השמיים נפתחים: לאן מותר לכם לטוס? ואיך עושים את זה?
-
-
אסור לשכוח שמעבר סכנת ההדבקה,
לאן אפשר לטוס זו השאלה של אתמול,
עכשיו אפשר לטוס,
אבל אנשים מתחילים להבין, שהסכנה האמיתית,
שאם יש חולה בטיסה,
הלכה החופשה, נכנסים ל14 יום בידוד, בחוץ לארץ.
זו למעשה הסכנה היותר מיידית.
-
זהו בהחלט סיכון גבוה, אבל למדינות אליהן צריך להציג תוצאת בדיקת קורונה שלילית, מה ההסתברות לתרחיש כזה?
ההסתברות שאדם יצא שלילי לבדיקה אחת ואחרי 72 שעות חיובי לבדיקה אחרת אכן איננו אפסי, אבל להערכתי מאוד נמוך
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
עקרונית נכון, אבל עדין, מקרה אחד בלבד שעלה גם אם בדיקה שלילת בארץ, לדוגמא, וביוון יצא חיובי, כל הנוסעים שהיו במטוס בבידוד. למרות ההסתברות הנמוכה, זה עדין סיכון.
-
הסכמתי שיש הסתברות לסיכון, שהיא איננה אפסית,
אבל היא נראית לי מאוד נמוכה.
אגב אין לי מושג מהם הכללים ביוון, האם נשא קורונה במטוס גוזר בידוד לכל הנוסעים.
נשמע לי הגיוני אבל אני לא יודע את זה בתור עובדה.
-
כן, זה קרה לפני מספר ימים עם בכיר ישראלי, שהיה שלילי בארץ, שיצא חיובי בבדיקה ביוון, נפגש לפני תם ה24 שעות ביוון וקבלת התוצאה ביוון, עם בכירים בממשלה היוונית, והם נכנסו לבידוד!!! פורסם בטלוויזיה במהדורת החדשות.
-
עדיף באמת שהתחלואה בארץ תרד, אני מתה כבר לטוס לחופשה שתכננתי
יש עוד כמה סיבות שעדיף שהתחלואה בארץ תרד. יש כמה שמתו באמת ולא רק מתו לטוס לחופשה.
-
@Roco אמר:
כן, זה קרה לפני מספר ימים עם בכיר ישראלי, שהיה שלילי בארץ, שיצא חיובי בבדיקה ביוון, נפגש לפני תם ה24 שעות ביוון וקבלת התוצאה ביוון, עם בכירים בממשלה היוונית, והם נכנסו לבידוד!!! פורסם בטלוויזיה במהדורת החדשות.
רצוי לדייק בדיווחים ולא לעוות את הסיפור משום שהוא לא עבר בדיקות ביוון, אלא בארץ:
"מנכ"ל מספנות ישראל, איתן צוקר, הגיע ליוון השבוע לסדרת פגישות עסקיות חשובות לצורך שיתוף פעולה לבניית ספינות קרב. בזמן שהותו ביוון, גילה צוקר כי תוצאת הבדיקה שערך טרם טיסתו נמצאה חיובית לנגיף - מה שהוביל לכך ששלושה שרים בממשלת יוון נאלצו להיכנס לבידוד."
-
להבנתי יצא חיובי בבדיקה בארץ,
פשוט טס לפני שקיבל את תוצאות הבדיקה.
אני בטוח שבסוף הסטטיסטיקה תנצח
שאם מספיק אנשים יטוסו בסוף ימצא האחד שהבדיקה בארץ או ביוון תצא שגויה, יענו תוצאה שלילית שגויה בישראל או תוצאה חיובית שגויה ביוון.
ברור שיש הסתברות כזו.
השאלה אם ההסתברות גבוהה משמעותית מאירוע בריאותי משמעותי אחר שחו”ח יכול להתרחש? או שמדובר בהסתברות דומה אבל עם יחסי ציבור הרבה יותר טובים
-
@דוקטור דו ליטל
כן, נבדק בארץ, כפי ש*כתוב* בטקסט שהבאתי.
מספיק אדם אחד כזה במטוס שבו אתה טס ובום- הלך עליך או על מישהו אחר שנמצא בסביבה ועל ההשלכות ושאר הבעיות, שקד כבר הסבירה(בשל תחום עיסוקה שונות הלימוד שהשקיעה בזה, אפשר לסמוך על מה שכתבה ולא להמשיך להתעלם).
*יעני(זאת הדרך הנכונה לומר ולכתוב את המילה הלקוחה מהשפה הערבית).
סלאמתָכּ!
-
איך בנאדם עולה על טיסה ללא תוצאה של בדיקת קורונה?
שוב דוגמה ל״בכיר״ שמנצל את מעמדו כדי לקבל הטבות על חשבון ״האזרח מהשורה״? מבאס מאוד.
-
-
אולי פדיחה ואולי תקלה ואולי סערה בכוס תה.
אני מבטיחך כי הרשויות נמומסכות יבדקו את הפרשה באופן גלוי ויפיקו מסקנות והמלצות בהתאם.
-
@IO אמר:
איך בנאדם עולה על טיסה ללא תוצאה של בדיקת קורונה? שוב דוגמה ל״בכיר״ שמנצל את מעמדו כדי לקבל הטבות על חשבון ״האזרח מהשורה״? מבאס מאוד.
שאלת וענית…
-
@IO אמר:
איך בנאדם עולה על טיסה ללא תוצאה של בדיקת קורונה?
שוב דוגמה ל״בכיר״ שמנצל את מעמדו כדי לקבל הטבות על חשבון ״האזרח מהשורה״? מבאס מאוד.
טוב, יכול להיות שזו סתם רשלנות ולא פרוטקציות. בדיוק מצאתי סיפור על ישראלית שקיבלה תוצאה חיובית גבולית ואיכשהו עלתה לטיסה בלי שאף אחד עצר אותה:
https://www.ynet.co.il/article/HJ9JKtzEP
-
אם לא המתין לתוצאות הבדיקה ועלה על מטוס, אז יש בעיה(גם למי ששהה עימו במטוס).
-
ברור שיש. ולדעתי יש לא מעט מקרים כאלו של נוסעים חיוביים. גם בכתבה מוזכר שזו לא פעם ראשונה. זו עוד סיבה שלדעתי כדאי להימנע מנסיעות לחו”ל כרגע. אין לי ביטחון באחריות האישית של הנוסעים האחרים או בגורמים שאמורים למנוע מקרים כאלו.