ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

החולם מתרחק...

פורום סקי וסנובורד
    סקי וסנובורד
    10
    46
    4429
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Maki869
      Maki869 @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

בהצלחה לך בעניין החינוך של תושבי ישראל ... 

אני מעדיף להגיע בימים נורמלים ולהנות מסקי מאשר לחשוב על אם ואם ואם .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yohanand
        yohanand @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

לא מסכים לגבי החרמון.

לי לא מתאים לקום בארבע לפנות בוקר, להעביר 5-6 שעות נסיעה תוך כדי פקקים מעצבנים. תור בכניסה, תור בהשכרת הסקי. תור לסקיפס ותור לרכבל וכל זאת כדי לגלוש מסלולונים עמוסים בקמיקזות, על משטחי קרח/עיסה רטובה?

למה זה דומה? לשחיין בבריכה ציבורית בשבת בצהריים.

עוגמת הנפש ב"חוויה" הזו עולה על רמת ההנאה.

כבר נכוותי שם לא מעט. וגם אם יתנו לי סקיפס והשכרת סקי בחינם, לא מגיע לשם.

ענבל אין על סקי Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אני לא באה לשווק את החרמון אבל גם באתרים בחו’ל יש קמיקזות,גם באתרים בחו’ל יש לפעמים קרח ובוץ.

דבר שני לגולש וותיק כמוך אין ציוד פרטי משלו?

אני יכולה להציע 2 דברים.1) כפי שרבים מציעים זה לנסוע באמצע השבוע.

1. להגיע לאזור לשכור צימר לכמה ימים ולהנות עד כמה שאפשר.
          yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • Maki869
            Maki869 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אין לי שום רצון או צורך לשכנע אותך אחרת 
            וכמובן החוויה השלילית שיש לרבים מגושלים ישראל מהחרמון – וכמובן כמובן שאני לא יוצא להגנדו של האתר המפוקפק הזה עם סיסמאות של “זה האתר היחיד שיש לנו וזה מה שיש “!
            אבל אני כן רוצה לגלוש ! כי אין מה לעשות אני אוהב לגלוש על שלג !
            ובשביל לגלוש ולהנות מהגלישה בחרמון צריך לעשות דברים.
            ואני יכול להגיד שתמיד שהגעתי לחרמון – הגעתי בתנאים די טובים ותנאי פאודר יחסית טובים..
            אני גר באשקלון ולא נסעתי אף פעם יותר מ 3:30 שעות לכיוון.
            אני לא מזכיר ציוד – כי זה אחד היתרון שיש לי אחד משלי .
            ( סקיפס- מסכים לחלוטין שזה לפעמיים מעצבן שנופלים על התור )
            פעם אחת יצא לי לעמוד בפקק בכניסה לחרמון בגלל קרח על הכביש אבל בגלל שהינו בין הראשונים – חנינו בחניון העליון!
            ושוב – לגלוש הממוצע שלא רוצה “להשקיע” כדי להנות מהחרמון זה אכן לא המקום להגיע עליו.
            ( אני לא הכי הרבה גולש על המסלולים , וגם אם כן, עדין לא יצא לי להגיע למצב שמישהו מתקרב עלי כדי לפגוע בי, לא בקטע של מזל אלה יותר בקטע של מודעות לסביבה בזמן הגלישה על המסלול ולמקום )

אבל אני הגיד לך יותר מזה
            כל שנה!! כול שנה שאני נוסע לגלוש בחרמון , שאני חוזר ממנו , אני אומר שאני בחיים לא אחזור לשם מאלף סיבות..
            אבל עדין חוזר לשם כל שנה מחדש – כי אני פשוט אוהב לגלוש !

yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • yohanand
              yohanand @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

בשנות התשעים עדיין היה כדאי להגיע לחרמון, למרות שלא הוקם עדיין רכבל השיאון. מתחילת המאה הנוכחית, המצב נהיה עמוס ובלתי נסבל מבחינתי. הכל זוה הרגשה אישית והשאלה

how low you can go.

jisaacs Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • jisaacs
                jisaacs @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

בסופו של יום, אני רואה בנושא החרמון השנה את השאלות הבאות:

1. כמה שלג יהיה (באמצע נובמבר במכנסיים קצרות ...)
                2. נושא הריחוק החברתי – האם יופעל ביעילות בחרמון למרות שיקטין להם הכנסות בצורה דרסטית. 
                3. באותו נושא – אם רשומים ליום מסוים, עד כמה זה יקל על הכניסה, חניה וכו ביום זה.  או   שיהיו גדודים של ״לא רשומים״ בהפגנה גדולה נגד אי-כניסתם והתממות. 

בתיאוריה, אם יהיה שלג, יקפידו על ריחוק חברתי ויצליחו למנוע ממי שלא רשום להגיע. 

יתכן שחרמון 20/21 – דווקא יתברר כהצלחה. 

אבל

בתור הימור שזה יקרה …. מסופקני

• Maki869
                  Maki869 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אני באמת לא יודע על איזה עומס אתה מדבר – כי שוב , אני בחיים לא נסעתי לחרמון בסופש!
                  תמיד ורק באמצע שבוע ( פעם אחרונה הגענו למגדל שמס ב7 בבוקר והיינו בין 30 המכוניות הראשונות לשער הצהוב )
                  וכמובן שגם לא היה שום עומס על הרכבלים! 

• yohanand
                    yohanand @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

איך את יכולה להשוות? זמני המתנה למעלית, אורך ומגוון מסלולים, עומס על  המסלולים, איכות השלג... ממש כמו להשוות בריכת שחיה אולימפית לשלולית. ועוד לחשוב על המאמץ להגיע לאותה שלולית....

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • rozmar
                      rozmar @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

מה שקורה בחרמון אפשר לראות בכל יציאה לרחוב הישראלי- יש את מי שמקפיד, לומד, עולה באחריות על המגלש, ויש את מי שמחפף, שוכר ציוד, בלי ללמוד דקה אחת על השלג. היה סיפור של מדריך סנובורד שהכרתי, שעלה ללמד תלמיד בחרמון. נכנס במורה גולש חסר אחריות ובלי טיפונת ידע, וגרם לשבר ברגל ב 3 מקומות. למורה… על זה נאמר, עדיף שלא. 

Maki869 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Maki869
                        Maki869 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

רגע 
                        באתרי סקי באירופה אין תאונות? אין אנשים שלא יודעים לגלוש? אין פינוי מוסק לפחות פעם ביום? אין פינוי של סקי פטרול?
                        או במילים אחרות – עדיף לא לעלות על הכביש אם הרכב כי כמות התאונות שיש היא הרבה יותר מסוכנת וגדולה יותר וזה פשוט סכנת מוות ממשית!!!

בעניי התירוץ הזה שהחרמון הוא מסוכן בגלל שיש שם אנשים שלא יודעים לגלוש ובגלל זה לא להגיע לשם הוא פשוט לא רלוונטי ולא הגיוני בעליל!
                        ( יש אלף ואחד סיבות אחרות למה לא להגיע לחרמון !)

• rozmar
                          rozmar @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

זה לא תירוץ, זו העדפה. אף פעם לא עליתי על המעלית העליונה ביותר בכל אתר סקי ולא ראיתי שם מישהו שלא יודע לגלוש ואשכרה שואל אותי איך יורדים מפה. אני בטוחה שיש שם אנשים חסרי אחריות, אבל הם לא עולים לגלוש- לחץ חברתי, כמובן. מעבר לזה שהם למדים לגלוש מגיל 0 ממש- גם באירופה וגם בצפון אמריקה.  

אני בטוחה שפינויים מוסקים הם לא כי הגולש עלה למסלול הכי מסוכן בלי ידע בסיסי. 

יש סיכונים בסקי, בהגדרה. זה ספורט ומטבעו, יש בו סיכון. אם אתה גולש במסלול ירוק, סיכויי הפציעה שלך נמוכים מאד בהשוואה לסיכון הפציעה ב corbet’s couloir. 

Maki869 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Maki869

@rozmar

אז עדין לא הבנתי את הקשר בין פציעות / תאונות לבין לא להגיע לחרמון בגלל זה ..

אם את בעצמך אומרת שבכל אתר יש תאונות …
                            זה פשוט לא רלוונטי אם הם יודעים לגלוש או שאנשים סתם איבדו שליטה או ביטחון עצמי ומתרסקי עליך או עלי… אנחנו מדברים על התוצאה ולא הדרך
                            ולכן לא משנה אם את גולשת בחרמון או את גולשת בוויסלר או אספן
                            תמיד היו תאונות ותמיד אנשים יפצעו בסקי – לא משנה באיזה אתר סקי בעולם!

• rozmar
                              rozmar @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

החרמון הוא אתר שמנקז לתוכו גם גולשים מנוסים כמוך, וגם אנשים ששכרו ציוד לראשונה בחייהם. גם באירופה וגם בצפון אמריקה, אין מצב שאנשים שלא גלשו מימיהם עולים על מגלש בלי הדרכה ועוד עולים למסלולים תלולים. ברור שיש תאונות, אבל יש הבדל בין תאונה שנגרמת מאדם שלא יודע לגלוש, לבין תאונה שנובעת משיקול דעת של גולש מנוסה שעלה למסלול ואיבד שליטה או התנגש בעץ. זה שלא יודע לגלוש אפילו לא יודע מה הסיכון ומפריע לך בדרך, או יכול להתנגש בך מאחור. אני כן רואה במסלולי בית הספר הורים שמלמדים את ילדיהם (הגיוני), אבל הם בשליטה ושומרים על הילד. אווירת הצ’כונה הזו לא מתאימה לי ולכן ציינתי שזו העדפה ולא תירוץ.

הייתי בחרמון מס’ פעמים, פעם אחרונה כגולשת מנוסה בשנת 2014. ס”ה היה כייף אבל ראיתי גם מחזות קשים ומסוכנים. 

זה מעולה שאתה נהנה בחרמון, יש שמעדיפים לטוס למקומות אחרים. הקורונה הרסה לא מעט תוכניות, ולכן אני חושבת שהחרמון יכול לעלות השנה כאופציה גם למי שממאן להגיע לשם בשוטף. מעבר לזה, כמו שאמר יונתן, כמה ימי גלישה כבר צפויים שם השנה? 

בהצלחה לכולם עם העונה השנה. נחיה ונראה מה יהיה. 

ענבל אין על סקי Maki869 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ענבל אין על סקי
                                ענבל אין על סקי @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

ישראלים שחושבים שהם יודעים הכל גם בלי ללמוד יש בכל מקום.שהיינו בחופשה האחרונה בסוצי בעלי עלה בגונדולה עם זוג ישראלים.(עלו למסלול ירוק אולי בחלקיו טיפה כחול) איך שירדו מהגונדלה האשה הסתכלה למטה ונבהלה.בעלי אמר לה מהר תחזרי לגונדולה לפני שיהיה מאוחר מדי.היא לפחות חזרה לגונדולה ולא ניסתה לגלוש,כך שהיא לא פצעה את עצמה ולא פצעה אחרים.

זה קורה בהרבה מקומות.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ענבל אין על סקי
                                  ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

נכון שהחרמון אתר קטן בהשוואה לאתרים באירופה,אבל אם אנו רוצים לשמר את חווית הגלישה שלנו כרגע החרמון הפתרון.

• ענבל אין על סקי
                                    ענבל אין על סקי @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

וגם באתרים באירופה לפעמים יש תורים בסופי שבוע למשל וגם כמובן בימי ראשון.על זה אנו לא מתלוננים נכון?

• rozmar
                                      rozmar @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ברור שמתלוננים…! כשיש תורים אנחנו מתלוננים בכל מדינה, גם אם רק לעצמנו. לעולם לא נשכח את תור הבוקר המזעזע בפילה מדי יום ראשון, את התור המחריד במעלית מס’ 5 בוייל בסופ”ש הראשון לעונת 19/20, וכמובן תורי הרוחב במונטה רוסה. 

אגב, שימי לב שציינת שמדובר בישראלים בחו”ל שעולים על הגונדולה בלי להבין. אנחנו מדברים על המקומיים. הם לא עושים את זה. 

• Maki869

@rozmar אמר:

@Maki869

החרמון הוא אתר שמנקז לתוכו גם גולשים מנוסים כמוך, וגם אנשים ששכרו ציוד לראשונה בחייהם. גם באירופה וגם בצפון אמריקה, אין מצב שאנשים שלא גלשו מימיהם עולים על מגלש בלי הדרכה ועוד עולים למסלולים תלולים. ברור שיש תאונות, אבל יש הבדל בין תאונה שנגרמת מאדם שלא יודע לגלוש, לבין תאונה שנובעת משיקול דעת של גולש מנוסה שעלה למסלול ואיבד שליטה או התנגש בעץ. זה שלא יודע לגלוש אפילו לא יודע מה הסיכון ומפריע לך בדרך, או יכול להתנגש בך מאחור. אני כן רואה במסלולי בית הספר הורים שמלמדים את ילדיהם (הגיוני), אבל הם בשליטה ושומרים על הילד. אווירת הצ’כונה הזו לא מתאימה לי ולכן ציינתי שזו העדפה ולא תירוץ.

הייתי בחרמון מס’ פעמים, פעם אחרונה כגולשת מנוסה בשנת 2014. ס”ה היה כייף אבל ראיתי גם מחזות קשים ומסוכנים. 

זה מעולה שאתה נהנה בחרמון, יש שמעדיפים לטוס למקומות אחרים. הקורונה הרסה לא מעט תוכניות, ולכן אני חושבת שהחרמון יכול לעלות השנה כאופציה גם למי שממאן להגיע לשם בשוטף. מעבר לזה, כמו שאמר יונתן, כמה ימי גלישה כבר צפויים שם השנה? 

בהצלחה לכולם עם העונה השנה. נחיה ונראה מה יהיה. 

לא אמרתי שאני נהנה בחרמון !
                                        אני נוסע לשם כי אני אוהב לגלוש ולא כי אני אוהב את המקום.
                                        וברור שאני טס למקומות אחרים לגלוש ( בלי קשר אם גלישתי או לא בחרמון )
                                        אבל עדין ההתייחסות שלך היא כלפי ההתנהגות של אנשים באתר הגלישה ולא לתאונות שקורות בחרמון כמו בכל אתר אחר!
                                        אם מישהו נכנס בך -
                                        אני מבטיח אותך שזה לא ישנה לך אם הוא בחיים לא גלש לפני או אם זה גולש מקצועי – הכאב הוא אותו כאב!
                                        לכן בעניי העניין הזה של גולשי הגינס הוא פשוט אגו ישראלי שוואלה לא כיף שבאתר שלנו לא יודעים לגלוש – כי אין מה לעשות, בארץ אין תרבות גלישה כמו באירופה 
                                        לכן לנו הגולשים שכן טסים לגלוש בחול
                                        פשוט כואב לראות גולשי גינס בחרמון ולהסתכל עליהם מלמלא שהינה אנחנו יודעים לגלוש והם לא !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • ענבל אין על סקי
                                          ענבל אין על סקי @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869 אמר:

@rozmar אמר:

@jisaacs

לעולם לא אשכח את ה”סנובורדיסט” שעלה לידי ושאל אותי איך יורדים מפה. פעם ראשונה שלו עם הבורד עלה לאחד המסלולים העליונים. מה נקרא, בהצלחה.

ובכן, ישראל פה, לא שוויץ.

השנה מישהו ממש 10 מטר מתחילת הירידה למטה נפל ועזרתי לו לקום… אז הוא על הדרך ביקש שאם אני יכול ללמד אותו לגלוש ( מזל שלבשתי באף והוא לא ראה את הפרצוף שלי )
                                          לא חסר סיפורים מהחרמון 
                                          אבל עם כל החסרונות ( ולא חסר ) אני כן נהנה לגלוש שם כחימום לפני העונה בדגש על לגלוש באופפיסט בעיקר !!
                                          כי אכן – המסלולים זה אזור די מסוכן בעיקר בחלק שמעלית בית ספר מתחברת למסלול הראשי...

גם באתרים באירופה יש הרבה מקרים שמעלית של בית הספר נפגשת עם מסלולים ראשיים

drporat Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • drporat
                                            drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי drporat

@ענבל-אין-על-סקי

בינתים:

1. אין שלג ואין צפי קרוב. גם כשיהיה, האתר יהיה סגור ורק כעבור יומיים מהסופה יפתחו 2 מסלולים.

2. הכניסה תהיה מוגבלת כמותית ודורשת הזמנה מראש באינטרנט.

3. מג'דל שאמס/בוקעתה וכו' מוגדרים כאזורים אדומים. כל הצוות העובד באתר מגיע משם. החבר'ה מנווה אטיב מגיעים אליהם לקניות. כך שזה פסטיבל קורונה אחד גדול.

4. על כן אני מחפש גלשן סאפ לחורף הזה.

5. או לתפור את הקניון בדובאי בסקימולטור. עם קצת מזל החל מפסח (סוף מרץ) החיסונים יאפשרו פתיחת גבולות. גם אם האתרים עצמם יהו סגורים, אלך על crosscountry או touring

6. למי שתשאר עבודה והכנסות, יש גם את 2021. 

עם קצת מזל, בולגריה לא תהיה אדומה בינואר פלוס. שבוע באנסקו, שבוע בורובץ והראש יתיישר

jisaacs aljaje דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון