השכרת רכב באוסטריה - שווה לחצות את הגבול לגרמניה?
-
שאלת לגבי מידת דיוק של רכבות. אני עבדתי בעבר בחברה גרמנית/גלובאלית שהמטה שלה מפוזר בכמה ערים גדולות בגרמניה, ובאותה תקופה הייתי טסה לשם הרבה וגם נוסעת ברכבות מעיר לעיר. אמנם זה גרמניה ולא אוסטריה, אבל אני זוכרת שהופתעתי מכמות האיחורים של עד שעתיים שהיו ברכבות, מסיבות שונות (שלרוב לא ידעתי אפילו מה הן).
-
אני לא שכרתי דרך ABRIX אבל דיברתי איתם וראיתי המון תגובות חיוביות. נראיתי חברה רצינית אבל משפחתית עם יחס אישי ללקוח.
הם הרבה יותר זולים מהשכרת רכב בוינה, ויכולים להביא את הרכב לוינה תמורת תשלום זעום (20 יורו לכיוון נדמה לי).
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
רק לציין אם לא היה מובן קודם, שכמובן לא הגענו עד ברטיסלבה כדי לשכור את הרכב
. הסוכן הסלובקי (ומכוניתו גם...) חיכו לנו בשדה התעופה בוינה! -
תודה לכולם. הזמנתי רכב סטיישן מסיקסט בשדה בוינה. מקווה שהכל יהיה בסדר.
סיכום ומסקנות מכל מה שעברתי פה:
בתחום השכרת הרכב אוסטריה יחסית יקרה לשכנותיה (גרמניה וסלובקיה, בצ’כיה לא בדקתי). באופו מאד גס ותלוי בסוג הרכב, אבל אני מעריך 300 אירו לשבוע הפרש בעלות הרכב (אגב – ידעתי את זה מראש)
לא רק שהיא יקרה, אלא שגם כמעט ואין מה רכבי מיניואן אוטומטיים. בכלל לא מצאתי רכבי 5+2, יש מעט רכבי 7 מקומות והם ברובם מדגמים מפוארים (ויש בעיית זמינות), ויש מעט רכבי 9 מקומות
השכרה בגרמניה – אם לא הייתי שוכר בסוף שבוע אלא באמצע שבוע אני חושב שזו אפשרות מאד מעניינת. יש רכבות מהשדה באוסטריה עד זלצבורג (לא צריך להחליף רכבת) והמחיר שלהן מתחיל מאד בזול. לסיקסט, אוויס ויורופקאר יש תחנות השכרה בעיר הגרמנית Freilassing שצמודה לזלצבורג. כן, יש פה לוגיסטיקה מסויימת, אבל היא לא דרמטית. בסוף שבוע זה בעייתי בגלל שעות הפתיחה המצומצמות של הסניפים בגרמניה (עיר קטנה). אבל באמצע השבוע זה לא נראה לי בעייתי.
השכרה בברטיסלבה – בברטיסלבה יש רכבי 5+2 או אחרים, והם במחיר מאד סביר. הבעיה היא שברטיסלבה קרובה לוינה אבל לא מאד קרובה (שעה נסיעה כל כיוון). אותה חברה ABRIX שהוזכרה כך שמביאה לוינה לא הציע רכב אוטומטי גדול כך שירדה מהפרק מהר. לא מצאתי חברה אחרת שמשכירה בברטיסלבה ומוכנה להחזיר בוינה, גם תמורת תשלום. לשכור בברטיסלבה זו לוגיסטיקה גם בהלוך וגם בחזור של מעל שעתיים כל כיוון, וגם פה יש עלות לא זניחה לנסיעה. אז זה ירד מהפרק.
בסוכנויות הישראליות תמיד מצויין “כפוף לאישור הספק”. עד היום התייחסתי אל זה כאל פורמליסטיקה כי מעולם לא אמרו לי לא. פעם ראשונה שאומרים לי לא, ואפילו פעמיים. אולי אם הייתי מזמין לפני כמה חודשים היה יותר פשוט
הסוכנים הישראלים לא מחזיקים את כל הרכבים, ובכל מקרה חשוב להשוות מחירים. הסוכנים הישראליים נוטים להיות זולים יותר, ו/או להציע נהג נוסף חינם, או הטבות אחרות. אבל לא תמיד. למשל בחרתי סטיישן אוטומטי דרך סיקסט. שלמה (הנציגים של סיקסט בארץ) לא מציעים כזה רכב, כך שאי אפשר להזמין דרכם.
יש הבדלי מחיר בין אתרים שונים שנושאים את השם sixt, אז שווה להמשיך את השוואת המחיר. אני הזמנתי דרך האתר האוסטרי שהיה יותר זול מהאמריקאי, הגרמני ואחרים (אגב, כל האחרים באותו מחיר). וגם יותר זול מרנטלקארס.
היותר והזמנתי ישירות מסיקסט רציתי לפתוח כרטיס מועדון, אולי יצא לי מזה משהו. ברגע שהזנתי את פרטי המועדון שלי להזמנה המחיר שלה קפץ. אז הזמנתי בלי מועדון כמובן. אין לי הסבר לתופעה.
תחנות השכרה שונות – במקרה שלי (כאמור סיקסט) לא היו דמי החזר בתוך וינה. אני שוכר בשדה ומחזיר בעיר ללא תוספת מחיר. לעומת זאת היה הבדל מחיר בהתאם לנקודת ההשכרה. השכרה בשדה הייתה זולה יותר מהשכרה בעיר. אז במקרה הזה זה התאים לי. אבל שווה תמיד לבדוק כי אם המצב היה הפוך, אולי הייתי שוקל לשכור בעיר (תלוי כמובן מה ההפרש במחיר).
בכללי כשבחרתי טיסה התלטבתי בין טיסת צהריים (שנוחתתת לפנות ערב) לטיסת אחה”צ (שנוחתת בערב מאוחר). בדיעבד יתכן שהיה עדיף לבחור את טיסת הצהריים. כי נחיתה בערב משאירה יותר אפשרויות פתוחות (כמות תחנות ההשכרה שפתוחות ואפשרות לשכור רכב בערב ולהתרחק, לקחת רכבת לזלצבורג באותו ערב, לישון בעיר ולשכור רכב בבוקר בעיר וכו’). אומנם הנחיתה שלי לא מאד מאוחר (21:30) אבל זה מספיק מאוחר כדי להקשות על החיים.
ובלי קשר – מאד מוזר להתעסק בכל הדברים האלה באוסטריה, כולל לבדוק רכבות, כולל הרבה גרמנית, בשבוע של יום השואה…
אז תודה על כל העזרה ועל זה שהורדתם אותי לקרקע המציאות
-
תודה על הניתוח המפורט.
תוכל להוסיף לגבי עניין הביטוח? בהזמנה דרך סוכן בארץ יש איזשהט סטנדרט לגבי הכיסוי, ביטול\החזר השתתפות וכו’, וההזמנה שלך בד”כ כוללת גם את הרכב וגם את הביטוח.
כאשר הזמנת דרך האתר האוסטרי – רכשת דרכו גם ביטוח? זה נעשה דרך סיקסט אוסטריה (בדומה לשלמה סיקסט ישראל) או בנפרד? מה היו אפשרויות הכיסוי?
תודה
-
רוב הספקים הישראליים היום מציעים ביטוח החזר השתתפות עצמית. כלומר דרך הספק המקומי הם קונים עבורך ביטוח עם השתתפות עצמית, ובנוסף מוכרים פוליסה ישראלית שתחזיר את ההשתפפות העצמית במקרה של נזק (לחרוב דרך שירביט).
דרך האתר האוסטרי הזמנתי ביטוח LDW שמכסה את הנזקים הרגלים כמו כל ביטוח שלרוב קונים, עם השתתפות עצמית (עד 900 אירו). אני כנראה אקנה ביטוח החזר השתתפות – או כביטוח עצמאי (דרך שירביט), או כהרחבה לביטוח הנסיעות (אפשרי בחלק מהפוליסות)
-
הלקח העיקרי שלמדתי מההתחבטויות שלך, שחשוב מאוד לבדוק זמינות ועלויות של שירותי קרקע לפני שנועלים כרטיסי טיסה.
מסתבר שגם ביעד ראשי כמו וינה לא מובן מאיליו ששירותי הקרקע יהיו זמינים, ואם כן יכול להיות שהעלויות יהיו גבוהות.
במיוחד כשמדובר בשירות עם פרמטרים ספציפיים כמו רכב אוטומטי למשפחה יחסית גדולה – ובאירופה, או למשל אם היית רוצה לינה עם שני חדרים עם דלת מקשרת כשבחדר אחד מיטה זוגית ובשני 3 מיטות בודדות…..
אם מדובר ברכב לזוג או לינה לזוג יש פחות קשיים.
אמנם בתאורטית היינו מודעים לקשיים אבל לי ההתחבטויות האלו מאוד המחישו את החשיבות וסייעו לי להפנים אותה.
ובקשר לשאלה על השתתפות עצמית
ביטול השתתפות עצמית באירופה מאוד יקר, בבדיקות שאני עשיתי לרכב יחסית סטנדרטי נע באזור ה 25 יורו ליום. בקלות יכול להכפיל את מחיר ההשכרה.
החזר השתתפות עצמית בזמן ההזמנה על ידי הסוכן קצת יותר זול אבל גם כן עלות מאוד גבוהה.
החזר השתתפות עצמית דרך ביטוח הבריאות הרבה יותר זול, אני בדקתי את הביטוחים שמשווקים דרך חברות האשראי והמחיר נע בין 4 ל 6 יורו ליום. לתשומת לב, הביטוחים לא זהים, למשל בחברה אחת מכסים השתתפות עצמית במקרה של גניבת הרכב ובאחרת לא (רק במקרה של תאונה...).
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
שוב אני מאד אוהב את התגובה שלך

אתה מאד צודק בצורך ב”שיעורי בית”. אבל הפעם דווקא עשיתי אותם. לפני שהזמנתי כרטיסי טיסה התלבטתי בין מינכן לוינה. הטיסה למינכן הייתה יותר זולה, אבל בדקתי גם את הנושא של רכב שכור. ידעתי שרכב שכור בוינה יהיה מהותית יותר יקר מאשר במינכן, ושאין רכבי 5+2. מה שלא הייתי מודע לו זה נושא הזמינות הנמוכה של רכבים. שוב, אולי זה נובע מהאיחור בהזמנה (חיכיתי לאפריל...).
גם הנושא של מלון בשדה היווה בעיה דומה מהשיקול של מיטות שהזכרת. בשנה שעברה בפריז נאלצנו גם לבלות את הלילה בשדה (CDG) אבל היה שם מבחר של כ-10 מלונות בתוך השדה, ועוד איזה 10 קרובים לשדה (עם שירותי שאטל). בוינה הקטנה בהרבה יש שני מלונות בשדה, ועוד בודדים מחוץ לשדה ולא בהכרח עם שאטל.
אז הפעם מתוך שני המלונות – באחד אין בכלל חדרים מקושרים (מוקסי) ובשני החדרים המקושרים מוזרים יחסית (או שני חדרים עם 4 מיטות יחיד או שני חדרים עם 2 מיטות זוגיות, ובכל מקרה צריך מיטה מתקפלת לילד השלישי).הבעיה היא שמאד קשה לעשות את כל הבירורים מראש. גם כי “מדגדג לנו” להזמין כרטיסים ומפחדים שמחירי הטיסה יעלו (בייחוד בלאו קוסט), גם כי ברוב המקרים אי אפשר להזמין רכב חצי שנה ושנה מראש, וגם כי אין גבול לשיעורי הבית.
הזכרתי פה שהייתה אפשרות לטוס בשעה מוקדמת יותר מה שהיה מקל עלי בדיעבד. אבל זו הייתה טיסה מעט יותר יקרה. האם היה שווה לשלם מראש על טיסה יותר יקרה כדי שאולי הגמישות תקל עלי בהמשך? זה מאד שתי ציפורים על העץ. בדיעבד – כן, ההפרש במחיר הטיסה היה פחות מההפרש במחיר הרכב מול גרמניה. אבל באותו שלב לא ידעתי את זה, אלא רק שצריך להוציא כסף מהכיס כרגע…
אני באמת תוהה איך לנהוג אחרת? אני משתדל לא להתחייב בהזמנות עד שלא סגרתי את הפאזל (כל מקומות הלינה, אוטו, ווידאתי שיש סופר זמין ביום הראשון וכו’). אבל זה באמת פאזל מאד גדול, ולרוב הטיסה זה הדבר הראשון שמהווה תנאי לאחרים. מאד קשה לחכות עם הזמנת הטיסות עד שהפאזל נסגר…
-
גם AIG מוכרים החזר השתתפות בזול. -
אני מתרשם שחשוב לך מיני ואן אוטומטי ולכן מציע כשאתה מגיע לדלפק בשדה התעופה לשאול אם יש מיני ואן אוטומטי. אולי תופתע לטובה.
-
כמה הערות:
א. בענייני ביטוחים, מכל החברות דווקא סיקסט (דרך שלמה בארץ) נותנת ביטוח ביטול השתתפות עצמית, בניגוד לביטוח החזר. מבחינת כאב ראש ושקט נפשי זה הטוב ביותר, ולכן אנחנו בדרך כלל בוחרים בסיקסט (מה גם שהם יוצאים הכי זולים לקטגוריות שלנו).
ב. עד לפני כמה שנים נהגנו לחשוב שניתן לדחות את הזמנת הרכב, עד שהתפלאנו להיתקל בחוסר זמינות, ועוד לרכב סטנדרטי יחסית. לכן בהחלט יתכן שהבעיה היא עיתוי מאוחר. מצד שני כשלא היתה זמינות אז סיקסט אמרו לנו במפורש שנגמר המלאי בקטגוריה מסויימת.
ג. לא יודעת איך זה הולך בהזמנה ישירה, אבל בהזמנה דרך שלמה לוינה, זה לא כולל ביטוח צמיגים, שמשות וכו' ואנחנו תמיד מוסיפים בשדה"ת במחיר סביר.
-
ה”צרות” שלנו כנראה מספיק דומות כדי שנרגיש איזושהי שותפות גורל

אנחנו מחפשים שלמות, קשה מאוד להגיע אליה.
כשמנסים להזמין בזריזות, כי המחיר עולה, קשה לבדוק גם טיסה גם לינה גם השכרת רכב, כשבכולם יש לא מעט אופציות וגורמים לבדוק כמו שעות פתיחה שאטלים התאמת המוצר וכו’.
בסוף כנראה שיהיו פשרות, קשה מאוד לנצח את כל החזיתות, כל עוד הפשרה היא סכום כסף שאיננו בשמים אז קצת כואב הלב אבל אפשר לחיות עם זה.
להערכתי בשורה התחתונה עם השתפרות זמינות המידע והתובנות שלנו אנחנו יכולים ועושים היום עבודה טובה יותר מאשר לפני 10 שנים ובטח יותר טובה מזו שהסוכן היה עושה לנו.
וכרגיל ננסה להמשיך להשתפר