טיול משפחתי בקרואטיה סוכות
-
שלום,
אנחנו (משפחה עם שתי בנות העשרה) טסים לקרואטיה בתחילת אוקטובר ל14 ימים.
אשמח לקבל המלצת מסלולים ודרך טיול מומלצת מבחינת הספק.
הטיול רובו ככולו – טיול טבע בתיבול אטרקציות כמו פארקי מים/ חבלים וכו – מקומות פתוחים.
אנחנו נוחתים בזאגרב ומשם האם כדאי
- לעבור ממקום למקום ולשנות מלונות
- למצוא מקום יחסית באמצע לטיול כוכב
- להישאר בזאגרב עם רכב – יש מספיק טבע לידה ל14 ימים ?
- אטרקציות וטיולי טבע מומלצים בקרבת מקום.
תודה רבה
אורלי
-
בקרואטיה מתאים יותר לעשות טיול מתגלגל עם אפשרות לכמה כוכבים
היא מדינה שבחלק הדרומי שלה צרה וארוכה
לא הייתי נשאר בזאגרב 14 ימים – קרואטיה ידועה בזכות רצועת החוף וזאגרב רחוקה מהחוף
תסמנו במפה מהם מקומות שאתם רוצים להיות ולפי זה תראו מבחינת מרחקים מה מקומו הלינה המועדפים
-
זה בדיוק מה שהתחלתי לעשות. תודה רבה
-
תתחילי לקרוא על קרואטיה, אין שום אפשרות לטייל בה, וודאי לא 14 יום שלא בטיול מתגלגל.
אולי לא כל יום ויום- אבל לפחות 4-5- נקודות לינה.
מעבר לכך, ובניסיון של שנים קודמות (לא יודעת איך יהיה השנה) פארקי חבלים ופעילות אקטיבית נסו לתכנן בימי שבת-ראשון, לעיתים קרובות גם רביעי במחצית השנייה של היום- ביתר הימים בכלל לא בטוח שיהיה פתוח לפעילות. ערים ,עיירות,שמורות-זה כמובן לא משמעותי.
היות וקרואטיה מדינה שמוגדרת אדומה עם תחלואה גדלה – מאד כדאי להתעדכן בפריסת התחלואה באזורים השונים (נכון לעכשיו בדלמטיה ממש אדום ובזגרב והסביבה גם אדום קצת פחות) ולהגמיש את הטיול בהתאם.
לבדוק מוסדות רפואה, בתי חולים לאורך הדרך- שיהיה את המידע ברשותכם (ובהנחה שלא תצטרכו אותו)
לדעת כי את בדיקת הנקי מקורונה צריך לעשות בקרואטיה 48 שעות לפני הנחיתה שם- כלומר אם הטיסה ממריאה ב07.00 בבוקר ונוחתת ב11.00 נניח- אז תעשו יומיים קודם בשעה 13.00(עם טווח ביטחון לתקלות ואיחורים).
בפורום יש כמה שרשורים שאיילת פתחה לגבי קרואטיה עכשיו- שווה לקרוא את השאלות ואת התשובות.
-
תודה. אני מתרחקת ממקומות סגורים. בעיקר טבע. וכמה שפחות הומה ומתוייר. תודה רבה רבה.
-
@אורלי-ברהום אמר:
תודה. אני מתרחקת ממקומות סגורים. בעיקר טבע. וכמה שפחות הומה ומתוייר. תודה רבה רבה.
שדה התעופה והמטוס הם מקומות ממש סגורים. משרד השכרת הרכב הוא במקום סגור. מסעדות וכמובן סופרמרקטים הם מקומות סגורים. אי אפשר באמת להתחמק ממקומות סגורים בטיול וצריך לקחת את זה בחשבון בקבלת ההחלטות .
-
בישראל הסיכוי להתדבק הרבה יותר גדול.
-
קחי בחשבון אפשרות של סגר וסגירת נתב”ג בחגים, ואפשרות נוספת שבעקבות עליית התחלואה גם קרואטיה תוגדר כמדינה אדומה מה שיחייב 14 ימי בידוד בחזור.
כשיטילו סגרים והגבלות על ערים אדומות לא יהיה הגיוני שלא יטילו הגבלות על החוזרים מטיסות לחו"ל מיעדים שחלקים גדולים מהם צבועים באדום כמו קרואטיה.
העניין מאוד דינאמי ונתון לשינויים בעקבות העלייה הדרמטית בתחלואה בארץ ועד אוקטובר ייתכנו שינויים….
וכאשר חוסר הודאות הוא כל כך גדול ההמלצה שלי היא לחכות לדקה ה90 ולא להזמין קודם, ואם כבר הזמנתם להיערך מבחינת ביטוחים ונפשית למצב שהטיול לא יתקיים או שתהיה החמרה בכללים לגבי בדיקות, בידודים, הגבלות וכו...
-
את צודקת יש מלא סיכונים.
דווקא סגירת שדה התעופה זה קל יותר, כי אז הטיסות יבוטלו .
אבל הוספת בידוד בחזרה מהחינתי תבטל את הטיסה.
וזה אכן סיכון -
@ayeletback אמר:
לא מסכימה בכלל. בישראל אני יכולה לבחור אם להשתמש בתחבורה ציבורית או לא, בטיסה לקרואטיה אני לא יכולה לוותר על המטוס. בישראל אני יכולה להזמין הכל מכל הביתה, בקרואטיה לא אעשה משלוחים מהסופר. בישראל אני יכולה להחליט שאני לא מסתובבת, בקרואטיה לא אעשה זאת כי היי...בשביל מה הגעתי לשם? וכו' וכו'.
-
בשבוע שעבר הגיעו שני נוסעים שהתגלו כנשאי הוירוס(מצבם לא ידוע)בטיסות שונות מקרואטיה, את המידע העדכני את יכולה לבדוק באתר של משרד הבריאות.
-
@ayeletback אמר:
בישראל את יכולה להיזהר. לא לצאת למקומות סגורים אם זה לא ממש הכרחי, לאכול רק בבית, לקנות דרך האינטרנט+משלוח, לא להשתמש בתחבורה ציבורית, לישון רק בבית, לצמצם את כמות האנשים שאיתם נפגשים. אם את גרה ממילא בעיר ירוקה בארץ אז זה בכלל מצטמצם הסיכון גם בהליכה למכולת. בטיול גם אם הוא ברובו בטבע חייבים לעבור טיסות, תורים בשדה, שאטל למטוס, משרד השכרת רכב (או בעיר תחב”צ), חדר אוכל במלון, וגם נוטים לצאת יותר כי לא נסעת לחו”ל בשביל לשבת בבית. זה גורם לך לפגוש מעגל רחב יותר של אנשים.
-
ובישראל הילדים הולכים לבית ספר מתערבבים כל יום ב 100 ילדים אחרים בכיתות סגורות ועמוסות וחוזרים הביתה אלי. עם נשיקות וחיבוקים.
ואחה”צ הם גם חיים ונוסעים בתחבורה ציבורית והולכים למסעדות ושוב חוזרים אלי...
לא אני ולא הם בקבוצת סיכון אז אני לא כולאת אותם בבית.
ואני עדיין עובדת עדיין עושה קניות.
ונוסעת ללקוחות ונפגשת עם אנשים. בהרבה יותר אינטימיות מאשר פגישה אקראית בסופר בקרואטיה.
אני חיה כרגיל ונזהרת.
אפילו הייתי במלון באילת..
שם אני מתכוונת לישון בדירות ( להתרחק ממלונות ).
להמעיט במסעדות. לאכול בדירה.
לטייל בטבע
לנסוע ברכב פרטי ולא בתחבורה ציבורית
לדעתי הסיכוי שלי להתדבק כאן גבוה הרבה הרבה יותר גם אם רמת התחלואה היתה זהה ב 2 המדינות.
והיא לא.
תשמעו הבעיה היא לא שהסיכוי להתדבק שם גדול יותר – זה פשוט לא נכון – עבורי.
הבעיה היא להתקע שם עם מערכת רפואה לא מוכרת.
זה מה שמטריד אותי.
אבל תכלס האם הסיכוי לחלות בקורונה ולהסתבך גדול מהסיכוי סתם לחטוף משהו רציני שאני בחול.
לא יודעת שניהם מאוד נמוכים כך שאני מתעלמת מהם.
לכן אני נוסעת.
זה בסדר אם לא מקבלים את הניתוח שלי.
ויש אנשים שיכולים להיזהר מאוד בארץ אבל לא כאלה עם נוער שהולך לבית הספר.