ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יוון ורשיון בינלאומי?

פורום אירופה
    יוון
    12
    25
    1876
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ameital
      ameital נערך לאחרונה על ידי ameital

שלום לכולם,

איפה בימים אלו מוציאים את הרשיון האפור? הדעות חלוקות אם זה משהו שצריך או לא ביוון.

חברות ההשכרה ביוון מתעקשות על זה בימים אלו?

תודה!!

מטייל_3906555 Yosi_3960461 דוקטור דו ליטל יונית שוקי3 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מטייל_3906555
        מטייל_3906555 @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

שכרנו רכב בסלוניקי בשבוע שעבר והרשיון הנהיגה הרגיל הספיק. לא נדרשנו להציג את הבין לאומי בשום מקום. 

משה א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • משה א
          משה א @מטייל_3906555 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3906555

רק להזכיר מה שאמרנו תמיד, שיש עוד צד למטבע הזה. אם יש איזה תאונה או נזק ח”ו כדאי לדעת מראש אם חברת הביטוח לא מתנה את הפיצוי בכך שיהיה רישיון בינלאומי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Yosi_3960461
            Yosi_3960461 @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

מאיתנו דרשו רק את הרישיון הישראלי. ליתר בטחון עדיף שיהיה את הבינלאומי.

באתר משרד התחבורה יש רשימה של מקומות שמנפיקים את הרישיון - רובן חנויות אופטיקה. 

הבעיה שהיום חלק מהמקומות סגורים עקב המצב או שפתוחים במתכונת חלקית. עדיף לכן להתקשר לפני שניגשים ולא לחכות לרגע האחרון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

מה כתוב בחוזה (הזמנה) שלך מול חברת ההשכרה? זהו המסמך המחייב.

באופן כללי לפני שנה החוק היווני עבר שינוי כזה שאם החברות ההשכרה לא דורשות רישיון בין לאומי הן לוקחות על עצמן סיכון משמעותי.

לכן יש סיכוי ממשי שחברת ההשכרה תדרוש רישיון כזה.

ameital תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • יונית
                יונית @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

שימו לב- מיום שלישי 3.11 ועד 3.12 – יוון סוגרת את המסעדות,בתי קפה, מוזיאונים ועוד בכל האזורים האדומים והאדמדמים שלה. מה הכוונה? אתונה, סלוניקי, אפירוס, ועוד.  באזורים אחרים (צהובים) ממשיכים רגיל למעט 2 נושאים : חובת מסיכות וסגירת מסעדות ופאבים מ23.00.

מה צהוב ביוון- כרתים, פיליון, פלופונז, קורפו, וחלק ניכר מהאיים.

• ameital
                  ameital @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

חחח כן אני יודעת ועוקבת, זה לא ממש מפריע לי.

אני לא נוסעת לחפש שם חיי הלילה, יש טייק אווי ממסעדות ואחלה פארקים, אתרים פתוחים ומלא טבע שלא בסגר

😊

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ameital
                    ameital @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

רשמו רשיון נהיגה ולא ציינו איזה 🤷🏻‍♀️

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

רשמו רשיון נהיגה ולא ציינו איזה 🤷🏻‍♀️

איזו מין חברת השכרה זו שלא יודעת לרשום מה הדרישות מהשוכר?

לא יודע למה בחרת דווקא את החברה הזו, אולי יש לך שיקולים טובים, אני בדרך כלל מתרחק מחברות כאלה.

ההנחה שלי היא שאם התנאים לא ברורים בשלב שבו אני מזמין ורוצה לתת כסף הם בטח לא יהיו ברורים שכאני אצטרך לקבל משהו, החל מרכב מוסכם בתחנת ההשכרה וכלה אם קורה משהו לא נעים.

רוני סופר ameital 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • רוני סופר
                        רוני סופר @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

חוזר על מה שנאמר כבר – בשביל 20 ש”ח לא שווה להיות בספק לפני, בזמן ואחרי השכרת הרכב.

אפשר להוציא את הרשיון בכל סניף מ.מ.ס.י. ובכל סניף של רשת אופטי-סי הפרושה בכל הארץ.

aljaje דוקטור דו ליטל ameital 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • aljaje
                          aljaje @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

ממסי סגורים - אפשר להנפיק באיסתא ופמי פרימיום.

• שירות הנפקת רישיון נהיגה בינלאומי כרוך בתשלום אגרה של 16 ₪ ובאילת 13 ₪.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

חוזר ואומר שמה שנאמר לדעתי טעות,

לא ממליץ לזרוק  כסף סתם, גם אם מדוברב  20 שקלים + הטירחה והשקעת זמן בהגעה לסניף של נותן שירות – אם לא צריך את השירות. רוב האנשים עובדים קשה בשביל הכסף שלהם.

כמובן שכן מוציאים אם צריך.

אם השואלת מעדיפה לחפש סניף פתוח ולשלם את ה 20 שקלים על לברר עם חברת ההשכרה אם נדרש רשיון בין לאומי – כסף שלה וזכותה המלאה.

אבל חוזר ואומר שההגינות אומרת להציג בפניה את האפשרויות ואפשר גם המלצות אבל לא להציג בפניה המלצה כאילו היא האפשרות היחידה.

imeshy Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • imeshy
                              imeshy @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

האם יכול להיות שבאותה מדינה, חברת השכרה X תגיד אחרת ממה שחברת השכרה Y תגיד?

ובהנחה שכן, האם זה “יתפוס” מול השוטר? מול חברת הביטוח?

האם יעזור לנו במקרה זה להגיד “אבל אמרו לי...”

לעניות דעתי, במקרה הזה, עדיף ללכת “לחומרה” ולא לסמוך גם על חברת ההשכרה. 

• Sailor
                                Sailor @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

להשקיע פעם בשנה 16 עד 20 ש”ח (וזה יהיה בקרוב כנראה לשנתיים או 3) בשביל הבטחון והשקט הנפשי, לדעתי לא צריךלחשוב פעמיים.

לגבי הטירחה, ברוב מרכזי הקניות הגדולים יש חנויות אופטיקה שעושות את זה, פשוט צריך להוסיף לראש רשימת הקניות ולהכנס לחנות האופטיקה בדרך לסופרמרקט.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @Sailor נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Sailor

זה השיקול שלך לעצמך והוא כנראה נכון ב 100% לגביך.

אולי לגבי מישהו אחר השיקול אחר לחלוטין?

אולי אני למשל בדקתי ויודע שבנסיעה שלי לארה”ב במדינות שאליהן אני אגיע אין צורך ולא מעניין את המשטרה רישיון בין לאומי, שחברת ההשכרה, נניח למשל הרץ, רושמת במפורש שמבעלי רישיון נהיגה ישראלי היא לא רוצה רישיון בין לאומי?

ואולי אני גר בעיר שדה שאני צריך לנסוע במיוחד (ברכב פרטי, תחבוררה ציבורית לא רלוונטית) לעיר ראשית כדי להנפיק רישיון שבמקרה שלי מיותר לחלוטין ועלויות הזמן והנסיעה הרבה יותר גבוהות מאותם 20 שקלים?

@imeshy אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

האם יכול להיות שבאותה מדינה, חברת השכרה X תגיד אחרת ממה שחברת השכרה Y תגיד?

ובהנחה שכן, האם זה “יתפוס” מול השוטר? מול חברת הביטוח?

האם יעזור לנו במקרה זה להגיד “אבל אמרו לי...”

לעניות דעתי, במקרה הזה, עדיף ללכת “לחומרה” ולא לסמוך גם על חברת ההשכרה. 

כן, יכול להיות שחברה אחת תדרוש משהו אחר לעומת חברה אחרת, בדיוק כמו שבחברה אחת יסכימו שנהג בן 21 ינהג ובחברה אחרת רק נהג מגיל 24. לכן צריך לבדוק מה החוזה אומר.

כנ”ל לגבי ביטוח, יכול להיות שביטוח א’ מבטח נזקי גוף לצד שלישי בסכום מצחיק של כמה עשרות אלפי יורו או דולר ואחר עד מיליונים ללא הגבלה. כשבודקים אם הביטוח באמת מכסה את ההוצאות הגדולות או הקטנות (מראת צד או פנס) רואים אם יש דרישה לרישיון בין לאומי.

למה אם מדינה לא דורשת רישיון בין לאמי ומסתפקת בישראלי הרישיון לא יתפוס מול שוטר? אם ההנחה היא ששוטר ממציא לעצמו חוקים למה דווקא להניח שהוא ימציא דרישה לרישיון בין לאומי? אולי דווקא ימציא דרישה למשקפי ראיה רזרוויות? ומה אז יגיד הנהג? אבל “אמרו לי” בפורום “למטייל” שהשוטר ממציא רק דרישה לרישיון קרטון ולא משקפי ראיה נוספים?

אגב יש מדינות שמשקפי נהיגה רזרוויות הן באמת דרישה ולא המצאה ואז מה יגיד? “אמרו לי” שאם יש לי רישיון קרטון אז כל השאר פתור?

מי שרוצה להנפיק לעצמו רישיון בין לאומי כשלא צריך (לא מדבר על מקרים שצריך, למשל באוסטריה צריך) כי זה עושה לו נעים בגב – שיעשה. אבל שיספר שזהו השיקול שלו, לא שבאמת צריך.

בקיצור אולי הקוראים מספיק אינטיליגנטים להחליט לעצמם אם הם צריכים או לא צריכים להנפיק רישיון בין לאומי אם רק יניחו מולם את העובדות במקום להחליט בשבילם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • יונית
                                    יונית @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

שימי לב!!!

שדה התעופה סלוניקי נסגר לשבועיים

אל על  הודיעה כי היא מבטלת את הטיסות לסלוניקי ממחר בבוקר

ישראייר הודיעה כי היא מבטלת את הטיסות לסלוניקי , ובודקת איך מחזירה נופשים משם (יש כמה אלפים)

(מתוך מבזקי החדשות)

• שוקי3
                                      שוקי3 @ameital נערך לאחרונה על ידי

@ameital

מדהים שעדיין נערכים כאן דיונים בעניין הרישיון הבינלאומי...

aljaje ameital 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • aljaje
                                        aljaje @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

חיכינו לך, כדי שתכריע בנושא. 

• ameital
                                          ameital @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

חחחחח בלי לחץ, הכל בסדר,  לא לקחתי חברת השכרה חפרית, עשיתי בrentalcars, דרך איפה שכולם עושים, ציינו פשוט להביא רשיון נהיגה לא ציינו משהו ספציפי

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ameital
                                            ameital @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

@דוקטור דו ליטל 

@aljaje 

@Sailor 

השאלה שלי היא לא כלכלית אלא קורונאית, רוב המקומות סגורים ולכן זה יותר מסובך להוציא לכן שאלתי אם זה באמת נדרש.

הלכתי ברגל חצי תל אביב בין ממסי לאופטיקה הלפרין לגלות את שניהם סגורים.

השאלה אם אני צריכה לעשות חוצה ישראל בשביל משהו שאולי לא הכרחי.

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון