ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. מטייל_4123859
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 41
    • הגבוה ביותר 4
    • קבוצות 0

מטייל_4123859

@מטייל_4123859

6
    מוניטין
    16
    צפיות בפרופיל
    41
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4123859 גיל 56

מטייל_4123859 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי מטייל_4123859

• RE: ערים במרכז לבקר בהן במהלך טיול ממזרח למערב

היי לכולם,

רוב תודות על תגובותיכם, מעריך את זה מאוד - לא התרגזתי (אני חייל בצה”ל, על כן נעדרתי).

מכל הדברים שנאמרו כאן אני מסיק שיש לי שיעורי בית לעשות. שילוב של מחקר מעמיק ושל הצעותיכם הנפלאות יעשה את העבודה. אני אחזור לפה עם מסלול קונקרטי יותר, לאחר שאקרא ואעמיק יותר. תודה רבה לכם

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • RE: ערים במרכז לבקר בהן במהלך טיול ממזרח למערב

@IO

תודה רבה על התגובה 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • RE: נהג בן 21: קניית רכב VS שכירת רכב

ביטוח מלא בחברת Geico, לשני נהגים מתחת לגיל 25, למשך שישה חודשים, עולה 560$. 

נניח שאמצא רכב ב-5,500$, סל הכול יעלה לי בסביבות ה-6,000$. מרגיש מאוד משתלם. וזה עוד לפני שמכרתי אותו בסוף הטיול

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

@דוקטור דו ליטל @hil @Yacovron @karnielr 

תודה על תגובותיכם.

מחיפוש באתר שעליו יעקוב רון המליץ, הצלחתי למצוא Nissan Versa מחברת Alamo שתעלה לי 22,000 שקלים (הכול כולל הכול – ביטוח, נהג נוסף, דמי נהג צעיר, מס וכו’).

מצד שני, כאשר חיפשתי רכב למכירה, מצאתי אצל דילר כלשהו בסן פרנסיסקו Kia Rio משנת 2013. הרכב נראה במצב מצוין, 130,000 מייל, עבר בדיקת סמוג ובדיקות כלליות. הרכב עולה 5,500 דולר (או 19,000 שקלים) – עם המס, עם הביטוח, עם דמי ההרשמה ב-DMV: יוצא שעולה לי 24,000 שקלים בערך. וזה עוד לפני שמכרתי את הרכב. אני מאמין שאת הרכב יהיה קל למכור אחרי שלושה חודשים, משום שהוא מגיע מדילר מקצועי ושמור במצב טוב. נניח שאצליח למכור את הרכב ב-1,000-1,500 דולר פחות ממחירו המקורי (5,500 דולר), הרי שחסכתי כסף – בסופו של דבר, אחרי המכירה, ייצא שאשלם על הרכב 8,500 שקלים, וזאת לעומת שכירת רכב שתעלה לי כאמור 22,000 שקלים. מדובר פה בחיסכון ענק. גם אם הוא דורש הרבה השקעה ומחקר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מטייל_4123859

• RE: טפסים למילוי - טיסה לארה״ב

@reuben13

תודה רבה. 

רק לגבי הבדיקה בביקורופא – יצרתי איתם קשר לפני כמה ימים והמזכירה אמרה שהם הפסיקו לעשות את הבדיקות עבוד טיסות לחו״ל. 

יש מישהו שעשה שם ממש לאחרונה? כי בינתיים הזמנתי בדיקה בבית חולים פרטי שעולה 300 שקלים, כיוון שהבנתי ממנה שלא ניתן לבצע את הבדיקה בביקורופא יותר. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • טפסים למילוי - טיסה לארה״ב

היי כולם,

אני מבין שאת טופס ההצהרה לנוסע יוצא מישראל ביטלו. שאלתי היא כזו – האם יש למלא טופס כניסה לארה״ב? אם כן, איפה ניתן למצוא אותו? אני טס עם United בשבוע הבא לסן פרנסיסקו. 

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • RE: נהלי קורונה :-)

@reuben13 אמר:

@צביקה

ביטוח נסיעות אפשר לעשות (למחוסנים אין בעיה), הראל, הפניקס, פספורט קארד, כלל וכו’ עושות ביטוח.

לפני כמה ימים עשיתי ביטוח דרך הראל לחודש ספטמבר, אני מחוסן ועברתי את ה-70.

אפשר לבדוק גם דרך סוני ביטוח שבד”כ עובדים עם כל החברות.

היי ראובן,

תודה על המידע. תוכל להפנות אותי למקור? אם לצורך העניין אני טס לארה”ב מחר ושהיתי ביוון ב-14 הימים האחרונים, האם אני רשאי להיכנס לארה”ב?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • אזורים שכדאי להימנע בסן פרנסיסקו

שמעתי שבעיית ההומלסים שם רק גברה עם הקורונה. יש שם שכונות כמו Tenderloin שאומרים שכדאי להימנע, במיוחד בלילה. הבנתי גם שאת ה-Fisherman’s Wharf צובאים הומלסים רבים. 

מישהו היה בעיר לאחרונה ושרד כדי לספר? האם זה נכון שכך נראה מצב העיר? האם זה עלול להשפיע על הטיול?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859
    • סיורים בעברית בסן פרנסיסקו ובבוסטון

שלום לכולם,

אני אבקר את שתי הערים בחודש יולי.

תהיתי אם מישהו כאן עבר סיור מודרך של מדריך ישראלי מקומי (שגר באזור ומכיר אותו) וממליץ עליו.

נ.ב

אני פחות בקטע של סיורי אוכל (שומר על הבריאות 😅).

אשמח גם באופן כללי לשמוע המלצות וטיפים אם למישהו כאן יש 😃.

תודה מראש לעונים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

@ramiav1

תודה רבה לך

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

@keves160

גם מכרת את הרכב באופן פרטי?

אם כן, תוכל לפרט איך עשית את זה?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

לטובת אלו המעוניינים לברר קניית רכב ומכירתו (בקליפורניה), סיכמתי אותו כאן באנגלית:

Buying & Selling a Car In California:

Buying

Procedure:

-Check the DMV (department of motor vehicles) regulations for California. All requirements per state are listed on http://DMV.org (not a government website but accurate).

-Find an address where you can register the car at.

-Get proof of address. You need this proof for the DMV.

-Get a means of payment. If you want to pay for your car in cash, you'll need to withdraw that – open a bank account.

-Find a car. The dealer will give you the title to the car. This is the proof of ownership for the car, not the registration with the state.

-Make sure that the car you are buying has a valid smog check (usually cars sold by dealers have it).

-The dealership may give you temporary registration, good for 30 days, or if it's a small dealer, they may not be able to. If they do, the DMV system will ask them for the number of your drivers' license (which you may or may not have). In some states, car dealers are allowed to register your car for you. You pay the registration fee as part of the sale. You receive your permanent license plates at the dealer (and then you can skip #8).

-Insure your car before you drive anywhere. 

-Register your car at DMV (unless you are willing to pay the dealer to do it). Get in line, tell them you want to register a car, and wait for your turn. The dealership has given you the title when you bought the car. The DMV will take it and issue you a new one in your name. You'll also pay sales tax (varies per state) of a couple percent of the sales value.

-(optional) Make sure to do a Tune Up check (or general inspection, i.e this company) for your vehicle.

-You'll receive the new title, two license plates and a proof of registration from the DMV. With that, your drivers' license and the proof insurance, you can go on your road trip.

Sell

Procedure:

-First, make sure your car can be legally sold in the state you are in.

-If you're about to leave the country and need to sell your car at the last minute, you can go to a CarMax. They will make you an offer on the car and you can sell it there and then.

-You must remove the license plates off of your car. These identify you as the owner, which you no longer are after you've sold it. Save it as a souvenir.

-Call your insurance company and cancel your insurance.

-Call the DMV in California to tell them you've sold it.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

@keves160

אתה חושב שאפשרי יהיה למכור את הרכב לקונה פרטי? כמו שאמרת, הם ככל הנראה ישלמו יותר מדילרים.

את התהליך סיכמתי באנגלית. אכתוב אותו בתגובה הבאה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859

@שירליץ

תקלות הן הסיכון… יחד עם המכירה של הרכב בסוף הטיול.

האם לך היו תקלות כלשהן?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מטייל_4123859
      מטייל_4123859