ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ענף התעופה הישראלי

פורום אירופה
    10
    65
    6060
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • aljaje
      aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר:

@aljaje

צודקת, אבל גם טענתי שהטייסים דרשו להשאיר בפעילות ציים נוספים, ולא לנייד טייסים בין ציים.

• רק ראיתי את ההשוואה לאורתופד(לא משנה), ממילא הטייסים לא יכול להטיס מטוס מדגם אחר - ראה כאן, הטייסים מעוניינים לקבל שכר מלא, לכן דרשו שיחזירו גם אותם. 

באותו הקשר, קראתי היום/אתמול כתבה עם מנכל נתב'ג (?) שאמר שעיכוב בפתיחת נתבג ייצור בעיות ויגרור אחריו עיכוב נוסף של חודשיים, בגלל הצורך להחזיר טייסים לכשירות.

• אם הוא חושב שאל-על תגיע להסכם עם המדינה, ארקיע בינתיים לא משמיעה קול, לא בטוח שגם היא תחזור לפעילות(שמועה), ישראייר עדיין פעילה וכשנגיע למצב שאין תחלואה ויאפשרו לכולם לצאת מהוילה,  יש חברות זרות שכבר פועלות. 

הדיון על הציים מעלה שאלה נוספת על כשירות- השאירו רק צי אחד פעיל, וכל השאר מושבתים כבר 3 חודשים (ועוד לא חוזרים לפעילות). מה שאומר שייקח להם זמן בכל מקרה להחזיר את שאר הציים לפעילות.

גם עם העובדה ש787 יותר חסכוני לתפעול, לא שווה לעשות רוטציה מסויימת בין הציים (אולי זה לא שווה כלכלית), או בין הטייסים (כמו טייס 787 שמוזכר בכתבה) כדי לשמור כשירות?

• 787, יותר חסכוני מדגמי 777 ו- 767(מטוסים עם קיבולת דומה)אבל לא יותר מ- 737(קיבולת ומשקל קטנים יותר)בטיסות קצרות - כאן.

*רוטציה לטיסות מטען? 

רוטציה בין טייסי 787? הם הולכים לפי הותק ואולי לא שווה להם להחזיר טייסים שנמצאים בחל"ת, אולי משום שעתיד החברה עדיין לא ידוע וממילא לא יוכלו להחזיק את כל מטוסי ה- 787 שרכשו - יצטרכו פחות טייסים(?).  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

יכול להיות שאתה צודק, ומאידך גם יכול להיות שלא.

רצוי לבדוק ולראות מה קורה החברות תעופה אחרות לפני שמשחקים בנדמה לי.

ואגב, לי נדמה, שמשכורות הטייסים באלעל לא גהוהות מבשום חברה משמעותית אחרת. שוב, דורש הוכחה

Danik1956 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Danik1956
          Danik1956 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy אמר:

@kalda01

ואגב, לי נדמה, שמשכורות הטייסים באלעל לא גהוהות מבשום חברה משמעותית אחרת. שוב, דורש הוכחה

אין ויכוח על העובדה שטייס אל-על שנוחת בניו יורק ביום רביעי, לא יטוס שוב לפני שבת-ראשון בגלל שבוע העבודה של 5.5 ימים שזה לא נדמה לי...זה פאקט.

באיזה עוד חברה אתה נח בניו יורק חצי שבוע עם אשל מלא בלי לעבוד ?

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

גבוהות (ארה"ב), היו להם סיבות ונחתם הסכם חדש ב- 2018(יאלצו לשנות שוב). 

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • aljaje
              aljaje @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי aljaje

@kalda01

"באיזה עוד חברה אתה נח בניו יורק חצי שבוע עם אשל מלא בלי לעבוד?"- שר בממשלה וחב' ממשלתיות.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • imeshy
                imeshy @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

רק מוודא –

אז בעצם המשכורות של טייסי אלעל , לפי הכתבה שציינת (מעניינת, תודה) אינן גבוהות יותר מאשר במדינות אחרות. 

כמו”כ גם אם הטייס נשאר עם אש”ל למשך יומיים, זה המיעוט. מדובר על טיסות ארוכות, שגולשות לסופ”ש. 

אלו לא מרבית הטיסות של  החברה. 

הגיע הזמן להפסיק להיות פופוליסטים, גם בהקשר לאלעל 

ויש לציין, אני לא תומך בחברה, אלא רק טס בה מדי פעם כשזה נוח לי. 

keves160 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • תומר
                  תומר @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

למרות שאין לי סבלנות לקרוא מסמך כזה ארוך,

מפתיע לראות פרסום של הסכם העבודה.

• keves160
                    keves160 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

למען האמת לא אכפת לי כמה הטייס מרוויח ביחס לטייס בחברה אחרת (זה גם לא חשוב – אם הוא רוצה, שיעבור לעבוד בחברה אחרת, וגם במדינות שונות ערך מטבע וכלכלה וכוח קנייה שונים), ומה האש”ל שלו. בשורה התחתונה כלקוחות וכמי שלוקחים חלק במימון של החברה (בגלל שהיא מקבלת מימון מהמדינה על הוצאות ביטחון וגם אולי תקבל חבילת חילוץ נאה), זו חברה שמנוהלת רע עם תמחור גבוה ובטח ביחס לתמורה. וכשטייס מאריך בכוונה טיסה כדי לנפח את חשבון השעות שלו על חשבוני, חשבון הלקוחות וזמנם בקופסת הסרדינים המעופפת, חשבון החברה שלו ועל חשבון איכות הסביבה, זה גורם לי לסלוד מאל על ומטייסיה. 

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • תומר
                      תומר @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

די מסכים איתך,

רק לדעתי הכנסת העניין של מימון אבטחה לא במקום.

זה עניין שהמדינה מחייבת את שלוש חברות התעופה הישראליות (טורקיה/אתיופיה/ניגריה נגישות רק בעזרת חברות זרות) ובשלב מסוים סוכם שהמדינה בהתאם תממן את רוב העלות.

תגיד אותה טענה על ישראייר או ארקיע? (אני לא)

aljaje keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • aljaje
                        aljaje @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אם לא מתייחסים לאיזיג׳ט, וויז וכו', נכון ותלוי גם בוותק. 

הבעיה היא עם התוספות הנכבדות שיש להם, בדיונים למתן ההלוואה מהממשלה דובר על הצורך בוויתור עליהן. 

• aljaje

@תומר

מימון האבטחה הולך *רק* לחברת אל-על, הם המעסיקים של העובדים בחו"ל - ואין שקיפות בנוגע לחלוקת התקציב.  

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01 אמר:

@imeshy אמר:

@kalda01

אין ויכוח על העובדה שטייס אל-על שנוחת בניו יורק ביום רביעי, לא יטוס שוב לפני שבת-ראשון בגלל שבוע העבודה של 5.5 ימים שזה לא נדמה לי...זה פאקט.

באיזה עוד חברה אתה נח בניו יורק חצי שבוע עם אשל מלא בלי לעבוד ?

החברה מאלצת את הטייסים להיות בסוף שבוע בעבודה במקום עם המשפחה, ואתה בא בטענות לעובד?

כאחד שטס הרבה מאוד מטעם העבודה אני יכול להגיד לך שאני מעדיף להיות בסוף שבוע עם המשפחה שלי.

הבן שלי איש קבע בזמן הסגר של הקורונה לא יצא הביתה יותר מחודש, כנראה גם עכשיו לא יראה את הבית יותר מחודש, תיכף תספר כמה נהדר לו לנוח בצבא ולישון ולאכול בצבא במקום להיות בבית עם המשפחה.

@keves160 אמר:

@imeshy

למען האמת לא אכפת לי כמה הטייס מרוויח ביחס לטייס בחברה אחרת (זה גם לא חשוב – אם הוא רוצה, שיעבור לעבוד בחברה אחרת, וגם במדינות שונות ערך מטבע וכלכלה וכוח קנייה שונים), ומה האש”ל שלו. בשורה התחתונה כלקוחות וכמי שלוקחים חלק במימון של החברה (בגלל שהיא מקבלת מימון מהמדינה על הוצאות ביטחון וגם אולי תקבל חבילת חילוץ נאה), זו חברה שמנוהלת רע עם תמחור גבוה ובטח ביחס לתמורה. וכשטייס מאריך בכוונה טיסה כדי לנפח את חשבון השעות שלו על חשבוני, חשבון הלקוחות וזמנם בקופסת הסרדינים המעופפת, חשבון החברה שלו ועל חשבון איכות הסביבה, זה גורם לי לסלוד מאל על ומטייסיה. 

אפשר בקלות להראות שרוב תקציב הבטחון של אל על הוא סבסוד שלא הולך להוצאות ביטחון אלא למטרות אחרות.

למרות הנסיון של אל על לחוסר שקיפות כדי לא להראות שהחברה מקבלת סבסוד של מאות מליונים בכל שנה יש המון ניתוחים באינטרנט שמראים את הסבסוד הזה, בהנחה שיש כ 2.5 מליון משקי בית בישראל, כל משפחה מסבסדת את אל על בכ 400 שקלים בשנה – כל שנה.

אני חושב שחברת תעופה שמחוייבת למדינת ישראל היא תשתית אסטרטגית חשובה למדינה שאי אפשר לותר עליה, אבל אל על במבנה והתצורה שלה היום איננה תשובה מתאימה לצורך הזה בגלל הרבה גורמים כמו הנהלה כושלת, הסכמי שכר בעייתיים וכו’.

לכן לשפוך עוד מיליארדים על החברה הזו – כסף מבוזבז לריק.

• shimon amar
                              shimon amar @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

מסכנים טייסי אל על בקושי מרוויחים מאה אלף שקל.ללא שעות נוספות.וללא כוננויות.ואתם רוצים שהם יעבדו בסופר? חהההה

• תומר

@aljaje

כרגע הכשרת מערך האבטחה והאחריות עליו היא של אלעל (לפי דרישות מדינה),

ואבטחת טיסות של חברות ישראליות אחרות תלויה באותו מערך של אלעל.

כבר היו תלונות שאלעל משתמשת כמנוף לחץ 'אנטיתחרותי' מול החברות האחרות. כשהיא בעצם יוצרת מחסור מלאכותי המאבטחים, ואז אי אפשר לפתוח קווי טיסה חדשים וכו'.

לא כל-כך ברור לי למה לא הוציאו את המערך לגוף ניטרלי (כמו שעושים לאחרונה עם מחלקת הים בנמלים, כדי שיהיה שירות שיוויוני לכל הנמלים המתחרים), אבל זאת המציאות כרגע.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • aljaje

@תומר

ההכשרה היא ע"י אל-על? ממש לא. 

רק תלוש המשכורת. 

מערך האבטחה נסמך ברובו על סטודנטים המתגוררים בחו"ל, רוצה לפתוח עוד יעדים, תגדיל את התקציב ותאלץ לשנע עובדים ממדינה למדינה(אם יש מחסור בתחנה מסויימת), מה שעד היום קרה ויש מס' עובדים מוגבל. 

נחכה ונראה איזו חברה תשרוד והאם תרצה לטוס ליעדים "אקזוטיים" נוספים. 

• Danik1956
                                    Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

לא ברור לי בדיוק איך המדינה כופה על חברה פרטית מערך אבטחה כזה או אחר….פעם אחרונה שטסתי מנתב”ג בחברה זרה עברתי את אותם בדיקות ותשאולים שעוברים כל הנוסעים היוצאים דרך הטרמינל….לא היה כל מערך שונה או נפרד של אל-על.  אז על איזה מערך אבטחה אנחנו מדברים שמצדיק להעסיק 120 עובדים פר מטוס ?
                                    • aljaje
                                      aljaje @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

בנתב"ג העובדים מועסקים ע"י רש"ת(רשות שדות התעופה), בתחנות בחו"ל - ע"י אל-על(נושא היסטורי), אין 120 עובדים בכל תחנה. 

*או שלא הבנתי את כוונתך.  

Danik1956 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Danik1956
                                        Danik1956 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@kalda01

בנתב"ג העובדים מועסקים ע"י רש"ת(רשות שדות התעופה), בתחנות בחו"ל - ע"י אל-על(נושא היסטורי), אין 120 עובדים בכל תחנה. 

*או שלא הבנתי את כוונתך.  

אני התכוונתי שאל על מעסיקים באופן כללי 6000 עובדים על 50 מטוסים שזה 120 עובדים פר מטוס, כאשר חברות בגודל דומה למשל אוסטריאן מעסיקים בממוצע 50 עובדים פר מטוס..עדיין לא נראה לי שהתקורה הזאת קשורה לסידורי הביטחון.

• aljaje
                                          aljaje @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

אל-על מחזיקה משרדים ברחבי-העולם (חוץ מעובדי ההנהלה בארץ), אין לי מושג כמה טכנאים יש בחברה. 

Danik1956 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • תומר

@aljaje

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3774361

https://www.israelhayom.co.il/interactive/amp/article/564541

ולkalda-

זה לא רק מה שקורה בשדה התעופה,

אלא גם מה שקורה על הטיסה.

נתב'ג אחראי על הבידוק הבטחוני בשדה, לא חברת התעופה

aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון