ענף התעופה הישראלי
-
-
ולמרות המציאות הקשה, את טייסי אל-על לא מעניין כלום והם נוקטים צעדים אירגוניים שמחבלים אפילו במעט הטיסות שעדיין אמורות להתקיים -
@kalda01
הכתבה הסבירה לי משהו חשוב,
הגורם העיקרי להפסדי העתק של אל על איננו טייסים או כל תירוץ אחר של ההנהלה, הגורם העיקרי הוא החלטות ניהוליות גרועות כמו גידור מחירי דלק סילוני ועניינים של הפרשות של ירידת ערך.
כדי לפתור בעיה צריך לפתור את הגורם העיקרי לאותה בעיה, קרי להחליף את ההנהלה.
ומשהו שאני לא מבין:
לפני חודשיים אל על היתה חייבת ללקוחותיה 1,000,000,000 שקלים על כרטיסי טיסה לטיסות שלא יצאו לפועל
איך חודשיים אחרי, כשאל על ממשיכה לצבור חובות על כרטיסים נוספים שאינם מכובדים, החוב נותר כמו שהוא, 1,000,000,000 שקלים?
הרושם שלי שמדובר בזריקת מספר עגול ויפה לאוויר בלי בסיס אמיתי במציאות
אגב אפשר לעשות חישוב קטן של סדרי גודל.
אם החוב לרוכשי כרטיסים הוא בערך 300,000,000$, ומחיר כרטיס ממוצע הוא בערך 500$, הרי מדובר בבערך 600,000 כרטיסים (הלוך ושוב, או 1,200,000,000 כרטיסים לכיוון).
נניח שתפוסת מטוס ממוצעת היא 150 נוסעים, הרי שמדובר ב 40,000 טיסות (הלוך ושוב)
נניח שאל על מצליחה להרים לאוויר 40 מטוסי נוסעים כל יום לטיסות הלוך ושוב, אזי אל היתה צריכה לבטל 1000 ימי טיסה של כל הצי שלה כדי לצבור חוב של 300,000,000$ לנוסעיה.
אל על טסה סדר גודל של 300 ימים בשנה (השאר שבתות חגים וכו’).
יוצא שאל על היתה צריכה 3 שנים לא לכבד כרטיסי טיסה כדי לצבור חוב של 300,000,000$ או מיליארד שקלים. לא חודש או 3 חודשים.
גם אם הנתונים שונים, נניח 700$ מחיר כרטיס ממוצע או 200 נוסעים במטוס (ומי אמר שלא להיפך, 100 נוסעים במטוס), סדר הגודל נשאר כמו שהוא. מדובר בחוב של שנים ולא של חודש.
-
אל על חברה חולה...צריך לסגור לערבב את הקלפים ולבנות מחדש.
קודם כל זה לא כלכלי להטיס צי מטוסים 5.5 ימים בשבוע. אין חייה כזאת בעולם.
דבר שני חברות בסדר גודל דומה מעסיקות 50 עובדים פר מטוס. באל על 120. פה קבור הכלב.
-
כהמשך להבדל הגישה הניהולית-
סירקיס, מנכל ישראייר התבטא לאחרונה, שעדיף להם להתייעל מאשר לקחת הלוואה. אפילו אם זה בעיקר ברמה הצהרתית, (בפועל לפי הכתבה, מתייעלים וגם לוקחים הלוואה).
בניגוד לאלעל, שרבים עם האוצר על כמה הלוואה לקבל בלי להתייעל. וזאת הגישה הרשמית של ועד הטייסים- שההנהלה חושבת על בעלי השליטה ולא על טובת החברה.
-
למיטב זכרוני (אם אינו מטעה אותי) עם פרוץ המשבר אלעל פיטרו (לא הוציאו לחל”ת) כ- 1000 עובדים..
רק לאחר מכן, כל השאר הוצאו לחל”ת
-
בלי להכנס למספרים מדוייקים כמובן:ברבעון 2 של 2019 אלעל דיווחה על הכנסות של 584 מיליון דולר. אני לא יודע כמה מזה מנוסעים, כמה מזה ממטענים וכמה זה מדברים אחרים.
אני גם לא יודע כמה מהחלק של הנוסעים הוא בתשלום מראש וכמה בהזמנות הרגע האחרון (כי מה שמדובר על הזמנות הרגע האחרון לא הוזמן בכל מקרה למעט בשבועיים הראשונים של ההדממה).
אז אולי 300 מיליון דולר חוב לכרטיסים לרבעון זה אכן נראה מוגזם. אבל אם מתייחסים גם על כקטיסים שהוזמנו מראש לתקופת הקיץ זה כבר לא נראה מוגזם במיוחד אלא סתם גבוה.
-
זה לא באמת קרה.
פיטרו כ250עובדים שכנראה רק נכנסו לחברה ועוברים קורסי הכנה (דיילים/טייסים), שמתוקף חוק נחשבים עובדים.
המספר היה ברמת הצהרה ונקודת פתיחה לדיונים.
-
בעולם היו מספר מקרים שחברות תעופה נסגרו ונפתחו חדשות במקומן. אין שום דבר קדוש באל על הנוכחית, אם כי לדעתי חייבת להיות לפחות חברת תעופה ישראלית אחת שתדאג לשמר את היכולת לטוס לעולם גם בעיתות משבר, כאשר החברות הזרות מפסיקות את פעילותן בישראל. -
@dhz אמר:
בעולם היו מספר מקרים שחברות תעופה נסגרו ונפתחו חדשות במקומן. אין שום דבר קדוש באל על הנוכחית, אם כי לדעתי חייבת להיות לפחות חברת תעופה ישראלית אחת שתדאג לשמר את היכולת לטוס לעולם גם בעיתות משבר, כאשר החברות הזרות מפסיקות את פעילותן בישראל.
בנתיים הזרות לא הפסיקו והמקומית “הלאומית” הפסיקה בגלל חזירות של הטייסים. ואתם הבנתם למה ? כי יש טייסים שלא מוסמכים להטיס את ה 787 ו 777 שהם היחידים שכדאי להטיס אותם בגלל תכולת מטענים, אז החברים שלהם משביתים את כל החברה עד שלא יאפשרו לטייסי ה 737 להטיס 787. זה כמו שרופאי העיניים ישביתו את המחלקות עד שלא יאפשרו לאורטופדים לטפל בעיניים.
-
@kalda01
1. בוא נגזים בטירוף, ונביא דוגמא לא רלוונטית
2. חבל שאתה זורק מילים בלי להתעניין
מבחינת הסכמי עבודה באלעל עם הטייסים אסור לנייד בין הציים. זאת הייתה הבעיה בתחילת הקליטה של 787, שהכשירו יותר מדי טייסים ואז לא היה אפשר לנייד אותם לציי מטוסים אחרים. כי באלעל, ברגע שאתה 'שייך' לצי מסוים אסור לשבץ אותך לטיסות על מטוס מצי אחר.
העניין שהעלית היתה דרישה להחזיר לפעילות את הציים האחרים, כי המצב עד עכשיו גרם לאפליה בין הטייסים, רק טייסי ה787 עובדים וכל השאר יושבים בבית.
הסכסוך כרגע גם קשור קשר הדוק לעתיד החברה, כשהטייסים פתחו חזית מול ההנהלה, בדרישה לקבל את מתווה האוצר, ולא את מתווה בעלי השליטה
-
@kalda01
וד'א, רוב הטייסים מוסמכים לטוס ביותר מסוג אחד של מטוס,
מה טייסי 787 הטיסו לפני שהמטוסים הגיעו לאלעל?
בניגוד לאורטופדים שלא ממש יטפלו בעיניים...
-
נדמה לי שאתה טועה.
טייס לא יכול להטיס מטוס מדגם מסויים אם לא טס בו 3 חודשים שולחים אותם לתרגולים על סימולטור שקיים רק בחו"ל ועולה הרבה זלוטי, זה לא משחק ילדים.
טייס של 787, מרוויח יותר מאשר טייס של 737. ובנוגע לסוגיה:"מי אשם או צודק", כנראה לא נדע מהי התשובה הנכונה, שניהם רוצים להמשיך להרוויח. *ולטייסים יש יו"ר ועד חדש.
-
@תומר אמר:
@kalda01
וד'א, רוב הטייסים מוסמכים לטוס ביותר מסוג אחד של מטוס,
מה טייסי 787 הטיסו לפני שהמטוסים הגיעו לאלעל?
בניגוד לאורטופדים שלא ממש יטפלו בעיניים...
הפוך גוטה, הפוך...זה לא ממש רלוונטי מה הטיסו קודם טייסי ה 787...הם לא הבעייה, כי הם טסים….החברים שלהם שיושבים בבית לא הוכשרו להטיס 787 אלא רק 737 ומה לעשות שלא משתלם לעשות טיסת מטען לסין עם 737 אז הטייסים האלה בבית, וכעת החברה מדממת למוות בגלל סיכסוך עבודה.
-
@kalda01
שוב,י
נושא ציי המטוסים הוא לא העניין
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3837731
https://www.themarker.com/amp/markets/1.8959155
https://news.walla.co.il/item/3370868
אחד המקרים שאני דווקא מצדיק אותם לשם שינוי
והחברה דיממה למוות גם בלי סכסוך עבודה....
-
@תומר אמר:
@kalda01
שוב,י
נושא ציי המטוסים הוא לא העניין
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3837731
https://www.themarker.com/amp/markets/1.8959155
https://news.walla.co.il/item/3370868
אחד המקרים שאני דווקא מצדיק אותם לשם שינוי
והחברה דיממה למוות גם בלי סכסוך עבודה....
לפי הדיווח הזה בדמרקר: https://www.themarker.com/markets/1.8958778
סיבה אחת לסיכסוך, היא עניין ההוצאה לחל”ת ללא מתן אפשרות לנצל ימי חופשה..כלומר הטייסים לא מוכנים ואולי בצדק לקבל 10000 ש”ח אבטלה במקום השכר הרגיל. אבל למיטב ידיעתי אי אפשר להוציא עובד לחל”ת ללא הסכמתו...מה עשו כל מאות האלפים במשק שהוצאו לחל”ת בגלל הקורונה? נתנו להם לנצל ימי חופשה קודם ??
-
@kalda01
ד'א,
הכללים הפורמליים אומרים שביציאה לחל'ת העובד מחויב לנצל בתחילה ימי חופש.
ב'מצב קורונה' ביטוח לאומי/לשכת תעסוקה נתנו הקלה, ולא חייבו את זה, כדי שהעובדים לא יפסידו צבירה, וכדי להקל על העסקים (העלות נופלת על אבטלה ולא על המעסיק)
לי נתנו אופציה לנצל ימי חופש. החלטתי שלא.
ושוב, לא מוזכר סכסוך בנוגע לסוג הצי הפעיל.
הסכסוך, שלא הוכרז ד'א, מדבר על אי כיבוד הסכמי עבודה, ועל תוואי הנכון ל'הצלת' החברה
ודרישת ימי החופש מזכירה שאלעל שומרת לעצמה כרגע כספים שאמורים להיות מוחזרים ללקוחות
-
תקרא כאן ותבין.
בנוסף, הטייסים לא אהבו את העובדה שהחברה הכריחה אותם להיות בכוננות והקפיצה אותם לטיסות המטען ללא הודעה מראש.
* אפשר להודות כשטועים בנוגע להצהרה בנוגע ליכולת הטייסים להטיס כל סוג של מטוס.
* החברה יכולה להוציא עובדים לחל"ת כפוי(בשל מגיפת הקורונה), היא חוסכת בהוצאות משום שהמדינה משלמת את ה"משכורת".
-
צודקת, אבל גם טענתי שהטייסים דרשו להשאיר בפעילות ציים נוספים, ולא לנייד טייסים בין ציים.
באותו הקשר, קראתי היום/אתמול כתבה עם מנכל נתב'ג (?) שאמר שעיכוב בפתיחת נתבג ייצור בעיות ויגרור אחריו עיכוב נוסף של חודשיים, בגלל הצורך להחזיר טייסים לכשירות.
הדיון על הציים מעלה שאלה נוספת על כשירות- השאירו רק צי אחד פעיל, וכל השאר מושבתים כבר 3 חודשים (ועוד לא חוזרים לפעילות). מה שאומר שייקח להם זמן בכל מקרה להחזיר את שאר הציים לפעילות.
גם עם העובדה ש787 יותר חסכוני לתפעול, לא שווה לעשות רוטציה מסויימת בין הציים (אולי זה לא שווה כלכלית), או בין הטייסים (כמו טייס 787 שמוזכר בכתבה) כדי לשמור כשירות?
-
התחושה שלי ואולי אני טועה, שהטייסים נעמדים על הרגליים האחוריות כי תנאים כמו שיש להם באל על לא היו ולא יהיו מעולם באף חברה אחרת...השאלה אם זה מהלך נכון להמר על כל הקופה כעת ולהסתכן בפרוק החברה...אולי הם מקווים שהשרה המוכשרת שחושבת שחברה פרטית היא “חברת התעופה הלאומית” תלאים את אל-על ואז ועד העובדים ידאג להם לשימור התנאים שכזכור לא יכולים לחלום לקבל אותם בחברה אחרת. באיזה עוד חברה מסחרית אחרת, היו מאפשרים להם להאריך את משך הטיסה לניו יורק במכוון מעל 12 שעות רק כדי לקבל שעות נוספות, ולעזאזל עם הנוסעים המסכנים?