סכסוך מתלקח בין סין להודו באזור לאדאק (צפון הודו)
-
אלפי חיילים סינים והודים מוצבים במרחק מאות מטרים אחד מהשני גבוה בהרי ההימלאיה, באזור לאדאק הנתון למחלוקת.
התנגשויות בין הצדדים, שכללו אף קרבות אגרופים, מגבירות את הדאגה מפני חידוש הסכסוך ארוך השנים בין שתי המעצמות.
לכתבה המלאה ב- Ynet -
אני בעד ההודים.
-
דעתי הקטנה – מהומה על לא מאומה
יש אמנם עוינות בין שתי המדינות, אבל אין מה להשוות זאת לעימות האלים בין הודו לפקיסטן. סין גם – בניגוד לפקיסטן – לא עושה שימוש בכוחות משנה של ארגוני טרור (proxy war). שני הצדדים נמנעים מלהגיע לעימות מזוין ומאז שנות ה-60 (בפעם האחרונה ב 1967) לא היה עימות אלים בין שתי המדינות. כך גם יהיה לדעתי הפעם – קצת הפגנת שרירים ורעש – ובסוף הכל ירגע
-
רן
מה זאת אומרת ירגע?
הסינים יקפלו את האוהלים ויחזרו לסין?
סין תפעל כמו לפני למעלה מ50 שנה?
-
@dregev03 אמר:
סין תפעל כמו לפני למעלה מ50 שנה?
משתמע מהאמירה שההודים תמימים.
מהקונפליקט בקשמיר משתמע אחרת.
המפלגה השולטת בהודו היא לאומנית הינדית.
והרבה מהמדיניות ההודית מושפעת מכך, גם ההתנגשויות ההנדו-מוסלמיות
-
לא יודע מי חושב שההודים תמימים.…?
מותר להזדהות עם צד מסויים גם בלי לטעון או לחשוב שהוא תמים.
זה שהאמריקאים רחוקים מלהיות תמימים לא אומר שאני מזדהה עם הסינים אפילו שהם מפרנסים אותי.
-
אני אסביר: ההודים אינם תמימים בכלל וגם הסינים לא פראיירים – אבל שתי המדינות ערות לסכנה הכרוכה בעימות מזוין ולכן עושות את הכל כדי להמנע מכך. ובשונה כאמור מהסכסוך בין הודו לפקיסטן – הסינים לא משתמשים בארגוני גרילה (טרור) שיעשו עבורם את העבודה. לגבי חציית הגבול כביכול על ידי הסינים: הגבול באזור אינו מסומן באופן מדוייק ונמצא בשטח הררי וקשה, כך שייתכן ולא היתה ממש חציה של הגבול וגם אם כן – זה היה רק כדי לעשות רעש. וסתם לידע כללי: בעיתונות ההודית הנושא כמעט לא זוכה להתייחסות! ולדרור- לשאלתך: כן – בהחלט ייתכן שהסינים יקפלו בסוף את האוהלים ויחזרו כמה מאות מטרים אחורה.
בסה”כ שתי המדינות מנסות להימנע כאמור מעימות אלים – כך שהגיוני שהכל ייגמר אחרי קצת קולות של רעש.
-
-
-
נהרגו ב"קרב מגע".
-
נו ברור הסינים טובים בקונג פו.
-
אבל בסוף יצא להם תיקו.
-
כניראה ההודים זרקו עליהם חריף.
-
זה לא אמור להזיז למי שאוכל פנגולין ועטלף על הבוקר.
-
והם גם אוכלים מאוד חריף למשל, סגנון סצ'ואן 'אורגינלי' הוא מאוד חריף, וזאת רק דוגמא אחת
-
-
איפה רן שירגיע קצת את הניצים....
-
האלו האלו – אפשר לצאת קצת לחופש (באילת...
) ולנוח. ולעניין עצמו: כרגע, לפחות ע”פ מה שנאמר בתקשורת, זה נראה שהעסק קצת מתחמם – אתמול דווח על שלושה הרוגים ובינהם קולונל אחד. המצב הזה כבר יצריך את הודו קצת להקשיח עמדות. אבל נחכה ונראה.אלה היו 30 שניות על הסכסוכים הצבאיים של הודו עם שכנותיה מפי ההיסטוריון רן אמיתי

-
בקטנה...הם רגילים לזה עשרות שנים ..זה יירגע
-