החזרת קראוון באלסקה
-
שלום
האם מישהו ניסה לשכור קראוון במדינות התחתונות ולהחזיר באלסקה?
בהנחה שלא רוצים לפצל את הטיול או לחזור את כל הדרך חזרה?
-
יש חברות שמאפשרות את זה, אבל –
א. זה מרחק נסיעה גדול מאוד. מניח שלקחתם את זה בחשבון.
ב. הגבול של קנדה עם ארה”ב סגור מאז האביב האחרון בגלל הקורונה, עד שהוא לא ייפתח האפשרות הזו לא רלוונטית.
-
תודה עופר! אנחנו יודעים שמדובר במרחק גדול..גם הטיול מתוכנן להיות גדול סביב חודשיים.
בהנחה שאנחנו מגיעים עד לרוקיז הקנדיים מרגיש לי הגיוני להמשיך להצפין ולא לחתוך לסיאטל או משהו ואז שוב לטוב לאלסקה.
לא?
-
אמנם לא עופר, אבל יכולה לעזור מנסיון אישי. כן, בהחלט מומלץ להצפין ישירות מהרוקיס הקנדיים. אנחנו עשינו טיול ברכב מונקובר לאלסקה וחזרה, אך טיילנו בפועל רק בחלק מצומצם של אלסקה ולא בחלק היבשתי אותו השלמנו בטיול נוסף. מדובר במרחקים עצומים וחלק לא קטן מהחודשיים שלכם יצטרך להיות מוקדש לזה. מציעה לכם לקרוא את שני הבלוגים שלי המתארים את הטיולים.
-
אם אתם אוהבים נהיגות ארוכות, ה-Alaska Highway תהיה חוויה נהדרת בשבילכם.
אבל באותה מידה אין בעיה להחזיר את הקרוואן בקנדה (נגיד קלגרי), לטוס לאלסקה ולשכור שם קרוואן אחר. זה גם יפתור לכם את הבעיה של ההשכרה החד כיוונית מקנדה לאלסקה, וגם יאפשר לכם ליהנות מאלסקה בקצב הכי נינוח שאפשר. בנוסף אתם יכולים לעשות מסלול שכולל את היוקון, ואז תוכלו גם ליהנות מנהיגות ארוכות וגם תראו חלק מה-Alaska HIghway.
אני אישית במקרה הזה הייתי טס לאלסקה, אבל בכל מקרה שתי האפשרויות מצוינות.
-
תודה! אני כמעט בטוחה שקראתי את הטיול הראשון שלכם.
האם להערכתכם חודש באלסקה יספיק?
אנחנו נהיה עם 3 ילדים קטנים (הגדול 6 ).
בחודש הראשון רוצים את הפארקים של הדרום וצפונה לילוסטון גליישר...רוקיס.
-
עופר האם אפשר לראות מספיק מאלסקה בלי הפלגות/מעבורות וטיסות?
אם יש משהו נקודתי מאוד מרשים אפשר לעשות מאמץ אבל עם שלושה קטנטנים אנחנו לא רוצים עוד טיסות...בטח לא במטוסים קלים

-
עם שלושה ילדים קטנים, הייתי מוותרת על הנסיעה הארוכה והמאוד מייגעת לאלסקה בקראוון והייתי טסה לשם. בנוסף...ההנאה באלסקה בנויה גם על מסלולי הליכה (אנחנו בחרנו מסלולים לא ארוכים ולא קשים, אבל גם אלו לא ממש טריויאליים) ועל מסלולי שייט שונים לקרחונים, חלק מהם ארוכים ומשעממים גם למבוגרים (היעד מקסים, הדרך לא נגמרת) גם זה יהיה ממש לא קל עם 3 קטנים.
-
איך אני אסביר..ההפך אנחנו רוצים את הדרך..אנחנו רוצים את הנסיעות הלא נגמרות..את העצירות האלה בשום מקום..
הילדים שלנו רגילים לנסיעות , הליכות מסלולים..יש לנו מנשאים רצינים והגדול כבר יהיה “גדול”.
להבדיל אנחנו לא אוהבים מעברים.
אפילו חשבנו סתם לקחת בקתה ולהיות נוכחים להרגיש ניתוק (ניתוק מול נוף עוצר נשימה כמובן
)אין מטרה
פחות מעניין אותנו לטוס במיוחד לברוקס לראות דובים ממרפסת אבל כן התלהבנו להתקל בהם במסלול בגליישר “סתם “ על הדרך.
אני מתרשמת שאלסקה כל כך יפה שלא משנה איפה נטייל יהיה לנו כיף..
לא קריטי לנו להיות בקרחון מסוים, או בעיירה מאוד מוכרת ומתוירת..פשוט להיות . -
קל לי מאוד להבין את זה כי זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. גם אנחנו לא טסנו לברוקס לראות דובים והטיול שלנו לא כלל סימון וי על כל מיני מקומות, אלא היה איטי ככל שהיה ניתן במגבלות הזמן. ההסתייגות היחידה שלי היא גיל הילדים. אני מכירה נסיעות עם ילדים קטנים, גם אנחנו לא ישבנו איתם בבית כשהיו קטנים, אבל במרחקים האלו יש משהו קשוח. השום מקום הוא באמת שום מקום.
-
יש הבדל בין 3 שעות נסיעה מדי יום ל- 5-6 שעות נסיעה מדי יום..
כדאי לשים את המסלול, לפי ימים על גוגל מפות ולראות את המרחקים בפועל
-