המשך ההתפתחויות באל על
-
ברגע שזה קורה כשמגיע ‘בעל בית’ חדש, או כל תקופה הגיונית אתה צודק.
כשיש ‘רכבת מינויים’ (כמו למשל במגדל ביטוח), זה לא בריא בכלל.
בהקשר אלעל כרגע, תחלופת ההנהלה הבכירה היא מובנת. הגיע בעל בית חדש, והוא מוציא את מי שמזוהה עם בעל הבית הקודם, ומביא אנשים שלו. (למרות שלא תמיד בהכרח זה בגלל יכולת עדיפה/לאמספקת)
-
זה בסדר גמור.
רענון והחלפת אישים.
גם בארגון שלי מבצעים זאת מעת לעת למרות שמדובר באנשים מצויינים ... אהל כל רטש חברה או ארגון רוצה לצידו בשולחן את אנשי שלומו.
אני מניח שיבחרו אנשים מצויינים ומקצועיים כפי שהיו אלו לפניהם.
-
אני גם סבור שהסגל המתחלף לא יצטרך לשכת עבודה.
יפרשו במיטב הזכויות שצברו בזכות .
ואם לא חלה עליהם תקופת צינון אז הם כבר לבטח משובצים בתפקידים נאים במקום אחר.
-
-
@תומר אמר:
ברגע שזה קורה כשמגיע ‘בעל בית’ חדש, או כל תקופה הגיונית אתה צודק.
כשיש ‘רכבת מינויים’ (כמו למשל במגדל ביטוח), זה לא בריא בכלל.
בהקשר אלעל כרגע, תחלופת ההנהלה הבכירה היא מובנת. הגיע בעל בית חדש, והוא מוציא את מי שמזוהה עם בעל הבית הקודם, ומביא אנשים שלו. (למרות שלא תמיד בהכרח זה בגלל יכולת עדיפה/לאמספקת)
לפי הביצועים של ההנהלה הקודמת/קיימת, ש”הצליחה” להביא חברה עם תמיכה ממשלתית עמוקה לחדלות פירעון, הרף לא גבוה.
קל מאוד להשיג אנשים עם יכולת עדיפה.
@משה-22 אמר:
קצת היסטוריה וגאווה לאומית רגע לפני קריאה של כל מיני מאמרים ללא כתובת ואחריות יצרן
גאווה לאומית, ועוד קצת היסטוריה וגם גאווה לאומית, הרבה גאווה לאומית, המון גאווה לאומית, בלי גאווה מה היינו עושים?
יאללה לפתוח את הארנק ולשפוך על כל אלו כסף – והרבה.
-
"עם שאיננו מכבד את עברו, גם ההווה שלו דל, ועתידו לוטה בערפל." – יגאל אלון.
ואכן אם נרצה או לא, חברת אלעל מהווה פרק חשוב בתולדות העם היהודי בציון, שעל ברכיה חונכו ילדינו, לפחות של רובנו אני מקווה.
בשביל גאווה לאומית – אני מוכן לשפוך מיליארדים רבים ועל חשבון הרבה דברים חשובים לא פחות, עיניין של תעדוף לאומי.
שכן ללא זה גאווה לאומית לא יישאר לנו עתיד. ואז מה נעשה עם כל המיליארדים שנשארו לנו ?
-
לא הבנתי מה אתה אומר,
אתה מתנגד לכיבוד עברן ומאזן התשלומים של חברות אחרות שליוו את המדינה בנו את תשתיותיה וחלקן גם קדמו לאל על? אתה תומך?
-
אז בשביל זה אני פה, להסביר.
כל חברה או אדם שתרם למען תקומתה של מדינת ישראל בארץ או מחו”ל – כבודו והערכתי אליו כי רבה.
אל על היא אחת מיני רבים, רק שאנו מזכירים פה את אלעל כרגע ולא את צים או תנובה או שטיחי כרמל.
אני פחות מתחבר למאזני תשלומים, כשמדובר בתחומים של גאווה לאומית ושימור הזכרון – אזי אין לכסף והשקעת ממון משמעות רבה בעיניי.
יש מספיק כסף בקופה הציבורית לממן ולקדם נושאים לאומיים ובתוכם גם אל על.
מקווה שעזרתי.
בקצב הזה של ההתנהלות עוד מעט גם ימצאו משהו פסול בדגל ובהימנון .
-
אני כן מתחבר למאזני תשלומים כשצריך לתעדף,
כשראש הממשלה שלנו אומר שהילדים של כולנו לא יכולים ללכת לבית הספר כי אין מספיק כסף אני לא בטוח שאני מעדיף את אל על (או שטיחי כרמל כמו שהצעת) על עתיד המדינה.
אז אתה חושב שיש כסף לכל מה שרק מתחשק, ראש הממשלה שלנו חושב אחרת, אני מסכים (בנושא הזה) עם ראש הממשלה.
מבחינתי הנקודה הובהרה, אפשר להשאר חלוקים, זכותו של כל אחד כולל זכותך לא להסכים איתי או עם ראש הממשלה.
-
סיכמנו .
רק שאני לא מביע דעה על אישיות פוליטית.
אסורה עלי לחלוטין התייחסות לשום עניין הקשור לפוליטיקה.
לא יודע מה ראש הממשלה אמר או לא והיכן ולמי ובאיזה הקשר …. וזה הכי חשוב.
אבל אני זורם – כי זו דעתי גם לחינוך וגם לבריאות וגם לאל על או לכל תחום הקשור למורשת ושימור – לדעתי יש את המשאבים ואם לא, אז ימצאו אותם.
-
@משה-22 אמר:
זה מצביע על חברה בריאה אשר מבצעת שינויים תקופתיים.
לא בטוחה שהגדרת את מצבה של אל על בשנים האחרונות בכלל ובשנה האחרונה בפרט בצורה מדוייקת.
מה שקורה שם כעת הוא הרבה יותר מ”שינויים תקופתיים של חברה בריאה”.
שאלת מיליון הדולר היא כמובן כיצד כל זה יסתיים – האם בהנהלה חזקה ומסורה שתצליח להעלות את החברה על פסים חיוביים (הלוואי), או בסדרה של אנשי עסקים שיעשו סיבוב על מה שנשאר מנכסיה, ויותירו אותה במצב גרוע יותר. כרגע נראה שכל האפשרויות עוד פתוחות.
-
מה שלא יקרה, ולא משנה כיצד הכל יסתיים, דבר אחד בטוח.
חברת אל על תישאר ותמשיך להטיס מיליוני אנשים ממדינות שונות ברחבי העולם, תחת בעלות כזו או אחרת – ממש לא משנה מי יהיה ומי יקנה ומי ישלם בשביל לממש זאת כי אין לנו ממש יכולת החלטה או שינוי.
כולנו נמשיך לטוס באל על, כמובן לאחר בחינת מחירים וכדאיות ולא משיקולים של האירועים בזמן הקורונה, כי זה כבר יעניין כמו השלג אשתקד.
פחות יעניין את רובנו מה מצבה הכלכלי של אל על בחזרה לשגרה כי אין לזה השלכה ישירה על מצבנו הכלכלי אלה אם אנו מושקעים בחברה.
בסוף כתבתי כמה דברים בטוחים.

-
כתבת כמה דברים בטוחים?
'כולנו נטוס אלעל'?
יותר נכון,גם מבחינת צרכנות נבונה, שיהיו אנשים שיטוסו אלעל לאחר בחינת כדאיות, לפי קריטריונים שהם עצמם הציבו לעצמם
גם לאנשים 'שלא מושקעים בחברה' חשוב לדעת ולהיות ערים למצבה הכלכלי של חברת תעופה בה הם בוחנים קניית כרטיסי טיסה.
יש כמה וכמה דוגמאות מהשנים האחרונות של חברות שהפסיקו לטוס מסיבות כלכליות, נוסעים רבים נתקעו עם כרטיס ללא יכולת לנצל אותו או לקבל החזר
-
מה שציינת נכון באופן כולל לכל תקופה, מדינה וחברת תעופה.
אנו נטוס עם חברת תעופה שתתאים לנו מבחינת הנתונים שהצבנו מלכתחילה.
תמיד יהיה נכון לבחון את מצב החברה הכלכלי לפני רכישת כרטיס.
אני מיקדתי את הנושא לאל על שלא עומדת ולא תעמוד בפני מצב של אי יכולת החזר עלות כרטיס טיסה לנוסע שרכש כרטיס.
אני מנסה להראות את הצד המתון והאובייקטיבי והלא פופוליסטי זול.
כי הרי הכי קל לקרוא או לשמוע בתקשורת ההמונית כל מיני הודעות לא מחוברות לכלום וישר להסיק מסקנות שהעיתונאי מכוון אותך לשם בצורה מקצועית ביותר.
אין שום קשר בין מצבה הכלכלי של אל על למצב הכלכלי של אזרח כזה או אחר ומתן הלוואה או מימון של מדינת ישראל לא ישפיע על אף אזרח במדינה – מעניין איך יהיה אפשר להוכיח כי הכסף שניתן לאל על פגע לי ברמת החיים או במצבי הפיננסי , כי הרי לא נראה שורה בחשבון בנק שיהיה כתוב מס אל על .
אז יבואו שיגידו הנושא יתבטא בהעלאת מיסים – נו … ואיך אפשר להוכיח שזה כתוצאה ישירה מאל על ?
ובכלל לאף אחד גם ככה אין יכולת השפעה לשינוי המצב ומדיניות הממשלה הנגזרת ממכלול שיקולים וטוב שכך.
אני אישית לא מוטרד מכך שמדינת ישראל תממן את אל על, זה לא מעינייני ולא מכספי.
דעתי שאלעל כסמל לאומי חשוב שתישאר כי כמו כל מדינה שרוצה סמלים גם לנו מגיע.
לחשוב שמחר בבוקר לא יישארו קיבוצים , או שמחר בבוקר נישכח את המילים להמנון ( למרות שאנחנו לצערי בכיוון ).
יש הרבה דוגמאות לסמלים לאומיים שחלקם מייצגים נושאים שאסורה עלי ההתייחסות.
בסופו של דבר אני מתכלל ציונות, ראיית הדברים באופן ריאלי והכרת התהליכים ברמה הלאומית.
-
@משה-22 אמר:
מה שלא יקרה, ולא משנה כיצד הכל יסתיים, דבר אחד בטוח.
חברת אל על תישאר ותמשיך להטיס מיליוני אנשים ממדינות שונות ברחבי העולם, תחת בעלות כזו או אחרת – ממש לא משנה מי יהיה ומי יקנה ומי ישלם בשביל לממש זאת כי אין לנו ממש יכולת החלטה או שינוי.
כולנו נמשיך לטוס באל על, כמובן לאחר בחינת מחירים וכדאיות ולא משיקולים של האירועים בזמן הקורונה, כי זה כבר יעניין כמו השלג אשתקד.
פחות יעניין את רובנו מה מצבה הכלכלי של אל על בחזרה לשגרה כי אין לזה השלכה ישירה על מצבנו הכלכלי אלה אם אנו מושקעים בחברה.
בסוף כתבתי כמה דברים בטוחים.

א. ממש לא בטוח שאל על תמשיך לטוס.
ב. ברור שכולנו לא נמשיך לטוס אל על, ב 2019 (טרם הקורונה) אל על הטיסה פחות מ 25% מהנוסעים מנתב”ג, אין שום סיבה להניח שהמספרים האלו ישתנו למעלה בצורה קיצונית – יכול להיות שאחוז הנוסעים באל על ירד עוד יותר.
@משה-22 אמר:
אני מיקדתי את הנושא לאל על שלא עומדת ולא תעמוד בפני מצב של אי יכולת החזר עלות כרטיס טיסה לנוסע שרכש כרטיס.
אני מנסה להראות את הצד המתון והאובייקטיבי והלא פופוליסטי זול.
כי הרי הכי קל לקרוא או לשמוע בתקשורת ההמונית כל מיני הודעות לא מחוברות לכלום וישר להסיק מסקנות שהעיתונאי מכוון אותך לשם בצורה מקצועית ביותר.
אין שום קשר בין מצבה הכלכלי של אל על למצב הכלכלי של אזרח כזה או אחר ומתן הלוואה או מימון של מדינת ישראל לא ישפיע על אף אזרח במדינה – מעניין איך יהיה אפשר להוכיח כי הכסף שניתן לאל על פגע לי ברמת החיים או במצבי הפיננסי , כי הרי לא נראה שורה בחשבון בנק שיהיה כתוב מס אל על .
אז יבואו שיגידו הנושא יתבטא בהעלאת מיסים – נו … ואיך אפשר להוכיח שזה כתוצאה ישירה מאל על ?
ובכלל לאף אחד גם ככה אין יכולת השפעה לשינוי המצב ומדיניות הממשלה הנגזרת ממכלול שיקולים וטוב שכך.
אני אישית לא מוטרד מכך שמדינת ישראל תממן את אל על, זה לא מעינייני ולא מכספי.
דעתי שאלעל כסמל לאומי חשוב שתישאר כי כמו כל מדינה שרוצה סמלים גם לנו מגיע.
לחשוב שמחר בבוקר לא יישארו קיבוצים , או שמחר בבוקר נישכח את המילים להמנון ( למרות שאנחנו לצערי בכיוון ).
יש הרבה דוגמאות לסמלים לאומיים שחלקם מייצגים נושאים שאסורה עלי ההתייחסות.
בסופו של דבר אני מתכלל ציונות, ראיית הדברים באופן ריאלי והכרת התהליכים ברמה הלאומית.
ג. עד להחלפת הבעלות אל על טענה שלא יכולה להחזיר את הכסף לבעלי הכרטיסים, הכסף בקופתה של אל על לא מספיק כדי לכסות את עלות החזרת הכסף המגיע למי שרכש כרטיס, ולפי דיווחי הנוסעים אל על בפועל לא מחזירה את הכסף לנוסעים.
ד. בכל המדינות בעולם, כולל ישראל, לא רושמים לכל אזרח פירוט עם כיתוב על מה יצא כל שקל שהאזרח שילם. לא רשום כמה שקלים מהמס שהוא שילם הלכו לטנק או צוללת כמה לשכר של המורה חדווה בכיתה ג’ בבי”ס מקיף ד’ בחדרה וכמה לאחות הדסה בסניף קופת חולים בראשון לציון. למרות זאת אתה האזרח הראשון ששמעתי שטוען שאם לא מופיע פירוט כזה משמע שהכסף ששילם לא הלך לביטחון חינוך או בריאות.
אני לא אנסה לשכנע אותך שלא נכון שהכסף שהאזרחים שילמו נעלם לאוויר וכסף אחר (בסכומים בלתי מוגבלים) הופיע כדרך פלא לתשלום הוצאות הממשלה.
ה. אל על היא סמל לאומי כמו המשביר לצרכן פלאפון בזק בנק לאומי ושטיחי כרמל. האנלוגיה של חברה ציבורית או פרטית למילות ההמנון איננה נכונה. אגב נסגרו קיבוצים שלא הצליחו להחזיק את עצמם כלכלית. נראה לי שתסתדר גם אם האון ונווה ים יסגרו ולא יהיו עוד.
ו. תומר בהחלט יכול להשפיע על שינוי המצב ומדיניות הממשלה אבל בגלל סוג עבודתו נאסר עליו לפרט. תומר בתוקף תפקידו יכול לעשות המון דברים אבל נאסר עלי לספר עליהם כאן.
תכלס, אני מאחל לכל עובדי אל על המשך עבודה מעולה, לנוסעי אל על שירות מצויין, ושכל אלו לא יבואו על חשבון משלם המיסים אלא ממכירת כרטיסים והובלת מטענים.
לצערי כרגע לא נראה שהדברים הולכים לכיוון הזה אז אני בינתיים מאחל לאלו שאוחזים כרטיסי אל על שלא כובדו לראות את הכסף המגיע להם במהרה בימנו בזמן סביר, שעל אל תפסיק להפר חוק ותחזיר את הכסף.
-
קודם כל אני משוכנע שלא צריך לשנות את מדיניות הממשלה .
עד כה תפקוד המערכות מוכיח הצלחה מדהימה לעומת מדינות גדולות ומפותחות מאיתנו שהולכות לחטוף מכות כואבות מאוד.
אנחנו בנתייים בלי לפתוח פה במצב מצויין.
במידה ואדם כזה או אחר חושב אחרת. זאת זכותו ויכול לפעול בדרכים חוקיות לשנות מצב קיים.
גם אני מעדיף שלא לטוס באל על וכך גם נוהג למעט מקרים מסויימים שקןבעים לי עם מה לטוס בעבודה או שהטיסה הספציפית של אלעל מתאימה לי וגם אז משדרג .
אין קשר לנושא כי אני עדיין טוען שיש מחירים שמדינה מוכנה לשלם למרות שהכסף אולי ילך לפח אבל המחיר ההפוך יניה גבוה יותר במישורים של דעת קהל שזה לא פחות חשוב.
שוב הזכרת כלמיני נתונים על אלעל ... אני לא זוכר שנציג רשמי של החברה אמר אותם.
ואם נאמרו אז נאמרו בהקשר אחר או למטרת קשר אחר עקיף.
הכל מותר במסגרת משא ומתן..…
גם לי אלעל עדיין חייבת כרטיס טיסה אבל אני ממש לא נלחץ וברור לי שהדברים יסתדרו ואפילו ארוויח מזה.
-
אם יותר לי… נעשה קשה עם אלה שמוכרחים להגיד את המילה האחרונה. חוזר על הצעה שהצעתי פעם, שנגביל את עצמנו ללכל היותר 4 תגובות בכל שרשור נתון ודי. -
מסכים איתך בהחלט .
אבל למה אתה מפנה את זה אלי ?
זאת צריכה להיות נחלת הכלל.
כמובן שאם מופנית אליך אישית התייחסות אז מן הנימוס צריך להשיב.
-
ו. תומר בהחלט יכול להשפיע על שינוי המצב ומדיניות הממשלה אבל בגלל סוג עבודתו נאסר עליו לפרט. תומר בתוקף תפקידו יכול לעשות המון דברים אבל נאסר עלי לספר עליהם כאן.
איך נכנסתי לסניף הזה?
אני יודע על 4 דברים שאני לא יכול לעשות-
1. לטוס בסינגפור איירליינס, אחת מחברות התעופה הטובות בעולם, כי אין לה קו לארץ
2. לטוס בקטאי פסיפיק, עוד אחת מחברות התעופה הטובות בעולם שאני לא יכול לטוס בה עכשיו, כי היא לא טסה לארץ בקורונה.
3. עם איתיחאד ואמירייטס אני לא יכול לטוס, כי גם הן לא טסות עדיין לארץ בצורה סדירה, ובכל מקרה, לאן אני אמשיך משם? אה, וגם הן מחברות התעופה הטובות בעולם.
4. אני לא ממש יכול לטוס עכשיו עם אלעל, כי הם לא טסים יותר מדי, ועוד ליעדים לא רלוונטים כרגע.
החברות מסעיף 1 עד 3 לא מבינות מה החברה הזאת בסעיף 4 הופיעה פה, הן בכלל לא באותה ליגה.
יש לי תכנון לטוס לנפאל (הקורונה דחתה את הביצוע בשנה), לאחרונה השתעשתי ברעיון לעשות באותה נסיעה 'שמיניות באויר' רק כדי לטוס בחברות משני הסעיפים הראשונים, ולראות למה הן מקבלות ציונים כל-כך גבוהים על שירות....
-
מצבך טוב משלי אשריך.
לי אסור לטוס בעוד הרבה חברות שכן טסות לארץ.
מזל שיש לי דרכון זר וויזה דיפלומטית. אחרת כנראה המקום הכי רחוק שהייתי טס אליו היה כנראה אילת ..