ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איזי ג'ט מקטינים את גודל תיק היד

פורום אירופה
    איזי שאטל
    13
    43
    4480
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חבל
      חבל נערך לאחרונה על ידי

הגודל החדש 45X20X36 ס"מ
      YOHAN תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • YOHAN
        YOHAN @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

הגודל כולל גלגלים או לא. 

כי אם כן זה גודל לא סביר לרוב הטרולי יד. כנראה שהם רוצים שיקנו מטען .

אני אישית היו לי לא מעט ויכוחים איתם על גודל יד בבאזל שם מקפידים הרבה יותר מהארץ.

חבל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • חבל
          חבל @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN

תמיד זה כולל גם את הגלגלים.

כשהם מזהים גודל מחשיד, הם שמים את הטרולי/תיק בכלוב מתכת,

ולא משנה להם למה זה לא נכנס. האם בגלל גוף המזוודה, הגלגלים או הידיות.

YOHAN תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • YOHAN
            YOHAN @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

בדיוק ב2019קניתי ואולי שיתאים לכל הדרישות כולל גלגלים אורך 53 וזה ממש קטן. אבל 45???

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Jenny2
                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

אם לדייק, מעכשיו רק מי שקונה מושב עם יותר מקום לרגלים יכול להעלות למטוס טרולי בגודל הישן ובנוסף  עוד תיק קטן.

אופציה נוספת היא  לרכוש אפשרות לשלוח טרולי לבטן המטוס ("Hands Free") ב£7 ליחידה או ב £16 לכל בני המשפחה הנסועים באותה הזמנה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

התיק החדש הוא לא טרולי. הרעיון הוא שמדוברק על תיק גב שנכנס מתחת למושב. היות ומשלוח טרולי בתשלום נמוך (במטען) זו עדיין אפשרות, נראה שהמטרה העיקרית היא לחסוך זמן ובלגן בתאים מעל הראש, ופחות במטרה לסחוט יותר כסף מהלקוחות.

שימו לב שהתיק עדיין גדול מזה שמציעים ריאנאיר (40X20X25) או נורוויגיאן (30X20X38)

השירות של hands free ליחיד הוא לא זול, אבל גם לא מאד יקר. כ-30 שקלים לכיוון. ולמשפחה זה כבר סביר יותר (70 ש”ח עד 6 נפשות)

למי שקנה כרטיס הלוך ושוב ב-50 אירו – תוספת תשלום של 8 אירו לכיוון היא לא זניחה. אבל למי שקנה 4-5 כרטיסים ב150 אירו ומעלה לכרטיס, אז תוספת תשלום של 10 אירו לכרטיס היא סבירה

לטעמי למשפחה שירות hands free יכול להיות מומלץ בלי קשר. עד היום היו לנו 3 סיבות לקחת טרולי ולא מזוודה – האחת – טרולי היה חינם. השניה זה הדברים החשובים, והשלישית זה הדברים העדינים. אבל מנגד למשפחה (בייחוד עם ילדים קטנים) להסתובב עם ערימת טרולים בשדה זה מסורבל למדי. עם שירות הידיים החופשיות חוסכים את אי הנוחות בשדה תמורת תוספת תשלום לא גבוהה. למשפחה כנראה ש 4-5 תיקי גב יכולים להספיק לדברים החשובים. הבעיה העיקרית היא הדברים העדינים שלפעמים תוספים מקום.

הקטע שבייחוד מבאס זה שאין אפשרות להעלות טרולי אפילו לא בתוספת תשלום אלא רק עם מקום ישיבה מועדף. עם משפחה אני לא רוצה לשלם על מקום מועדף לכולם ולא רוצה להתפצל. כלומר אין לי אפשרות סבירה להעלות טרולי בכלל (גם לא אחד למשפחה לדברים החשובים/שבירים) מה שאומר שחייבים עירמת תיקי גב. אם מדובר על משפחה עם ילדים קטנים שלא יכולים לסחוב תיק גב בגודל סביר זה אומר שאמא ואבא צרכים לסחוב כמה תיקי גב שזה פחות נוח מטרולי

לסיכום – השינוי מבאס אבל ברוב המקרים מבחינתי הוא לא דרמטי

חבל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • חבל
                    חבל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תיק מתקפל לארנק ב"אלי אקספרס"  4.29 $

אנשיםטובים aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • אנשיםטובים
                      אנשיםטובים @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

אני כמובן לא מכיר את התיק המסויים הזה ולא רוצה להביע דעה עליו, אבל הסגנון הזה של התיקים בעייתי בעיניי משתי סיבות:

האחת – איך לעזאזל מסתובבים עם זה בשדה? זה יקרע לנו את הכתף, מסרבל ולא נוח. בייחוד אם אנחנו מנצלים את התיק הזה (שלא מוגבל במשקל) לדברים כבדים. שימו לב שבתמונה באלי אקספרס מראים איך מלבישים אותו על הידית של הטרולי. אבל אין טרולי…

השנייה – תיקים מתקפלים נוטים להיות יחסית חלשים בעובי ה”בד”, ותיקים זולים נוטים להיות בעייתיים באיכות התפירה. כמובן שאין לי מידע לגבי התיק המסויים הזה. אנחנו ממש לא רוצים תיק שנקרע לנו בזמן שמסתובבים בשדה בהלוך

YOHAN חבל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • YOHAN
                        YOHAN @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אין כמו הטרולי שכמעט לא מורגש וההתניידות איתו קלה בשדה. ולהשיג ואולי לפי המידות החדשות זה אולי תיקי גן…

אני מקווה שהשינוי במידות לא הביא גם שינוי בהגבלת משקל.

מה שקצת מוזר שעכשיו שכמעט אין טיסות הם נזכרו לשנות את גודל תיקי היד בעוד שלפני הקורונה היה עומס אנושי שאז היה מאד משמעותי האחסון למעלה.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN אמר:

אין כמו הטרולי שכמעט לא מורגש וההתניידות איתו קלה בשדה

כמו תמיד לאנשים שונים צרכים שונים.

זוג צעיר שטס לטיול – לרוב אין לו בעיה עם שני טרולים בשדה

יחיד – רוב הזמן אין בעיה. אבל לא תמיד נוח ללכת עם הטרולי לשירותים למשל

משפחה עם ילדים קטנים, או אנשים שמתקשים יותר בניידות – יכול להיות מורכב למדי. הורה יחיד עם ילדים קטנים – עוד יותר מורכב

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@אנשיםטובים

נכון, עניין של העדפה אישית.

לי מאוד נוח לקחת איתי טרולי.

מתחיל מהמובן מאיליו, לא לכל יעד אני לוקח מזוודה. טרולי כמטען יד הרבה יותר נוח (לי) מאשר להגרר עם מזוודה.

חוסך המון זמן בתהליכי הכניסה לטרמינל ועוד יותר בעזיבת הטרמינל, ובטיסות עם קונקשן בכלל הרבה יותר טוב. אין את החששות של מזוודה כן תגיע-לא תגיע תגיע-אבל עם נזק.

כשאין מזוודה, להפוך את הטרולי למזוודה – מבחינתי פגיעה משמעותית גם אם לא צריך לשלם. תוספת עלות – כמובן עוד פגיעה.

וגם אם יש מזוודה, אני רוצה שכל מה שחיוני או יקר יהיה איתי.

חיוני מבחינתי (גם) כל מה שאני צריך כדי להסתדר בקלות יום-יומיים למקרה של מזוודה מתעכבת. כולל כלי רחצה בגדים (לפחות תחתונים), 

יקר יכולה להיות מבחינתי גם חליפה ונעליים יצוגיות

בטיסות חסך גם דברים לטיסה, מספיק מים, משהו ללעוס, ספר קריאה, מדריך תיירים של היעד כדי להמשיך לשפר את הטיול

כל הניירת הנדרשת, מפות מנייר (בד”כ לא מסתפק ב GPS), עותקים של שוברים למקומות לינה, כניסה לאתרים ושאר אטרקציות (הופעות), ביטוחי בריאות.

וכמו כולם את כל האלקטרוניקה.

אצלי הילדים עברו את הגיל אבל למי שרלוונטי חיתולים, אבקת תחליף חלב, בקבוקים מוצצים ושאר חפצים שנדרשים בתיק לתינוק/פעוט.

וכל אלו גם תופסים נפח, מה שלא מתאים לתרמיל קטנצ’יק, וגם שוקלים – כך שנוח לי שהמשקל יהיה על גלגלים ולא על הגב.

בקיצור, hands free: רק אם מישהו מניח את הטרולי בתא מעל הראש שלי, לא בתא המטען. לי חשוב טרולי כמטען יד, ולא טרולי במידות של ילדון בגן.

• aljaje
                              aljaje @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

אם אין בבית תיק-גב, לחב' American Tourister, יש תיקים שמתאימים בגודל+רצועות לנשיאה על הגב(הוא די כבד). 

*בחורף אין בעיה לסחוב את התיק שהצעת - סוודר ומעיל פוך, יפחיתו את עומק החתכים בכתף. 

keves160 חבל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • keves160
                                keves160 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

זה לא רק “חתכים בכתף” – אם מעמיסים הרבה משקל, זה יכול ליצור כאב בכתף וסיכון בגלל המשקל הלא מאוזן למי שיש לו פריצת דיסק. עם שתי כתפיות כמו בתיק גב המשקל מאוזן והנשיאה טובה ובריאה יותר. 

• עמיחי13
                                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

כמו כל האחרים כאן, גם אני עמדתי וחיכיתי לא מעט זמן בפתח המטוס ובמעברים עד שאוכל להגיע למקום שלי. בהרבה מקרים מה שמעכב כניסה של נוסעים למטוס אלו נוסעים שעומדים במעבר ומתעסקים עם הציוד שלהם בתא העליון. גם ביציאה מהמטוס הרבה פעמים יש עיכוב כי לכל נוסע לוקח זמן לקום מהכיסא שלו (פרט לאלה שעומדים כבר מרגע שהמטוס נוגע בקרקע) ולקחת את המטען מהתא העליון.

לאיזיג’ט קצת פחות חשוב אם לנוסע יותר נוח לקחת איתו את הטרולי. מה שהכי מעניין אותם זה פינוי מהיר של המטוס מהנוסעים והכנסת הנוסעים לטיסה הבאה במהירות האפשרית. ולפי דעתי יש סיכוי גבוה מאוד שאם כמות הטרולי שהנוסעים מביאים תפחת מאוד, זמני הכניסה והיציאה מהמטוס יפחתו מאוד, בהתאם. זה יאפשר שהיות קצרות יותר על הקרקע, יותר טיסות ויותר הכנסות.

דוקטור דו ליטל YOHAN 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • חבל
                                    חבל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כולם צודקים שטרולי יותר נוח

אבל... גודל 36X20X45  ס"מ זה לא גודל של טרולי.  

כ"כ  חדשים לבקרים החברות מחדשות גדלים חדשים של תיקים.

כך שלכל אחד יש כבר קולקציה של תיקים ומזוודות.

לכן לע”ד  תיקים מתקפלים זה פתרון מסויים, לפני שנצטרך בכל בית "חדר מזוודות"...

• חבל
                                      חבל @aljaje נערך לאחרונה על ידי חבל

@aljaje

תודה על הקישור לתיק גב שאינו מחולק לתאים . ויש לו 3 אפשרויות נשיאה

המחיר 200 ש”ח לא זול אך אני מאמין שיהיה אפשר למצוא אותו  יותר זול.

חיפשתי כזה ברשת ולא מצאתי.(את תמיד מוצאת דברים שאחרים לא מוצאים…)

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • aljaje
                                        aljaje @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

*תודה.

יש בחנות "אלטר", ב- 325 ש"ח(אחרי הנחה!), באתרים נוספים מחו"ל, אזל מהמלאי.  

*מי שרוצה טרולי, יכול לטוס עם סמי הכבאי או 'הלו קיטי'(יש עוד חברים).

כ"כ, באוסף נמצא תיק "ספורט" של חב' Lexon(נדמה לי שפעם "פירסמתי" אותו), הדגם הזה אזל מהמלאי, ה"חדש" יותר עולה 55€ - די נח לסחיבה(בלי הממתקים)+ מחזיר אור(!):

- אפשר למצוא דומים, אם האתרים שולחים לארץ -לפי חיפוש: 'Folding Duffle bag'.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • גדליהו מהגרעין
                                          גדליהו מהגרעין @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

הכי יעיל- תיק מרי פופינס. פותר כל בעיה.

תיק מרי פופינס

ואם אם יש גם את המטריה- בכלל לא צריך לדאוג למתי למה וכמה צריך לטוס… 🙂

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

כמו כל האחרים כאן, גם אני עמדתי וחיכיתי לא מעט זמן בפתח המטוס ובמעברים עד שאוכל להגיע למקום שלי. בהרבה מקרים מה שמעכב כניסה של נוסעים למטוס אלו נוסעים שעומדים במעבר ומתעסקים עם הציוד שלהם בתא העליון. גם ביציאה מהמטוס הרבה פעמים יש עיכוב כי לכל נוסע לוקח זמן לקום מהכיסא שלו (פרט לאלה שעומדים כבר מרגע שהמטוס נוגע בקרקע) ולקחת את המטען מהתא העליון.

לאיזיג’ט קצת פחות חשוב אם לנוסע יותר נוח לקחת איתו את הטרולי. מה שהכי מעניין אותם זה פינוי מהיר של המטוס מהנוסעים והכנסת הנוסעים לטיסה הבאה במהירות האפשרית. ולפי דעתי יש סיכוי גבוה מאוד שאם כמות הטרולי שהנוסעים מביאים תפחת מאוד, זמני הכניסה והיציאה מהמטוס יפחתו מאוד, בהתאם. זה יאפשר שהיות קצרות יותר על הקרקע, יותר טיסות ויותר הכנסות.

בזמנו סיפרו שהסיבה למדיניות המקלה של איזיג’ט בטרולי לעומת המכבידה במזוודות לתא המטען בגלל שעם טרולי בלבד זמני הטיפול בנוסע הרבה יותר קצרים מאשר עם מזוודה לתא המטען, עכשיו עם שינוי המדיניות ההסברים הפוכים.

נראה לי שהכל אפולוגטיקה ואנחנו לא יודעים את הסיבה האמיתית, אנחנו מנסים להצדיק בדיאבד

האמריקאים מצאו פתרון, לפחות חלקי לבעיה, הם בעליה למטוס הם מחלקים את הנוסעים לקבוצות לפי מקומות הישיבה.

קודם כל עולה הקבוצה שמקומות הישיבה שלהם הרחוקים ביותר מפתח הכניסה למטוס וכך מתקדמים עד לקבוצה שיושבת בשמוך לפתח הכניסה,

כך שההסתברות שנוסע שמקום הישיבה שלו סמוך לפתח העליה למטוס יסתום את המעבר נמוכה יותר.

ובאמת זמני העליה בטרמינלים בארה”ב הרבה יותר קצרים מנתב”ג.

כך שיש עוד פתרונות חוץ מפגיעה בתנאי השירות לנוסעים

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון