ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התקנות שפוגעות בחוק טיבי יובאו לאישור

פורום אירופה
    9
    16
    1365
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

https://news.walla.co.il/item/3371864

כבר הוזכרו כאן בעבר התקנות הזמניות שנועדו לסייע לחברות התעופה לשרוד את משבר הקורונה, בעיקר על חשבון רוכשי הכרטיסים, אך עד היום הן טרם אושרו. כעת נראה שזה הולך לקרות.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

התקנות עוסקות בפיצוי.

הלוואי שחברות התעופה היו מחזירות את הסכום של הכרטיסים עצמם, בלי פיצוי ובלי כלום

רק את הכסף שנמצא בקופה שלהן ממרץ 2020.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          משתמש שנמחק @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

התקנות עוסקות גם בפרק הזמן שבו על החברות להשיב את עלות הכרטיסים לרוכשיהם, ומאריכות אותו משמעותית.

אני מניחה שאצל חלק לא מבוטל מרוכשי הכרטיסים פרק הזמן המוארך כבר עבר בטרם קיבלו החזר, עם או בלי התקנות... אבל עדיין יש משמעות לעיגון החוקי של הארכת ה"הלוואות" שנתנו רוכשי הכרטיסים, בעל כורחם, לחברות התעופה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונה-וקשת

תקנות מאוד מאוד בעייתיות:

א. פגיעה בלקוחות

1. מאלצים לקוחות לתת הלוואה בסיכון (לחברה בקשיים) בריבית של 0% ללא שום ערבויות או בטחונות.

יש איזשהו בנק שמוכן לתת הלוואה בתנאים כאלה?

2. חברות התעופה “שיחקו” עם הלקוחות, חיכו עם ביטול הכרטיסים עד הרגע האחרון (ואחריו) להערכתי לפחות בחלק מהמקרים בתקווה שהלקוח יבטל את הכרטיס בעצמו וחברת התעופה תרוויח את דמי הביטול.

החוק קבע מנגנון פיצוי כדי שחברת התעופה  לא תנהג בצורה בלתי הוגנת והנה באה הממשלה ומנטרלת את ההגנה המוקנית בחוק ללקוחות

ב. עידוד חברות תעופה להתנהל בצורה לא הוגנת, יש כאן העדפה ומתן פרס לחברות תעופה שלא החזירו כספים בזמן או לא החזירו בכלל

ג. הבעייתיות בחקיקה למפרע, במקרה הזה פוגעת בזכות הקנין של האזרחים

בקיצור, נראה שהממשלה עובדת אצל חברות התעופה הישראליות, במיוחד אצל הגדולה בהן שלא מחזירה כסף ללקוחות, ולא אצל האזרחים.

המלצתי לכולם לזכור איזו חברת תעופה לזכור לטובה ואיזו פחות לטובה בהתאם להתנהגות מולנו כלקוחות, אני חושב שהמסקנות יכולות להמשיך גבוה יותר (ומפאת כבוד אכסניה שלנו כאן אני מעדיף לא לדבר מפורשות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • yushon
              yushon נערך לאחרונה על ידי

לדעתי החוק רק יעזור לרוכשי הכרטיסים… עד עכשיו החברות נמנעו מלהחזיר כספים למרות שכבר מזמן עברו את המועד החוקי המותר, בין השאר כי החוק בגלגוליו השונים היה על השולחן.

עכשיו, אחרי שיחוקק החוק שקובע שוב תוך כמה זמן הם צריכים להחזיר את הכסף אין לחברות התעופה כבר לאן לברוח. לפי הכתבה הוארך הזמן ל-90 יום מהודעת הביטול (במקום 30 אם אני זוכר נכון), אבל אם עברו כבר ה-90 יום אז הם צריכים לשלם תוך 30 יום מרגע כניסת החוק. כלומר עד עכשיו אף אחד לא ידע מתי חברות התעופה יחזירו כסף אם בכלל, הממשלה הקציבה להם תאריך מוחלט וסופי.

ולגבי פיצוי, החוק נועד על מנת שמי שהטיסה שלו יתעכבה למשך זמן ארוך, או הגיע לשדה וביטלו לו פתאום טיסה יקבל פיצוי מחברת התעופה ובכך לדרבן אותם לעמוד בהתחייבויות שלהן. לא לתת פיצוי אם עולם התעופה מושבת וכל הטיסות בכל העולם מבוטלות. 

aljaje דוקטור דו ליטל אנשיםטובים 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • aljaje
                aljaje @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon

מצחיקול, בדיוק ההיפך. 

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon

לדעתך חברות שלא היתה להם עד עכשיו להפר חוק מפורש, החזר כסף + פיצוי תוך מקסימום  21 ימים,

פתאום יהפכו לשומרות חוק?

לדעתי אתה שוגה, אבל הלואי והשגיאה אצלי.

yushon תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon אמר:

ולגבי פיצוי, החוק נועד על מנת שמי שהטיסה שלו יתעכבה למשך זמן ארוך, או הגיע לשדה וביטלו לו פתאום טיסה יקבל פיצוי מחברת התעופה ובכך לדרבן אותם לעמוד בהתחייבויות שלהן. לא לתת פיצוי אם עולם התעופה מושבת וכל הטיסות בכל העולם מבוטלות. 

בשום שלב לא נאסר על טיסות לישראל, והיו חברות תעופה שהמשיכו לטוס למרות המשבר. אני מבין שחברות התעופה הרגישו שאין להן צידוק כלכלי לטוס, אבל זו הייתה החלטה כלכלית שלהם ולא נבעה ממגבלה חוקית. המגבלה החוקית היתה על נוסעים (בשלב ראשון דרישה להסגר ובשלב שני גם מגבלות על כניסה).

ובכל מקרה:

נניח שיש הגיון מסויים להגיד שאם ביום ראשון הממשלה הודיע כל הגבלה שמשפיע על הטיסות אז חברת התעופה תבטל מייד את הטיסה של יום שני ויש משהו לא הוגן לחייב אותה לפצות את רוכיש הכרטיסים (מעבר למחיר הכרטיס) בגלל שלא נתנו התראה מוקדמת. זה גם לא שחור ולבן, אבל יש הגיון מסויים

אבל אין הגיון שביום ראשון הממשלה הטילה מגבלות, וחברת התעופה ביטלה רק את הטיסות של יום שני, ואז ביום שני בערב אם ביטלו את הטיסות של יום שלישי, ושוב כל ערב ביטלו את הטיסות למחרת. וככה לא נתנו לנוסעים יותר ימי התראה

אין שום סיבה הגיונית שהיום חברת התעופה לא תבטל באופן רשמי את הטיסות לאוגוסט. זה שהיא מחכה עד הרגע האחרון (או כדי שהנוסעים יבטלו מיוזמתם או כי היא מקווה עדיין להוציא את הטיסה) גורם להוצאות לנוסעים, שלא יודעים האם לבטל את התוכניות או לא, ובאיזו צורה לבטל.

אני מזכיר דיונים שהיו פה במהלך מרץ – האם אם אני מבטל מיוזמתי אני זכאי לפיצוי כלשהו, ומה הסיכוי שהטיסה שלי עוד תצא לפועל, ומה היכולת לבטל סידורי קרקע שונים אם לא טסים. כלומר בהחלט היו נוסעים שנגרמו להם נזקים בגלל ביטולי הטיסות, וחלקם גם בגלל הביטול ללא התראה…

• yushon
                      yushon @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא בא להגן על חברות התעופה בשום אופן, אבל היה להם תחום אפור לשחק בו כי מדובר על מצב ייחודי ויוצא דופן שהעולם עדיין לא התנסה בו ועניין ההקלות היה על השולחן המון זמן. שוב לגבי פיצוי, כבר מההתחלה היה ברור שפיצוי (לא החזר) לא יהיה. גם האיחוד האירופאי יצא מוקדם מאוד עם הודעה שחברות תעופה לא יצטרכו לפצות נוסעים מעבר להחזר כספי. וזה גם הגיוני.

עכשיו יש מה שנקרא גזר דין חלוט לגבי החזר הכספים. מי שירצה להפר אותו יפר אותו. אבל עכשיו אין להם לאן לברוח מה שדווקא מעמיד לדעתי את הלקוח בעמדה חזקה יותר ממה שהיה עד עכשיו. עם כל הכבוד לכותרת המטופשת של הכתבה, בפנים מגלים כמה דברים נוספים כמו העובדה שחברת התעופה מחויבת להחזיר את הכסף מבלי לחכות לדרישת הלקוח, ומי שרוצה לקבל כרטיס חלופי יוכל להעביר אותו למישהו אחר.

האם לנו כלקוחות יש דרישה מוצדקת שיחזירו לנו את הכסף ומיד? כן. וכבר דובר על כך פה בפורום שכדאי לאנשים לחשוב איך פעלה כל חברה כשהם באים בעתיד להזמין כרטיסים. אבל השאלה היא האם החוק הזה יעזור לפתור את העובדה שעד עכשיו חברות התעופה התעלמו מהחוק הקיים? לדעתי כן. (וגם אני מקווה שאני צודק)

aljaje dyarok 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • aljaje
                        aljaje @yushon נערך לאחרונה על ידי aljaje

@yushon

בדיוק ההיפך ממה שכתבת: חברות התעופה יהיו רשאיות להציע לנוסעים כרטיס חלופי במקום החזר כספי.

ואם אתה חושב שמשרד התחבורה דואג לך, כדאי לך להציץ כאן - 200,000 ש"ח, בוזבזו על חגיגות מחלף חדש. 

segev17 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • segev17
                          segev17 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

חייב להבין שקראיתי גם אני המשפט הזה “חברות התעופה יהיו רשאיות להציע לנוסעים כרטיס חלופי במקום החזר כספי” ולא בטוח שהבנתי אותו:

החברות רשאיות להציע הרבה דברים (רשאיות להציע לנוסע גם לתרום את הכרטיס שלו) – מה שלא ברור הוא האם הנוסע יכול לסרב ולדרוש את ההחזר הכספי...

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • aljaje
                            aljaje @segev17 נערך לאחרונה על ידי

@segev17 

כנראה יכולות להחליט מה שנוח להן בלי שתוכל לסרב(כרגיל) - אבל אולי נמתין עד שנוכל לקרוא את התקנה החדשה, לא מפי כתב.ת בוואלה(?).  

• dyarok
                              dyarok @yushon נערך לאחרונה על ידי

@yushon

כמה הערות:

החברות קיבלו עוד ארכה, ומדובר על 90 יום ממועד הטיסה שבוטלה או 30 יום מכניסת התקנות לתוקף. שימו לב התקנות עוד לא נכנסו לתוקף, כי החוק לא עבר בקריאה שנייה ושלישית ויו"ר הועדה שטיפלה בזה מתנה את העלאת החוק בהסדר עם אל על או שקר כלשהו אחר. כלומר המונה עדיין לא דופק.

2. מצד אחד קבעו שהלקוח לא צריך ליזום את הפנייה אך מצד שני החברות "רשאיות" להציע כרטיס חלופי. כלומר, זה לא יהיה אוטומטי, החברה תציע משהו, תמתין שהלקוחות ישיבו  ושוב מריחה.

3. יש המון חברות שהחזירו כסף עוד לפני שהטיסות. שבוטלו היו אמורות לצאת לדרך. לגזור ולשמור לעתיד.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • aljaje
                                aljaje @dyarok נערך לאחרונה על ידי

@dyarok

1. "...וועדת הכלכלה, בראשות ח"כ יעקב מרגי (ש"ס), יכולה לעכב את החוק זמן רב באמצעות אי העלתו, ובכך היא לוחצת על הממשלה להגיע למתווה עם חברות התעופה, בראשן חברת אל על".

2. "...שובר הזיכוי יינתן לצרכן רק אם הוא יסכים לכך בכתב ויהיה בתוקף לשנה לפחות. לקוח שלא יממש את השובר יהיה זכאי לקבל את כספו בחזרה."

* יש זמן עד שועד הטייסים יסכים למתווה, החברה לא צופה לחזור לטיסות סדירות לפני אוקטובר 20'.

משה א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • משה א
                                  משה א @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

חברים יקרים. לפחות לגבי אל על חל שינוי מהותי במצב, כי אם להאמין למה שהתפרסם אתמול, הושגה הסכמה על הלאמה של החברה. מעכשיו תוכלו לקטר עליה לממשלה, ומכיוון שנכון להיום זה תור ארוך מאד, אז אפשר לחזור לדיון המעניין הזה ב-2022 (בתקווה שאז כבר נוכל לטוס...).

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @משה א נערך לאחרונה על ידי

@משה-א

אני לא מסכים איתך, לא הוחלט על הלאמה – הוחלט על תהליך שיש אופציה שתוצאתו תהיה הלאמה.

אחת ההחלטות היא שאל אל תנפיק לציבור חבילת מניות גדולה. הממשלה מתחייבת שהיא תרכוש את המניות שהציבור לא ירכוש בעצמו.

אם הציבור אכן לא ירכוש מספיק מניות והמדינה תאלץ לרכוש אותן – אכן תהיה הלאמה בפועל.

אבל אם הציבור כן ירכוש מספיק מניות? אם בעל הון יחליט שבא לו לרכוש כמות מניות גדולה ולהפוך לבעל שליטה? במקרה כזה לא תהיה הלאמה ולא נעליים.

נכון לכרגע החברה מפירה את החוק ברגל גסה, הממשלה (הרשות המבצעת) לא רק שלא עושה דבר כדי לכפות על החברה לציית לחוק (שחוקקה הרשות השופטת) אלא נראה שהיא תומכת בהפרת החוק הזו.

לשמחתי אני לא אחד מרוכשי הכרטיסים של אל על, כשאני אשקול לרכוש כרטיסים ואצטרך לבחור חברת תעופה – ההתנהלות הזו תהיה שיקול בהחלטה שלי ואני מניח שלא רק שלי.

אני מקווה שמי שאל על חייבת לו כסף יזכה לראות אותו במהרה

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון