שאלות על אוסטריה
-
שלום רב,
נוסעים לאוסטריה ביולי, נחיתה בוינה בבוקר 16 יום .
האם הגיוני לנסוע ישירות לדירה בפלכאו לשבעה לילות או שעדיף לשבץ את וינה בתחילת הטיול ולחזור מזלצבורגלנד לטיסת הצהריים 13:30 ?
הסתבכנו לחלוטין עם כל עניין השכרת הרכב , רגילים להזמין מרנטלקארס עם ביטול השתתפות עצמית וכד’, סבבה שהמחירים יקרים יותר בוינה- זה מקובל. אבל האם הגיוני כי חברות ההשכרה אינן מציעות כיסוי זה לשוכרים בוינה?
חן חן
-
אני אישית מעדיפה להתחיל את הטיול באתרי הטבע ולהשאיר את העיר לסוף.
במקרה הזה על אחת כמה וכמה, כי אם טיסת החזור בצהרים בכל מקרה לא הייתי מסתכנת וישנה את הלילה האחרון בוינה
-
כמו שכתבה אביבית, הגיוני לנסוע ישירות לפלכאו ודווקא ללון בוינה בלילה שלפני הטיסה.
לגבי רכב, בעיה כזאת לא מוכרת לי. אנחנו שוכרים ישירות מחברת סיקסט בארץ, וזה כולל ביטול השתתפות עצמית. אם זכור לי נכון - זה לא כולל מרכב תחתון, צמיגים ושמשות, ואת זה ניתן להשלים בזמן לקיחת הרכב במחיר סביר.
-
תודה אביבית ופסגות,
כן, קצת גבולי להגיע לטיסת צהריים מאזור זלצבורג , פקקים וכד’ שעלולים להפציע.
ולגבי הרכב, המחירים של סיקסט יקרים בטירוף עבור וינה.
נו שוין, נראה לי אתן לבעל להתעסק עם עניין הרכב .
שבת שלום ומבורך
-
שכרתי לפני כמה חודשים מסיקסט בוינה במחיר סביר בהחלט ועם ביטוח ביטול השתתפות עצמית.אני חושב שלהגיע מזלצבורג לטיסת צהרים בוינה זה קצת הימור, אני הייתי מעדיף לישון את הלילה שלפני בוינה או בסביבתה הלא רחוקה.
-
אני לא בטוח שזה גבולי לנסוע מזלצבורג לוינה לפני טיסת צהריים.כן, צריך לקום מוקדם, אבל לא בטירוף. לא התעמקתי, ותלוי כמובן איפה בדיוק ישנים, אבל נניח 3 שעות נסיעה + 2.5 שעות של הגעה מוקדמת + אפילו שעה ספייר – לכאורה אפשר לצאת לדרך ב-7 בבוקר כלומר השקמה מהותיתת אחרי 6 בבוקר. אם רוצים להיות פרנואידים – קחו עוד חצי שעה של ספייר.
אם רואים שאין פקקים ותקלות מיוחדים – עושים עתירה באיזור 9 בבוקר לארוחת בוקר כבר קרוב לוינה. אם רואים שיש בלגן – לא עוצרים.
השיקול של להתחיל בעיר או לסיים בעיר הוא כמובן שיקול אחר. גם אני ברוב המקרים מעדיף לסיים בעיר. אני מתייחס כרגע רק לשאלה עד כמה זה מסוכן לנסוע מזלצבורג.
-
לדעתי החישוב שלך לא נכון. קודם כל כנראה מדובר בנסיעה מפלכאו ולא מזלצבורג, כך שמדובר בלפחות 3.5 שעות, וסביר שיותר קרוב ל-4.
שנית, אסור אסור אסור להמר במרחק כל כך גדול שלא יקרה כלום בדרך. בטיסה האחרונה שלנו חזרה מוינה היה לנו עיכוב רציני מאוד בדרך מזלצבורגלנד לוינה, בגלל תאונה שקרתה קצת לפנינו באוטוסטראדה. הרשויות עבדו טוב וביעילות, המכוניות האוסטריות הסתדרו כמו חיילים, צמודות לקצות הכביש ופינו דרך לרכבי ההצלה והפינוי, ועדיין, העניין לקח הרבה זמן - לא זוכרת בדיוק. לפחות שעה, אולי שעתיים של עיכוב. למזלנו (יותר שכל ממזל) הגענו בזמן. דברים כאלה קורים - תאונות, פקקים, עבודות בדרך, umleitung...
-
מקבל את התיקון לגבי פלאכו
לגבי בלת”מ – אני חושב שאין פה נכון ולא נכון. בסופו של דבר אי אפשר להערך תמיד למקרה הגרוע ביותר. או למען הדיוק אי אפשר להניח שמקרה גרוע לא ישבש לנו מאד את התוכניות.
לטובת העניין – אפשר לישון במרחק חצי שעה נסיעה מהשדה, אבל שבבוקר תהיה תאונה קשה שתסגור את כביש היציאה היחיד מהשכונה למשך שעתיים, או תאונה של מיכלית גז על הכביש הראשי ליד השדה, ועוד ועוד. כלומר גם לינה סמוכה לשדה לא מבטיחה כלום, אלא רק מצמצמת סיכונים.
וזה בלי שנכנסנו חלילה לסיכוי שיהיה משהו אישי לנו שימנע מאיתנו להגיע לטיסה בזמן.
אז צריך לקחת ספיירים, אבל אני לא בטוח שצריך להגזים – אני חושב שזה הגיוני לקחת ספייר של שעה על נסיעה של 3 שעות למקרים קשים. זה בסדר שמישהו אחר יחשוב שעה וחצי. אבל לקחת ספייר של 3 שעות לנסיעה של 3 שעות זה כבר מרגיש לי מוגזם.
-
תודה שוקי, אנשים טובים ופסגות,
נבדוק את סיקסט בשנית- ישירות.
ולעניין ההגעה לשדה התעופה- ככל הנראה נגיע מלופר , נמצאת במרחק דומה לפלכאו ביחס לוינה.
שיקולי הבלת”מ שהועלו מדברים אל לבי ועל כן , מכיוון שאנחנו עדיין נמצאים במועד מוקדם מאוד יש לנו שתי אפשרויות : האחת פתיחה בוינה , נסיעה לאזור זלצבורג ל12 לילות וחזרה ללילה אחרון סמוך לשדה התעופה , לאו דווקא בתוך וינה.
אפשרות שנייה- נסיעה היישר משדה התעופה ל 13 לילות באזור זלצבורג ( חלוקה בין פלכאו ללופר ) וסיום החופשה בשלושה לילות בוינה ללא רכב.
ברוב הנסיעות שלנו סיימנו בעיר – וזה היה נכון עבורנו ההתנתקות מהפסטורליה לטובת הקצב העירוני, אך גם כואב בכיס בגלל האס”ח ( אוירת סוף חופשה )
ייתכן ופתיחה בעיר וינה , כאשר להוטים לחקור את מרחבי הטבע ורוצים לשמור את התקציב לחלק הארי של החופשה , תהיה מתאימה נוכח שיקולי התקציב הקשוחים בחופשה הנוכחית.
תודה
-
@טרמינלית - מאוד מעניינת הבחירה ללון בלופר. מקורי ביותר.

אנשיםטובים, אלא אם כן אתה לן בראש הר בקצה כביש מתפתל, זה מאוד נדיר להיכלא בשכונה שיש לה כביש יציאה אחד בלבד, ועוד שכונה בקרבת שדה תעופה של עיר גדולה, כלומר אזור אורבני. מאוד לא סביר, ואם כבר יש שכונה כזאת, היא מן הסתם שכונת וילות ולא יהיה בה בית מלון.
לגבי טווח בטחון בנסיעות ארוכות, הנסיון שלי מראה שהבלת"מים שכיחים יותר משחושבים. טווח הבטחון שאנחנו לוקחים אין פירושו בזבוז של כמה שעות, אלא פשוט צמצום מרחקים מוקדם. אם מגיעים מוקדם אז מקדישים את שעות הפנאי הללו לאתר כלשהו. אם לא אז אומרים תודה שהגענו בזמן.
ד.א. אני תוהה - אולי יש כאן גם עניין תרבותי ספציפי לאוסטריה / גרמניה / אירופה? אלה נוהגים לתקן באופן שוטף את הכבישים שלהם (לא כמו אצלנו), והם כמובן עושים את זה בקיץ. התוצאה היא הרבה עבודות בכביש שמאיטות את התנועה השוטפת כי נחסמים נתיבים, ובמקרים קשים יותר אכן נחסם קטע כביש אסטרטגי ואתה לא כלוא, אבל אתה נאלץ לעשות עיקוף ענקי בכבישים איטיים. זה חלק מהחיים השוטפים באזור. לא צריך תאונה כדי להתעכב.
-
במקום פלכאו, לדעתי עדיף לישון באזור העיירה St Johann im Pongau.
-
מאד מסכימה עם הגישה של צמצום סיכונים.
כשמדובר על נסיעה של מאות ק”מ-לא שומרים אותם ליום האחרון.
כי אנחנו אף פעם לא יכולים לדעת מה יכול לקרות בדרך.
-
תודה עמיחי ויונית.
עמיחי- בחרנו בפלכאו לאחר חפיר עמוק בבוקינג ובחירת מקום לינה שיענה על דרישותינו המרובות מחד ויהיה בעל אפשרות ביטול בחינם מנגד.
יונית- לא ניקח סיכונים
-
אני רוצה להוסיף שהסיכון הוא לא רק בעיכוב בכביש. כאשר מחזירים רכב לעיתים יש גם תור ארוך בתחנת ההחזרה, לעיתים הפקיד במקום מתעכב מאד . אז נכון שלא צריך לקחת ספייר 3 שעות על דרך של שעות, אבל כן ספייר על העיכובים האפשריים הנוספים