סנוניות ראשונות של חזל"ש
-
אבל האלה מי יטוס איתם ?הישראלים בחו”ל התחננו ובכו לישראל שתשלח מטוסי חילוץ להביא אותם חזרה לארץ .
הקורונה בשיאה עדיין ברוב מדינות אירופה וביבשת אמריקה ואסיה. ( אלפי מתים ליממה )
תיירים אם יבואו יכנסו לבידוד כפוי וכל בתי המלון סגורים והמסעדות ואתרי הטיולים חופים וכד’ .
אז נחמד שהם הודיעו ואולי אפילו ישלחו מטוס להפגין נוכחות אבל בזה זה יגמר לעת עתה.
שלא נשכח כי גם באירופה יש חוקים לכניסת תיירים וכאלו שהם לא אזרחי המדינה .
בתאריך 1.5.20 אולי רק יפתחו את הקניונים בארץ וגם תחת הגבלות חמורות.
מצטער אבל גם לפי מה שאני יודע הסיכוי לחידוש התעופה האזרחית התיירותית לא עומד כרגע על הפרק והלוואי והייתי איש בשורות .
אני קצת מבין בנושא …… והפעם לא מתקשורת ורשתות ציבוריות. ( אפשר לקבל את דברי ואפשר גם לא )
אם יקרה נס בעולם עוד שבוע והקורונה תיעלם גם אז לא יפתחו את התעופה כי צריך לפחות שבועיים לראות שהנס הוא באמת נס.

-
הקורונה מעבר לשיאה באירופה וחלה ירידה משמעותית בנדבקים ובחולים קשה.
העולם מתאושש. יש נסיונות הפחדה מיותרים של רשויות מסויימות ואני לא רוצה להכנס לזה. נשאר חשש מסויים לעוד גל אבל ידעו להמודד עם זה.
הטיסות יחזרו בהדרגה בקטנה כבר בקיץ ויתגברו לקראת סוף השנה.
מה שמעודד בנוסף הוא שיש העדפה לישראל בחזרה לפעילות לאור שיעור המחלה הנמוך ביותר בישראל
הלוואי וימשיך
-
יפה איך שאתה מציג את תמונת המצב העולמית.
אני עכשיו מביט בתמונת מצב קצת שונה.
קפצתי למשרד לכמה שעות להתעדכן.
נכון שיש ירידה אבל עדיין אלפי מתים ליממה ועשרות אלפי חולים ליממה .
אם זה ממשך במגמה זו אז נכון שישקלו לקראת אוגוסט ספטמבר לשחרר קצת יותר אולי טיסות אולי בתי מלון אבל עם מגבלת התהלות שתלווה עד החיסון קשה לי לראות איך בית מלון מארח כמה עשרות תיירים בלבד וללא בריכה וחדר אוכל.
-
הנה כמה עובדות (מבוסס על האתר הזה – אני דוגם אותו מדי יום בחודש האחרון)
- הפרמטר החשוב בהסתכלות תיירותית לעתיד הוא מספר החולים החדשים, ופחות מספר המתים היומי (שמעיד בעיקר על מספר החולים של לפני מספר ימים/שבועות)
- בחלק ממדינות אירופה (בעיקר במזרחה) המשבר היה בעצימות נמוכה – יוון, בולגריה, צ’כיה, סלובניה, סלובקיה, קרואטיה ועוד. במדינות אלו מספר החולים נמוך באופן יחסי, כמו כן גם מספר החולים החדשים היומי נמוך (עשרות בודדות).
- בחלק ממדינות אירופה הקלאסית המצב נמצא תחת שליטה – המובילה המרכזית היא אוסטריה וגם שוויץ (שסבלה מכמות חולים רבה מאוד)
- בחלק ממדינות אירופה הקלאסית המצב עדיין קשה (מאות חולים חדשים ביום) אולם אנחנו מעבר לשיא – מספר החולים החדשים בירידה – מדינות כגון ספרד, איטליה, גרמניה, צרפת, פורטוגל ואחרות
- בחלק ממדינות אירופה המצב נמצא בשיא או עדיין לא הגיע לשם: אנגליה, רוסיה, טורקיה, שבדיה, הולנד ובלגיה
טיסות לחודש מאי הן כמובן לא רלוונטיות – אין לי נתונים אבל להערכתי מרבית אם לא כלל מדינות אירופה מחייבות בידוד בכניסה (משמעותי יותר עבור תיירות חוץ) ולכן אין טעם לטוס כלל.
חלק ממדינות אירופה החלו בתהליך מבוקר מאוד של יציאה לשגרה. שוב, אין לי נתונים השוואתיים, אבל לא מאמין שיש מדינות שמקלות יותר מישראל. כלומר שוב – לחודש הקרוב אין רלוונטיות כלל.
לכן אני מעלה שאלות / מחשבות
- אין שום רלוונטיות לטיסות בחודש מאי.
- להערכתי גם חודש יוני יהיה בעייתי מאוד עד לא רלוונטי לטיסות תיירותיות
- אין שום רלוונטיות לתיירות חוץ במידה ויש חובת בידוד במדינת היעד. חובת בידוד במדינת המקור לשבים מחו”ל יכולה להקטין את מספר הטסים אבל עדיין יהיו כאלו שזה לא יפריע להם (כאלו שבחל”ת, כאלה שעובדים מהבית וכדומה)
- לגבי הקיץ – יולי / אוגוסט – לא רק תיירות הפנים בישראל זקוקה נואשות לכסף בזמן השיא שלה כך המצב גם בעולם. לתחושתי זה יהיה זרז למתן הקלות במדינות מסויימות שיכולות לאפשר זאת לעצמן. וגם זאת, תחת הגבלות שקשה להעריך את טיבן כעת. אני מעריך שלתיירות אקטיבית (כלומר “שאינה נופש, ושאינה עירונית”) יהיה קל יותר לחזור לשגרה מסויימת בעקבות היותה צפופה פחות (אנשים מטיילים בטבע), פחות צורך במתקנים של בתי מלון (בופה ארוחות, בריכה, משחקיות לילדים וכדומה)
- אוסטריה היא מדינה שנסמכת לא מעט על תיירות (נכון ל- 2018 כ- 10%). בשילוב העובדה שמצבה טוב יחסית כעת – הסיכוי שהיא תהיה מהראשונות שמקלות – אפשרי.
- נקודה מעניינת שעד כה לא הועלתה – מרבית העולם המערבי מסתמך על הסעת המונים בדמות רכבות תחתית. פרופיל התחבורה של רכבות התחתית מאוד דומה מאוד לפרופיל טיסות – צפיפות גדולה, מערכת אוויר סגורה, תחבורה ללא גישה לאוויר חיצוני וכדומה. ברגע שהעולם המערבי יחזור לעבודה, לא תהיה לו ברירה אלא להפעיל את מערכת רכבת התחתית. עם מגבלות כמובן – לא ידוע עדיין אילו. אבל בשורה התחתונה – אם רכבות תחתית יעבדו, אין סיבה שטיסות לא יעבדו, במיוחד ממדינות שנמצאות במצב דומה מבחינת כמות חולים.
- סוגיית הקיץ – נאמר שהוירוס עמיד בפני מזג אוויר חם ולקחו את אוסטרליה כדוגמא למדינה שיש בה המון חולים. מניתוח הנתונים מדובר בטעות גדולה – לדוגמא – בישראל יש 1740 חולים לכל מליון איש (מספר ממוצע מול המספרים באירופה), באוסטרליה יש 260 חולים לכל מליון איש. פי שמונה פחות. מספר הנדבקים היומי באוסטרליה זניח. כלומר, אולי הקיץ לא יעלים את הנגיף (כמו שקרה ב SARS וב MERS) אבל הוא יפחית מאוד את רמת ההידבקות. במידה והקיץ אכן יהיה קדם של מצב סביר יותר – הרי שאולי בקיץ עצמו לא נראה שיפור דרסטי בכמות החולים, אלא יותר לקראת הסתיו, מה שמגדיל את הסיכוי שבספטמבר / אוקטובר המצב יהיה טוב יותר משמעותית ויאפשר תיירות במידה מסוימת
- היצע מול ביקוש – עד שיהיה חיסון זמין לקורונה – הביקוש לתיירות חוץ יפחת משמעותית – מבוגרים (מגיל 60 למשל), בעלי מחלות רקע (כולל כאלו שנפוצות כגון סכרת ואסטמה), כאלו שספגו מכה כלכלית בעקבות המשבר, או סתם כאלה שחוששים להידבק ולהדביק – לא יטוסו ויקטינו משמעותית את הביקוש. לעומת זאת, גם ההיצע יקטן – מספר חברות תעופה יקרסו, כמות הטיסות תקטן, בתי מלון לא ישרדו, מסעדות וכדומה. כעת יש לשאול את עצמינו מה יקטן יותר. סביר להניח שמחירי הטיסות יעלו בצורה מסויימת בעקבות המגבלות שיוטלו על הטיסות (ישיבה בריחוק וכדומה). מן הסתם מחירי הלואו קוסט יהיו נמוכים עדיין ממחירי חברות הלגאסי. לתחושתי – כל מי שירצה לטוס ויוכל להרשות לעצמו מבחינה בריאותית – יוכל לטוס. מחירי הטיסות לא יעלו בצורה כזו שמי שיכול היה להרשות לעצמו זאת קודם – לא ירשה לעצמו גם כעת (אלא אם כן ספג מכה כלכלית כאמור).
-
הצגת תמונת מצב וניתוח ברמה יפה.
הנתונים מןכרים לי וותואמים למציאות.
גם אני בדיעה האישית שלי ולפי מה שאני שומע ממומחים בתחומים שונים בדיונים שנושא התיירות בעיקר חוץ יהיה האחרון בלהיפתח.
אבל הנןשאים גמישים ועולים על השולחן כל שבוע ומוציאים מהם תובנות והמלצות לדרג מדיני.
אני משתדל להיות ריאלי ככול האפשר ללא קשר לכמה הייתי רוצה להיות אופטימי
נקודה אחרונה זה לא כל כך משנה אם באוסטריה יהיו 10 חולים וגרמינה 100 ואיטליה 10000 וארהב 1000000 כל עוד הגבולות פתוחים בעולם ויש יכולת להגיע לישראל בדרכים שונות אף אחד לא יאפשר גישה לישראל ללא הגבלות ובידודים ואף מתן החלטות קשות של מזרה אחורה.
-
תודה רבה ניתוח יפה
-
לכל המתעניינים – הנה אתר עם טבלה / מפות של אחוז התיירות מתוך התל”ג
האם מדינות שנסמכות יותר על תיירות יפתחו את שעריהן קודם?
מדינות בולטות עם אחוז גבוה במיוחד (מעל 10%)
איסלנד – 30%
קרואטיה – 25%
פורטוגל – 20% (אולי זה קשור לפעילות של TAP לאחרונה)
יוון – 20%
אוסטריה – 15%
ספרד – 15%
איטליה – 13%
סלובניה – 13%
בולגריה – 12%
אגב –
ישראל – 5.8%
גאורגיה – 33%
תאילנד – 22%
פיליפינים – 25%
מקסיקו – 17%
ארה”ב – 8% (ככל הנראה גם משמעותית מתיירות פנים)
-
-
"אולי הקיץ לא יעלים את הנגיף (כמו שקרה ב SARS וב MERS) אבל הוא יפחית מאוד את רמת ההידבקות"
* יש בעיה בטענה הזו: נגיף ה- SARS-CoV-2, מדבק יותר מאשר הנגיפים האחרים שהזכרת(גם אם פחות "קטלני").
החוקרים עדיין לא הגיעו למסקנות ודאיות בקשר ל"התנהגות" הוירוס בחום ולחות (ועוד סוגיות).
* מי שמתכנן לקנות כרטיס טיסה לחורף הבא, צריך לקחת בחשבון את מה שאירע בחורף הזה(?).
-
אכן
למדינות ששיעור התיירות מהווה אחוז משמעותי מהתל"ג אין ברירה אלא לפתוח שעריהן במוקדם או במאוחר אחרת לא יהיה כסף גם לבריאות.
תיירים מישראל יהיו יותר רצויים כי ישראל יחסית מאד השתלטה על המחלה.
ברור שזה ייקח עוד זמן אבל נראה סנוניות ראשונות בקיץ
-
החורף הזה לא קרה הרבה בהיבט התחלואה בארץ.
את צודקת שצריך לקחת זאת בחשבון אבל להוסיף על זה שפעת עונתית משודרגת בקורונה שאולי תשתנה ותחריף יותר.
כבר לקראת הסתיו ...
לפחות המוכנות ולכן מי שמתכנן משהו צריך להבין שייתכן לדוגמא שהמקרים הראשונים יופיעו ספטמבר אוקטובר ואז רשויות המדינה יגיבו במיידית ולא יסגרו רק טיסות ממדינה או שניים.
-
עוד לא פרסמו שום סטטיטיקות אבל אני שם את הכסף שלי על כך שהשנה יהיו הכי מעט הדבקויות/מיתות משפעת..
הרי הריחוק החברתי/ סגר שהוטל על כל העולם מנע התפשטות גם של מחלות מדבקות אחרות – ובראשן השפעת שמדבקת בעיקר כלשאנשים יש סימפטומים.
לכן כל עוד אנשים מתרחקים זה מזה ושומרים על הגיינה משמעותית – הרי שגם השפעת, בדומה לקורונה תתפשט פחות.
ולגבי נושא הקיץ – קורונה ושאר המחלות המדבקות עוברות ברטיבות באוויר.
ככל שהאוויר יבש יותר כך הרטיבות מתיבשת ואולי זה גם משפיע על הנגיף.
אין עדיין מידע, אבל עובדתית הן באוסטרליה והן באפריקה כמות הנדבקים נמוכה משמעותית מבשאר העולם שחווה חורף.
אולי זה מסיבות אחרות (ריחוק עולמי, פחות תנועת אנשים, צפיפות נמוכה יותר) ואולי יש תקווה עם בוא הקיץ, בטח ובטח במדינות חמות כמו בישראל.
נחכה ונראה
-
"החורף הזה לא קרה הרבה בהיבט התחלואה בארץ." נכון (בנוגע לנגיף הזה).
כי הוירוס הפציע בחורף (שנה זו) בארץ *סין*, משם התפשט ליבשות אחרות (אירופה, אמריקה) ומשם לכאן (אם זכור לך מקרה הפיראט).
"ואז רשויות המדינה יגיבו במיידית ולא יסגרו רק טיסות ממדינה או שניים."
- לפי ההתנהלות עד עכשיו, עדיין לא הפסיקו טיסות מארה"ב (!), אז אין וודאות בנוגע ל"תגובות מיידיות".
-
"ככל שהאוויר יבש יותר כך הרטיבות מתיבשת ואולי זה גם משפיע על הנגיף."
מפעילים מזגן בקיץ ולך תדע(הכותבת אינה אפידימיולוגית, משערת שגם שאר הכותבים
). -
יש ידיעה מטעם נתבג על הערכות מחודשת לשגרת קורונה-- אגב, לא רק אני לא הבנתי מנוסח ההודעה מה מי מתי ואיך
אבל במסגרת ספירת הסנוניות.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!