המשך ההתפתחויות באל על
-
@נוסע-מתמיד אמר:
אין לאיש אפשרות להעריך זאת, אבל לא אופתע אם תקבלי בקרוב שלל עצות.
אם לוקחים זיכוי ולא ממשים אותו עוד שנה אפשר לקבל את הכסף חזרה ?
-
הכל כתוב במפורש בתקנון, שפרסמתי כמה תגובות קודם. כדאי לקרוא את הכללים של אל על ולא לבקש כאן את ההנחיות.
-
האם עדיין סביר שהזיכוי הכספי ייעשה עד ל 1 באוקטובר?
-
קודם כל השאלה היא האם בוצע בצורה מלאה התהליך של בקשת הזיכוי דרך אתר אל על.
-
היות ואנחנו בעידן אי ודאות כללי
אני הייתי מעדיפה ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.
כלומר למשוך את הכסף לכיסי.
מתי יהיה ניתן לטוס שנית? האם אל על תטוס ליעד שאת מעוניינת בו? שלא לדבר על הרכב הנוסעים?
מה יהיו מחירי הכרטיסים בעתיד? האם 125% יכסו את עלות הכרטיס או שמחירו יהיה 200% ממחירו המקורי?
אני מעדיפה לא להיות תלויה בכל כך הרבה משתנים, ובעידן של אי בהירות.
יתכן שכלכלית יותר חכם לקבל את 125% מחיר הכרטיס- אבל ….זה עניין להימורים.
כל אחד יענה לך מנקודת מבטו ורמת ההימור שהוא מוכן לקחת.
תלוי מה את מוכנה.
-
בהודעה של אל על לנוסעים בחודשים מרץ אפריל ישולם עד 1.10 (יום חמישי הקרוב).
האם קיבלת מהם כבר מייל?
-
@galit29 אמר:
@נוסע-מתמיד אמר:
לפי הכללים שאני קורא רשום שניתן לקבל את הסכום המקורי (עם כל מיני תרגילים של משחק בשערי חליפין).
כמובן בהנחה שעוד שנה חברת אל על תתקיים ולא תסגר, שהממשלה לא תוציא איזשהו חוק או הוראת שעה שאומרים בשורה התחתונה “הלך הכסף” וכו’.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@galit29 אמר:
@נוסע-מתמיד אמר:
לפי הכללים שאני קורא רשום שניתן לקבל את הסכום המקורי (עם כל מיני תרגילים של משחק בשערי חליפין).
אילו תרגילים של משחק בשערי חליפין? לכמה לקוחות רלוונטיים מטבעות שאינם מופיעים בסעיף א’? האמור בסעיף ג’ לגבי מי שהכרטיס שלו הונפק ברופיות או בפזו (למשל) הוגן לחלוטין – יקבל לפי שער החליפין שהיה ביום הנפקת כרטיס הטיסה – לא פחות ולא יותר.
מטבע הנפקת שובר הזיכוי
א. סוגי מטבעות אפשריים בהנפקת שובר זיכוי: דולר אמריקאי, אירו, דולר קנדי, דולר אוסטרלי, ראנד דרום אפריקאי, לירה שטרלינג.
ב. במידה וכרטיס הטיסה הונפק באחד המטבעות המופיעים בסעיף 18א' לעיל, יונפק שובר הזיכוי בהתאם למטבע בו הונפק כרטיס הטיסה.
ג. במידה וכרטיס הטיסה הונפק במטבע שונה מאלו המופיעים בסעיף 18א' לעיל, יונפק שובר הזיכוי בדולר אמריקאי. המרה תבוצע על פי שער ההמרה היציג נכון ליום הנפקת כרטיס הטיסה.
ד. סעיפים 18ב' ו-18ג' מתייחסים לערך כרטיס הטיסה כולל מיסי נמל, ללא שירותים נלווים. במידה ונרכשו שירותים נלווים המשויכים לכרטיס, ערכם יחושב בהתאם לסוג המטבע בו מונפק שובר הזיכוי כפי שמוגדר בסעיפים 18ב' ו-18ג' לעיל.
כמובן בהנחה שעוד שנה חברת אל על תתקיים ולא תסגר, שהממשלה לא תוציא איזשהו חוק או הוראת שעה שאומרים בשורה התחתונה “הלך הכסף” וכו’.
בינתיים נראה שלא ישלמו לבוחרים בהחזרים את כל מה שחייבים עד 1/10/20, על פי הדחיה שקיבלו בתיקון לחוק שירותי תעופה. זאת בעיה בוערת יותר.
-
@יונית אמר:
בהודעה של אל על לנוסעים בחודשים מרץ אפריל ישולם עד 1.10 (יום חמישי הקרוב).
האם המידע הוא מנוסעים שטיסותיהם בוטלו עד סוף אפריל וכך כתבו להם במייל מאל על או ממקור אחר (מהו)?
-
@נוסע-מתמיד אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@galit29 אמר:
@נוסע-מתמיד אמר:
אילו תרגילים של משחק בשערי חליפין? לכמה לקוחות רלוונטיים מטבעות שאינם מופיעים בסעיף א’? האמור בסעיף ג’ לגבי מי שהכרטיס שלו הונפק ברופיות או בפזו (למשל) הוגן לחלוטין – יקבל לפי שער החליפין שהיה ביום הנפקת כרטיס הטיסה – לא פחות ולא יותר.
בוא ונתמקד בשאלה שעניתי עליה:
הגברת שאלה על המרת זיכוי שלא נוצל, קרי המרת שובר שובר שנקוב בדולר אמריקאי לכסף בשקל ישראלי חדש.
ככל שאני זוכר ביום שלקוח רוכש מאל על כרטיס הוא משלם בשקלים ישראלים חדשים שמומרים לדולרים אמריקאים לפי שער מכירה של בנק לאומי הנכון ליום העסקה.
תספר מה מדיניות ההמרה של הסכום לשקלים חדשים במידה והזיכוי לא נוצל וכל אחד יוכל להחליט אם נראה לו הוגן או לא הוגן.
לי למשל נראה נכון להחזיר בשקלים את אותו סכום בדיוק ששילמה בשקלים, אבל אם רוצים לשחק במט”ח נראה לי סביר להחזיר לפי אותה שיטת שער (מכירה של בנק לאומי).
בקיצור עובדתית, מה אתה יודע? איך תבוצע ההמרה מדולר ארה”ב לשקל ישראלי במקרה של שובר שלא נוצל?
מטבע הנפקת שובר הזיכוי
א. סוגי מטבעות אפשריים בהנפקת שובר זיכוי: דולר אמריקאי, אירו, דולר קנדי, דולר אוסטרלי, ראנד דרום אפריקאי, לירה שטרלינג.
ב. במידה וכרטיס הטיסה הונפק באחד המטבעות המופיעים בסעיף 18א' לעיל, יונפק שובר הזיכוי בהתאם למטבע בו הונפק כרטיס הטיסה.
ג. במידה וכרטיס הטיסה הונפק במטבע שונה מאלו המופיעים בסעיף 18א' לעיל, יונפק שובר הזיכוי בדולר אמריקאי. המרה תבוצע על פי שער ההמרה היציג נכון ליום הנפקת כרטיס הטיסה.
ד. סעיפים 18ב' ו-18ג' מתייחסים לערך כרטיס הטיסה כולל מיסי נמל, ללא שירותים נלווים. במידה ונרכשו שירותים נלווים המשויכים לכרטיס, ערכם יחושב בהתאם לסוג המטבע בו מונפק שובר הזיכוי כפי שמוגדר בסעיפים 18ב' ו-18ג' לעיל.
בינתיים נראה שלא ישלמו לבוחרים בהחזרים את כל מה שחייבים עד 1/10/20, על פי הדחיה שקיבלו בתיקון לחוק שירותי תעופה. זאת בעיה בוערת יותר.
היום ה 29.9, נחכה יומיים שלושה ונדע אם התחייבות אל על היא רצינית או צ’ק ללא כיסוי.
אם ההתחייבות רצינית אזי הנוסעים שבחרו בהחזר יתחילו לקבל כספם.
אם ההתחייבות היא צ’ק ללא כיסוי אז שכל אחד יבחר מה מתאים לו, אם מתאים לו התחייבות עתידית למתישהו כרטיס או כסף מחברה שההתחייבות שלה לא שווה את הביטים שבוזבזו בדיסק – שילך על זה. אם לא – שבכל זאת ינסה להשיג את כספו מוקדם ככל האפשר.
כל אחד והבחירה שלו
-
-
אם כך, התשובה צריכה להנתן על ידי “אליס”. אני התייחסתי אך ורק להזמנות שנעשו ישירות באתר אל על ולא ע”י סוכני נסיעות.
-
המידע הוא מלקוחות שהזמינו כרטיסי טיסה ישירות מאל על וקיבלו מאל על פניה במייל במהלך השבוע/יים האחרונים לגבי אופציות ההחזר (כמו שכתוב באתר של חברת אל על מילה במילה).
-
נראה שהיתר השליטה לרוזנברג בדרך. נסיונות העיכוב של בעלי השליטה הקודמים לא יצלחו.אני לא מוציא מכלל אפשרות, שהעיכובים בטיפול בהחזרים/בשוברים מעבר לסוף אפריל התעכב גם כן כמנוף לחץ על הממשלה. ברגע שינתן היתר השליטה ותוחלף צמרת אל על הנוכחית אני מאמין שגם זה יתחיל לרוץ יותר מהר.
-
@galit29 אמר:
כמה סיכון יש לדעתכם בלקיחת זיכוי ?
תחשבי על זה ככה: מה היתרון בלקיחת זיכוי על פני לקיחת הכסף בחזרה? את הרי לא יודעת מתי יהיה אפשר לטוס שוב בלי בעיות קורונה, מתי אל על תחזור לטוס, מה יהיו מחירי הכרטיסים ליעד שתרצי לנסוע אליו (אולי באל על זה יעלה פי 2 מול חברה אחרת?). אל על החזיקה כסף של הרבה אנשים מחודש מרץ, למה לבחור בלתת לה להמשיך להחזיק אותו על פני לקחת אותו בחזרה? לא עדיף לקבל את הכסף ביד וכשתרצי לנסוע תבחרי איזה חברה שתתאים לך, איזה יעד ואיזה עיתוי שתרצי, בלי מגבלות?
-
רשמתי נראה מה יקרה כשיחזרו חסידי ברסלב מאומן... וזאת התוצאה: https://mobile.mako.co.il/news-lifestyle/2020_q3/Article-bd79ef890bad471027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802 לאור קטעי הוידאו של החסידים שחוגגים שם צמודים זה לזה וללא מסכות אפשר היה לצפות שזה מה שיקרה... עכשיו יהיה הרבה יותר קשה לשכנע שאין הדבקה בטיסות, ושמצליחים למנוע זאת באמצעות בדיקות קורונה , וזה עוד יותר יקשה על הפתיחה מחדש של נתב"ג לתקופה הקרובה...
-
-
2 טיסות של אל על לאתונה מופיעות בלוח ההמראות של נתב”ג, אחת למחר ב-10:00 והשניה למחר ב-12:00. זו של 12:00 כבר לא מופיעה כזמינה לרכישת כרטיסים, כנראה מלאה. בזו של 10:00 אפשר לראות בתצוגת מקומות ישיבה שהיא כמעט מלאה לחלוטין.
כמו כן יש טיסה של אל על לרודוס מחר ב-12:00 שכבר לא מופיעה כזמינה לרכישת כרטיסים. כנראה מלאה לחלוטין.
-
-
ואם הטיסה של אל על תהיה יקרה יותר ב50% מיונייטד זה עוד יותר הרבה.
לקוח שבוי בד”כ כדאי למוכר, לא לקונה