפילו לא מובטחים אני חושב)- מכיוון שהחברה חייבת לך מוצר. במקרה ופתרון לחברה פושטת רגל זה לפרק אותה, והקמת חברה חדשה ש'משתלטת' על הנכסים (כמו סוויס, או ג'נרל מוטורס), זה לא מחייב שהחברה החדשה תקח על עצמה מחויבויות של החברה המפורקת.
-
דווקא בזה יש לי מומחיות
מה שאתה כותב נכון חלקית
ראשית רוכשי כרטיסים הם לא בדיוק נושים שהעמידו הלוואה לחברה ובמפורש לקחו סיכון של חדלות פירעון
רוכשי כרטיסים הם לקוחות שבהם תלויה החברה והמוניטין שלה והנטייה תהיה להעדיף אותם על פני נושים אחרים.
גם בנקים שפשטו רגל כמו בנק למסחר ובנק צפון אמריקה החזירו את הפקדונות ללקוחות למרות שלא הייתה מחוייבות לכך
לגבי חדלות פירעון הרי שלקוחות יבואו ראשונים אחריהם נושים מסוגים שונים ורק בסוף בעלי המניות
אם המדינה תלאים את אלעל היא למעשה משתלטת על כל מניות החברה ובעלי המניות עלולים להפסיד את כל השקעתם במניות. כך קרה במשבר 2008 בו ארה”ב הלאימה חלק גדול מהבנקים. לנושים עושים פעמים רבות תספורת.
לגבי השקעה במניות הייתי בודק חברות אחרות שהינן הרבה יותר רווחיות במצב עולם רגיל. כמו איזיג’ט וריינאייר למשל.
-
-
זה לא בינארי שחור לבן
יכול להיות שיהיו טיסות למקומות מסויימים
יכול להיות שיהיו טיסות לאנשים שיציגו אישור בריאות מסויים
יכול להיות שיוכלו לטוס אנשים מתחת לגיל מסויים
ויכול להיות שבאמת לא יהיו טיסות בכלל עד למועד מאוחר יותר
כל הנושאים האלה נידונים עכשיו
-
-
אני בקשר עם סוכנות אחרת וקיבלתי תשובה קצת מעצבנת- שכנראה אני זכאי להחזר מלא, על הקניה שעשית מולם.
אבל
כרגע הם בחל'ת, אז לא מטפלים בכלום, עד שהם חוזרים לעבודה....