ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק פין פארווטי

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    הודו טרקים
    11
    226
    51525
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

מעולה גולני וצילה

שמח לשמוע מכם שזה לא ״בזבוז״ לחזור ללה ואז בחזרה למנאלי.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

השמות וההגיות של המקומות משתנים כל הזמן, אל תייחס לזה חשיבות רבה. תראה במפות שיש לפעמים שני שמות למקום אחד.

אם תרצה, אוכל לשלוח לך גם מפה טופוגרפית של הטרק, גם שם מופיע השם phirtse.

הרעיון שלך לטייל לכיוון טורטוק בעמק נוברה הוא בסדר גמור. אפשרות אחרת היא לטייל לכפרים דא והאנו ולמנזר לאמאיורו.

הדרך מלה למאנלי היא דרך יפהפיה, אבל בשונה מגולני ומצילה, לא הייתי חוזר מסארצ'ו ללה בשביל לחזור שוב לסארצ'ו ולמאנלי...(מוגזם לטעמי).

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • cillam
          cillam @תאי נערך לאחרונה על ידי cillam

@תאי

חייבת לתקן עליתי ,מקזה וקונזום לה  ,  אחרי טרק  הבבה פאס וטיול לאורך ספיטי.

ירדתי  מלה למנאלי – בספטמבר גשום ביותר .  –

דרור ,למרות שהדרך יפה ואפשר לחלקה לשניים עם לינה בג׳יספה- אני אישית , גם אם הייתי צעירה  יותר …………… לא הייתי עושה הלוך  חזור  זה מוגזם .

זו כמובן רק דעתי 🤗

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dregev03

@cillam 

צילה, תודה על ה”עידכון”. הבנתי שהכביש מלה למנאלי עובר דרך סארצ’ו? איך נמנעת ממנו אם לא ירדת בטרק דרך דארצ’ה?.

תאי

תודה על ההצעה. אשמח לקבל מפה טופוגרפית של הטרק!.

מצאתי על המפה את DHA בצפון מערב עמק האינדוס כמעט בגבול פקיסטאן. את האנו לא מצאתי ….

התוכנית שלי (עם עצמי) נכון לעכשיו:

1.להתחיל 5-7 ימי הסתגלות כולל ביקור בנוברה (אבל לא בפנגונג כי יש לא מעט אגמים יפים שאני רוצה לבקר אחר כך בספיטי) עד טורטוק. אולי לעשות עוד טיול רכוב לכיוון נוסף בתלות בפיתוי ובלוז.

1.  8-10 ימים טרק לאמיורו פאדום, כולל סטיה לניראק כפי שהמליץ צביקה אבל כנראה גם עם כמה דילוגים רכובים
            2. 8 ימים פאדום-סארצ’ו כולל התארגנות בפאדום
            3. 3-4 ימים במנאלי להתארגנות
            4. 4 ימים טרק המפטה פאס ממנאלי/ג’וברי לספיטי/צ’אטרו
            5. 4-5 ימים לבטאל, צ’אנדרה טל,קיבר, קי, קאזה, דאנקאר 
            6.  יומיים בכפר מוד
            7. 4 ימים טרק באבה פאס לקינור
            8. קאלפה, צ’יטרו וטיולים בקינור
            9. שימלה…..
            10. דראמסלה………
            11. אלוהים יודע מה??

אשמח מאוד להצעות הערות שאלות וכ’ו

cillam תאי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • zvikamr
              zvikamr נערך לאחרונה על ידי

גם לי ניראה מוגזם לחזור מסרצ’ו ללה ואז שוב מלה למנאלי. [אגב יש טרק מלדאק (צו מורירי) לספיטי (קיבר שמעל קאזה) שיכול לחסוך את הנסיעה חזור, אבל לא יודע אם מספיק מעניין, וגם ארוך.]

תזכיר כמה זמן יש לכם ומתי?

סך הכל התכנית שלך נראית טוב, אולי מפורטת מידי… ואולי יותר מידי טרקים. אבל זה כבר תיראו תוך כדי.

אם לא בא לך על מנאלי, תוכלו לנוח אחרי טרק למיורו-פאדום-סרצ’ו בקיילונג, עיירה חביבה עם מנזרים וטיולי יום מסביב. אפשר לנסוע ממנה ישירות לספיטי.

הייתי אולי מוותר על הבאבה פאס לטובת שהייה של יומיים-שלושה בכפר נאקו עם טיולי יום.

אפשרות מעניינת להמשך אם לא תתעייפו – יש טרק מסנגלה לאוטרקאנד (נייטוואר) דרך רופין פאס.  ומשם לנסוע לרישיקש.

• cillam
                cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא עשיתי טרק בסארצ׳ו עוברים בדרך מ לה .

• dregev03
                  dregev03 @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

ה”תוכנית” היא בעיקר שלד רעיוני וברור לי שהיא בסיס לשינויים כמו שקרה לי בכל טרק כמעט ובטח בטיול של פעם בדרום אמריקה.

היא גם מקסימאליסטית ומפורטת כדי שאוכל להעריך את פרקי הזמן הנדרשים למימוש.

את ה”זמן” אני עוד צריך לייצר אבל הייתה לי כוונה ראשונית להקדיש 3 חודשים לטיול איטי בלי יותר מידי טרקים שלאט לאט משתנה לי בגלל העדפות לכיוון חודשיים בערך עם לא מעט טרקים שמתחילים בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר.

קראתי סיפור דרך עם תמונות על הטרק שיוצא מצו מורירי ולא נדלקתי. ככלל אני מעדיף בהרבה את הנופים הזנסקאריים…. 

תכנון הטרקים בספיטי נובע כרגע משני שיקולים ויכול כמובן להשתנות:

א. יתכן שנפגוש חברים שעדיין לא סגור מתי מצטרפים אלינו דווקא באיזור מנאלי בסוף ספטמבר ואנחנו אוהבים לטרק איתם

ב. לא התחברתי בינתיים לפורמט של טיול ברכב עם נהג וכנראה שגם לוקאלים חוץ מפה ושם לא יתאימו לנו כאמצעי לגמיאת מרחקים.

טרק ההמפטה פאס נראה קל מאוד עם פאס יחסית נמוך וראיתי ממנו תמונות נפלאות. טרק הבאבה יחייב מעבר במוד שמקבל מחמאות מהרבה אנשים ומשמש “מעקף” של הכביש עם פאס יחסית נמוך לכיוון קינור. את שני הטרקים אפשר לעשות בסגנון “מפונק” דרך סוכנויות במנאלי.

את נאקו ראיתי במפה ואקרא עליו

קיילונג מצאתי ממש קרוב לסארצ’ו (קיילונג סארג’) וגם דרומה יותר מג’יספה (קיילונג הנמוכה). זה יכול להיות מצויין כיעד להתאוששות אחרי פאדום סארצ’ו אם יש שם גם תנאים נוחים להתאוששות(?) ותקשורת סבירה לציביליזציה

לא חשבתי על רישיקש בינתיים כי לא נמשכתי לעיר עצמה. האם הטרק דרך רופין פאס “מוסיף ערך” בטיול כזה? 

רוני סופר zvikamr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • רוני סופר
                    רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

''דרך רופין'' זה בחיפה, לא?

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Sailor
                      Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

בירושלים 🙂

• dregev03
                        dregev03 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

כירושלמי שעובד היום בטכניון אני מכיר רק את הדרך הירושלמית שם גם מתחיל חצי המרתון הירושלמי. 

• תאי

@dregev03

היי דרור,
                          גם לי (כמו צביקה), נראה  שאתה מתכנן יותר מדי טרקים (לא שזה נורא).

אבל מכיוון שאתם גמישים, תחליטו תוך כדי תנועה… 🙂

טיול מהנה,

• dregev03
                            dregev03 @תאי נערך לאחרונה על ידי

@תאי

תודה תאי

על המקלדת די  קל לעשות את כל הטרקים האלו  🙂

אתה מכיר את קיילונג שצביקה הזכיר?

תאי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • תאי

@dregev03

מכיר מזה שעברתי שם כ- 30 פעמים, אבל לא עצרתי ליותר מ- 5 דק'..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • zvikamr
                                zvikamr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

עצרנו בזמנו בקיילונג לכמה ימים (הפוך ממך – בין טרק המפטה פאס שעשינו “מפונק” לבין טרק דרצ’ה פאדום) והיה ממש נחמד שם. יש הכול – גסטהאוסים, מסעדות, תקשורת, סביבה יפה ומעניינת, ובלי בעומס התיירותי של מנאלי.

הנסיעות בספיטי-קינאור קצרות למדי (למעט ה”קצוות” – עד קאזה ומרקונג פאו), והכפרים מאוד נעימים. נאקו הכי אהבתי לכן הזכרתי אותו, והוא רחוק מנקודת הסיום של טרק הבאבה פאס.

לא עשיתי את רופין פאס. היתרון שלו שהוא מעביר אותך ברגל לאזור אחר, הגרוואל, עם אתרי העלייה לרגל ההינדיים כמו גנגוטרי, שונה מהתרבות הבודהיסטית של לדאק וספיטי. לדעתי רישיקש (והרידוואר הסמוכה) יותר מעניינת מדרמסלה למשל. זה בהנחה שיישאר לך זמן אחרי הסיבוב של ספיטי-קינאור.

לחילופין, אם יימאס לכם מהרים וטרקים (שזה רק חלק קטן ממה שיש להודו להציע) – סעו לרג’סטאן. הודו במיטבה ואוקטובר זמן טוב שם.

• cillam
                                  cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

עברתי הסתובבתי לשחרר שרירים- יש מנזר לא רחוק שאמור להיות יפה ; 

• dregev03

@cillam

תודה לכולם

עזרתם לי מאוד להגדיר לעצמי את ״מגרש המשחקים״ ולוחות הזמנים. 

טוב שיש עוד הרבה מקום לשינויים והרבה אפשרויות נוספות לכיוונים אחרים שנוכל לבחור. 

מקווה מאוד להוציא גרסא כזו או אחרת לפועל השנה וטיול בהודו שמתחיל בלה נשמע לי כמו נחיתה רכה עבורינו ……

שומר את הזכות לשאול עוד כשידרש. 

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • ?
                                      משתמש שנמחק @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אם אתה כבר בסביבה. 

• dregev03
                                        dregev03 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

תודה לך

הכתבה מאוד מעניינת ו”צבעונית”

שמתי לב שאת מאוד פעילה בכמה פורומים בתקופה האחרונה……………

האם ביקרת ברוב המקומות שאת מגיבה עליהם?, או שיש לך גוגל בראש? או שניהם?. נראה שתחומי העיניין שלך בטיול מאוד מגוונים?

לעצם העיניין כבר חשבתי לשים את מלנה על מפת התכנונים עד שראיתי את זה:

Well aware that outsiders aren’t welcome here, I felt like an intruder as I kept probing people to find out more information about the village. Himachali people in general are warm and chatty, and they love to share stories and meals with visitors; in Malana, however, long conversations with locals were rare.

• dregev03
                                          dregev03 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי dregev03

@dregev03

איזה קטע

הבן שלי ישן שם במנאלה 4 לילות לפני כמה שנים. 

הוא אומר שהחשיש שלהם מעולה אבל שבאמת הם לא מוכנים לקבל כסף ביד ומבקשים שתניח על הרצפה. זה מזכיר לי קטע בספר של קרליבך על הודו שבו הוא מתאר מצב של בן בלי כת שמנסה לקנות סיגריה אחת זולה בקיוסק ועומד מרחוק ומחכה לסימן של המוכר למקום בו מותר להניח את הכסף (המוכר גם שוטף אחר כך את המטבעות משני הצדדים לפני שהוא נוגע בהם). 

מעבר לחשיש (הוא לא למד את זה ממני) הבן שלי אומר שיפה שם בטירוף ושהם ״לא נחמדים״ בכפר הזה וגם ניסו לשדוד אותם שם. הוא מאוד התפלא לשמוע שסגרו שם את הגסטהאוסים. 

• dregev03
                                            dregev03 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

מחשב מסלול מחדש עקב אילוצים שכנראה יחתכו את החלק הלדאקי………..

אפשר לתכנן עדיין על פין פארווטי אם אני יוצא אחרי הבחירות?

האם פין פארווטי הוא הטרק האולטימטיבי באיזור מנאלי? או שעדיף לתכנן על הנמוכים יותר המפטה ובאבה פאס?

יש טרקים מומלצים אחרים? (בלונלי פלאנט יש הרבה)

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 6 / 12
                                            • פוסט ראשון