המשך ההתפתחויות באל על
-
-
הקישור שבור.
-
-
-
-
-
-
-
-
אם אני הייתי או כל אחד מחברי הפורום היה חייב כסף כנראה שנציגי ההוצאה לפועל היו מתדבקים על דלת ביתו, חשבון הבנק היה מעוקל וכו’ ואת אף אחד לא היה מעניין שיש לו פחות לקוחות במסעדה או שהוציאו אותו לחל”ת.
כשאל על חייבת כסף – שהנוסעים יחכו.
אני בטוח שלרכב הצמוד של גונן אוסישקין אין בעיה לתדלק, אף אחד לא חסם את הדלקן כי החשבון בטח משולם במדויק מידי חודש בחודשו. להערכתי ברגע שהתנאים הנוחים של הבכירים יתחילו להיפגע הזמירות יהיו אחרות.
-
כפי שרשמתי בהתכתבויות קודמות איתך אין לאל על מהיכן לשלם את מלוא החוב שלה לרוכשי הכרטיסים (ואני לא בטוחה שהעובדות שציין מנכ”ל אל על הן כל התמונה – הם צרכים לשלם קודם לנושים אחרים בהעדפה ע”פ הלקוחות הנאמנים), והזהרתי מראש את רוכשי הכרטיסים שצפוי עיכוב מעבר ל1/10 – מה שבפועל קרה.
בכתבה מצויין שמנכ”ל אל על מציין שהם “במצוקה שלה הייתה כמותה”, ומבקש לדחות את ההחזר לנוסעים עד לסוף הרבעון הראשון של 2021!
נראה שכדי להימנע מפשיטת רגל של אל על לא יהיה מנוס ובסופו של דבר הכנסת תיאלץ לחוקק את הארכת חוק טיבי להחזר הכספים כפי שגם הזהרתי שהולך לקרות...
-
הבנק לא נותן את ההלוואה - נציג האוצר אומר שחתם ואישרבמהלך דיון של וועדת הכלכלה בכנסת שעסק בין השאר בהחזר כספים על ידי חברות התעופה ללקוחות, גונן אוסישקין, מנכ”ל אל על חשף ואמר כי: “יש לנו מבוי סתום עם הבנקים להמשך תכנית החילוץ ולקבלת ההלוואה הכספית שהובטחה לנו “. אוסישקין, הוסיף וציין כי: “משרד האוצר צריך לקחת על כך אחריות”.
בתגובה נציג משרד האוצר אמר: “אני אישית חתמתי על כך, אבדוק מה קרה. אתם צריכים לקחת הלוואה מהבנק והמדינה תיתן ערבות”.
-
את העובדים הם הוציאו לחל”ת
את ההלוואות על המטוסים הם מיחזרו
את ההוצאות שקשורות לטיסה (דלק, מיסי נמל) הם לא שילמו כי הטיסות לא התקיימו
אז להיכן נעלם הכסף של הלקוחות ששילמו על טיסה שלא התקיימה?
-
לחלק מרוכשי הכרטיסים הם החזירו את הכסף, חלק אחר הם שכנעו לבחור בשובר, ויש עדיין רבים שלא הוחזר להם הכסף. מה שאומר: או שלא נשאר בכלל כסף או ששומרים אצלהם סכום מסויים רזרבה לביטחון למנוע קריסה, ובינתיים עובדים בשיטת הסלאמי- פועלים לדחות שוב את מועד ההחזר ומנסים לשכנע את המתלבטים לבחור בשובר... גם בכתבה מצויין שלחברה הערת עסק חי ויש עניין של העדפת נושים...אסור לשכוח החוב הכולל של אל על לפני קבלת ההלוואה והגעת הרוכש היה הקרוב למיליארד שקלים. מצרפת שוב את מה שרשמה כתבת התעופה של גלובס שראתה את הנולד... https://twitter.com/gotomichal/status/1313830693684772864?s=19
-
בגלל כל זה מדהים אותי שאנשים בוחרים לקחת שובר. הוציאו לכם את המיץ כבר פעם, אתם באמת רוצים את הסיכוי לעבור את זה עוד פעם?
-
-
ברודט כותב “השבת אמון הלקוחות הוא האתגר החשוב ביותר שעומד לפנינו”,
הצעד הראשון בהשבת האמון: לא להחזיר ללקוחות את הכסף שלהם.
הצעד השני: התנהגות ילדותית מול האוצר (כן חתמת/לא חתמת)
איכשהו האמון שלי לא מראה סימני השבה
-
בעניין הצעד השני:
אחרי שהאזנתי וצפיתי היום במשך שעתיים לשידור המוקלט של ישיבת הועדה (מי שמעוניין יכול למצוא באתר הכנסת), מתברר שהאמור בכתבה ששלחתי בקישור לא היה נכון.
נציג האוצר לא התייחס בועדה לחתימתו על ההלוואה לאל על, אלא לחתימתו על החזרת כספי קופת הפיצויים שהיתה במחלוקת. כנראה שגם כספים אלה, למרות שאושרה החזרתם לאל על, תקועה איכשהו בגלל בירוקרטיה, והסכום לא מבוטל – 250 מיליון שקל, שמתבלבלים בינו לבין 250 מיליון דולר הלוואה בערבות מדינה.
כמובן שהסיסמאות באיגרת של יו”ר הדירקטוריון מאכזבות בנסיבות הנוכחיות, אבל הוא מונה רק אתמול. לא ניתן לו צ’אנס?
עוד נקודה חשובה שהובהרה בדיוני הועדה – התיקון לחוק שירותי תעופה שמתיר לחברות להחזיר כסף תוך 90 יום ממועד הטיסה שבוטלה, מופעל כרגע במסגרת הוראת שעה, שתפוג בשבת הקרובה. כלומר, מתיחס לטיסות שבוטלו/יבוטלו עד 24/10/20. אם הוראת השעה הזו לא תוארך, הטיסות שיבוטלו החל מ-25/10/20, יחול עליהם הכלל הבסיסי של חוק טיבי של החזרת כסף תוך 21 ימים. מנכ”לי אלעל וישראייר, ביקשו להאריך את הוראת השעה הזו עד סוף מרץ 2021.
אף אחד מהדוברים בדיון לא העלה את האפשרות של הגדלת התקופה המותרת להחזקת הכסף מעבר ל-90 הימים.
-
מה אני אגיד לך,
אם החברה בה אני עובד היתה מתנהלת ככה הדירקטוריון היה זורק את המנהלים מכל המדרגות.
כשמדובר בשרידות חברה מצופה מהמנהל הרלוונטי שלא ישב ויחכה לאיזושהי פגישה או דיון בכנסת כדי להבין על למה הוא לא מקבל מאות מיליונים שהיה בטוח שיקבל,
מצופה ממנו ליצור קשר ולברר מהר ככל האפשר, להזיז הרים כדי להציל את החברה, לא להתנהג כמו ילד בגן אכלו לי/שתו לי/היה ערפל.
מצופה מהמנהל של המנהל לבדוק שהכל מתקתק.
מצופה מהדירקטוריון לפקח.
לא נראה שמשהו רציני קורה
כנראה בחברה שמתנהלת כמו חברה ממשלתית זה הולך אחרת ממה שאני מכיר.
-
יש לי הרגשה שהמנהל יוחלף, וכבר הוזכר אורי סירקיס מישראייר כמחליף פוטנציאלי.
אל על איננה מתנהלת כחברה ממשלתית, אלא כחברה הסתדרותית, וזה יותר גרוע.