אז למתי כן הייתם מזמינים?
-
בנוסף, בתקופה של אי ודאות וכשהרשויות והממונים גם הם לא מצליחים לספק תשובות או דעה שלא משתנה כל 20 שניות, אז כולם מחפשים מישהו שייתן תשובה וקצת ודאות. אבל בשורה התחתונה אף אחד לא יודע מה יהיה בחגים, או בפסח, או בקיץ הבא. אפשר להתפלסף גם שבוע שלם אבל זה המצב. לכן בסוף כל אחד צריך לעשות את ההחלטה שלו לפי השיקולים שלו, התקציב שלו, ההרגלים שלו (מי שממילא לא מזמין חצי שנה מראש ממילא לא יתפתה לעשות את זה עכשיו) ומה שהוא מרגיש שנכון לו. הרי מה זה “מעריך את הסיכון להפסיד את הכסף בפחות מ 50% אז כדאי, אם ביותר מ 50% אז לא כדאי”? אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה יהיה, אז גם ההערכה הזו היא סוביקטיבית.
-
דעתי האישית, שכל עוד יש חובת ביצוע בדיקת קורונה כתנאי לעלייה למטוס, אני לא משקיע אגורה בכרטיס טיסה….אם ישלחו אותי מהעבודה זה משהו אחר. הרי גם אם אתה בריא ללא קורונה הבדיקה יכולה לצאת חיובית, ואז מה ? יש חברת ביטוח שתבטח אותי על עלות הנסיעה שתבוטל ? -
@kalda01
*אוקסימורון: "הרי גם אם אתה בריא ללא קורונה הבדיקה יכולה לצאת חיובית".
-
ומה עושים אנשים שהחלימו מ קורונה ונשארים חיוביים גם לאחר חודשים?
-
נכון, וזו בדיוק הפואינטה. אני לא הולך לסכן אגורה שחוקה כאשר בגלל בדיקה שאינה אמינה כל הנסיעה תלך פייפן.
-
@kalda01 אמר:
"...הרי גם אם אתה בריא ללא קורונה הבדיקה יכולה לצאת חיובית".
• "בריא ללא קורונה" - אולי התכוונת אדם נשא של הנגיף ללא תסמיני-מחלה.
אתה יכול לקרוא כאן, על הבדיקות שעורכים - הסבר.
נכון, וזו בדיוק הפואינטה. אני לא הולך לסכן אגורה שחוקה כאשר בגלל בדיקה שאינה אמינה כל הנסיעה תלך פייפן.
• אין לי מידע בנוגע לאמינות הבדיקות, אם ערכו את הבדיקה כמו שצריך ולא זיהמו אותה, נראה שהסיכוי די נמוך.
אפשר גם לקבל תשובה שלילית ולהדבק יום אחרי ואף אחד לא ידע.
לי יש סבלנות(גם אם מדגדג לפעמים), אני לא מתכוונת לעשות תוכניות ולקנות כרטיס כשהמצב בחו"ל יכול להשתנות, לא אנסה לשכנע אותך לרכוש עכשיו כרטיס, לעשות בדיקה ולטוס.
-
הערכת הסיכון היא בהחלט הימור סוביקטיבי, אי הודאות נראית לי מוחלטת. אתה צודק.
עדיין הערכה כזו טובה לי יותר מכלום ועושה סדר בדברים
-
@aljaje אמר:
@kalda01 אמר:
"...הרי גם אם אתה בריא ללא קורונה הבדיקה יכולה לצאת חיובית".
• "בריא ללא קורונה" - אולי התכוונת אדם נשא של הנגיף ללא תסמיני-מחלה.
אתה יכול לקרוא כאן, על הבדיקות שעורכים - הסבר.
• אין לי מידע בנוגע לאמינות הבדיקות, אם ערכו את הבדיקה כמו שצריך ולא זיהמו אותה, נראה שהסיכוי די נמוך.
אפשר גם לקבל תשובה שלילית ולהדבק יום אחרי ואף אחד לא ידע.
לי יש סבלנות(גם אם מדגדג לפעמים), אני לא מתכוונת לעשות תוכניות ולקנות כרטיס כשהמצב בחו"ל יכול להשתנות, לא אנסה לשכנע אותך לרכוש עכשיו כרטיס, לעשות בדיקה ולטוס.
התכוונתי לאדם בריא ללא קורונה שלא היה חולה ולא נושא את הנגיף. גם בדיקה של אדם כזה עלולה בסבירות מסויימת לצאת חיובית. אני שמעתי את בר סימן טוב בזמנו אומר שהבדיקות אמינות רק ב 70%….הוא שיקר ??
-
@kalda01 אמר:
דעתי האישית, שכל עוד יש חובת ביצוע בדיקת קורונה כתנאי לעלייה למטוס, אני לא משקיע אגורה בכרטיס טיסה….אם ישלחו אותי מהעבודה זה משהו אחר. הרי גם אם אתה בריא ללא קורונה הבדיקה יכולה לצאת חיובית, ואז מה ? יש חברת ביטוח שתבטח אותי על עלות הנסיעה שתבוטל ?
דעתי האישית היא שיש הרבה סיבות שיכולות למנוע ממני לטוס ולא מכוסות ע”י אף חברת ביטוח. כמו שהזכיר הדוקטור זה עניית של הערכות וניהול סיכונים אישיות לכל אחת.כמה דוגמאות לנושאים שלא בהכרח מכוסים ע”י פוליסות ביטול נסיעה טרום קורונה:
- כל אסון שקרה יותר בשבוע או שבועיים לפני הטיול (כולל פטירה של בן משפחה מדרגה ראשונה)
- פטירה או אשפוז של מישהו קרוב אבל לא מדרגה ראשונה (חמים, גיסים, בני זוג בסיבוב שני של ההורים, ידועים בציבור ועוד)
- בעיה רפואית שלא גוררת אישפוז של בן משפחה קרוב (לטובת העניין – תכננתם סוף שבוע זוגי והילד שבר רגל שבוע לפני)
- פיטורים שריפה או כל משבר כלכלי רציני
אז עכשיו אפשר להוסיף לרשימה גם הדבקות בקורונה, או תוצאה לא נכונה של בדיקת קורונה.
האם הסיכון לתוצאה לא נכונה של בדיקת קורונה גדול או קטן מהסיכוי שאקלע למשבר כלכלי? כל אחת והתובנות שלו.
-
@kalda01
אין כמעט סיכוי שבדיקה תצאחיובית עבור מישהו שמעולם לא נחשף לנגיף. האפשרות לזה היא כמעט רק אם המעבדה עשתה טעות או בלבלה דוגמאות. הסיבה לזה היא שהבדיקה לא אומרת אם קיים RNA מהנגיף בדגימה או לא, אלא כמה עותקים מה-RNA הזה קיימים. הרופאה אומרת חיובי או שלילי אבל התוצאה האמיתית היא כמה עותקים הוו. יש מצבים של ״חיובי גבולי״, שזה כל כך מעט שקשה להגיד אם זה אמיתי או לא. בוא נגיד שהערכים בבדיקה יכולים לנוע בין 0 עותקים ל-100 טריליון עותקים. ההגדרה היא שכל מה שהוא מעל 10 זה חיובי. אם למישהו יצא 3, האם זה חיובי? במקרה כזה חוזרים על הבדיקה. האפשרות שלמישהו יצא מיליון וחצי ואין שם באמת נגיף שמתרבה זה רק אם מישהו עשה טעות. מתי זה כן יכול להיות לא מדויק? כשיש כל מעט RNA שהדוגם לא הצליח לתפוס דווקא אותו, אבל אם יתנו לזה יום-יומיים אז כבר יהיו 20,000 כי הנגיף מתרבה בזמן הזה. אם לוקחים את הדוגמה מוקדם מדי או אם מי שנטל את הדוגמה לא דגם מהמקום הנכון או משהו כזה אז יכולה לצאת תוצאה שלילית שגויה. תוצאה חיובית שגויה זו אפשרות תאורטית בבדיקה הזו, זה לא משהו שסביר שיקרה, ובטח שלא ב-30% מהמקרים.
הייתי יותר חוששת ממה אם אני אגיע לשדה תעופה ואגלה שאני באמת נדבקתי או אפילו מזה שאני אגיע לשדה התעופה ואדבק שם, מאשר מהסיכוי שמישהו יעשה טעות אנוש בבדיקה שלי.
(יש לי דוקטורט בביולוגיה וכמה שנות ניסיון בעבודה עם RNA. את הבדיקה הספציפית הזאת עשיתי וניתחתי כמה מאות פעמים במהלך השנים)
-
המחשבה לעתיד, וההערכות מתי זה ישתנה לטובה, מבוססת על הרעיון שיש מגמת שיפור או שימצאו חיסון וכו'.
אולם, כפי שהוירוס מתנהל כרגע ותגובת הממשלות לארוע, אין שום הוכחה שיש מגמת שיפור, או תיהיה כזו בעתיד.
הארוע הזה מתנהל בגלים, ובאופן בלתי צפוי מבחינת תזמון.
לכן, או שמאמצים את העקרון שלא נוסעים בכלל, או שנוסעים ברגע שיש חלון הזדמנויות, מצב בריאותי סביר, ודיל טוב.
כמובן, שהרגולציה וההכנות והדרישות לאותו יעד יכולות להשפיע על ההחלטה הסופית, אבל, בעקרון הכלל לדעתי, זה כמעט מהרגע להרגע.
כי אף אחד לא מבטיח שהמצב ישתפר, או שההגבלות לא ישתנו ברגע האחרון, שכבר קניתם והזמנתם כרטיסים ומלון, ושלא יהיו החמרות, לכן, אין טעם לדעתי, להתנהל בתחזיות לעתיד.
בעיקר לא ברכישת כרטיסים.
יש כל כך הרבה משתנים לא ידועים, שעדיף הכלל, מהרגע להרגע.
אז אם אתם נשארים בבית וקונים ספה מפנקת, או טסים לדיל אפשרי, העיקר לא לפתח אשליות ותוכניות לעתיד, זו בעייני האופציה הכי פחות מעשית.