ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אבסורד הגבלות הטיסה

פורום אירופה
    אירופה
    14
    135
    12971
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • royzor1972
      royzor1972 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אם הייתי יכול והייתי יודע בוודאות שתהיה טיסה ואפשר להכנס למדינה שארצה להיות בה. כן הייתי קונה. 

אבל אצלי השיקולים שונים מכיוון שאני לא זקוק לבדיקת קורונה ביציאה ולא זקוק לבידוד בחזרה. 

להדגיש זו דעתי האישית 

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

את מחשבת כדאיות לפי הנסיבות הפרטיות והדרישות שלך ואני בטוח שזהו החישוב הנכון בשבילך.

לכן אני לא מתווכח איתך על מה כדאי לך, ברור לי שאת צודקת.

אני באופן דומה מחשב את הכדאיות של מה כדאי לי, וכמו שאמרתי התשובה שלי לאוגוסט 2021 איננה מוחלטת, תלויה בהמון גורמים. למשל אם איגאן יציעו לי כרטיס לסלוניקי בפחות מ 100 יורו (כולל כל התוספות שרלוונטיות לי) אני כנראה ארכוש כרטיס גם עכשיו, אם יציעו ב 200 ויותר – אני אמתין.

ביטוח נסיעות הוא סעיף הוצאות אחד מכלל עלות הטיול, אם המחיר היקר יותר לא יראה לי מופרך ובמיוחד אם העלות תתקזז מול עלויות אחרות כמו טיסה לינה וכו’ אז אני אשלם. גם קודם אני עשיתי חישובים כלכליים וכשמחיר טיסה ליוון עלה 500$ וצפונה פשוט לא טסתי.

אני לא אחכה שעולם התיירות יתאושש לפעמים אפילו להיפך, אני כן אבחר מקומות שהאטרקציות בהם יהיו זמינים לי. למשל אני מאוד אשמח לבקר בונציה לפני שהתיירות לשם תתאושש, כמובן אם מה שארצה לראות שם יהיה זמין. ברגע שהתיירות לונציה תתאושש וגדודי ההמונים של תיירות יום יחזרו אני כנראה אעדיף לא להגיע. כנ”ל ברצלונה ועוד יעדים.

אני לא אומר לאנשים מה הם צריכים לבחור, אני מנסה לרשום את העובדות האוביקטיביות כמיטב ידיעתי, אני יכול לספר מה השיקולים שלי למקרה הפרטי שלי, ושכל אחד יבחר לעצמו מה שמתאים לו.

Roco sigal levi bambi19 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Roco
          Roco @royzor1972 נערך לאחרונה על ידי Roco

@royzor1972

מצבך טוב,

אם אתה לא זקוק לבדיקה ולא בידוד, מעצם העובדה שאתה פטור, כנראה שחלית ואתה החלמת?!

אז אתה יכול להזמין קרוב למועד היציאה, 

ולקחת בחשבון שהתרי וכללי הכניסה למדינות באירופה אינם משתנים מהיום למחר, אלא נותנים כמה ימים התראה לפני לאזרחים.

ועל כן תוכל לעזוב או לעבור למדינה אחרת או לחזור לישראל, לפני כניסת המגבלות החדשות. 

keves160 royzor1972 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco
            Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

לאגייאן היו לפני יומיים כרטיסים ב38 אירו ותוספות של מזוודה מושב וכו ב58 אירו. ובכ100 אירו לערך הלוך חזור לשבועות הקרובים כולל תחילת אוקטובר. 

בעיני, הבעיה היא הפורצדורה המקדימה, בדיקת קורונה, שיכולה להיות שגויה, הלכו הכרטיסים, הלכה החופשה, ועכשיו גם נכנסת ל14 יום בידוד ביתי.

זה סיכון מיותר לדעתי.

מצד שני ניתן לטוס למדינה שאינה דורשת בדיקת קורונה כמו סרביה, רק שהסיכוי להדבק בטיסה גבוה יותר, כי סבירות  המצאות חולה בטיסה  עולה, בהעדר בדיקת קורונה  מקדימה, הנדרשת בטיסות ליוון.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Roco

חורף באתונה אומר ביקורים במקומות סגורים – מבחינתי בימי קורונה לא בא בחשבון

לאיגאן יש כרטיסים מאוד זולים לאתונה אוגוסט 2021.

אבל באוגוסט אני לא רוצה לבקר באתונה.

עלות טיסות ליעדים של איגאן שכן יכולים מבחינתי בחשבון בקיץ כמו סלוניקי (ישירה) או כמו קורפו עם חניית ביניים באתונה דומה יותר לימים לפני הקורונה, לא הכניסו למחיר פאקטור קורונה ולכן מבחינתי לא בא בחשבון.

אגב למי שמחפש יעד לפי מחיר, ל blue air באוגוסט יש מחירים מאוד זולים לבוקרשט, מי שמוכן להסתפק בתיק אפשר להגיע לפחות מ 20 יורו מישראל לבוקרשט וקצת יותר חזרה.

אין לי מושג מ האיתנות הפיננסית של החברה, אולי הכסף ילך לנושים בעקקבות חדלות פירעון, אבל אם מישהו רוצה להמר על כרטיס זול – לא נראה לי שלמחיר יש הרבה לאן לרדת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • keves160
                keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

אם אתה לא זקוק לבדיקה ולא בידוד, מעצם העובדה שאתה פטור, כנראה שחלית ואתה החלמת?!

מאחר ויש עדויות שיש אפשרות להדבקה חוזרת, אין סיבה שיתנו פטור למי שחלה מקורונה בעבר (באם זה המקרה). 

• sigal levi
                  sigal levi @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית יקרה  מה לעשות שהכול זה פוליטיקה,גם אם אני לא ארצה להגיב זה יוצא ככה בתגובות.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • sigal levi
                    sigal levi @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

ונציה מדהימה הייתי שם שלוש פעמים

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • sigal levi
                      sigal levi @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

כבר הוציאו לנו את החשק לטוס

• sigal levi
                        sigal levi @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

ברגע שיפתחו הטיסות לנורבגיה אני ישר סוגרת טיול

• נוסע מתמיד
                          נוסע מתמיד @sigal levi נערך לאחרונה על ידי

@sigal-levi

אכן מדהימה, אבל מה יש לעשות בה שלוש פעמים?

יונית sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • royzor1972
                            royzor1972 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

כן. חלינו והחלמנו ויש בידינו תעודת מחלים. 

משרד הבריאות אומנם אמר שאישורי המחלים תקפים גם בחול אבל מנסיון בטח לגבי ההנחיות של משרד הבריאות יהיה צורך לבדוק במדינה המיועדת את הנושא. 

לכשיחזרו הטיסות ומדינות יסכימו לקבל ישראלים אזי אנחנו מתכוונים לטוס 

רק שיחזרו כבר 

Roco דוקטור דו ליטל keves160 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Roco
                              Roco @royzor1972 נערך לאחרונה על ידי Roco

@royzor1972

לידיעתך, ניתן לבקש אישור מיוחד, באמצעות מייל למשרד התחבורה. לפעמיים מאשרים. 

• Roco
                                Roco @Roco נערך לאחרונה על ידי Roco

@Roco

אפרופו אישור מיוחד,

יש כאלה שיוצאים בלי כרטיס טיסה בכלל.…

מגינה של קומבינה.

מירי דפקה את העם, החלשים העניים הפריפריה, העשירים ממשיכים לטוס חופשי ליוון, בזמן הסגר.

כתבה מורחבת בוואלה:

ציטוט:

"גורם נוסף, בענף התעופה מציין כי "הטיסות הפרטיות ממשיכות כרגיל. מי שיכול לאפשר לעצמו, מוזמן לעלות על מטוס ולצאת מהארץ. גם בימים אלו של סגר, אני יודע בוודאות על טיסות פרטיות שיוצאות מהארץ. אנשים נכנסים לאתר של משרד התחבורה ומבקשים אישור חריג, מבלי לכתוב שמדובר בחופשה".

הגורם הבכיר מוסיף עוד כי "בעיקרון, הטיסות הפרטיות הללו נערכות מתחת לרדאר. אין לכך כל פרסומים של רשות שדות התעופה ומדובר במידע שאינו חשוף לציבור באופן נגיש וקל. מעבר לכך,
                                בטיסה פרטית אין כרטיס טיסה במובן המקובל, ולכן מה שרבים עושים זה לבקש מראש (אישור) טיסה ולציין שמדובר בטיסה שתוכננה מראש. ומאחר שלא צריך להנפיק כרטיס טיסה, מדובר בפרצה בתקנות".

לכתבה המלאה:

https://travel.walla.co.il/item/3390920

• דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

@royzor1972 אמר:

@Roco

כן. חלינו והחלמנו ויש בידינו תעודת מחלים. 

משרד הבריאות אומנם אמר שאישורי המחלים תקפים גם בחול אבל מנסיון בטח לגבי ההנחיות של משרד הבריאות יהיה צורך לבדוק במדינה המיועדת את הנושא. 

לכשיחזרו הטיסות ומדינות יסכימו לקבל ישראלים אזי אנחנו מתכוונים לטוס 

רק שיחזרו כבר 

כשעומדים מול פקיד יווני/קרואטי או אחר שמצפה לקבל אישור בדיקת קורונה ונותנים לו אישור אחר – אני לא יודע אם הוא יגלה גמישות מחשבתית מתאימה.

@sigal-levi אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

ונציה מדהימה הייתי שם שלוש פעמים

תארי לך כמה היא תהיה מדהימה בלי המוני אדם.

@Roco אמר:

@Roco

מירי דפקה את העם, החלשים העניים הפריפריה, העשירים ממשיכים לטוס חופשי ליוון, בזמן הסגר.

כתבה מורחבת בוואלה:

ציטוט:

"גורם נוסף, בענף התעופה מציין כי "הטיסות הפרטיות ממשיכות כרגיל. מי שיכול לאפשר לעצמו, מוזמן לעלות על מטוס ולצאת מהארץ. גם בימים אלו של סגר, אני יודע בוודאות על טיסות פרטיות שיוצאות מהארץ. אנשים נכנסים לאתר של משרד התחבורה ומבקשים אישור חריג, מבלי לכתוב שמדובר בחופשה".

הגורם הבכיר מוסיף עוד כי "בעיקרון, הטיסות הפרטיות הללו נערכות מתחת לרדאר. אין לכך כל פרסומים של רשות שדות התעופה ומדובר במידע שאינו חשוף לציבור באופן נגיש וקל. מעבר לכך,
                                  בטיסה פרטית אין כרטיס טיסה במובן המקובל, ולכן מה שרבים עושים זה לבקש מראש (אישור) טיסה ולציין שמדובר בטיסה שתוכננה מראש. ומאחר שלא צריך להנפיק כרטיס טיסה, מדובר בפרצה בתקנות".

לכתבה המלאה:

https://travel.walla.co.il/item/3390920

מירי רגב לא המחליטה היחידה, אני לא יודע אם בכלל סופרים את הקול שלה בהחלטות האלו.

בכל מקרה נראה שכל הגורמים הרלוונטים עושים את המקסימום כדי לא לאכוף את ההחלטה התמוהה הזו.

• Roco
                                    Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא עושים כדי לא לאכוף?

בנתבג אתה חותם על תצהיר משפטי, בעל ענישה פלילית, תצהיר לכל דבר ועניין.

אז זו לא אכיפה, עוד חודש תקבל קנס בדואר, 5000 שח.

לעשירים זה לא משנה, רוצים לסוע טסים ושהעולם יתפוצץ.

זה חוסר שווניונית.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

לעשירים זה לא משנה, רוצים לסוע טסים ושהעולם יתפוצץ.

זה חוסר שווניונית.

אני מנסה להבין את הטיעון שלך.

אז לדעתך משרד הבריאות צודק בדרישה לאסור טיסות מטעמי שיוויוניות? 

ועד איפה השיוויוניות? אם מחר ממשלת ישראל אומרת שאין שום בעיה בריאותית בטיסות מבחינתך בסדר להמשיך לאסור עליך לטוס כי לירחמיאל יוספוביץ’ אין כסף לטוס ולא שיוויוני שאתה תטוס והוא לא?

• keves160
                                        keves160 @royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

@royzor1972 אמר:

כן. חלינו והחלמנו ויש בידינו תעודת מחלים.  משרד הבריאות אומנם אמר שאישורי המחלים תקפים גם בחול אבל מנסיון בטח לגבי ההנחיות של משרד הבריאות יהיה צורך לבדוק במדינה המיועדת את הנושא

בהצלחה עם למצוא ארץ שתסכים לקבל את זה. אין שום ארץ שבה הנייר הזה קביל. זה יפטור אתכם מבידוד בחזרה לארץ, זה כן. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • Roco
                                          Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

מיד בN12 חדשות 12 עם אורן וינגלפד, 

כתבה, איך עוקפים את הסגר בקלות וטסים לחו"ל!!!

והרי זה ברור שטסים, כי החברות לא ביטלו את הטיסות.

לא יאמן, איך המגבלות נעקפות, ולא שינו כלום ולא משנים כלום ולא משחררים את הלא הגיוני, ובכך מפסיקים לאלתר את כל המעקפים והקומבינות, כי הם תמיד מתאימות למי שיש יותר כסף.

אז איפה השוויוניות גברת רגב?!

החלשים העניים הפועלים, הפריפריה, הם הנדפקים האמיתיים מהמגבלות שהכנסת לתוקף, נתב"ג סגור? למי! 

התקנות שלך, הביאו לתוצאה ההפוכה לחלוטין.

keves160 דוקטור דו ליטל Roco 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • keves160
                                            keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

מיד בN12 חדשות 12 עם אורן וינגלפד, 

כתבה, איך עוקפים את הסגר בקלות וטסים לחו"ל!!!

והרי זה ברור שטסים, כי החברות לא ביטלו את הטיסות.

לא יאמן, איך המגבלות נעקפות, ולא שינו כלום ולא משנים כלום ולא משחררים את הלא הגיוני, ובכך מפסיקים לאלתר את כל המעקפים והקומבינות, כי הם תמיד מתאימות למי שיש יותר כסף.

אז איפה השוויוניות גברת רגב?!

החלשים העניים הפועלים, הפריפריה, הם הנדפקים האמיתיים מהמגבלות שהכנסת לתוקף, נתב"ג סגור? למי! 

התקנות שלך, הביאו לתוצאה ההפוכה לחלוטין.

התקנות מעולם לא נקבעו בשביל שיוויון. זה הרי מגוחך. רצו תירוץ, לא היה, אז זרקו מה שעלה קודם לראש. אף אחד מהמחליטים לא באמת חשב או ציפה שמכאן ייצא שיוויון לעם. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון