נפתחו טיסות לאוגוסט 2021 באיזיגט
-
למהמרים... נפתחו הטיסות יש סיכוי שהיא לא תפשוט את הרגל... -
תודה על העדכון, מבחינתי קצת עפים על עצמם,
200 יורו ומעלה לפני מטען והושבה לתאריכים שמעניינים אותי, בזמנים נורמליים הייתי קופץ על המציאה, בשביל הימור המחיר גבוה מידי (בשבילי).
-
אפשר לעשות ביטוח ביטול טיסה .
וכששומעים שיש קשיים ז”א לפני פשיטת הרגל מבטלים.
אחרי שיש פשיטת רגל, והטיסה בוטלה גלל החברה- הביטוח לא משלם.
-
כרגע רק טריפגרנטי מבטחים. ניתן לבטח רק אם תאריך היציאה הוא לא יותר מ365 קדימה כך שלבטח את אוגוסט הבא בלתי אפשרי.
-
גם אני הצצתי והתחרטתי כשראיתי את המחירים.
מה הגבול העליון של ההימור מבחינתך?
מתלבטת האם 140-150 יורו * 4 זה סביר
-
יש טיסות למילאנו ב 150 דולר 10 ביולי עד תחילת אוגוסט זה סביר?
לא כולל מזוודה והושבה
-
אותה התלבטות שלי
-
מבחינתי? 30-50 יורו לכיוון לפני מזוודה והושבה.
אם יאפשרו כמו בעבר מזוודה ב 1 יורו אז אני יכול להעלות קצת בהתאם.
הסבר על השיקולים שלי לעצמי:
אני לא יודע אם ההסתברות שאטוס היא 50%, אבל זו ההסתברות שהחלטתי שרירותית להמר עליה.
בהתאם, אני לוקח את מחיר הכרטיס שהייתי מוכן לשלם בימים רגילים, מחלק לשניים, וזה הסכום שאני מוכן להמר עליו.
בימים כתיקונם נניח ביולי 2019 כשהתפרסמו הכרטיסים לאוגוסט 2020 אני הייתי קונה כרטיס (הלוך ושוב) אם היה עולה עד 200 יורו, אם מאוד רוצה לצאת אז מקסימום 250 יורו, הסכומים אחרי הושבה ומטען.
לכן עכשיו אני מוכן לסכן 100 יורו, במידה ואטוס הרווחתי 100 יורו במידה ולא אטוס אפסיד 100 יורו. כרטיס יקר מ 200 יורו ממילא לא הייתי רוכש.
אני לא מוכן לרכוש כרטיס ב 150 יורו, זאת אומרת לסכן 150 יורו, מתוך תקווה שארוויח 50 יורו. ההימור הזה לא נראה לי כדאי.
כמובן שאם הייתי חושב שהסיכוי שאטוס הוא לא 50:50 אלא נניח 25:75 הסכום שאני הייתי מוכן לסכן היה משתנה בהתאם.
-
ניראה לי דיי יקר, לדעתי בונים שיהיה חיסון ומכוונים גבוה, תמיד יוכלו להוריד -
לא נראה לי שלומדים מהניסיון, הם יטוסו בכל מקרה, מי שלא יוכל לצאת, לא יקבל החזר כי הטיסה יוצאת בזמן.
-
השנקל שלי:
אהבתי את הניתוח של דו ליטל, אבל חסר בו לטעמי משתנה חשוב, והוא היעד. אין דין לונדון כדין ג’נבה, הראשון לעתים עולה כפול מהשני.
כשלעצמי, בדקתי הבוקר (לא בפתיחה, עברו הלילות הלבנים בהם היינו אורבים עם שחר לפתיחת הטיסות לקיץ) טיסות לג’נבה ביולי ואוגוסט (אלפ”צים). היינו ביעד הזה בקייצים של 2016 ו-2018, ובשניהם שילמנו סביב 150 יורו לאדם. זה היה המחיר גם היום.
עוד ראיתי בשנים עברו שהמחיר לג’נבה לא עלה בצורה דרסטית גם חודשים אחרי פתיחת הטיסות, וזאת בניגוד ליעדים כמו לונדון, אמסטרדם או פריז. המחיר לג’נבה עלה משמעותית רק כחודשיים לפני מועדי הטיסות.
כך שאפילו בזמנים רגילים לא היתה לי סיבה למהר ולקנות כרטיסים זמן כה רב מראש.
מקל וחומר במצב קורונה, כשרכיב אי-הוודאות עלה דרסטית, וקיים אפילו סיכוי, להערכתי גבוה מבעבר, שהמחירים עוד ירדו בהמשך. למשל בתרחיש הסביר שבו תתקיים תיירות בקיץ הבא, אך היא תהיה זהירה ומאופקת יותר, מה שיגרום לחברות התעופה, עם התקרב מועד הטיסות, לצאת במבצעים ולהוריד מחירים כדי למלא מטוסים.
אז הארנק שלי לא נפתח עדיין…. עוד חזון למועד.
-
ואגב, נכנסתי לאתר בסביבות 07:30 בבוקר והטיסות עדיין לא פורסמו. רק אחרי תשע זה נפתח.. באמת השתנו הזמנים. חיפשתי כרטיסים למנצ’סטר במקום הטיסה שלנו השנה שכנראה מבוטלת (אל על באוגוסט). לא משהו. אבל צריך באמת לקחת בחשבון שאי אפשר לבטח טיסות (ביטוח ביטול טיסה) שיוצאות באוגוסט אז עדיף לחכות בכל מקרה.
-
לא לנות על ביטוח ביטול, הוא לא יעזור, ניסיון אישי.
במצב שאיזי ג'ט לא תיתן לבטל את הטיסה ותציע שובר לטיסה חלופית, אי אפשר לממש את הביטוח ולקבל מהם את הכסף
-
@נגה-אלבוים
את בטוחה? הרי כל הרעיון בביטוח ביטול טיסה הוא שניתן לבטל מיוזמתך מכל סיבה היא (למעט ביטול של חברת התעופה).
-
אם החברה לא נותנת לבטל אי אפשר להציג לביטוח אישור שביטלת את הטיסה. לפני הביטול של החברה, איזי ג'ט נתנה אופציה רק לשנות מועד ולא לבטל. יש לי ביטוח ביטול לטיסה בסוף החודש ולא יכולתי להפעיל אותו. בסוף איזי ג'ט ביטלה מיוזמתה וביקשתי החזר כספי
-
-
כמה טיפים לגבי מזעור נזקים ברכישת כרטיסים מראש :
- אפשר לעשות בראש את החשבון עם הושבה ומזוודה כדי להחליט אם משתלם לקנות אבל לא לשלם מזוודה והושבה במעמד רכישת הכרטיס, גם אם מאיימים עליכם שאחר כך יהיה יותר יקר, כי זה עוד כסף שלא יוחזר אם לא תטוסו. לשלם על מזוודה רק בצ’ק אין און ליין סמוך מאוד לטיסה ועל הושבה לשלם באותו מעמד או קצת לפני כשכבר ברור שכנראה נוסעים. כמובן שאם יחזור בהמשך מבצע מזוודה ביורו שווה להוסיף.
- אם בונים על ביטוח ביטול טיסה לבדוק מראש לפני קניית כרטיסי הטיסה שאפשרי לרכוש מבחינת תאריכי הטיסה ומה יהיה המחיר (להכניס את כל הפרטים ולראות מה יוצא הסכום לתשלום) . לטריפגרנטי היחידה שמבטחת כיום יש מחיר מינימום. יוצא שלפעמים לטיסות זולות יחסית יוצא לא משתלם לבטח במיוחד אם לוקחים בחשבון שלפעמים תשלמו גם על הטיסה וגם על הביטוח ולא תקבלו כלום (ראו הסעיף הבא).
- לקחת בחשבון שחברת הביטוח דורשת לקבל הודעה בכתב שלכם לחברת התעופה על ביטול והודעה בכתב של חברת התעופה שקיבלה את הודעת הביטול וזו יכולה להיות משימה בלתי אפשרית, לא משנה כמה אנרגיה תשקיעו בה. אני ביטלתי טיסה בתחילת מרץ כשהחברות עדיין לא צמצמו כח אדם. לא מצאתי מקום באתר בו יכולתי לכתוב לקבל עותק ממה שכתבתי ולקבל תשובה בפרק זמן שהוא לפני הטיסה. לאיזיג’ט יש מספר ישראלי כך שזה לפחות לא עולה כסף. השיחות בגולן טלקום בה אני מנויה מוגבלות ל120 דקות ולאחר מכן הן מתנתקות כך שצריך פתרון להמתנה ארוכה יותר כגון קו נייח או דקות בסקייפ ולהתפלל שהשמע יהיה טוב. באותה תקופה הצ’אט עדיין עבד וההמתנה היתה ארוכה מאוד גם כדי בכלל להצליח להיכנס לצ’אט וגם אחרי שנכנסת. בסופו של דבר הגעתי לנציג מצויין בצ’ט שעזר לי לבטל את הטיסה ללא תמורה וללא ואוצ’ר ולקבל במייל תדפיס של הצ’אט ששלח אלי למייל שזו היתה הודעתי בכתב ומייל של תשובת איזיג’ט שהטיסה בוטלה ביוזמתי, שהם החזירו לי כמה יורו מיסי נמל ומה הסכום שלא הוחזר. הראל החזירו לי 80% מהסכום שלא הוחזר. אני מבינה שכיום זו משימה בלתי אפשרית לקבל את המסמכים הללו במיוחד אם רוצים לדחות לרגע האחרון את ההחלטה לגבי הנסיעה ובלעדיהם חברת הביטוח לא מחזירה.
-
האם הייתם עושים מינוי לבריכת שחיה /מכון כושר/תיאטרון בימים אלו?
סביר להניח שלא.
כי לא ברור מה יהיו התנאים, החוקים, האפשרויות בעונה הקרובה.
כי אנחנו חיים בתנאים של אי וודאות.
מה שהתנהל עם רוטינה ורציונל די קבוע ומעט שינויים לאורך תקופה ארוכה-
לא בדיוק אותו דבר היום (לראייה לקוחות אל על שמחכים עדיין למשיח).
אותו דבר גם לגבי טיסות.
-
אני עם יונית. לא מעניין אותי שאולי אחסוך 50 או אפילו 100 דולר על החופשה בקיץ הבא, כי יותר מדאיג אותי להפסיד יותר מזה בחוסר ודאות הקיים. אני במקווים שעד אז הסיפור הזה ייגמר, אבל מה עם חברת התעופה תיפול? מה עם המשבר הכלכלי שיישאר אחרי הקורונה יגרום לכך שבקיץ הבא יהיו דברים יותר חשובים לעשות עם הכסף הפנוי מאשר לשלם על מלון? ואם להיות כנים גם לפני הקורונה לא הייתי בעד להזמין שנה מראש כי דברים משתנים, ואלא אם אלו ממש כרטיסים במחיר סופר סופר מציאה ואתם משפחה כך שהחיסכון מצטבר וגם מוכנים לאפשרות של הכסף וגם יש אפשרות לביטוח ביטול טיסה – אז אולי זה הגיוני. עכשיו עם הקורונה והמשבר הכלכלי, הימור גדול מדי בעיניי. בטח בשביל חופשה לשבוע בסך הכל ולאירופה שהיא קרובה יחסית ולא כזו יקרה בטיסות (למרות שאחרי הקורונה מי יודע מה יקרה לעולם הטיסות ולחברות התעופה).
-
תלוי במדיניות הסיכונים שלי,
אם מדובר בסכום נמוך יחסית, בהנחה של 50% וספק עם איזושהי אמינות אני כנראה כן אעשה את העסקה.