ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור שרשרת ההימאליה של צילה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    הימאליה סיפור טיול
    18
    300
    56796
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

@dregev03

ישראל בסתו לא אטרקטיבית בעיני. האמת שישראל לא מאוד אטרקטיבית בעיני באופן כללי… (דיעה לחלוטין סוביקטיבית כמובן).

הייתי פעם מזמן כמוך אבל שיניתי את דעתי לגמרי. 

קשה להתנתק בישראל זה נכון אבל יש המון יופי. 

דווקא טיולים אפיים כמו שאת עושה עם כל הפקלאות על הגב לא עשיתי בארץ ונראה לי שבהם ממש אפשר להתנתק. 

אבל כמו שאמרת זה סובייקטיבי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

עכשיו בפורום אירופה נרגעו קצת וחוץ מהפלספנות האינסופית יש גם שרשורים של תמונות וסיפורים בנושאים שונים (אוכל, פסטיבלים וכאלו).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

ישראל בסתו לא אטרקטיבית בעיני. האמת שישראל לא מאוד אטרקטיבית בעיני באופן כללי… (דיעה לחלוטין סוביקטיבית כמובן).

אני איתך. ולא רק מבחינה טיולית…..

כן יצא לי לטייל בה הרבה וגם בלינה בשטח. אבל קשה כל פעם עם כמויות הזבל שאנשים משאירים וגם עם ההתנהגות של הרבה מהמטיילים. לראות מה שנעשה לים המלח זה עצב גדול. 

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • cillam
            cillam נערך לאחרונה על ידי cillam

לא התעייפתי  רק  שלפעמים ככ כואב שתקועים מבלי יכולת לזוז לאן שרוצים  חוץ מהליכה מקומית של כמה קמ במעלה ההר או לסופר 😏😞 מנזרים לא חס ר לי … בילדותי הרחוקה טיילתי המון. ארץ עם ההורים – תמונות צריך לסרוק …  טיולי בי״ס אפילו שירות לאומי במצדה בתקופת החפירות של פרופ יגאל ידין – יאללה תעשו חשבון 😂 בשנים האחרונות בביקור קצת ירושלים קצת נגב וקצת אגמון החולה – הייתי מאד רוצה לעשות את שביל ישראל … אם הגוף ו קורונה יתנו אשמח - 

נו טוב אז הנה מנזרון משפחתי של חברי בסיקים אליו טיפסתי לפני שנתיים  – די תלול כמו כל המנזרים – בפעמים קודמות נסעתי ברכב …4 שנים בין שתי התמונות🙏🌺

• IO.
              IO. @keves160 נערך לאחרונה על ידי IO.

@keves160

בדיוק איך שאני מרגישה!

אספר רק סיפורון אחד.

לפני כמה שנים יצאתי באביב למסע של 3 ימים עם האחיין שלי שהיה אז בן 14. מסע של דודה ואחיין אהוב, לרגל יום הלדתו. רק הוא ואני עם אוהל. טיילנו בצפון – מנמרוד למנרה, ברגל כמובן – ולמרות כמויות הזבל הבלתי הגיוניות באתרי הטבע (כולל גם במסלולי מטיבי לכת!) והתנהגות בהמית באתרי הקמפינג (אני לא חונה בארץ בשטח wild camping – לא מרגישה בטוחה!) היה ממש יפה ומוצלח מאוד בסהכ!

לסוף המסע שלנו, תכננו לגלוש במגלשות האלפיניות באתר מנרה. ראינו סרטונים והתלהבנו והלכנו לשם בציפייה לקראת ההרפתקאה הזו.

כשהגענו לאתר היו שם חבורות גדולות של צעירים ערביים (ולא, אין פה גזענות – רק ציון עובדות; אין לי ספק שחבורות צעירים יהודיים ישראליים יכולים להיות זוועתיים לא פחות). מעבר למוסיקה המאוד לא נעימה שהושמעה שם בקולי קולות, מעבר לצעקות של חבורות צעירים משולהבים – שדי הרסו לנו בפני עצמם, כשהגענו לקופות כדי לקנות כרטיס למזחלות פשוט לא הצלחתי להגיע לראש התור! ממש כך. עמדתי שם לפני הקופה (חלון גדול בצורת קיוסק) כשעדרי אדם צובאים עליה וממלאים את כל החלון. ככל שחלפו הדקות, כל בנאדם (אם אתם מתעקשים לקרוא להם ככה) שהגיע לקופה פשוט דחף את דרכו בכח לחלון (עד היום אני לא יודעת איך נראת הקופאית שאת תחנותיה לסדר רק שמעתי… החלון היה פשוט מפוצץ בבני אנוש דוחים).

אחרי כמה זמן, כשאני עדיין אחרונה בתור חחח – פשוט ביקשתי מרון שיסלח לי ונסענו לאגמון החולה לסיים את המסע שלנו שם. זה לא ששם נעמה לי חברת המטיילים האחרים אבל היה שם הרבה יותר ריק.

סוף הסיפור. סוף החשק שלי לטייל ב״ארצנו״.

dregev03 cillam גדליהו מהגרעין 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • dregev03

@IO

לך לך למדבר……………………..

במיוחד בתקופות עמוסות

IO. keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • cillam
                  cillam @IO. נערך לאחרונה על ידי cillam

@IO

אההה נושא הזבל … 

הודו אפילו בהימליה לא חסר  … ואני מגיבה …  בטרק שמורת הרודודנדרון Barsey   ניגנו את המאהל הראשון שלנו עם שק מלא זבל – כיסוי חורים של ……… 

החברה לוקחים מקל בבמבו חוצים לשניים וזה עובד כמו צבת –  שק שלם שלמעשה אמור היה רק להיות מלא עם השאריות שלנו בטרק – אבל הוא לא הספיק פתחנו עוד אחד- זו שמורה שמשלמים עבור כניסה כמו רוב השמורות בהימליה – כאשר ירדנו  הבעתי את דעתי לגבי הנעשה בשמורה ………  

תמונות מהארץ שאני רואה. הלב כואב … 

בכל מקום  זה כואב … 

יש לי  טולרנס 0 לנושא בכל מקום … ואני אומרת זאת – למה אפשר לקחת  שקית מזון מלאה וכבדה למעלה אבל לא את השקית הריקה  והקלה למטה והביתה ? 

ונסיים במשהו יותר נעים  קזה ועמק ספיטי – ואני כמו כולנו ככ קטנה ולא חשובה בשביל היורד …………

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • IO.
                    IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא אוהבת מדבר! לא מספיק בשביל שביל ארוך. וזה לא שבני האדם בדרום הארץ הם אחרים!!! – פשוט, וכאן אתה צודק – יש פחות מהם שם.

ובכל מקרה – מדבר זה אך ורק בחורף.

בגדול – ארץ שאלו יושביה לא שווה טיול מבחחינתי. פשוט מאוד. מקומם אותי שאני ״נשלחת״ למדבר – מפני בני עמי! WTF?!?!?!

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • IO.
                      IO. @cillam נערך לאחרונה על ידי IO.

@cillam

צילה אני ממש מסכימה איתך לגבי הליכלוך – נקודה שגם לי מאוד הפריע בנפאל! חבל.

אתם יודעים שצעדתי 3 שבועות מלאים בשבילים בקליפורניה – מאגם טאהו דרומה, דרך יוסמיטי ועוד קצת הלאה – והשבילים היו נקיים!

פעם אחת (ו י ח י ד ה !!!!) נתקלתי על השביל (PCT) בשקית ריקה של קפה שכנראה נפלה למטייל. זה היה כל כך חריג – שאפילו כתבתי על זה בבלוג 😊

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dregev03

@IO

גם אני לא אהבתי מדבר פעם אבל השתניתי והרווחתי כי זה מה שמיוחד בארץ וסביבותיה לא הירוק העני שלנו. 

לדאק וספיטי מדבריות ויפהפיות וגם וואדי רם בירדן וכמעט כל ירדן וסיני. 

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • IO.
                          IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אין ויכוח. וגם אני מוצאת יופי במדבר. אבל מסיבות אלו ואחרות – לא בשביל שביל ארוך. אוהבת לסוע לשם לראות – ומיד רוצה לחזור למרכז ...

ולמרות שלא הייתי – קראתי וראיתי מספיק כדי להאמין שהמדבר בלדאק ממש שונה מאשר המדבריות שלנו… ויש שם ״עוד דברים״ – כמו המנזרים שהתחילו את השרשור.

בכל אופן – כמו שכתבתי למעלה – הנוף שפחות מוצא חן בעיני הוא רק חלק (קטן) בבעיה.

לא מעוניינת להכנס לויכוח – נדמה לי שאני מכירה את הארץ מספיק ולא זקוקה להסברים או לשכנוע. ברור שאני יכולה להנות מלטייל פה. כל יום בחוץ בסופו של דבר עדיף על פני יום במשרד… אבל – זה לא זה! חד משמעית. בלי היסוס – פשוט לא! לא בר השוואה בכלל. ממכלול הסיבות. 

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • cillam
                            cillam @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

אוטופיה יותר מטיילים פחות חינוך וזו התוצאה אני גם לא חובבת גדולה של מדבר. אני זקוקה לירוק  אפילו בלאדאק 

• dregev03
                              dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי dregev03

@. רק ירוק ? מה עם צבע זהב צילה?

cillam

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • keves160

@dregev03 אמר:

לך לך למדבר…………………….. במיוחד בתקופות עמוסות

גם זה לא נותן חסינות מהמונים ולכלוך, מניסיון. ומקבלים בונוס לפעמים של בלוני תבערה, גם מניסיון.

ל-IO, שער הנגב נותן פתרון טוב: על התפר של המדבר, ואפילו ירוק או פורח זמן קצר בשנה. זה כמובן הזמן שבו כל עם ישראל מגיע ומלכלך אבל הם לפחות עוזבים כשהכלניות עוזבות. 

• dregev03
                                  dregev03 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

זה פורום אסיה 

אני מדבר בעיקר על הקטע מהמכתש הקטן ועד אילת שעשיתי את חלקו בחד יומיים והוא לדעתי ברמה עולמית 

לא אוסיף כי סה״כ זה סובייקטיבי וטוב שישאירו אותו רק לאוהבי המדבר כי זה משאיר הרבה פחות אנשים שעולים שם על השבילים. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • תומר
                                    תומר @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

גם בענף האופניים מדברים הרבה על ההבדל בין פה לאירופה. מכינים אמבולנס בנסיעות כביש וערכות פנצ'רים מרובות מאוד

• cillam
                                      cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

תמיד צבעי דגלי התפילה. 🙏🥰

• keves160

@dregev03 אמר:

@keves160

זה פורום אסיה 

אני מדבר בעיקר על הקטע מהמכתש הקטן ועד אילת שעשיתי את חלקו בחד יומיים והוא לדעתי ברמה עולמית 

לא אוסיף כי סה״כ זה סובייקטיבי וטוב שישאירו אותו רק לאוהבי המדבר כי זה משאיר הרבה פחות אנשים שעולים שם על השבילים. 

אני דווקא איתך בעניין, גם אני מאוהבי מדבר (כמובן, תלוי במדבר) וזה באמת קטע מרשים. הבעיה היא שגם אם פחות אז עדיין יש לכלוך, התנהגות נוראית של מטיילים והבעיה הישראלית הידועה שבלתי אפשרי לטייל בלי רכב פרטי. סביבות ים המלח היו האזור האהוב עלי בארץ אבל היום זה צובט בלב לראות איך האדם הורס אותו. קשה לי ליהנות בלב שלם שם.

דווקא באסיה שמחוץ לישראל לא יצא לי לחוות מדבר עדיין.

• dregev03
                                          dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

צילה

מה עם חציית נהרות?

גשרים תלויים או בנויים יפים וכאלו?

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • dregev03
                                            dregev03 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

משהו לבינתיים עד שצילה תתעורר

cillam גולני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 11 / 15
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון