ענף התעופה הישראלי
-
תודה.
התגובה של אל-על דומה למה שאמרתי
(*אין לי קשר לחברה)."באל על טוענים כי אגף האבטחה אינו מעניק כל עדיפות לטיסותיה, וסובל ממחסור בכוח אדם, בהתאם למימון שמקצה לו המדינה."
-
@תומר אמר:
רק לדעתי הכנסת העניין של מימון אבטחה לא במקום. זה עניין שהמדינה מחייבת את שלוש חברות התעופה הישראליות (טורקיה/אתיופיה/ניגריה נגישות רק בעזרת חברות זרות) ובשלב מסוים סוכם שהמדינה בהתאם תממן את רוב העלות. תגיד אותה טענה על ישראייר או ארקיע? (אני לא)
כל עוד אנחנו כאזרחים מממנים את החברה, זכותנו לבקר אותה ואת אופן התנהלותה העסקי/כספי כשהיא מבקשת מאיתנו חילוץ על חשבוננו.
-
אל על חברה בעייתי לעניות דעתי -
טוב, נראה שמצאו להם עבודה:
"שר הבריאות יולי אדלשטיין בוחן: גיוס מתחקרים מחברות תעופה כמו אלעל למערך החקירות האפידמיולוגיות."(גל"צ).
-
@aljaje אמר:
תודה.
התגובה של אל-על דומה למה שאמרתי
(*אין לי קשר לחברה)."באל על טוענים כי אגף האבטחה אינו מעניק כל עדיפות לטיסותיה, וסובל ממחסור בכוח אדם, בהתאם למימון שמקצה לו המדינה."
ארקיע טוענים אחרת
המדינה מסבסדת את הוצאות הביטחון בכ 1,000,000,000 שקלים נכון ל 2018, מאז התקציב סודי אבל כנראה כמו עד 2018 עלה משמעותית כל שנה כך גם אחרי 2018.
לפי הפרסום יש כ 1000 מאבטחים (אני מדבר בסדרי גודל).
יוצא שעלות העסקת כל מאבטח היא כ 1,000,000,000 שקלים בשנה.
גם אם נניח הנחה די מופרכת שיש המון המון המון הוצאות על כל מאבטח, כולל עיסוי שבועי, עדיין יוצא ששכרו של מאבטח (או דלפקאי בחו”ל) צריך להיות מעל ל 50,000 שקלים לחודש. אני מבטיח לכם שכל מאבטח (ובטח דלפקאי) היה שמח לקבל חצי מזה.
להערכתי החלק הארי מה 1,000,000,000 שקלים סובסידיה לשנה שמוגדרת כ”ביטחון” מופנה למקומות אחרים לחלוטין.
-
"יוצא שעלות העסקת כל מאבטח היא כ 1,000,000,000 שקלים בשנה."
- לא, 948,000,000 ש"ח תקציב לכל הוצאות האבטחה - גם אם נאמין שהחברה לא לוקחת מעשר לעצמה, צריך לחלק את הסכום ב- 1200(עובדים) - שכר לשנה, לחלק ב-12 - 65,833 ש"ח שכר ממוצע - באבטחה יש עובדים מסוגים שונים המקבלים משכורת שונה, לא מקבלים מענק למסאז׳, יש הוצאות אחרות לאחראים ולמאבטחים, המקבלים משכורת גבוהה יותר, אז קשה לדעת מהו השכר המדוייק של על עובד.
-
@aljaje אמר:
@kalda01
אל-על מחזיקה משרדים ברחבי-העולם (חוץ מעובדי ההנהלה בארץ), אין לי מושג כמה טכנאים יש בחברה.
גם אוסטריאן מחזיקים משרדים בכל העולם והם טסים 7 ימים בשבוע...
-
@kalda01
טוב.
*אבל אני לא עובדת בחברה, גם לא בחב' היח"ץ שלהם ואין לי קשר למשפחת בורוביץ׳ או לשאר בעלי המניות.
-
אז אם הממוצע 65,000 ש”ח (נכון ל 2018, מאז התקציב עלה משמעותית) ומאבטח מקבל מעל הממוצע, כמה תאורטית הוא מקבל? מתקרב לשכר של 6 ספרות?
בפועל מאבטח מקבל הרבה הרבה הרבה (3 פעמים הרבה) פחות, כשאני מתייחס לעלות מעסיק ולא ולא רק לשכר ברוטו של המאבטח.
בקיצור, באיזו צורה שלא מביטים על זה, רוב תקציב הביטחון שזורם לאל על לא הולך לאבטחה ואני לא ממש מרוצה מזה שהמשפחה שלי משלמת מס של מאות שקלים בשנה לטובת משפחת בורוביץ’ כשלמס הזה אין קשר לאבטחה, ועכשיו דורשים ממני בנוסף למס השנתי עוד מס מיוחד לטובת אותה משפחה.
אני חושב שמדינת ישראל צריכה אסטרטגית חברת תעופה שהשיקולים שלה לא רק מסחריים אלא גם צרכי המדינה, אני חושב שמדינת ישראל צריכה לשאת במרבית הוצאת האבטחה של חברות תעופה ישראליות, אני לא חושב שאזרחי ישראל צריכים לשלם מס שנתי של מאות שקלים למשפחה לטובת משפחת בורוביץ’.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אז אם הממוצע 65,000 ש”ח (נכון ל 2018, מאז התקציב עלה משמעותית) ומאבטח מקבל מעל הממוצע, כמה תאורטית הוא מקבל? מתקרב לשכר של 6 ספרות?
6 ספרות? לא מבין את החשבון שלך.
החשבון שלה אומר 65 אלף שקל בשנה, לא בחודש. לעובד במערך האבטחה.
אז 6 ספרות בשנה ברוטו לשנה למאבטח זה סביר ואילו מעט (100 אלף זה גם 6 ספרות, וזה טיפה יותר מ8 אלפים ברוטו לחודש), ולא משאיר הרבה 'שומן'.
-
לא, כמעט 1,000,000 שקלים בשנה לעובד זה בערך 65,000 שקלים בממוצע בחודש.
ומכיוון שסלקטור בטרמינל מקבל שכר נמוך משמעותית ממאבטח במטוס הרי שעלות מאבטח במטוס (לא שכר ברוטו, עלות מעסיק) צריכה להתקרב ל 6 ספרות חודשית.
פי 12 ממה שרשמת, נראה שיש כאן בור שומן עמוק שעולה על גדותיו
-
סבבה, הבנתי את הקו שאתה מציג.
קשה לי להאמין שעלות המשכורות היא כל-כך גבוהה
יהיה מענין לבדוק את זה
-
אין אפשרות לדעת, הקב"טים מקבלים שכר דירה ואם יש ילדים, גם הוצ' על בתי-ספר ואולי עוד אקסטרות.
*תשלום סיבובי על הקורסים המועברים ע"י המדינה (שב"כ)? תוספת שעות למאבטחים? בקיצור, כנראה ביקשו "תשלום גלובלי" ואת האקסטרות אולי לכיס? לא נדע לעולם, כמו שאר המתנות לחברות פרטיות - מאתמול 150 מיליארד באג"ח. החזיקו מעמד!
-
יש כל מיני שיטות לבדוק אם באמת הסובסידיה לא על מנוצלת לביטחון בלבד או כמעט בלבד או שברובה מנוצלת לעניינים אחרים.
אפשר את השיטה שדנתי בה פה בשרשור, עלות אבטחה שנתית חלקי מספר מאבטחים.
אפשר לבדוק כמה טיסות אל על עושה בשנה, כמה בערך סלקטורים ואנשי אבטחה צריך לכל טיסה, ולחלק את סכום הסובסידיה השנתית במספר המשרות.
אפשר פשוט לבדוק מה היתה הוצאת האבטחה לנוסע כשהמדינה סיבסדה כביכול “רק” 60% מהאבטחה ואיך עלות האבטחה לנוסע ממריאה לה גבוה כשהמדינה נושאת בכמעט כל עלות האבטחה.
בכל השיטות רואים שמדובר בסובסידיה שכנראה ברובה לא קשורה לאבטחה.
-
התעלמת מסעיף התשלומים לקב"טים בתחנות בחו"ל - אין אפשרות לדעת מה התקציב לכל קב"ט במדינות השונות, בכל תחנה יש מס' עובדים שונה.
מסכימה שעדיין נראה שחלק מהתקציב הולך למקור עלום.
-
שכר חודשי של עוזר קב”ט פחות מ 5,000 שקלים לחודש, זאת לפי תביעה ייצוגית שהוגשה לא מזמן.
קב”ט כמובן מרוויח יותר.
כמה מרוויח מאבטח כדי שהוצאת המעסיק הממוצעת לעובד תהיה 65,000 שקלים לחודש?
-
ממש לא נכון, מרוויחים משכורת גבוהה הרבה יותר, תלוי גם במס' המשמרות בחודש.
-
אני מקווה שלא רימו את בית המשפט, עדות שקר היא עבירה חמורה
-
-
תפנה אליהם ותתלונן.