רעיונות לטיול באוגוסט
-
היי לכולם
כיף לחזור ולנבור בפורום ובעיקר לחלום שבקיץ הקרוב נחזור לשיגרה.
הטיול הגדול לארהב התבטל ונראה שהרעיון יגנז לשנים הקרובות אלא אם החייל ) וזאת שבדרך) יוכלו לקבל חופשה מהצבא ואם בכלל ירצו להצטרף.…
אז מחפשים רעיון לטיול קצר עד 8 ימים עם 3 בנות.(9.10.17) וכמו שאומר ידידי עמיחי, אני מאלה שמעדיפים טיסה זול ,יעד מעניין וחוויה ענקית.
בעניין מסלולי טבע פחות אוהבים אלא אם מדובר במסלול קליל ביותר.
אשמח להמלצות.
-
היי,
קצת קשה לעזור לכם.
בעיקר רשמתם מה “לא” – טיולי טבע, ארה”ב
ברשימת ה”כן” – רשמתם “זול” (מה זה זול בעבורכם, הרי תכננתם לנסוע לארה”ב- זול זה לא), מעניין (רק אתם יודעים מה תחומי העניין שלכם), חוויה ענקית (גם כאן – יש הרבה סוגי חוויות)
תנסו לפרט קצת מה אתם אוהבים, במה התנסיתם ואהבתם ויהיה קל יותר להמליץ
-
בוקר טוב
תודה על ההתייחסות.
ארחיב, הטיול לארהב היה אמור להתקיים עבור מספר אירועים במשפחה כמו 20 שנות נישואין, גיוס של הבכור, גיל 16 של השניה וגיל 10 של השלישית....חשבנו על איחוד תיקים וחגיגות ולצאת לטיול גדול ויקר.
מאחר וזה לא התממש ומקווה שידחה ולא יגנז , חוזרים לטיולים הזולים בגזרת ה20k כולל טיסה לינה ובזבוזים.
אנחנו בוגרי היער השחור, הולנד, צפון אנגליה, צפון גרמניה.
אוהבים אטרקציות כמו פארקי חבלים, אומגה,רפטינג,מגלשות הרים ולונה פארק. וכמו שאמרתי מסלולים קלילים בטבע .
נראה לי שמסרתי את רוב הפרטים. אשמח לרעיונות.
תודה רבה
-
אכן ההסבר (וגם הדוגמאות) שנתתם חשובות מאוד .
הנקודה המרכזית שהבנתי ממנה היא לגבי “זול” – היעדים שציינתם אינם נחשבים זולים באופן יחסי לאירופה, אלא “ממוצעים” (כלומר זולים יותר משוויץ ונורבגיה ויקרים יותר ממזרח אירופה).
יש שלל מקומות באירופה שניתן לעשות טיולים דומים לאלו שציינתם
אוסטריה – חבל זלצבורג
אוסטריה – טירול
אלפים צרפתיים
סלובקיה
צפון צ’כיה
איטליה – דולומיטים / אגמים
גרמניה – חבל בוואריה
רומניה
ואפשר לחשוב על עוד רבים וטובים
-
אני מאלה שתמיד כותבים שכל מקום מתאים לטיול קצר יחסית אם אין דרישות מיוחדות
בכל מקום תמצאו עיר (אליה יש טיסה) , כמה עיירות באיזור, הר/נהר/אגם, מסלולי טבע, לונה פארק כזה או אחר, אטרקציות אקטיביות כמו שהזכרת (בהרים תמצאו מגלשות הרים ואולי רפטינג, במישור תמצאו פארקי חבלים ואולי קיאקים וכו’). בכל עיר גדולה תמצאו מוזיאון אומנות, אתר היסטורי/לאומי/קתדרלה, מוזיאון אחד או יותר “מיוחד”, שופינג ועוד.
אז אם יש טיסה אטרקטיבית (תאריכים, מחיר, שעות וכדומה) – תתחילו לזרום, ותראו מה יש סביבה. אני בטוח שתמצאו משהו מעניין
כמובן שאם יש דרישה מיוחדת כמו לונה פארק הכי הכי אז יש כאלה מעטים באירופה וזה מגביל את האפשרויות. ובאופן דומה מוזיאון ברמה של הלובר, חנות של דקתלון או משהו אחר. אבל אם אין דרישות מיוחדות – הכל הולך
-
אז אחרי שפיענחת את הדרישות שלנו....אשמח להמלצות מאחר והידע שלי "בטיסות קרובות ל...." הוא לא משהו.
חשבנו על קרינתיה או סלובניה אבל הטיסות לונציה בוטלו באיזי. הטיסה לוינה רחוקה משמעותית עבורנו. ופחות מתחברת לחברת ראיין אייר
-
לאוגוסט לא הייתי ננעל על יעד ספציפי.
עוד לא ברור מה יהיה עם הקורונה, לא ברור מה יהיה האפטר שוק גם על שוק התעופה וגם על האתרים והאטרקציות.
לכן אני ממליץ לייצר בנק מטרות נרחב ככל האפשר ולשמור על גמישות.
בהתאם אתם צריכים להחליט אם אתם הולכים על אסטרטגיה של קביעה כמה-שיותר-זמן-מראש, או רגע-אחרון, כשדי ברור מה היתרונות והחסרונות של כל אסטרטגיה.
-
אני אבהיר את כוונתי – היות וכל מקום יכול להיות טוב, אז קודם תבחרי טיסה ואז תתפרי טיול. אם אין טיסות רלוונטיות לסלובניה אז לא סלובניה. אם יש טיסות טובות לריגה הייתי מחפש מה יש באזור
-
דוקטור- אחת האופציות לחכות לרגע האחרון וכמובן לקחת סיכון שנחזור לשיגרה והמחירים יקפצו משמעותית או לחילופין המצב לא יתנה,חלילה, ונשאר בלי טיול) מתכננת ביטוח(
אנשים טובים- לא יודעת באופן נרחב איזה יעד יכול להוות נקודת מוצא ליעד אחר
תודה לכולם
-
אני לקחתי סיכון במודע, באפריל או מאי הזמנתי כרטיסים באיזיג’ט לונציה במחיר של 60 יורו לאדם (הלוך ושוב) + שני יורו למזוודה (אחת לכולם).
הטיול הזה כמובן כבר לא יצא לפועל, איזיג’ט הודיעו לי שהטיסות בוטלו ואני יכול לבחור כל מועד אחר ויעד אחר באיטליה ללא עלות – או את הכסף בחזרה.
המדיניות שלי היתה מראש לקחת סיכון אז אני כמובן לא רוצה כסף חזרה, אני כנראה אחליף לכרטיסים לסוף אוגוסט, צריך להחליט אם דרום איטליה (ואולי גם סיציליה), צפון איטליה (אולי עם מדינות שכנות), או טיול לאורך איטליה ואחרי שאחליט אחליף לכרטיסים אחרים בהתאם.
להערכתי יש סיכוי שעד אוגוסט אני ובני משפחתי נהיה מחוסנים ושבאיטליה המצב יהיה כזה שאפשר יהיה לעשות טיולים מהנים מחוץ למבנים.
ואם עדיין המצב יהיה רע כנראה שיהיה אפשר עוד פעם לשנות יעד/מועד.
ובמקרה הכי גרוע, אם לא יהיה ניתן לממש את הכרטיסים מכל סיבה שהיא, הפסדתי אלף ומשהו שקלים.
ובמקרה הטוב, יהיה לנו אחלה טיול כשעלות הטיסות לכל המשפחה היתה אלף ומשהו שקלים.
ביטוח לכרטיסי טיסה באלף ומשהו שקל למימוש במידה והטיסה לא תצא לפועל? במקרה הטוב אולי יחזירו לי קצת פחות מאלף ובמקרה הרע גם הכסף ששילמתי לחברת הביטוח ירד לטמיון. מבחינתי ביטוח לא כדאי.
בשורה התחתונה מבחינתי אם יש כרטיסים במחיר מאוד אטרקטיבי ליעד שאני רוצה ולהערכתי יש סיכוי ראלי שאני אנצל אותם, אני מוכן לקחת את הסיכון.
אם התנאים אל מתקיימים – אני לא אקח את הסיכון.
אם השיקולים שלי מדברים אלייך אני ממליץ לבדוק אם יש כרטיסים במחיר מעולה ליעד שיכול לעניין אתכם.
-
@שני-4 אמר:
דוקטור- אחת האופציות לחכות לרגע האחרון וכמובן לקחת סיכון שנחזור לשיגרה והמחירים יקפצו משמעותית או לחילופין המצב לא יתנה,חלילה, ונשאר בלי טיול) מתכננת ביטוח(
ממה שהבנתי, ביטוח ביטול טיסה בימינו יותר יקר ולא מכסה את כל האופציות וכל הסכום – למשל, ממה שכתבו פה בהודעה אחרת, הביטוח מכסה ביטול ביוזמתך של הטיסה, אבל לא אם חברת התעופה ביטלה את הטיסה מיוזמתה (מה שקורה היום לא מעט, ועדיין יש כאלו שלא קיבלו החזרים מאפריל).
-
השאלה אם את מוכנה להמר על הכסף של הטיסה הזולה יותר?
חברות תעופה ובמיוחד ליעדים יותר קטנים-לא בהכרח יטוסו בקיץ 2021- חלק מצמצמות יעדים, חלק אולי יהססו לטוס .
היעדים--אמנם בארץ יש איזושהי תחושה של “אנחנו לפני סוף הקורונה יש כבר 600.000 מחוסנים, עד סוף מרץ-יהיו 2.5 מיליון וכו”
אבל אירופה מתנהלת הרבה יותר לאט.
התחילו רק בתחילת השבוע, אחרי חג המולד
מספרי המחוסנים נכון לעכשיו מגוחכים (וודאי בהשוואה לגודל האוכלוסיות)
התהליך המתוכנן הרבה הרבה יותר איטי מישראל
בגרמניה מדברים על כך שלקראת 2022 יגיעו לחיסון כלל הציבור
בהולנד החיסונים עוד לא התחילו בכלל
בצרפת מתכננים אחרי בתי האבות (התחילו) לחסן קשישים על פי מדרג גילאים קודם שנות ה100, אח”כ שנות ה90 וכו. בחודש מרץ מתוכננים להתחיל לחסן קשישים מחוץ לפריז, אח”כ אוכלוסיות בסיכון…. וכן הלאה.
אם מדינת היעד לא מחוסנת ברובה, או חלקה
אם היא עדיין בנהלי קורונה ולא מפעילה אתרים ,פעילויות ופארקים
האם ניתן יהיה ללון |”חופשי” (למשל באתרי הסקי בצרפת, אוסטריה לא מאפשרים זאת כיום)
האם תהיה תחבורה סדירה (סביר שכן) האם תהיה תנועה חופשית, האם יהיו מסעדות,
היות ואת מציינת כי טבע בפני עצמו פחות מתאים לכם---
אז----- שווה לחכות עם ההחלטה לגבי הטיול בקיץ הקרוב ,לדעתי.
עד שהנתונים יתבהרו לגבי אירופה ויעדיה.
-
תודה רבה לכולם
אכן מתלבטים לגבי היעד, לגבי הזמנה מראש כי בהחלט יש הרגשה באויר של "סוף מסלול".
תחושת "חייבים חופשה" רק לא יודעים לאן, איך וכמה....
-
הרגשה היא לא עובדה. יש מדינות שעדיין נתוני ההדבקה/מוות שוברים שיאים ממש כרגע. ברוב העולם לא התחילו חיסונים או שזה רק ממש ממש בהתחלה במספרים זניחים לגמרי. מזדהה לגמרי עם הרצון בחופשה ובלברוח מפה, אבל אם אתם רוצים חופשה נטולת לחצי עידן הקורונה (כלומר, לא כשהמחלה עוד פה וכללי בידוד/כניסה משתנים כל רגע) אז כרגע כל הזמנה לעתיד היא הימור.
-
@שני-4 אמר:
תחושת "חייבים חופשה" רק לא יודעים לאן, איך וכמה....
זהו, שלא באמת חייבים וצריך להפעיל שיקול דעת.
-
אם מחירי הכרטיסים ממש משתלמים אני מוכנה לקחת הימור. כמובן שלא אהמר בבריאות שלנו וההחלטה הסופית תהיה לפני מועד הנסיעה
תודה לכולם