ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה

פורום אירופה
    הסיפור שלי
    25
    293
    107961
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      משתמש שנמחק @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

לגבי טיול עם ילדים וגישות שונות. אני חושב שצורת הטיול היא תלוית התנהלות משפחתית גם מעבר לטיולים עצמם, וגם בטיולים עצמם. ובסה”כ נראה לי ( וגם אני עברתי הבשלה עם טיולים עם הילדים) שתכלס אפשר לעשות כמעט הכל , בעיקר אם אין סיכון בטחוני או בריאותי מיוחד, ואפשר גם להנות בכל סגנון טיול, וגם שהילדים יהנו מכל סגנון. אני מוצא שפורומים כמו זה פותחים לעיתים רעיונות וסגנונות אחרים לאנשים, ולעיתים יקח אולי שנים להבשיל עם לעשות משהו אחר  ואולי זה יקרה. בין אם זה יעד או סגנון..

אני למשל מעולם לא עשיתי טיול קראוון. המחשבה על נהיגה ברכב כ”כ גדול  ממש מוציאה לי את החשק. אבל כ”כ הרבה אנשים נותנים לזה צ’אנס ונהנים, שאולי יום אחד גם אצלי זה יקרה. ועם הילדים- בשלב די מוקדם שלהם החלטנו שאנחנו לא ממקדים את הטיול בלספק להם אטרקציות. אלא הם מצטרפים לטיול של המבוגרים. לתפיסתי גם טבע ומסלולי הליכה הם אטרקציה ואתגר, זה לא חייב להיות פארק שעשועים וכיוב’. אנחנו לא קיצוניים בנושא- ואנחנו משלבים פה שם גם דברים שיותר מתאימים לגילאי הילדים, אבל לא ממקדים בזה את הטיול, אלו נחשבות הפוגות, וגם אז מנסים למצוא דברים  שידברו ליותר בני משפחה.

ולקח לי הרבה שנים לקחת את הילדים כתרמילאים למדינות עולם שלישי או לטיול מתגלגל שרובו קמפינג ושני הסגנונות עברו יופי אצלנו.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
          • dinz
            dinz @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

התמונות אכן יפהפיות

האם המסלול שעשיתם עבר דרך העיירה שוורצאלפוולד וקניון ריזונלאווי ומשם ירדתם לגרינדלוולד? (זכור לי מסלול כזה שעשה גיל פקר מהפורום והמליץ עליו מאד)

מצרפת תמונה של עמק גרינדלוולד מהתצפית במנילישן:

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dinz
              dinz @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

התמונות של היונגפראו מדהימות!

מסכימה עם דברייך.

אני כל כך התלהבתי כשקראתי סיפורים וראיתי תמונות של האלפים הברניים שהיה קשה לי לחשוב על דחיית הטיול לזמן שהילדים יהיו גדולים.

החלטנו ליסוע גם ככה, עם פעוטה בת שנה ותשעה חודשים, ולחזור שוב להלשלמות כשהילדים יהיו גדולים.

לא התחרטנו, אז נכון שהיינו מוגבלים בגלל התינוקת, ונכון שלא יכלנו לטייל במסלולים מורכבים וארוכים מידי, אך עדיין טיילנו במסלולים מקסימים, פסגות ותצפיות מדהימות, אגמים ועוד. את המיטב של האיזור ראינו גם ראינו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • bambi19
                bambi19 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

הי,

תודה על החוב שהוחזר על היונגפראו - באמת אחלה תמונות!

ואת נשארת איתי כמובן גם לחלק של האלפים הצרפתיים בשרשור שאוטוטו מגיע....

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • bambi19
                  bambi19 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

גם אנחנו שינינו מחשבה בטיול האחרון וויתרנו על אטרקציות רבות ושוות לטובת עוד מסלולים בטבע המדהים של שוויץ כשהילדים שתפו פעולה על מלא (בסוף עשינו רק מגלשת הרים אחת בכל הטיול, ואיזה מזל שהם כבר בוגרים ועמדו גם באתגרים של מסלולים קשים בטיול זה ואף נהנו וחזרו מלאי חוויות).

אני רואה שאתה משתף בהרבה תמונות בשרשורים אחרים אז אתה מוזמן גם כאן (אלא אם לא טיילת בכלל באלפים של שוויץ וצרפת).

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • bambi19
                    bambi19 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

את מקדימה קצת את המאוחר – אני מתכוונת לתת דיווח מפורט על הטיול המדהים שעשינו בירידה ממעבר גרוסה שיידג ועד לגרינדלוולד (אז תמתיני מעט בסבלנות את ושאר העוקבים כאן לדיווח הזה שיגיע בתקווה עוד היום...).

קניון  גלצ'רשלוכט רוזנלוואי ממוקם בעמק השני של מעבר ההרים והוא עמק Reichenbachtal - כך  שאי אפשר לרדת ממנו אל גרינדלוולד שבצד ההפוך של המעבר.  אנחנו כאמור עשינו את המסלול לצד השני של אותו מעבר ההרים אל עבר עמק גרינדלוולד עד לנקודת הסיום של המסלול שזהו חניון הרכבים בו השארנו את הרכב בסמוך למלון  Wetterhorn .  

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין @bambi19 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@bambi19

טיילתי בשוויץ וצרפת רק בתור ילד. אני בינתיים נהנה מהתמונות והסיפורים שלכם כאן. ומעלה תמונות איפה שיש לי מה לתרום ובעיקר בשירשור הכבר עתיק ( לדאבוננו) שפתחתי : "האטה בתיירות"

גם את מוזמנת להעלות שם כל תמונה שלא קשורה לכלום מכל מקום בעולם ( עם ובלי סיפור...) 🙂

ואם כבר אז כבר- כל הכבוד לבן שלך על הפוש לעשייה…. ודרך אגב הפלטפורה הזאת מסתמנת כארכעית- אבל גם הדור הצעיר יכול למצוא בה יתרונות ע”פ המהיר ועצבני...😀

? bambi19 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ?
                        משתמש שנמחק @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

גדליהו, מאוד התחברתי לגישה שלך.

אכן טיולי משפחה לא אמורים לשרת רק את הילדים (זה נכון לא רק בטיולים...) ויש כאלה ששוכחים את זה… ילדים יספגו את מה שמכילה הקרקע בערוגה בה הם צומחים. ילדים של “מטיילי שטח” יאהבו את הטבע, וילדים של נופשי “הכל כלול” יעקמו אף מ”טראק” של 20 דקות ממגרש החניה למפל.

יחד עם זה, לילדים קטנים, גם של מטיילי טבע, כן יש תחומי עניין קצת שונים מהוריהם, ו-attention span קצר יותר לנופים. מנסיוני שילוב של “אטרקציות” במינון ובעיתוי הנכונים במהלך הטיול יכול לשדרג אותו מאוד, לא רק לילדים אלא גם להורים, שיקבלו “מרווח נשימה” בתוך ימים אינטנסיביים כאשר ה”אטרקציה” משעשעת/מעסיקה/מרגיעה את ילדיהם לכמה שעות. כך בדיוק היה אצלנו בדוגמת “המוזיאון הפתוח” בבאלנברג עליו סיפרתי. מבחינתנו זה היה יום רגוע, של “חצי מנוחה”, שהיה מאוד במקום בתוך טיול אינטנסיבי של 13 יום.

אני אוהבת להכין מראש מגוון אפשרויות, ובמהלך הטיול להיות עם האצבע על הדופק כדי לערוך שינויים בהתאם לחשק ולמצברוח הכלליים. כל המשפחה רגילה לגמישות הזאת, ואין קבעון מחשבתי – זה מאוד עוזר גם כשצריך לוותר פתאום על איזה אטרקציה עקב בלת”מ (מגלשת הרים שנסגרה בגלל הגשם, באלפ”צים ויתרנו על סיור בחוות סן-ברנרדים מהסיבה הטפשית שהם לא קיבלו כרטיסי אשראי ולא היה לנו כוח לסוע לעיירה הקרובה כדי לחפש בה כספומט, והאטרקציה פשוט לא היתה מספיק אטרקטיבית כדי להשקיע בה את הזמן והמאמץ הזה, וכיו”ב).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • ?
                          משתמש שנמחק @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

ברור, ברור במבי!

אני לא אוותר על האלפ”צים – ללא ספק אחד המקומות האהובים עלי בעולם. (אבל אין לי בעיה להתאפק כדי לזכות קודם בעוד כמה תמונות משוייץ).

מצרפת תמונה מהאלפ”צים, המרפסת על אגם שמפה משוייץ, כי אי אפשר בלי….

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • bambi19
                            bambi19 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

אכן הבן שלי עוזר לי מאוד בדרבון לכתוב ולהעלות כל פעם דיווח חדש לאתר, וגם בקטע הטכני (בעיקר בנושא של ההמרה של התמונות כדי שיוכלו לעלות לאתר).

הדור של היום זה כבר לא הדור של פעם אבל דווקא פלטפורמה כזו מיושנת ו"ארכעית" כדבריך תתפלא לדעת היא זאת שמצליחה כרגע לשמור הגחלת של ההווי המשפחתי שלנו כמשפחה מטיילת, וזאת הדרך הכי טובה להזכיר לנו את טיול הקיץ האחרון (כאשר לא ידוע מתי נשוב שוב לטייל בחו”ל– בטח שלא בקרוב...)

עד עכשיו הגבלתי אותו מאוד בכמות התמונות שבחרנו יחד לפני כל  דיווח חדש שלי, אבל עכשיו אני מרשה לו קצת להשתולל לקראת הדיווח הבא שלי שמן הסתם ילווה בהרבה תמונות...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • bambi19
                              bambi19 @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

אז כמובטח הנה מגיע הדיווח מ"הטיול" בחלק של שוויץ בחופשה שלנו בקיץ 2019 – המסלול בירידה ממעבר גרוסה שיידג אל גרינדלוולד.

אז @IO. שהתעניינת במסלולים באזור - זהו מסלול טיול שיהיה מעניין גם עבורך .

ו @יונית שפתחת בשרשור מקביל בפורום אירופה על תמונות עם חיות אז הטיול הזה מתאים מאוד גם לשרשור ההוא (ובסוף הדיווח שלי אחרי שהעלה כל כל התמונות שכוללות גם חיות מן הסתם אשים לינק שיפנה לשרשור זה כדי שלא אצטרך להעלות את אותן התמונות גם שם🙂)                                אנחנו מתחילים את מסלול הטיול הרגלי מהנקודה בה ירדנו מהאוטובוס שהיא גם נקודת התצפית על עמק Reichenbachtal (מצורפת תמונה אחרונה מהתצפית בהמשך לתמונות של אתמול משם) ,ומהתצפית אנחנו מתחילים במסלול הירידה אך מתחילים אותו לא מהכביש הסלול איתו עלינו עם האוטובוס אלא דווקא בתוך חורש יער טבעי ובו פריחה יפה ופרפרים (מצרפת תמונה של אחד מהם), ולאחר צעידה של כחצי שעה ממש בתוך הצמחייה (לדעתי הטיול שתדרג בזכות זה שצעדנו בתוך חורש טבעי ולא על האספלט) ומקיימים פיקניק מול הנוף עמק גרינדלוולד הפרוס מתחתינו וכן צופים על פסגת הפירסט מלמטה, ולאחר סיום הפיקניק מתחילים לצעוד על האספלט בכביש איתו עלינו עם האוטובוס.

מצרפת תמונות מחלק זה של המסלול:

תמונה אחרונה מהתצפית במעבר אל עבר עמק Reichenbachtal   

הפרפר

הפרח

רכס הפירסט מלמטה

התצפית אל עמק גרינדלוולד (קרוב לנקודת הפיקניק שעשינו)עליה על האספלט ותחילת הצעידה על הכביש הסלול בקטע זה של המסלול

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • bambi19

החלק השני של המסלול בקטע ההליכה על הכביש הסלול מקרב אותנו אל ההרים המושלגים שבתקופה זאת של השנה זוכים למראות היפים ביותר עם השילוב של השלג בפסגות, הקרחונים והמפלים בהר (כמו שבמסלול מפירסט לאגם באכלפ זכינו לשלוגיות בסמוך לאגם – כך כאן מראות הקרחונים בהר מרשימים ביותר), והחלק הזה גם כולל גם תצפיות מנקודת מבט יותר קרובה אל עבר בתי גרינדלוולד. 

בהמשך אנחנו מגיעים לפיצול דרכים: כיוון אחד הוא המשך בירידה על הכביש הסלול וכיוון שני מוביל ל”מסלול הקרחונים” שבו מתקרבים ממש קרוב קרוב אל ההרים והקרחונים – אנחנו בוחרים במסלול זה שמתחיל בטיפוס די קשה , אך לפני שפונים אליו עובר ממולנו עדר עיזים ומצלמים אותם.

מצרפת תמונות מחלק זה של המסלול:

המראות מהדרך הסלולה

ועוד תמונהעוד תמונה

ההרים והקרחונים במבט מהדרך הסלולה

ועוד תמונה

עדר העיזים 

• bambi19

@bambi19

זה די מייגע להעלות כמה פוסטים אחד אחרי השני ברצף ובצירוף התמונות, אז אקח לי הפסקה מהדיווח ואמשיך אותו מחר.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • ?
                                    משתמש שנמחק @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

כל כך יפה האיזור הזה. דומה מאוד (כי קרוב...) למסלול הירידה שעשינו מפירסט לעמק גרינדלוולד, רק שאנחנו היינו יותר רחוקים מהקרחונים, ובעונה שלא היו בה שלוגיות. יש קסם מיוחד לאיזור הזה, אין מה לומר. אשמח ממש(!!!) לחזור אליו בהקדם.

• bambi19
                                      bambi19 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אני מאמינה שאת תחזרי כפי שנראה לי שגם DINZ תחזור להשלמות – שווה לטייל בעיקר במסלולים הפחות מסחריים וצפופים בתיירים כמו המסלול עליו אני מדווחת כעת (צעדנו שם כמעט לבדנו וראינו רק בודדים שטיילו שם כיחידים, ולא נראה שיש המון משפחות שיעשו את המסלול שאנו עשינו).

זה דורש קצת יותר מאמץ כי המסלול ארוך מאוד והירידה עד לגרינדלווד לקחה לנו כשעתיים וחצי אולי אפילו  שלוש שעות (כולל עצירות לפיקניק ולמנוחה במהלך ההליכה), אבל זה אפשרי כאשר הילדים קצת יותר בוגרים והוא מסלול מומלץ ושווה ביותר!

גם אביבית וסמדרולה ועוד עוקבים בשרשור זה שטרם היו ביעד הזה אני מאמינה שיקבלו "תיאבון" בעקבות הדיווחים שלי.

אז הנה כמה תמונות מהמשך המסלול כאשר הגענו אל “דרך הקרחונים” אחרי טיפוס בעליה מהדרך הסלולה – בנקודה זאת צועדים סמוך לסלעי הקרחונים (כאשר בתקופה בה טיילנו עדיין נותרו שאריות שלג גם על הקרקע), ובמהלך הצעידה בדרך זו גם זוכים גם לתצפיות יפות מאוד כלפי העמק למטה – אז מצרפת כעת תמונות מקטע זה של המסלול:

___

___

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • bambi19

@bambi19

כפי שהבטחתי בתחילת מסלול זה שיהיו בו חיות אז אני מצרפת תמונות של פרות וחמורים אותן פגשנו במהלך המסלול לקראת החלק הסופי שלו (בנוסף לתמונת הפרפר, העיזים והציפורים שצרפתי עוד מקודם).

___

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • dinz
                                          dinz @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

המסלול נראה מתגמל מאד ושווה את המאמץ. העובדה שלא היו כמעט אנשים גם מאד מוסיפה…

גם הפריחה נראית במיטבה. איזה יופי!

• bambi19
                                            bambi19 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

צודקת. מסלול מתגמל מאוד למרות שהוא ארוך, והיתה פריחה במיטבה לאורך כל מסלול זה (מה שלא היה לאורך חלק מהמסלולים באלפים הצרפתיים). ובגלל שהזכרת שוב את העובדה שלא היו כמעט אנשים אז בזכות זה המסלול הזה זכה אצלנו במקום הראשון מכל מסלולי הטיולים בהם טיילנו בשוויץ!

...אבל עדיין בשקלול המלא מבחינתנו בחלק של האלפים הצרפתיים היו 2 מסלולי טיול שניצחו אותו וזכו אצלנו למקומות 1 ו2 (מבחינת מסלולי טיול בהליכה) – זה יגיע בשלב הדיווחים הבאים שלי כשנגיע לחלק של צרפת...

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 5 / 15
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון