אבסורד הגבלות הטיסה
-
ברמה האופטימלית, הדברים שלך ראויים.
אבל את צריכה לקחת בחשבון איך מתנהלת המציאות העכשווית של רוב הצעירים ובני הנוער והוריהם והרבה אנשים בעיקר בסכר, שרוב התקשורת האנושית שלהם היא בעיקר בנייד.
מה שהבאתי הן רק דוגמאות.
-
כשהיא דואגת לעצמה ולמשפחתה, לא צריך לעניין אותה לצורך זה מה אחרים עושים.
במצב הנוכחי בארץ צריך להניח שכל אדם מחוץ למשפחה הוא בגדר סכנת הדבקה ולפעול בהתאם.
זה מרגיז, אבל זאת המציאות.
-
זה נכון מה שרשמת. אבל בקורונה חסרי האחריות ישלמו מחיר כבד פי כמה לעומת בתקופת הטרום קורונה. הסיכונים הרבה יותר גבוהים בתקופה הזו! ויש לדעתי קבוצת אנשים שכוללת בין השאר מבוגרים וכאלו שנמצאים בקבוצת סיכון שבמצב רגיל הם כן ייקחו סיכון והימור אך הפעם הם נזהרים הרבה יותר.
-
הבנתי שמירי רגב וג’ודי מוזס לא באות לך טוב בעין, משום מה הן אחראיות לכל העוולות, כאילו אין במדינה שרים חוץ משרת התחבורה וכאילו אין ראש ממשלה, וכעילו איזושהי מפורסמת אחת מיני רבים שמפרסמים את עצמם גם ביוון אחראית לנסיעות לחו”ל או למערכת הבריאות בישראל.
והבנתי שגם אם אני אשאל אותך 20 פעמים מה נדבקת דווקא אליהן לא אקבל תשובה.
אבל אני גם לא מבין את הטרוניה שלך לגבי אלו שעושים חיים לעומת אחרים שבסכנת חיים.
כבר שנים בחוטף עזה נמצאים תחת איום רקטות, תחת טרור, ומידי פעם גם נפצעים ונהרגים. לא נראה שבזמן הקרוב יהיה איזשהו שינוי מהותי, ובכל זאת אתה רוצה לטוס לחו”ל. למה? איפה הסולידריות שלך?
למה סולידריות עם נפגעי הקורונה כן ועם אלו שתחת טרור עזתי לא? מי מחליט איזו סכנת חיים צריכה ליצר סולידריות ואיזו לא?
@bambi19 אמר:
זה נכון מה שרשמת. אבל בקורונה חסרי האחריות ישלמו מחיר כבד פי כמה לעומת בתקופת הטרום קורונה. הסיכונים הרבה יותר גבוהים בתקופה הזו! ויש לדעתי קבוצת אנשים שכוללת בין השאר מבוגרים וכאלו שנמצאים בקבוצת סיכון שבמצב רגיל הם כן ייקחו סיכון והימור אך הפעם הם נזהרים הרבה יותר.
אנשים אחראים מתנהלים בהתאם לסיכון הרלוונטי.
אם יש מגיפה שמסוכנת יותר לאנשים מבוגרים אני מניח שאנשים מבוגרים אחראים יתחשבו בנתון הזה.
בחיים מגישים לי הרבה חשבונות לתשלום בגלל התנהגות לא אחראית של אנשים אחרים כי אנשים למרות שהם רוצים להאמין אחרת מתנהלים בצורה לא רציונלית, גם אני. אני משלם עבור נזקי עישון השמנת יתר וכו’ אצל אנשים אחרים שכולם יודעים שמזיקים. בני אדם הם בני אדם וגם בני אדם מאוד חכמים יכולים להתנהג בצורה לא רציונלית. זה המחיר בחיים בחברה אנושית. איפה הקו? אני לא יודע לתת קריטריון מדוייק.
לי יש בעיה אם אני צריך לשלם את המחיר של אנשים חסרי אחריות בנסיעות לחו”ל, אבל עד עכשיו כנראה שאני לא שילמתי או שילמתי מעט מאוד בגלל חוסר אחריות של אנשים בנסיעה לחו”ל בתקופת קורונה ובגלל הקורונה. אם זה לא עולה לי ומדובר בבגירים שמפעילים רצון חופשי אז שיעשו מה שהם רוצים – לא בעיה שלי.
לצורך השוואה אז בענייני תיירות אני משלם וכנראה אמשיך לשלם הרבה הרבה יותר על ניהול חסר אחריות של חברת אל על – כן בעיה שלי.
-
אז אתה בעצם אומר שהדיסוננס בין פנטזיות חו”ל לידיעות על חולים ונפטרים בחדשות קשה, אז שקדימה, תנו לנו לנסוע כדי שנהיה בצד של הכתבה השמחה ונוכל אנחנו להשוויץ בפייסבוק? אם כבר, יותר טוב בעיניי שהממשלה תחשוב על איך למנוע ולהילחם בצד הפחות שמח של החדשות כדי לשפר את המצב פה. התקוות והשאיפות והחלומות וחיים שפויים לא נמצאים בכניסה לנתב”ג (אלא אם אתה נוסע אליו כדי להגר מפה), אתה מקסימום שם את החדשות והבלגן ב-mute עד החזרה.
עם כל הגעגוע לחו”ל (ואצלי מקומו בשגרה הוא גדול מטיול פה וגיחה לנופש שם), אשמח הרבה יותר לחיים נורמליים פה. לבקר בני משפחה וחברים, ללכת לבריכה, להפסיק לצעוד עם המסיכה בלחות הזו, שחברים שאוכלים עכשיו חסכונות או מעמיקים מינוס כי סגרו להם את העסק יוכלו לחזור לעבוד.
-
לא
-
-
והנה התחיל הברדק של אלה שהיו קצת פחות אחראים.חברות זרות מבטלות טיסות לארץ, וישראלים שנתקעו ביוון מתבכיינים שהם קנו כרטיס ב-20 יורו ועכשיו יצטרכו לשלם 180 דולר לכרטיס חזור.
כמה שזה היה צפוי.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
בחיים מגישים לי הרבה חשבונות לתשלום בגלל התנהגות לא אחראית של אנשים אחרים כי אנשים למרות שהם רוצים להאמין אחרת מתנהלים בצורה לא רציונלית, גם אני. אני משלם עבור נזקי עישון השמנת יתר וכו’ אצל אנשים אחרים שכולם יודעים שמזיקים.
זאת ועוד: רבים משלמים בחייהם על התנהלות פזיזה של נהגים שנוהגים בשכרות או סתם משתוללים על הכביש, והורגים אזרחים חפים מפשע שהם אפילו לא מכירים.
קורונה היא תופעה חדשה, שהפתיעה ומפתיעה מאוד ומלחיצה בצדק.
ועדיין, יש עוד מחלות ותופעות. החיים מסוכנים, אין מה לומר – כולם מתים מהם בסוף.
-
@Roco אמר:
אבל את צריכה לקחת בחשבון איך מתנהלת המציאות העכשווית של רוב הצעירים ובני הנוער והוריהם והרבה אנשים בעיקר בסכר, שרוב התקשורת האנושית שלהם היא בעיקר בנייד.
אני מכירה את זה מצויין, יש לי בת צעירה (23) ושני בני נוער בבית (16). התאומים אפילו היו בבידוד בשבוע שעבר, אחרי ששבוע קודם היו במסיבה שמתברר שהיה בה נער שנמצא חיובי לקורונה (תודה לאל סיימו את הבידוד ללא סימפטומים). זה שהתקשורת היא בנייד (גם אצל ההורים, אגב, לא פחות), לא אומר שהיא צריכה לנהל את את חייהם או את חיינו.
אז סלב כלשהו, או אפילו מישהו מחבריהם, פרסם תמונה מחו”ל, או אמר משהו.
“אז הוא אמר”, היתה סבתי החכמה ז”ל אומרת (ביידיש זה נשמע יותר טוב).
אחד הדברים הכי חשובים לנו בחינוך ילדינו הוא לחנך אותם לחשיבה עצמאית, לפתח את אישיותם, לגדל עמוד שדרה ולהשאיר את דעת הקהל בפרופורציות הראויות לה. זה לא פשוט בגיל העשרה שבו החברים והנראות הם כמעט הכל, אני יודעת. אבל זה אפשרי, מנסיון.
-
הכל עקרונית נכון,
אבל הקורונה פה בשביל להשאר, אלא אם הוירוס יעלם מעצמו כמו וירוס הסארס.
ואז מה אתם מציעים, הסוגיה לגבי טיסות וטיפול רופאי בחו"ל נותרת על מקומה.
דווקא עכשיו שהתחלואה בישראל גבוהה מהרבה מקומות בעולם, זה טיעון טוב שהרבה שטסים מעלים.
חיסון כבר הבנו שלא יהיה בקרוב, וכבר הרבה נאמר בנושא, אין פתרון מוחלט לקורונה, הוירוס משתנה הטיפולים ישתפרו אבל חיסון מלא כנראה לא יהיה.
כל זה מאוד משמעותי לגבי ההחלטה אם לטוס או לא.
ואם לטוס לאן.
נתב"ג כנראה יפתח בקרוב,
הסוגיה נשארת על השולחן.
-
@Roco אמר:
כל זה מאוד משמעותי לגבי ההחלטה אם לטוס או לא. ואם לטוס לאן. נתב"ג כנראה יפתח בקרוב, הסוגיה נשארת על השולחן.
אנחנו עדיין יודעים מעט מדי על הקורונה. זה לא רק שאין חיסון, אנחנו גם לא יודעים איך היא מתנהגת – מאז מרץ היא כבר הפתיעה אותנו כמה פעמים. האם היא אכזרית יותר בחורף או בקיץ? האם מי שנדבק פעם אחת התחסן? ולא רק שאנחנו לא יודעים איך היא מתנהגת, מה שיותר גרוע – אנחנו גם לא יודעים איך כלל המדינות, והמדינה המטורפת שלנו בפרט – יתנהגו ויתנהלו עמה.
בקיצור – כרגע יש יותר מדי “כדורים באויר”, או מרכיבי אי-וודאות.
מבחינתי לפחות, אין בכלל מה לדבר על חו”ל במצב כזה.
אני לא בהכרח אחכה שהקורונה תעלם מהעולם או שיהיה חיסון, אבל בהחלט אחכה שהמצב יתייצב, כך שנשאר עם גורמי אי-וודאות קטנים ומועטים יותר, כאלה שניתן לתמחר ואולי אפילו לבטח.
-
קשה לי להאמין שאנשים שטסים כרגע (במיוחד אם יש להם רק דרכון ישראלי) עושים זאת מטעמי “וטיפול רופאי בחו"ל”. הרי הרוב נוסעים לשבוע, שבועיים גג. כבר ראינו שגם בארצות מערביות מערכת הבריאות יכולה לקרוס, ואשפוז לזמן ארוך יכול לעלות המון ואולי מעבר למסגרת של ביטוח ממוצע כרגע, שלא לדבר על זה שלא תמיד דוברים את השפה ונשארים ללא שום מערכת תמיכה בארץ זרה. כמעט כולם טסים כי בא להם חופשה בחו”ל. הם לא חושבים שזה מה שישמור עליהם מקורונה עד גמר המשבר או שהטיפול בחו”ל יציל את חייהם, אם כבר נוח להם להאמין שיותר בטוח בחו”ל כי הם ממש רוצים שבוע ביוון או בסרביה.
-
מה זאת אומרת עושים זאת, (כלומר הנוסעים), "ומטעמי רפואים לחו"ל"?
מדובר במצב בו אדם נהיה חולה בקורונה ביום הראשון החמישי או השביעי לנסיעה ומצבו מתדרדר ומצריך אישפוז.
לכן הפוליסה מאוד חשובה.
הרי אם נתגלה אחד מבני המשפחה כחולה קורונה, אין דרך לחזור לארץ.
ואם נסעה משפחה שלמה, ורק אחד חולה, זה הופך לחתיכת סיוט, נתקעים בחו"ל.
המשפחה שנצרכת להאריך את השהות להיות עם החולה, לא מכוסים, ורק החולה ומלווה מכוסים עד גבול הכיסוי בפוליסה בלבד.
-
הפעם כתבתי הודעה שלא פוגעת באף אחד אני לא מבינה למה מחקת אותה -
על זה הם בוכים? שיגיגו תודה שזכו בחופשה במחיר 200 דולר לכרטיס בתקופה הזו חצופים
-
על זה הבנתי, ממוכרת בחנות, ששמעה את זה, כפי שהיא אומרת בתגובה על הידיעה, "חשומה מירי"
( במרוקאית), מה עשית לנו, איזה בושות?!
מעניין מתי יסלחו לה על הנזק והבושות...חחחח
-
@Vadim3238398 אמר:
על זה הם בוכים? שיגיגו תודה שזכו בחופשה במחיר 200 דולר לכרטיס בתקופה הזו חצופים
יש משהו מאוד ישראלי בלנהוג בפזיזות ואח”כ להתבכיין כשהתממש הסיכון שלקחת וקרתה תקלה.
אבל הם לא רואים את זה ככה, “חופשה ב-200 דולר”.
באמצע החופשה בוטלה להם הטיסה חזור, הם נכנסו למצב של אי וודאות.
כשאתה בחופשה אתה רוצה לשבת על הים ולנקות את הראש, לא לחפש בקדחתנות כרטיס לטיסה חזור (ולא להיות שקט אפילו לגביו, כי מי יערוב להם שגם הטיסה הזאת לא תתבטל בפתאומיות?). הזמן בחו”ל יקר, ואתה רוצה להעביר אותו בבילויים ולא בסידורים ודאגות – בשביל זה יש לנו את הארץ.
אז אני לא רואה את זה כחופשה ב-200 דולר, אלא כחופשה שנהרסה.
מה שלא אומר כמובן שאני אזיל עליהם דמעות – הם בחרו לסוע לחו”ל בשיא הסיכון, כולם כולל כולם יודעים את המצב – ולכן שיגידו תודה שהם בריאים וישתקו.
-
לפני מספר ימים החברה היוונית מכרה כרטיסים לתחילת אוקטובר לאתונה ב38 אירו לכיוון, ועם מזוודה ,100 אירו הלוך חזור.
רק צייצו שנתב"ג יחזור המחירים קפצו.
-