נהג בן 21: קניית רכב VS שכירת רכב
-
אתה חושב שאפשרי יהיה למכור את הרכב לקונה פרטי? כמו שאמרת, הם ככל הנראה ישלמו יותר מדילרים.
את התהליך סיכמתי באנגלית. אכתוב אותו בתגובה הבאה.
-
לטובת אלו המעוניינים לברר קניית רכב ומכירתו (בקליפורניה), סיכמתי אותו כאן באנגלית:
Buying & Selling a Car In California:
Buying
Procedure:
-Check the DMV (department of motor vehicles) regulations for California. All requirements per state are listed on http://DMV.org (not a government website but accurate).
-Find an address where you can register the car at.
-Get proof of address. You need this proof for the DMV.
-Get a means of payment. If you want to pay for your car in cash, you'll need to withdraw that – open a bank account.
-Find a car. The dealer will give you the title to the car. This is the proof of ownership for the car, not the registration with the state.
-Make sure that the car you are buying has a valid smog check (usually cars sold by dealers have it).
-The dealership may give you temporary registration, good for 30 days, or if it's a small dealer, they may not be able to. If they do, the DMV system will ask them for the number of your drivers' license (which you may or may not have). In some states, car dealers are allowed to register your car for you. You pay the registration fee as part of the sale. You receive your permanent license plates at the dealer (and then you can skip #8).
-Insure your car before you drive anywhere.
-Register your car at DMV (unless you are willing to pay the dealer to do it). Get in line, tell them you want to register a car, and wait for your turn. The dealership has given you the title when you bought the car. The DMV will take it and issue you a new one in your name. You'll also pay sales tax (varies per state) of a couple percent of the sales value.
-(optional) Make sure to do a Tune Up check (or general inspection, i.e this company) for your vehicle.
-You'll receive the new title, two license plates and a proof of registration from the DMV. With that, your drivers' license and the proof insurance, you can go on your road trip.
Sell
Procedure:
-First, make sure your car can be legally sold in the state you are in.
-If you're about to leave the country and need to sell your car at the last minute, you can go to a CarMax. They will make you an offer on the car and you can sell it there and then.
-You must remove the license plates off of your car. These identify you as the owner, which you no longer are after you've sold it. Save it as a souvenir.
-Call your insurance company and cancel your insurance.
-Call the DMV in California to tell them you've sold it.
-
רגע, מאיפה המידע הזה? כי זה נראה כמו מידע מאתר של סוכנות רכב ולא מאתר רשמי של רשויות ארה”ב. כמו שאומר הסעיף הראשון, אתה צריך לברר קודם כל מול הרשות הרשמית מה התהליך (כלומר, מול ה-DMV). האם המידע הזה מתייחס גם לתיירים נטולי אזרחות ורישיון אמריקאיים? כי למשל, “Get proof of address. You need this proof for the DMV.” – האם ההוכחה צריכה להיות שזה הכתובת ברישיון או בתעודת הזהות שלך?
ובכלל, למה לברר רק איך מתנהלים מול סוכנות? ואם תקנה מאדם פרטי או תמכור לאדם פרטי? זה למשל מה שאנחנו עשינו, והרכבים היו הרבה יותר זולים מקנייה בסוכנות, וגם היה אפשר למכור ביותר רווח (כמובן, זה יותר התעסקות, אבל אנחנו מראש נערכנו לזה).
-
-
אני גרה בארה״ב.
לפני שנתיים היינו בדרך מלוס אנג׳לס לסאן פרנסיסקו ובערך בסנטה ברברה נפגע לנו מיכל הדלק ונאלצנו להשאיר את הרכב בסנטה ברברה ל4-5 ימים עד שהחליפו את המיכל.
ההשתתפות העצמית שלנו $1000 והביטוח שלנו לא כולל שכירת רכב חלופי אז נאלצנו לשלם מכיסנו על שכירת רכב לימים האלו. שכרנו אוטו בשדה התעופה והמשכנו הביתה ואז בעלי נסע עם חבר להביא את האוטו מסנטה ברברה כשתוקן (5 שעות כל כיוון). אז התקלה הזו עלתה לנו לפחות $1500.
אבל מדובר ברכב הראשי שלנו שהוא לא רכב ישן ב$5000 אז הביטוח וההשתתפות העצמית בהתאם. לא מכירה את המספרים לרכבים מאד זולים.
-
אתה צריך לבדוק למה הכוונה בהוכחת כתובת. בארץ, זה אומר שזו כתובת שיש לך בתעודת הזהות. למה הכוונה שם?
-
נראה לי שעשית צעד חשוב, ריכזת רשימה של נקודות לבירור, למשל
-Check the DMV (department of motor vehicles) regulations for California. All requirements per state. עליך לברר מה החוק(ים) של קליפורניה אומר
-Get proof of address. You need this proof for the DMV מהי הוכחה? חשבונות על שמך? חוזה שכירות?
-Insure your car before you drive anywhere – אם המכונית על שמך איפה לעשות ביטוח? אם לא על שמך איך עושים את הביטוח?
-Register your car at DMV (unless you are willing to pay the dealer to do it) – מה קורה עם תייר שאיננו אזרח? יכול לרשום על שמו? איזה מסמכים צריך להביא?
בקיצור התחלה טובה, מציע שתמשיך לברר את כל הפרטים הנדרשים כדי שלא תופתע בארה”ב.
אני מניח שאם יש לך קרובים שמוכנים לעזור לך ואולי אפילו לרשום את הרכב על שמם הם גם יהיו מוכנים לעשות בשבילך חלק מהבירורים.
-
לפני הרבה שנים טיילנו בארצות הברית מקסיקו וקנדה במשך חצי שנה עם רכב קנוי , אני לא יודע אם הדברים עדיין רלוונטיים , הרכב נקנה בניו יורק מדילר , אחרי הרבה חיפושים , מחיר הרכב היה 1500 דולר , בתיקונים השקענו סכום דומה של 1500 דולר (הלך הגיר , האלטרנטור , המצבר , מילוי גז במזגן , צמיגים ) , ובסוף הרכב נמכר בניו יורק ב-500 דולר , פרט לעליות הדלק (הרכב שתה כמו טנק) והביטוח (עוד נקודה כואבת) , כל התהליך לא היה אפשרי ללא קרובי משפחה בברונקס , שלמעשה רשמנו את הרכב על שמנו אבל עם הכתובת שלהם .
ההתעסקות ברכב לקחה לנו מהטיול כחודש , קניה + מכירה , באותה תקופה גרנו אצל המשפחה .
לפי החשבון שלי אז נקודת הכדאיות הייתה 3 חודשים .
בקשר להשכרה\קניה שלך : תבדוק חברות נוספות , לא תמיד אלמו הכי זולה , במיוחד לנהגים צעירים , תבדוק בחברת דולר , תבדוק באתרים אמריקאים , כמו אקספדיה וקייאק , רק שים לב ששם לא תמיד המחיר כולל ביטוח , שצריך להוסיף בדלפק .
בקשר לקניה , הייתי מחפש סוברו סטיישן , אלה רכבים עם עמידות גבוהה , ונוח לטיול .
-
@מטייל_4123859 אמר:
גם מכרת את הרכב באופן פרטי?
אם כן, תוכל לפרט איך עשית את זה?
כן. איך? בצורה הכי מתבקשת: פרסמנו מודעות (בהוסטלים לתיירים אחרים, על חלון המכונית ובעיתון המקומי), התקשרו אלינו, הראינו את הרכב ומכרנו. כנ”ל קנייה: פתחנו את עיתון מודעות הרכבים בעיר, והתקשרנו למודעות הרלוונטיות. כמו לקנות/למכור רכב משומש בישראל.
-
אוסיף גם למה ש-ramiav1 ושירליץ אמרו: גם לנו ברכב היו תקלות כי זה קורה כשנוסעים כזה קילומטרז’ ענקי בטיול עם רכב ישן. זה עלה בכסף ובזמן, והביטוח גרירה ממש הציל אותנו, וגם זה שחלק מהזמן טיילנו עם עוד בחור שהבין ברכב ואז יכולנו לעשות תיקונים מסוימים לבד (ובגלל שזה היה רכב אמריקאי נפוץ מאוד חלקי החילוף היו מאוד זמינים וזולים בכל מקום כולל עיירות קטנטנות בשום מקום). בניגוד לשירליץ, בטח לא יהיה לך איזה ביטוח שמכסה הרבה (אנחנו עשינו רק ביטוח צד שלישי, נדמה לי), אז אם יהיו תקלות אתה תשלם.
אבל דבר ראשון תבדוק ברצינות, לא באתרים של סוכנויות רכבים (שהמידע בהם מופנה לאמריקאים) עם אינטרס שתקנה דרכן, אלא מול הרשויות הרשמיות. זה הבסיס לכל.
-
תודה רבה לך
-
בהמשך למה שנאמר, אני גם חושבת שאתה צריך לבדוק בדיוק מה אומר המונח ״proof of address”. יכול להיות שההגדרות והדרישות שונות מאוד בין מדינות שונות, אבל המונח כמו שאני מכירה אותו, מתייחס לכתובת מקומית, ויש רשימה די ספציפית של מסמכים שמתקבלים כ״הוכחת כתובת״. אלה דברים שיש לתושבים ולא לתיירים כי זה משהו שנועד לאמת זהות. משרד הרישוי של קליפורניה בטוח מפרט באתר שלו אילו הוכחות כתובת הוא מוכן לקבל. אם זו הדרישה בקליפורניה אז לדעתי האפשרות היחידה שלך היא שהמשפחה תקנה את האוטו עבורך. חשוב מאוד לבדוק מה זה בדיוק אומר ולא להניח שזה שום דבר ושהכל בסדר. -
בתחילת השרשור דיברת על 9000 דולר דמי שכירות, עכשיו אתה מדבר על 6400 דולר? מה השתנה?
הוזכר פה יותר מפעם אחת הנושא של תיקונים ברכב.תקלה באוטו זה לא רק כסף. להבדיל מטיפול מתוכנן במוסך שהוא יחסית לא מאד יקר, והתזמון שלו בשליטה שלך, הרי שתקלה תקרה ברגע הכי פחות נוח. כשתהיה במקום נטוש, עם מוסך אחד בלבד במרחק גדול, עם עלויות גרירה, בדיוק כשהמוטל היחיד בעיירה יהיה מפוצץ בגלל כנס של רואי חשבון מקומי, ובדיוק כשלמחרת יש לכם משהו חשוב ולא גמיש (כרטיסים להופעה, מקום לינה מוזמן מראש בשמורת טבע וכו’).
ברור שבכל רכב יכולות להיות תקלות (גם ברכב חדש) או תאונות חלילה, וגם שהסיכוי עולה כשנקילומטרז’ עולה. אבל הסיכוי לתקלות עולה מהותית כשהרכב ישן יותר. כלומר רכב בן 7 עם 180,000 ק”מ נוטה לתקלות הרבה יותר מרכב בן שנה עם 30,000 ק”מ שזה מה שמקבלים בחברת השכרה.
ברור שתחשיב עלויות הימים שונה בטיול ארוך ובטיול קצר. בטיול קצר תקלה כזו שמשביתה אותי ליומיים שלושה יכולה להתפרש אצלי כאסון לא קטן, בעוד שבטיול ארוך זה אולי רע הכרחי. אבל זה עדיין אי נעימות עם עלויות לא זניחות מעבר לעלות התיקון.
תזכור שהמטרה בטיול היא לראות את ארה”ב. לא בהכרח לראות את המוטל ממול למוסך בעיירה הנידחת במשך שלושה ימים. אם נתקעת באותה עיירה יום או יומיים (שלא לאמר יותר) הרי שעלות המחייה היומית שלך (200 דולר לזוג? לינה ארוחות וקצת תחבורה חילופית כשהרכב מושבת) זה כסף מבוזבז (שלא לדבר על אובדן ימי טיול, או חלק יחסי בעלויות הקבועות של הטיול).
צריך לזכור תקלה באוטו זה לא רק כסף. להבדיל מטיפול מתוכנן במוסך שהוא יחסית לא מאד יקר, והתזמון שלו בשליטה שלך, הרי שתקלה תקרה ברגע הכי פחות נוח. כשתהיה במקום נטוש, עם מוסך אחד בלבד במרחק גדול, עם עלויות גרירה, בדיוק כשהמוטל היחיד בעיירה יהיה מפוצץ בגלל כנס של רואי חשבון מקומי, ובדיוק כשלמחרת יש לכם משהו חשוב ולא גמיש (כרטיסים להופעה, מקום לינה מוזמן מראש בשמורת טבע וכו’).
אני מסתכל על המספרים שאתה ציינת – מחיר רכב 5500 דולר, עלות הקניה (ביטוח וכדומה) עוד 1500 דולר. אתה מניח שתמכור אותו תמורת 4500, אבל אני הייתי הולך על תחשיב שמרני בהרבה ומניח חצי מחיר (אך תשכח שאתה גם תוסיף לו עוד אי אלו אלפי מיילים). כלומר אני מניח שתמכור תמורת 2500-3000 דולר. כלומר עלות כוללת של 4000-4500 דולר. לא לשכוח עלות דלק של 1000-2000 דולר לכל התקופה. כלומר סך הכל כ-6000 דולר אם לא יהיו תקלות ברכב ואם לא תעשה לו טיפול או תיקון לפני מכירה או אחרי הקנייה.
אתה הזכרת עכשיו 6400 דולר לעלות שכירות. מן הסתם רכב חדש יאכל טיפה פחות דלק, אז המחיר הכולל יהיה מתחת ל-8000 דולר.
כלומר – אם לא יהיו שום תקלות ושום טיפולים הרי שתוכל לנסוע ברכב חדש יחסית במחיר של 8000 דולר או ברכב ישן יחסית במחיר של 6000 דולר. הפינוק עולה 2000 דולר
אם יהיו תקלות ההפרש ילך ויקטן מהר.
וזה כאמור בלי לספור את שווי הזמן שלכם, את עלות התחבורה האלטרנטיבית בזמן שאתם מחפשים לקנות/למכור/הרכב במוסך וכו’.
צר לי, אבל אם אלו המספרים אני חושב שהחסכון הפונטציאלי לא שווה את זה.
-
@אנשיםטובים אמר:
להבדיל מטיפול מתוכנן במוסך שהוא יחסית לא מאד יקר, והתזמון שלו בשליטה שלך, הרי שתקלה תקרה ברגע הכי פחות נוח. כשתהיה במקום נטוש, עם מוסך אחד בלבד במרחק גדול, עם עלויות גרירה,
וזו דוגמא מצוינת למה ברכישת רכב חייבים להתאמץ יותר ולעשות עבודת הכנה רצינית. אנחנו למשל גילינו מראש עוד בישראל על איזה דיל שהיה בימים ההם לקבלת חברות ב-AAA עם ביטוח גרירה בכלום כסף (ועוד עם בונוסים של מפות חינם, ייעוץ וכו’), והביטוח הזה ממש הציל אותנו כי בדיוק מקרה כזה (ואחרים) קרה לנו. גרירה למרחק מאוד גדול, עם מוסך אחד בלבד, אבל לא שילמנו על הגרירה.
@אנשיםטובים אמר:
צר לי, אבל אם אלו המספרים אני חושב שהחסכון הפונטציאלי לא שווה את זה.
השאלה הגדולה היא האם אלו בכלל המספרים. לא נראה לי שמאחורי כל זה יש כרגע עבודת הכנה רצינית, רק הסתמכות על מקרה בודד כזה או אחר. אם מחיר הקנייה גדול או זהה או דומה למחיר ההשכרה לפרק הזמן הדרוש, אז אכן ברור שעדיף ללכת על השכרה. זה נוח בהרבה, חוסך זמן, הרכבים טובים יותר וכו’.
אבל לפחות בניסיון האחד שלי וניסיון של רבים שהיכרתי, כן אפשר לחסוך המון בהפרש משמעותי מאוד ברכישה אם מתכוננים, יודעים מה לקנות, לא מבזבזים זמן, ונערכים כמו שצריך. הרכב שלנו כולל עלויות הכנתו לדרך היה יותר זול מחודש וחצי השכרה עד כמה שזכור לי. היו תיקונים כי זה רכב ישן, אבל גם בהם היערכות טובה ולפעמים קצת ידע וקשרים גרמו להורדת עלויות מסיבית. זה כן לקח לנו זמן למכור/לקנות, שלשמחתי חלק גדול מהימים הצלחנו לנצל גם לדברים כיפים באותה העיר. בגלל בעיות שונות נאלצנו למכור בפחות ממה שרצינו, אבל כיסינו חצי מההשקעה, וזה פשוט בונוס לאור זה שגם בלי למכור הוזלנו בצורה משמעותית מאוד את העלויות בבחירה בקנייה.
אבל אחזור על עצמי: במקום לחפש מעכשיו דוגמאות למחיר של איזה רכב לא רלוונטי בסוכנות קיקיונית בעיר לא רלוונטית בתאריך לא רלוונטי, צריך להתחיל מבירור רציני האם בכלל אפשרי וקל לרכוש רכב במדינה המדוברת כתייר, ומה זה דורש מבחינת פרוצדורה, מסמכים, כסף וזמן.