פורטוגל
-
היי
אני אמור לטוס לליסבון ביוני, חברת התעופה הפורטוגלית חוזרת לטוס לישראל. האם כבר נותנים לתיירים להכנס, והאם אדרש לבידוד שם, למרות שאני טס ל 4 ימים.
-
זה לא משנה לכמה ימים אתה טס .
מספיק שתיכנס לדקה לשטח הקרקעי של המדינה.
אבל זה מאוד תלוי במדיניות פורטוגל ביום הנחיתה שלך .
וכמובן גם מדיניות הבידוד בכניסה למדינת ישראל בחזרה.
-
-
מחדד את התשובה .
התנהגות המגיפה היא מתעתעת .
לא רלוונטי מה קורה היום בפורטוגל.
החלטות באשר לבידוד וכניבות למדינות משתנות תכופות .
יהיה נכון לבדוק שבוע לפני הטיסה וגם אז תמיד יכולות להיות הפתעות לרעה או טובהברגע האחרון.
הכל תלוי בהתפשטות או הכלת המגיפה באותה מדינה.
-
נכון להיום- כן-תצטרך בידוד של 14 יום בפורטוגל ועוד בידוד של 14 יום בישראל עם שובך.
מעבר לכך- על פי לשכת התיירות הפורטוגזית- צפי חזרה של תיירים לא לפני 2021 (יש מדינות שמתכננות על ספטבמבר 2020-לא פורטוגל )
בכל מקרה העיתוי של תחילת יוני- לא נראה ריאלי לטיול באירופה בכלל, ופורטוגל בפרט
אולי קפריסין או יוון אם יגיעו להסכמי “בועת תיירות” עם ישראל יהיו הראשונות לפתוח (איי יוון הדיבור על תחילת יולי כמועד המוקדם ביותר).
-
-
לדעתי--- אם המלונות ברי ביטול בעיתוי מרוחק יותר- קח את המועד המוקדם בינהם בתור נקודת החלטה לביטול הלינה כולה.
כלומר אם יש אחד המלונות שדמי ביטול חלים מ30 יום לפני המועד- אז התכנס לתאריך הזה כתאריך קובע.
-
אני באמת אבדוק את אפשרויות הביטול
לדעתי הרוב ללא אפשרות ביטול אבל אם המדינה סגורה לתיירות חוץ סביר שיבטלו לי
-
אם הרוב ללא אפשרות ביטול---- מאד תלוי גם האם הזמנת ישירות מגורם פורטוגלי או באמצעות מנוע שאינו כזה( כמו בוקינג קום לדוגמה).
בצרפת וגם בהולנד למיטב ידיעתי כבר יש חוקים מקומיים שמאפשרים/אוסרים על בעלי בתים(לדוגמה) שהושכר מהם נכס -לבטל את ההזמנה לקיץ 2020
אלא מאפשרים/מחייבים את אותם גורמים להאריך את תוקף ההזמנה ל12 חודש/18 חודש מתאריך ההזמנה.
ראה התייחסותי למעלה לגבי מכתב משמוני.
לגבי פורטוגל- לא יודעת.
בכל מקרה כאשר מדובר בהזמנה “ללא אופציית ביטול” אתה נתון לחסדיו של בעל הבית/מלון.
-
“סביר” כבר לא קיים. לא בהכרח יחזירו לך את הכסף.
-
-
-
היו לי שני טיולים באפריל בפסח ובעצמאות.
הצלחתי לקבל החזרים גם על מלונות ללא אפשרות ביטול כי פשוט הם היו סגורים.
יש לי עדיין הזמנות לקיץ לסיציליה וכן בחגים לפורטוגל .
כאן זה עלול להיות יותר מסובך כי ייתכן והמלון יהיה פתוח אבל יהיו מגבלות אחרות שיימנעו ממני ליסוע כמו חובת בידוד למשל.
-
עכשיו אני מבינה
טיולים שכבר היו אמורים להיות באפריל-מאי---ברור שתקבל את ההחזרים כי אין פעילות תיירותית.
לגבי הסתיו--יותר בעייתי כפי שאתה יודע.
-
מה שמוזר זה שפורטוגל לפי פסומים מתעכבת בהחזרת תיירים אחרי רוב אירופה למרות שהקורונה םגעה בה פחות.
אם אכן היא תהיה סגורה לתיירות זה מגדיל הסיכוי שאקבל החזרים אבל כמובן שהאופציה הטובה ביותר היא כי הטיול ייצא לפועל
-
נכון לעכשיו ברמת הההצהרות של פורטוגל (מתוך איגוד התיירות האירופאי ואחרים) היא מצהירה בריש גלי שהיא לא רואה תיירות לפני 2021.
אחרים (יותר פגועי קורונה) נזהרים בהצהרות טווח ארוך כאלו.
-
וזה עוד יותר מוזר (וקצת לא הגיוני) שמגלים שאחוז התיירות מהתל”ג בפורטוגל הוא כמעט 20%!
מהגבוהים באירופה כולה
-
@צחצח-המטייל אמר:
עד עכשיו החזירו לי את כל ההזמנות ללא ביטול.מכיוון שהמלון היה סגור. אין כאו שום חסדים.
אבל לא תמיד זה המקרה. לפעמים יש חובת בידוד שמייתרת את הטיול, לפעמים המלון פתוח אבל במדינה שלך סגרו את השמיים או שהטיסה התבטלה. יש הרבה בעיות אפשריות במצב הקיים ולא תמיד מחזירים את הכסף. כבר ראיתי מקרים כאלו. לכן נראה לי מיותר כרגע לעשות הזמנות עתידיות נוספות על סמך “סביר שיחזירו”.
-
@keves160 אמר:
@צחצח-המטייל אמר:
עד עכשיו החזירו לי את כל ההזמנות ללא ביטול.מכיוון שהמלון היה סגור. אין כאו שום חסדים.
אבל לא תמיד זה המקרה. לפעמים יש חובת בידוד שמייתרת את הטיול, לפעמים המלון פתוח אבל במדינה שלך סגרו את השמיים או שהטיסה התבטלה. יש הרבה בעיות אפשריות במצב הקיים ולא תמיד מחזירים את הכסף. כבר ראיתי מקרים כאלו. לכן נראה לי מיותר כרגע לעשות הזמנות עתידיות נוספות על סמך “סביר שיחזירו”.
נכון. אני לא עושה הזמנות חדשות בכלל. אני מוטרד לגבי הזמנות קיימות.
-
היום קיבלתי הודעה מחברת טאפ של הטיסה שלי ב4/6