ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

WHW - התלבטות לגבי היום הראשון

פורום אירופה
    5
    15
    954
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משפחתי וטיולים אחרים
      משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

אחרי פעמיים שנדחה בשל הקורונה, נראה שהפעם סוף סוף אצליח להגיע ולטייל בטרק המדהים הזה.

כל מקומות הלינה הוזמנו לפי התכנית המקורית שהיא להתחיל בדריימן... אבל פתאום אני חושבת אולי לא לוותר על היום הראשון.

קצת פרטים - בת 40 (לא להאמין), לוקחת קצת זמן בלי המשפחה לטיול בדד. כושר לא רע ועבר של טרקים בניו זילנד, ארגנטינה צ'ילה וגאורגיה.

אשמח לדעות\המלצות.

תומר imeshy IO. 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר @משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

@משפחתי-וטיולים-אחרים

איפה ענבר (IO)?

עשתה אותו לפני כמה שנים, חפשי את הבלוגים שלה.

זה לא הגיל, זה התרגיל😉

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • imeshy
          imeshy @משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

@משפחתי-וטיולים-אחרים

למתי התכנון?

משפחתי וטיולים אחרים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • IO.
            IO. @משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

@משפחתי-וטיולים-אחרים

אם אפשר - בהחלט לא לוותר על היום הראשון!  

אם אני נאלצת לבחור ׳שיא׳ למסלול, היום הראשון הוא בוודאי לא השיא. יש בו קצת הליכת כביש, אבל פרט לכך – הוא נחמד ביותר! אין שום סיבה לוותר עליו. אם אפשר ללכת את כל המסלול, מבחינת פרק הזמן שעומד לרשותך – מאוד כדאי, לטעמי.

יש משהו מאוד מיוחד ״באוויר״ כשאת עומדת ליד השלט של תחילת מסלול, אני חושבת… ויש משהו מיוחד בללכת מסלול ״שלם״, במיוחד כשמדובר בשביל ״רישמי״ ולא איזה מסלול שבנית לעצמך. למרות שגם כשמתחילים ללכת ״סתם כך״, בלי שום סימן מובהק, יש את התרגשות ופרפרים, וכל התחלה שתבחרי – תהיה ה״התחלה הפרטית שלך״ – אני ממליצה לעמוד שם מתחת לשלט במדרחוב של  Milngavie, להצטלם – ולהתחיל לצעוד ״כדת וכדין״.

משפחתי וטיולים אחרים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משפחתי וטיולים אחרים
              משפחתי וטיולים אחרים @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

לתחילת מאי

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • imeshy
                imeshy @משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

@משפחתי-וטיולים-אחרים

מחזיק לך אצבעות שיצליח… 

אני מנסה להיות אופטימי בצורה זהירה, והלוואי והאנגלים יהיו הראשונים “לחזור לחיים” (גם אני מתכנן טיול לצפון אנגליה לזמן זה)

משפחתי וטיולים אחרים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • משפחתי וטיולים אחרים
                  משפחתי וטיולים אחרים @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

תודה IO יקרה 🙂

קראתי בעיון את הפוסטים שלך על הטרק, ודווקא התיאורים שלך של היום הראשון גרמו לי לחשוב לוותר. אני בגישה של לא ללכת כדי "לעשות וי" אלא באמת להנות מהנופים, ולכן 19 ק"מ של נופים קצת סתמיים לא נראים לי שווה.

התכנון שלי הוא מאוד ברגוע כי עבר קצת זמן מאז שהלכתי מרחקים גדולים (אשתדל להתאמן קצת לפני..). מתלבטת אם זה לא סתם יעמיס קושי (ויבלות...) עוד לפני שהטרק ממש מתחיל.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • משפחתי וטיולים אחרים
                    משפחתי וטיולים אחרים @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

תודה ☺️ גם אני מחזיקה אצבעות. במיוחד כי אני משלבת את הנסיעה בביקור אצל אחותי היקרה שגרה בקיימברידג' ושאותה לא ראיתי מפרוץ הקורונה. 

נקווה שהאור שרואים בקצה המנהרה יספיק להחזיר את החיים לפחות באופן חלקי למסלולם עד אז. 

חייבת לומר שכל מקומות הלינה שהזמנתי בתכנית המקורית למאי שעבר היו ממש מלאי הבנה והזיזו את השהיות לבקתי בשמחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • IO.
                      IO. @משפחתי וטיולים אחרים נערך לאחרונה על ידי

@משפחתי-וטיולים-אחרים

אני לא חושבת שהיום הראשון מעמיס; הוא לא קשה. אני התקדמתי הלאה, כדי למצוא לי פינה לאוהל, אחרי דריימן. ועדיין הקמתי את האוהל שלי בשעה די מוקדמת ובסה״כ קשה זה לא היה.

יבלות, אני פשוט מקווה שלא יהיו לך… אם יש לך נטייה, ממליצה על גרביים של 1000mile, דו שכבתיות, מיוחד נגד יבלות. עוזרות לי מאוד (אז עדיין לא הכרתי אותן). גם חבישות נכונות עוזרות.

פחות אהבתי את מקטע הכביש ביום הראשון, אבל בסהכ רוב היום היה מאוד מהנה ויפה (במיוחד אהבתי את החצי הראשון).

את עניין היערות הכרותים – כדאי להכיר מראש. אני קצת חטפתי שוק ביום הראשון כשהגעתי למקטע יערות כרות שכזה. לא הייתי מוכנה. אחכ פגשתי עוד כמה, בימים הבאים. בסהכ – גם לא כזה נורא, בהתחלה חשבתי שזה ממש עצוב אבל התגברתי 😉

מסכימה שלא חייבים ללכת מקטע רק כי הוא קיים. אבל… היום הראשון של ה- WHW טוב בעיני ואני שמחה שהלכתי אותו.

איזו תכנית הליכה שלא תבחרי – שיהיה בהצלחה! מתרגשת בשבילך 🤗

imeshy תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • imeshy
                        imeshy @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

IO היקרה, האם הגרביים הללו שונים מהותית מגרביים אחרים “ברמה גבוהה” שנמכרים בחנויות המטיילים?

• תומר
                          תומר @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

את עניין היערות הכרותים – כדאי להכיר מראש. אני קצת חטפתי שוק ביום הראשון כשהגעתי למקטע יערות כרות שכזה. לא הייתי מוכנה. אחכ פגשתי עוד כמה, בימים הבאים. בסהכ – גם לא כזה נורא, בהתחלה חשבתי שזה ממש עצוב אבל התגברתי 😉

יודעת להגיד למה זה? הם גם מחדשים את היערות?

• IO.
                            IO. @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

כן. לי הן עוזרות להפחית את כמות היבלות. משמעותית. השתמשתי לפני כן בגרביים איכותיות (של darn tough  המומלצות למשל). הן היו ״קשוחות״ בשבילי.

ה- 1000miles שלי הן דו-שכבתיות, עם שכבה פנימית דקיקה רכה מאוד, ושכבה חיצונית עבה, עמידה. ואחת אחרת ממרינו שגם רכה ונעימה יותר בשבילי.

• IO.
                              IO. @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אלו לא יערות טבעיים. אלו עצים שגודלו לכריתה. לתעשיית העץ. כן, למיטב ידיעתי שותלים אותם אחכ מחדש.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • גדליהו מהגרעין
                                גדליהו מהגרעין @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

מאזור אחר בעולם- במדינת וושינגטון בארה”ב. יש הרבה אזורים שבהם אתה רואה את תאריך השתילה, כי כל פעם צריך לכרות ולחדש אזור אחר ולדאוג לפרנסה..  ובכל זאת לוקח איזה 20 פלוס שנים לגדל חלקת יער...

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • תומר
                                  תומר @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

זה מעניין בנושא קיימות אקולוגית.

מסתבר שמספר העצים ביערות הפרטיים בארה'ב גדל, בגלל שיקול כלכלי ודאגה לעתיד הכלכלי לדור ההמשך,בעוד היערות הממשלתיים שם גדלים, אבל לאט משמעותית מהיערות הפרטיים

בכל מקום צריך למצוא את 'השפה' הנכונה, בארה'ב הטיעון הקפיטליסטי עובד, באירופה הטיעון האקולוגי עובד.

בטיול משפחתי ברומניה שמנו לב שהם עושים כריתה סלקטיבית מסוימת, ועדיין נשאר יער מסביב לעצים כרותים.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון