שרשור החיים ל המים
-
חלק גדול מתושבי דרום מזרח אסיה חיים על נהרות, אגמים וימים. אורח החיים של התושבים מותאם לסביבה ומקורות המים מהווים חלק משגרת יומם, מעבודת הקודש, מחיי המסחר, תחבורה ועוד.מצאתי שחיים אלה מאד פוטוגנים וראוי שנקדיש להם שרשור
מתכבד לפתוח את השרשור בתמונות מהמקונג בדרום לאוס

-
-
גם אני אהבתי יש לי מעט על הברמהפוטרה

-
פוסט זה נמחק! -
אז גם אני מצטרף עם האי קטבה ויטנאם

-
-
שייט על האירוואדי ממנדליי לבגאן

הגענו לבגאן

-
שבט האורו, האיים הצפים באגם טיטיקקה, הצד הפרואני
-
פוסט זה נמחק! -
החיים על המים באגם סונלה-קמבודיה

רנצי
-
האיים הצפים בימת טיטיקקה בפרו

רנצי
-
ובויאטנם החיים על הנהר בהו יאן
דייגים ביום

הפלגות אהבה בערב

ומשהו אחר לגמרי- בתיאטרון בובות המים בסיגון-אין לי מושג על מה היתה ההצגה אבל זה פשוט מקסים

רנצי
-
-
הצגה לתיירים, אבל התאטרון הזה נולד בכפרים המוצפים בדלתת הנהר האדום ליד האנוי והוא ייחודי, אין כזה במקום אחר בעולם. -
המינוח הצגה לתיירים אומר לרוב חרטא ממוסחרת . בהצגה בה נכחתי בסיגון כמעט ולא היו תיירים בקהל. עדין כנראה זה מושך בעיקר את המקומיים. לפי זה גם הוכן המיצג. מדבר רק למקומיים. תיירים אני מניח לא מבינים דבר מהמתרחש על בימת המים אבל זה מקסים ומהנה
רנצי
-
התייחסתי לטיטיקקה…..
-
בהאנוי רואים תמיד תורים של תיירים בקופה ויש הרבה באולם.שם מספרים את הסיפור של כל סצנה באנגלית לפני הסצנה.
לא פחות חשוב, מסבירים על כלי הנגינה, חלק עם הדגמות ועל המוזיקה עצמה.
כאמור המקור באזור האנוי, אז יתכן מאד שבהאנוי זה יותר אותנטי.
-
אגם טאנה, אתיופיה

-
ליד העיר צ’או-דוק על גבול ויאטנם וקמבודיה, חיה קהילה שלמה של אנשים בכפרים צפים. חלקם על נהר באסאק וחלקם על נהר צ’או-דוק. הפחונים שלהם מעוגנים לחוף או לתחתית הנהר. חלקם מגדלים דגים בכלובים תחת הצריפים הצפים שלהם. לידם ממש, חיה קהילה גדולה של בני הצ’אם ה’מוסלמים’. הם חיים על מישורי ההצפה של הנהרות (בכדי לא ‘לבזבז’ שטחים חקלאיים) בתיהם ניצבים על עמודים גבוהים יותר מגובה המים המאכסימלי. גם השבילים שבין הבתים מורמים והם בנויים על עמודים. לפחות 3 חדשים בשנה, החצרות שלהם מוצפות כליל ובדרך כלל עומק המים גבוה מגובה האנשים.
צריפים צפים על נהר הבאסאק.
כשאשתך שולחת אותך ‘לעשן בחוץ’, אתה עובר לעשן בסירה שעוגנת ליד הסלון.
כל מעבורת שעוברת בכפר, מטה את כל הבתים הצידה.
הכלב חי כל חייו על הבית הצף ושומר שגנבים לא יגנבו דגים מהכלובים שתחת הבית.
כשיש עציצים וצלחת לווינית, מה צריך עוד? חחח
לאחדים יש אפילו 2 קומות (צפות) ולאחדים, שרותי ‘בול-פגיעה’ ישר…… לנהר.
’שביל-קיץ’ שבו משתמשים כשמישורי ההצפה ‘כמעט יבשים’
בבעל הבית מסמן בכל שנה לאיזה גובה הגיעו פני הנהר.
-
על ריו סן חואן, הצד של ניקרגואה
והשירותים על המים ישירות- הם כנראה מוטיב שחוזר בכל העולם 
לצערם של בעלי הבית הזה ( למעלה) הסירת אספקה, בה ישבנו התקשתה לנווט אחרי שהעמיסה ציוד מהבית, וגררה להם את השירותים לתוך המים...