למי שביטלו לו את הטיסה - קיבלתם כסף חזרה?
-
@יונית אמר:
לא בטוחה שאפשר לעשות מזה הכללות ,עדיין.
יש שלש חברות ישראליות ואין ספור חברות זרות.
מעניין ולו רק לשם הסטטיטסיקה הקטנה-
איזה חברת תעופה החזירה כסף מזומן (לא דחיה, וואוצר וכו) ללקוחות- באיזה עיתוי (הזמנה בינואר- טיסה מתוכננת באפריל-הוחזר במאי).
יש ממש בטענה שאמנם 100% מהחברות הישראליות לא החזירו כסף ושלחו את הלקוחות לדבר עם הלמפה אבל המדגם קטן, בסך הכל 3 חברות ובהתאם המובהקות מוגבלת.
לכן צריך לנסות וללמוד עובדות נוספות, למשל מעבר לסטטיסטיקה כדאי גם לעקוב אחרי התנהלות השלטון במדינה.
ככל שאני זוכר כשחברות כמו יונייטד החליטו לעכב כספי לקוחות הממשל האמריקאי הודיע להן שזו עבירה על החוק ועליהן לציית לחוק כלשונו.
כשחברות ישראליות החליטו לעכב כספים הממשלה והכנסת עברו לדום והלכו לשנות את החוק בהתאם.
כמובן שעדיין לא מדובר במובהקות של 100%, אבל מבחינתי זהו בהחלט שיקול בהזמנת טיסות עתידיות.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
ככל שאני זוכר כשחברות כמו יונייטד החליטו לעכב כספי לקוחות הממשל האמריקאי הודיע להן שזו עבירה על החוק ועליהן לציית לחוק כלשונו.
• לפי החוק הן מחוייבות להחזיר, אך הן עדיין לא מחזירות.
ומנסים לחוקק חוק שכנראה לא יעבור.
כשחברות ישראליות החליטו לעכב כספים הממשלה והכנסת עברו לדום והלכו לשנות את החוק בהתאם.
• מדובר על "חוק טיבי", פיצוי *נוסף* על ביטול/עיכוב טיסה.
• גם מדינות באיחוד האירופאי לוחצות על האיחוד ל"גמש" את החוקים.
* עדיין רוב חברות התעופה, אינן מחזירות מזומן (בדוק בקישור הקודם).
והשאלה החשובה יותר, אם *כל* החברות הישראליות יאלצו להחזיר בזמן הקרוב כסף לנוסעים, מה שעלול לגרום לכולם לסגור את החברה או לקבל מענקים נוספים מהמדינה, האם כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל של פיצוי(בעקיפין) של רוכשי הכרטיסים?
-
אמרתי, אין מובהקות של 100%,
אבל נראה לי שיש מתאם.
עקרון חשוב בשלטון החוק הוא שלא משנים חוקים אחרונית.
רוכשי הכרטיסים סמכו על חוקים מסויימים כשהם קנו את הכרטיסים, אסור לשנות את החוק אחורנית ולהפוך אותם למסבסדים של חברות התעופה.
אם המדינה תחליט להזרים כסף לחברות התעופה, האזרחים לא יסבסדו את אלו שרכשו כרטיסים בעבר, האנשים האלה ממילא לא טסו, הם יסבסדו את רוכשי הכרטיסים בעתיד, וכמובן ובעיקר את עובדי ובעלי חברות התעופה.
זכותו של השלטון להחליט החלטות כאלה, זכותם של האזרחים לבחון את החלטות השלטון.
-
"...אם המדינה תחליט להזרים כסף לחברות התעופה, האזרחים לא יסבסדו את אלו שרכשו כרטיסים בעבר."
לא. אם החברות יחזירו את הכסף, אחרים יסבסדו את ההחזר עבור הכרטיסים(ע"י הגדלת מיסים) - אם המדינה תסייע לחברה כדי שלא תיסגר. מי שמממן את ההחזר הכספי והמשך קיומה של החברה, הם האזרחים - אם הטסים יקבלו ואוצ׳ר למימוש עתידי, ייתכן שהחברה תצליח לשרוד(לא כולן) *למרות שחלקן כבר קיבלו סיוע.
* אם החוק יכלל בתקנות חירום -בתקווה שיבוטלו כשבמצב החירום" יפסק(?), ניתן לסבול את זה(אם לא רוצים לחזור למצב הקודם של חוסר תחרותיות) - בטיסות לאירופה אפשר לקבל פיצויים לפי החוק האירופאי.
-
אל על הרי כבר אמרה שהם צריכים מיליארד בשביל להחזיר כסף לרוכשי הכרטיסים ועד שהם יקבלו כסף מהמדינה הם לא יחזירו.
-
לנו יש טיסה עם אמריקן אייר לסוף יולי, נכון לאתמול, בשיחה טלפונית מבחינתם אין ביטול והטיסה מתקיימת אבל עם שינוי בקונקשיינים.
הם הציעו החזר מלא או וואצר לסוף שנת 21.
-
אמרת, קיבלו - יותר ממיליארד שקלים (כמה זה יוצא בגימטריה?).
-
אני רק אעדכן שעדיין לא קיבלתי כסף
טיסות אוסטריאן לארה”ב. הטיסה הייתה אמורה להיות בתחילת אפריל (לפני יותר מחודשיים). בוטלה באמצע מרץ (עוד מעט 3 חודשים).
שירות הלקוחות בארץ הבטיח שאקבל את כל הכסף אבל סרב לנקוב בתאריך.
לפני שבוע קיבלתי מייל עם הצעה להחליף את הכרטיס בטיסה אחרת, ושאם אני רוצה את הכסף אז פשוט להתעלם ממהצעה ולהתאזר בסבלנות.
אז הסבלנות כבר נגמרה וכסף עוד לא ראיתי.
אם אני משווה לחברות ישראליות – כסף לא קיבלתי בדיוק כמו באלעל. אבל הם כן עונים לטלפון וכן מודים שהם אמורים להחזיר לי כסף. בסופו של דבר השירות לא מעניין אותי ומעניין אותי הכסף, אבל בהחלט מרגיע שהם לא מנסים להתחמק מאחריות (אלא רק מחכים שאני אמות).
-
זה לא כמו באל על, כי באל על מסתמן שתשלם לה עוד לפני שתקבל אולי החזר (דרך המסים שלך שיממנו את הצלתה).
-
טיסת אל על לפריז באמצע מרץ שהוזמנה בנקודות ומיסי נמל – הטיסה בוטלה בתחילת מרץ, הנקודות חזרו לחשבון תוך כמה ימים, מיסי הנמל עדיין לא.
טיסת אל על למילאנו באפריל – הוזמנה דרך אליס – בוטלה בסוף מרץ , הכסף הוחזר במלואו בסוף מאי דרך אליס.
-
אנחנו קיבלנו החזר מאיזיג’ט תוך יומיים מהפניה. אמנם המתנה ארוכה לנציג טלפוני, אבל כשזה כבר קרה הכסף נכנס מהר מאד.
דוקא אל על שומרים לי סכום גבוה במשמורת ואין סיכוי סביר שאראה אותו בקרוב. זה מרגיז במיוחד כי אני קוראת ברשת שאנשים שהזמינו טיסות אל על דרך סוכנים כן מקבלים כספם חזרה. עוד נקודה לרעת אל על.
מסתבר שהם כן עובדים בצורה זו או אחרת וכן מטפלים בהחזרים, רק לא של הלקוח הפרטי.
כרגע אנחנו לקוחות שבויים. בעתיד אחשוב פעמיים ויותר אם לקנות מהם משהו. בתקווה שישרדו בכלל. -
איזושהי התקדמות מצד ישראייר.
על כרטיסי טיסה לאמצע מרץ שהם ביטלו הציעו את האופציות הבאות:
- שובר לרכישת שירותים עתידיים על 125% מהסכום
- החזר כספי של 115% מהסכום עוד שנה
- החזר כספי של 100% מהסכום עכשיו
אני אומר “התקדמות” כי כבר במרץ הם שלחו לי הודעה שיחזירו את כל הסכום “עכשיו” ועד אתמול (אחרי 3 חודשים) לא ראיתי בחזרה גרוש ולא הצלחתי ליצור איתם שום תקשורת מועילה,
כך שאני אברך על המוגמר רק כשאראה את הכסף בבנק.
אבל בכל זאת אם יש לי איזושהי תקשורת עניינית עם ישראיירת זו כבר התקדמות.
-
אני חושבת שמה שלמדנו מתקופת הקורונה זה שבעת הנוכחית קשה מאוד לקבוע כללי אצבע לגבי “מה כדאי”. כל החלטה מתקבלת בתנאי אי-וודאות – הרי גם חברה שהחזירה את כל הכסף עד הסנט האחרון יומיים אחרי הביטול, יכולה לשנות את הכללים או להכנס חו”ח לפשיטת רגל ושוב לטרוף את הקלפים.
איזיג’ט, למשל, חברה שעד הקורונה הצטיינה בנהלים ברורים, קבועים ויציבים, שינתה את הנהלים שלה מספר פעמים בתקופה הזאת, וגם ביטלה טיסות בצורה רנדומלית ולא ברורה: למשל, היו טיסות שבוטלו שבועיים לפני, כאלה שבוטלו יומיים לפני, היו יעדים כמו ברלין שטיסה אחת אליה בוטלה וטיסה אחרת באותו יום נותרה כסידרה. בהחלט לא משהו שניתן לבנות עליו איזשהו כלל התנהגות.
כמו כן, רק באמצע התלקחות הקורונה, כאשר חלק מהטיסות עדיין טסו וחלק בוטלו, הם החליטו לאפשר לדחות טיסות ללא תשלום עמלת שינוי (כך נכנסתי למצב קצת מוזר שטיסת ההלוך שלי לא בוטלה ולא השתלם לי לדחות אותה כי עדיין גבו עליה דמי שינוי, למחרת! הם שינו את הנוהל וביטלו את דמי השינוי, אז דחיתי רק את טיסת החזור ואיבדתי את טיסת ההלוך).
אפשר ורצוי להתבונן בתקופה הזאת איך מתנהגות חברות וסוכנים, כדי בעתיד להתרחק מאלה שהתנהגו בצורה לא הוגנת.
-
למי ששאל בתחילת השרשור – לופטהנזה החזירו לי את הכסף
-
אני כבר לא זוכרת מה כתבתי
בכל מקרה אין אצלי "כללי אצבע". איזג׳ט(ושאר החברות), שינו הנהלים החל כשהבינו שהמצב לא ילך וישתפר.
לא להתשמש בשירותי חברה שאכזבה, לא בכל המקרים יש אפשרות "להחרים" חברה(ועל מה נוכל להתלונן?!).
-
יש בעיני הבדל משמעותי בין “חברה שאיכזבה” לבין חברה שנהגה בצורה לא הוגנת.
איזיג’ט איכזבה אותי.
רצה הגורל וטיסותיי המתוכננות נפלו בדיוק “על התפר” של הקורונה: 12 ו-15 למרץ.
באותם ימים ריינאייר כבר ביטלה את כל טיסותיה לישראל והחזירה את הכסף לנוסעים.
איזיג’ט “גימגמה”: כפי שכתבתי, חלק מהטיסות שלה בוטלו, חלק (לאותו יעד ובאותו יום!) לא בוטלו, הטיסות שלי לא בוטלו בשעה שכבר היה לי ברור שלא נוכל לטוס. עד 12 למרץ איזיג’ט לא איפשרה לי לדחות את הטיסה ללא עלות דמי שינוי (התקשרתי למוקד השירות לבקש את זה) וב-13 למרץ היא כבר כן איפשרה את זה, בדיוק באותו יום היא שינתה את הכללים, אבל זה לא חל על הטיסה של אתמול.
אז התאכזבתי ממנה, בהחלט.
אבל אני עדיין לא חושבת שזאת היתה התנהלות לא הוגנת. החברה פעלה, כמו כולם, בתנאי אי-וודאות קיצוניים שטרם נראו כמותם, דומני, בעולם התעופה עד היום (אולי אחרי 9/11, אין לי מושג), ושללא ספק פגעו בה קשות. לאורך הדרך ניכר היה שהם עשו ועושים מאמצים להתאים את עצמם לאירוע המתגלגל בצורה הוגנת וסבירה, בהתחשב בנסיבות. לא תמיד הקלפים שלי ניצחו, אבל אין בלבי עליהם, ואני בטח לא אמנע מלטוס איתם בעתיד.
מה שאיריס סיפרה על אל על, לעומת זאת, מטריד: שהם מחזירים כסף למי שרכש כרטיס דרך סוכן לפני שהם מחזירים למי שרכש מהם ישירות. זו פעולה מפלה, וזה לא הוגן. אני לא “מחרימה” אותם, אבל מבחינתי לפחות – זה תמרור אזהרה רציני.
-
-
הטיסה לבנגקוק בתאריך 22 למרץ באמצעות ג’ורדניאן נקנתה אצל איסת”א. בתאריך 3 לאפריל התקבל סמס “טיסתך המתוכננת לצאת בתאריך 13/04/2020 בוטלה ע''י חברת התעופה, אין צורך לפנות למוקד השירות, אנו מטפלים בהחזר/זיכוי בהתאם למדיניות חברת התעופה באופן אוטומטי.”
אז עד היום לא התקבל החזר. כמובן שאין עם מי לדבר באיסת”א שהאתר שלהם שולח אותך למלא טופס שכנראה נשלח לנוח באיזה ענן.
אז לא יודע אם בפעם הבאה יותר טוב להזמין בחברת תעופה שלפי הכותבים לא מתיחסות או לאיסת”א שלא שמה.
מכל מקום כניראה שרק תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות יתניעה את ההחזר בליווי הוצאות.
-
החברה מדווחת על הפסד של 7 מיליון שקל בלבד כתוצאה מהקורנה בתחום התיירות - מעניין איך הצליחו.
בפייסבוק פנו אליהם לקוחות, הם ביקשו שיפנו ב"פרטי" והכסף יוחזר לאחר 90 יום(?), נקווה שתקבל החזר.
רוב הסוכנויות לא מחזירות כסף, אבל כשיש מקרה בודד של החזרת תשלום, יותר נח להצהיר הצהרות.
והכסף עדיין אצלן.
-
אני רוצה לציין לטובה את הסוכנות הישראלית “אליס” שדרכה קנינו 3 כרטיסי טיסה להונג קונג אי שם בסוף יולי כאשר הטיסות עם אירופלוט בתאריך 2 באפריל. מרגע שקיבלנו הודעה על ביטול הטיסה על ידי אירופלוט ,באליס היו איתנו בקשר כל הזמן והציעו מספר אפשרויות להחזר, כולל להמשיך להמתין להחזר כספי מלא מחברת התעופה. בשבוע שעבר סיימו לזכות את החשבון שלנו במלוא הסכום ששילמנו . יש גם סוכנויות כאלה וחברות כאלה.