טיול גדול כ-5 חודשים - תכנון ראשוני מאד.
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג+1 עם חלום גדול - לטייל במשך 5-6 חודשים במערב ארה”ב.
כמו כל דבר בחיים, כל חלום גדול מתחיל בצעד אחד קטן.
לכן כרגע, אכתוב בכלליות את כיוון המסלול שיושב לי בראש ואשמח לשמוע הערות ואם בכלל הדבר אפשרי וכמה זמן לדעתכם מומלץ להקדיש לכל יעד ואולי יעדים שפספסתי.
חילקתי את הטיול למקטעים, כמה זמן דרוש לכל מקטע?
תחילת טיול:
*נקודת הנחה היא שבכל עיר נשהה כשבוע.
תאריך – אמצע אפריל.
- יעד נחיתה/התחלה – סן דייגו.
- Joshua Tree National Park.
- לוס אנג’לס.
- Sequoia National Park + Kings Canyon National Park.
- Yosemite National Park.
- חותכים לכיוון – Carmel-By-The-Sea
- סנטה קרוז
- Big Basin Redwoods State Park.
- סן פרנסיסקו.
תאריך ?
- לייק טאהו.
- Crater Lake National Park.
- Mt. Hood National Forest.
- Mt Rainier National Park.
- סיאטל.
- Olympic National Park.
- ונקובר.
תאריך ?
- Jasper National Park.
- Banff National Park.
- קלגרי.
- Glacier National Park.
- Yellowstone National Park.
- Grand Teton National Park.
תאריך?
- דנבר.
- Rocky Mountain National Park.
- White River National Forest.
- Canyonlands National Park.
- Glen Canyon National Recreation.
- Grand Canyon National Park
- Zion National Park.
- סוף – לאס וגאס.
תודה מראש

-
היי
איזה כיף לכם
אנחנו עשינו טיול ‘קטן’ יותר של חודשיים שכלל כמה מהאזורים שאתם כוללים – אזור דנבר, מואב, גלשייר, ילוסטון, טיטון וצפון מערב – אולימפיק, רנייר, אורגון, צפון קליפורניה ועוד
מצרף את בלוג הטיול שלנו (אזור קליפורניה – דרום מערב – כיסינו בטיול נפרד, הרי הרוקי של קנדה דחינו לטיול עתידי)
הצעה כללית:
הייתי מציע לשים כל מקטע במפה – להבין מרחקים, ימים בכל אתר ונסיעות כדי להבין מה קצב הטיול שיוצא ועל מה כדאי לוותר אם בכלל, ואיך מסתדר מבחינת עונות השנה… באופן כללי קצב הטיול של טיול ארוך חייב להיות איטי יותר מטיול של מספר שבועות ולכלול ימי חופש (אנחנו השתדלנו לשלב לפחות יום חופש אחד בשבוע בו הלכנו לאטרקציות קטנות, ובנוסף לקחנו את הזמן בפארקים הגדולים – 5 ימים בילוסטון, 3.5 בגלשייר, 3 בהרי הרוקי של קולורדו ועוד)
וכמה הצעות נקודתיות:
ממליץ מאד להרחיב את אזור קולורדו – ולשלב גם, אם אפשר את צפון ניו מקסיקו – זה בערך מה שאנחנו עשינו: מסלול טיול – קולורדו-4 הפינות – זהו אולי האזור הכי כיפי שהיינו
ממליץ מאד גם להעמיק בחלק צפון מערב – לשלב 4-5 ימים בחופי אורגון ו- תהיה מנוחה מעולה באמצע הטיול, ואם מסתדר גם עוד יומיים לפארק עצי הרדווד בצפון קליפורניה
-
אכן טיול מאוד מרשים..
אם אתם שואלים אותי – אני חושב שיש לכם המון אתרים דומים זה לזה (רוקיז קנדיים, שמורת גליישר ורבים אחרים)
אולי כדאי לחשוב על להוריד את קנדה ומאידך להוסיף עוד אתרים מסוג אחר בארה”ב (במידה והם מעניינים אתכם)
כמו שנאמר כאן קודם – ניו מקסיקו, להוסיף אתרים בטקסס (למשל את העיר אוסטין), שמורת המערות במסה וורדה,
ובעיקר – להוסיף אתרים מסוג אחר במזרח ארה”ב – הערים הגדולות יהיו גיוון גדול (ניו יורק, וושינגטון, בוסטון), פארקי דיסני באורלנדו, מיאמי ואיזור הקיז, שמורת אברגליידס, מפלי ניאגרה, שמורת מיין ואולי להגיע באיזור השלכת, הערים בדרום ארה”ב ובעיקר ניו אורלינס וכדומה.
בצורה כזו תשאירו לכם עוד אופציה לטיול טבע בקנדה בעתיד, ותחוו טיול מגוון יותר בארה”ב.
ואגב, פספסתם את העיר פייג’ המדהימה.
-
הרבה לפני המסלול אני אשא מה התוכנית?קודם כל – על מתי מדובר? אפריל 2021?
לפי זה שלפני חצי שנה דיברתם על ירח דבש אני מניח שהפלוס אחד זה תינוק קטן היום, או אפילו שאתם בהריון היום והפלוס 1 יהיה תינוק/ת קטנטנ/ה באביב הבא
אני חושב שלתכנן טיול של כמה חודשים עם תינוק קטנטן כשאין לכם מושג איך הוא צפוי להיות זה סיכון גדול
זה לא שאי אפשר לטייל עם תינוקות, ברור שאפשר, אבל זה מאד מאתגר. ושגרת חיים של חודשים נראית לי בעייתית
שלא לדבר על זה שתינוקות ופעוטות צרכים את שגרת החיסונים, הבדיקות הרפואיות, ושאר עניינים שלא יהיה פשוט לעשות בטיול ארוך בארה”ב.
וזה בכלל בלי להכנס לנושא הקורונה, ולעלויות של ביטוח רפואי שבינתיים מסתמן שיהיה גבוה מאד.
-
האם טיילתם כבר בטיול באורך כזה? מניסיון, אי אפשר לתכנן אותו כמו שמתכננים מסלול לשבוע או אפילו לשלושה שבועות. אתם ואנחנו יכולים להעריך זמן, אבל בפועל יש סיכוי גדול שלא תעמדו בזה. אי אפשר לטייל באותה אינטנסיביות והחלטיות בטיול כזה ארוך. לפעמים רוצים לעצור, לפעמים מגיעים בחודש החמישי למקום שחלמתם עליו ואומרים לעצמכם “נו, ראינו כאלו כבר” וממשיכים הלאה. קורה גם שמזג האוויר משנה לגמרי תוכניות כי יש אזורים חסומים בשלג (ובכלל לא ציינתם עונה, וצריך לתכנן כיוון מסלול ומאיפה להתחיל אותו לפי עונות!). לפעמים במקרה בדרך מגלים מקום לא ידוע ומרתק בהרבה ממה שתכננתם.
כל זה נאמר מניסיון של טיול באורך כזה בארה”ב-קנדה. במיוחד המשפט האחרון – הרבה מהחוויות הכי טובות היו במקומות שלא תכננו ממש. היה לנו מפה מסודרת ותוכנית, ובפועל הכל השתנה. זה בנוסף לחוסר התייחסות לעונות, וגם לאמצעי תחבורה שהוא מאוד קריטי (גם בתכנון התקציב). בלי תאריכים קשה להתייחס לזה. לנו למשל קרה כמה פעמים שהכל השתנה בגלל כבישים סגורים ושמורות סגורות גם בחודש מאי ותחילת יוני.
-
אני מניח שזו תוכנית ראשונית- והייתי חושב דווקא להתחיל מוגאס- ולעשות את השמורות שחשבתם לעשות בסוף בשיא החום של אוגוסט ( לפי כל קטע שחשבתי כחודש) דווקא בהתחלה. זה יביא אתכם לרוקיז הקנדים יותר לכיוון יולי. לקרייטר לייק לא תוכלו להיכנס באמצע מאי ורוב הסבירות שלא ביוני גם ( אלא אם היתה שנה מאוד חמה)- החודשים שם ממש מוגבלים, אבל לא נורא- אורגון מדינה מקסימה.האם אתם מתכננים מסלולי הליכה- כי אם כן- זה טורף מאוד את הערכות הזמנים
הסיום כמו שהצעתי קצת להחליף הוא בקולורדו- שהיא הרבה הרבה יותר מדנבר ושמורת הרוקי האמריקאית ( שעשויה להיות פחות מרשימה אחרי הקנדית).
רשמתם גם בעיקר שמורות טבע- יכול להיות שזה בגלל שככה היה לכם נוח- מומלץ קצת יותר שבירות של עיר- גם אם אתם אנשי טבע.. כי פשוט צריך קצת הפוגות אחרות..
-
האמת שאם לא בונים על טבילה, קרייטר לייק ממש מרשים עם שלג (וזה היה במאי). אין הרבה מה לעשות בפארק אז כי חלק גדול ממנו סגור, אבל כעצירה נופית יפה זה מוצלח. ברוקיז הקנדיים הגעה מוקדמת מדי תגרום לכך שמסלולים וכבישים יהיו סגורים. שמורות מדבריות בקיץ זה חום רצח.
-
לא התכוונתי לכניסה במובן טבילה
אני מכיר אנשים שהגיעו ביוני והכבישי גישה היו חסומים בגלל שלג וקרח...ככה שגם להעיף מבט לא היה אפשרי...
-
הטיול הראשון שלי לארצות הברית היה ל-6 חודשים , לכן אני אתחיל בשאלות לוגיסטיות :
איך מתניידים ? רכב ? קמפר ? שכור ? קנוי ?
איך מתכננים את הלינות ?
תקציב ? שמושפע מהנ”ל
חודש תחילת הטיול ? להתחיל מהדרום ? להתחיל מהצפון ?
אם היית רואה את התיכנון שלנו לחצי שנה טיול , היית מת מצחוק , מפת כל ארצות הברית , עם נקודות עיניין , פרקים , מחוברים , בפועל הטיול היה לפי הזרימה שלנו , אף פעם לא תיכננו כמה ימים נהיה במקום מסויים , היו מקרים כמו בניו אורלינס שהגענו והיתה סופה , תוך 6 שעות החלטנו שאין מה לחפש שם בלי סירה , ולעומת זאת בזיון , היה לנו ספוט בקמפינג צמוד לנהר ונשארנו שם שבוע , בוושינגטון פגשנו שני ישראלים שהמליצו לנו לעבור למקסיקו , ושהגענו לטקסס החלטנו לעבור למקסיקו , ובילינו שבועיים מטורפים במקסיקו , בקיצור בטיול כזה הייתי עושה תוכנית בגדול וזורם .
-
עוד הערה מאוד נכונה של גדליהו היא שלא ניתן להיות בכל מקום בכל זמן.
למשל – בשמורות הגבוהות (יוסמיטי, רוקיז קנדיים, גליישר, שמורות באיזור סיאטל וכדומה) – ניתן להיות בטווח זמנים כללי שבין יוני לבין סוף ספטמבר (במיוחד כשאתם עם תינוק קטן כל כך!). בזמנים אחרים – השמורות נסגרות חלקית או בצורה מלאה, נעשה קר מאוד עם סיכוי לשלג ובכלל העבירות נמוכה יותר, כמו גם הסיכוי שלא יהיה ניתן בכלל לטייל שם.
בשמורות המדבריות של יוטה ואריזונה – לא כדאי להגיע ביולי-אוגוסט עקב החום הכבד מאוד. כלומר אפשר לטייל אבל זה מהנה פחות.
כעת צריך לראות איך אפשר לשבץ את הדברים האלה בפאזל שלכם. כלומר לסדר את הטיול בצורה כזו שכל איזור (שלעיתים גאוגרפית רחוק מאוד) יהיה בזמן המתאים לו.
לכן, כדאי לשקול הורדת חלק מהאתרים (למשל קנדה) שמתאימים לזמן מוגבל יחסית, ולעומתם להוסיף איזורים אחרים שניתן לבקר בהם בצורה נוחה יותר
-
אני דווקא בעד קנדה. עשינו טיול דומה והרוקיז הקנדיים היו משיאי הטיול. אבל כמו שאמרתי, התכנון חייב לקחת בחשבון קודם כל את נושא העונה ומזג האוויר אחרת הוא לא יהיה בר ביצוע. ושנית, להבין איך מתניידים, כי זה המפתח – בתחבורה ציבורית למשל קשה מאוד לטייל בטבע, ומנגד אם הולכים על רכב פרטי צריך להבין איך עושים את זה וכמה העלויות גבוהות.
-
-
כאמור, עשיתי טיול באורך כזה, אם כי לפני הרבה שנים – אלא אם השתנה משהו במעבר גבולות והוא מסובך יותר, אני לא ממש רואה הבדל שמצריך ויתור על השילוב. זה פשוט עוד שמורות בצפון אמריקה, ומבחינת נוף הרים גבוהים עם יער וחיות הרוקיז הקנדיים מרשימים יותר בעוצמה ובכמות. בחמישה חודשים בהחלט אפשר לשלב, מקסימום אם רואים בזמן אמת שצריך לקצץ אז אפשר להוריד נופים דומים בארה”ב (למשל פארק הרי הרוקיז האמריקאי) כדי לקצר.
ואגב, באיזשהו שלב עומס של טבע מעייף (כנ”ל עומס של ערים). לכן באורך כזה של טיול צריך להשאיר כמה שיותר פתוח כדי לשנות בהתאם למצברוח. אנחנו למשל חשבנו בכלל להישאר עוד חודשיים-שלושה ובסוף הורדנו אותם כי הרגשנו שהיה מספיק.
-
ראשית, נדבר על העונות הרצויות לטיול, כי הן יכולות לגזור את אפשריות הטיול הארוך הזה בשלמותו.
ראשית, החלק הראשון – קליפורניה. באיזור החוף ניתן לטייל רוב השנה. בודאי בחודש אפריל. אני מניח שיתכן גשם חלק מהימים. לגבי הפארקים בסיירה נבדה: יוסמיטי וצמד הפארקים הצמודים סקוויה וקינגס קניון, אני לא בטוח שאפריל הוא זמן טוב לביקור. עדין יש שלג בחלקים של הפארקים. יתכן ותזדקקו לשרשראות ביוסמיטי והחלק הגבוה של הפארק עלול להיות סגור. לגבי קינגז קניון וסקוויה, גם חלק מכבישיו נסגרים בחורף. לא בטוח שבאפריל הן יהיו פתוחות.
החלק השני – מסן פרנסיסקו ועד ונקובר. אני מניח, שוב, שבאיזור החוף לא תהיה בעיה לטייל, אם כי ככל שמצפינים אני חושב שיש סיכוי ליותר גשם בחודשים הראשונים לטיול. במרבן של וושינגטון ואורגון, הקיץ הוא העונה הטובה ביותר לטיול (כולל ספטמבר). מערב מדינת וושינגטון הוא מהאיזורים הגשומים ביותר בארה”ב. לא סתם פארק אולימפיק הוא באיזור של יער גשם. באיזורים הגבוהים צפוי שלג באפריל – מאי, ואולי גם ביוני. אני טיילתי במדינות וושינגטון ואורגון באוגוסט – ספטמבר. נתקלתי במעט ימי גשם, וגם אז הגשם לא היה נוראי. בפארק אולימפיק הסיכוי לגשם גבוה יותר מאשר במקומות אחרים.
החלק השלישי – הרוקיס הקנדיים. העונה שם קצרה יחסית ושוב, מדובר ביולי – אוגוסט עם אפשרות גלישה לספטמבר. אחר כך מתחילים השלגים. ביוני יכול עדין לרדת שלג (כך קרה בשנה בה ביקרתי שם). אני ביקרתי שם ביולי (בערך באמצע החודש). היה חם (30 מעלות מקסימום) ובהיר. באותו הטיול התחלתי בסיאטל בסוף יוני, ועברתי גם בפארק אולימפיק מזג האויר היה טוב.
החלק הרביעי – כאן יש מסלול מדנבר ללאס וגאס. אגב, גם אותו עשיתי בחודש יוני עד תחילת יולי. טיילתי בקולוראדו גם ביוני וגם בספטמבר – תחילת אוקטובר. כלומר, לדעתי אלו חודשים אפשריים לטיול, אם כי ביוני או באוקטובר יכול לרדת כבר שלג וחלק מהמקומות יהיו סגורים (כולל חלקים מהכבישים בפארק הרי הרוקיס). המצב ביוטה טוב יותר. כנראה שלא תהיה בעיה לבקר שם בכל תקופת הטיול שלכם. אם זאת, יש לקחת בחשבון שבאיזורים הגבוהים, כמו בברייס קניון, יכול להיות מושלג באוקטובר (חוויתי שם שלג בתחילת אוקטובר).
כלומר, באפריל – מאי הייתי ממליץ על ביקור בדרום קליפורניה (חוץ מהסיירה נבדה), באריזונה ובדרום יוטה.
ביוני אפשר לעלות לכוון קולוראדו ולהמשיך צפונה לילוסטון, גליישר והרוקיס הקנדיים. משם מערבה לקולומביה הבריטית, לוושינגטון ואורגון. אפשר להמשיך לולאה לסן פרנסיסקו/לוס אנג’לס או לסיים בסיאטל/פורטלנד.