אורלנדו - שאלות תכנון
-
שלום לכולם,
כחלק מטיול בארה”ב בחגים, אנחנו (זוג + 2 בנות , 7 ו-10) מתחילים באורלנדו.
התכנון הוא:
יום 1 (חמישי)- נחיתה באורלנדו ב 14:00
יום 2( שישי) – סי וורלד
יום 3 (שבת) – מג’יק קינגדום
יום 4 (ראשון) – יום “מנוחה” ללא פארקים (בריכה, קניות...)
יום 5 (שני) – יוניברסל סטודיוס
יום 6 (שלישי) – טיסה מאורלנדו לבפאלו ב 12:30
כמה שאלות ראשונות:
- כרטיסים – היכן ומתי כדאי לקנות כרטיסים לכל אחד מהפארקים?
- הוזכרה פה בעבר מכירה מוזלת יותר דרך חב”ד.
- לאיזה מהפארקים זה רלוונטי?
- איך זה בדיוק מתבצע? יש תנאים מוקדמים?
- אוספים את הכרטיסים מהם לפני? האם ריאלי בים ההגעה?
- ביום ההגעה, מלבד התארגנות במלון, מה עוד מומלץ לקנות\לארגן מראש לפני ההגעה לפארקים?
- דאון טאון דיסני – מתי כדאי לבקר? ביום ההגעה בערב או אולי ביום הרביעי?
תודה מראש
-
לגבי חב”ד – בקיץ שעבר קנינו דרכם כרטיסים ליוניברסל. הם היו זולים בכ-20% מהאתר הרשמי. יש מקומות שהם שולחים אליהם- נדמה לי שאולי רק בארה”ב- מוסבר היטב באתר שלהם. אנחנו אספנו שם- תוכלו לדעתי לאסוף ביום המנוחה שלכם- ראשון ( רק תוודאו שהם פתוחםי באותו יום). לדיסני ההבדל היה מזערי אז קנינו כבר דרך האתר הרשמי- ככה יכולנו להזמין גם פאסט פאס וכו’- שאני לא יודע אם רלוונטי לסוג הכרטיס שתקנו- כי אתם עושים רק פארק אחד בכל אחד- לא יודע מה המגבלות והאפשרויות בכרטיס יומי אחד. -
נראה לי בעייתי
יום חמישי – אני מניח שהעייפות והג’טלג יכריעו אתכם. תסתפקו בטיפה סידורים. אם יהיה כח אז בכיף תלכו לדיסני ספרינגס, אבל לא הייתי בונה על זה. בכל מקרה אני מניח שתתחילו בצק אין וסופר. ובערב מן הסתם תכוונו להיות ב-8 בערב כבר במקום הלינה (הבנות לא גדולת והג’טלג כן גדול). אז לא נשאר כמעט זמן.
מג’יק בשבת זה בעייתי משהו בגלל העומס (למרות שזו כבר לא העונה), ויותר מזה, יש סיכוי שעדיין הג’ט לג יהיה ברגע.
אז הייתי שוקל לייקר את הטיול ולקנות כרטיס לדיסני ליומיים – וללכת גם בשבת וגם בראשון. כן, זה תוספת של 400-500 דולר – המון כסף. מצד שני זה יאפשר לכם לבלות בפארק כמו שצריך. ביום הראשון תנסו להגיע מוקדם, וביום השני דווקא מאוחר (או הפוך, תלוי בשעות הפתיחה בימים הרלוונטיים).
אני חושש שאחרת תהיה לכם תחושה עזה של החמצה.
האמת, היות והמחיר ליומיים לא הרבה יותר זול משני כרטיסים יומיים, תוכלו גם לקנות כרטיס יומי לשבת, ואם תרגישו צורך – תקנו כרטיס נוסף לראשון. אבל שווה לחשוב על זה ולהערך נפשית.
בלי קשר וכפף לתאריכים שלכם – בדקתם את נושא מסיבת האלווין?
-
לגבי הכרטיסים:
הכרטיסים לפארקים מאוד יקרים וכשהולכים משפחה זו הוצאה לא קטנה בכלל!
כשאנחנו נסענו (רק יוניברסל) נכנסתי לאתר שלהם והסתכלתי על המחירים של הכרטיסים גיליתי שיש להם כל מיני מחירים ושיש גם מחירים שונים בימים שונים – ולכן תכננתי את היום של הפארקים בהתאם לימים בהם מצאתי כרטיסים זולים יותר – ההבדל היה משמעותי.
אני ממליצה להכנס לאתר ולבדוק
-
@גדליהו מהגרעין – תודה, אבדוק באתר שלהם
@אנשיםטובים – תודה על ההמלצה. נראה לי שנתחיל מכרטיס יומי אחד, ונמשיך משם. כפי שציינת, אין ממש הבדל בין כרטיס ליום או ליומיים מבחינת העלות ליום. האם כדאי אולי להקדיש את שבת ליוניברסל ושני למג’יק קינגדום (בהנחה שנרצה יום הפסקה ביניהם)?
לגבי מסיבות הלאווין – לא הכרתי את זה. יש בימים שישי וראשון. להבנתי זה כרטיס נוסף לאירוע? בלי קשר אם אנחנו מבקרים בפארק באותו יום?
@amalia72 – תודה על ההמלצה. בתאריכים שלנו אין הבדל בין הימים.
-
מסיבת הלווין אכן בכרטיס נפרד החל משעה שבע בערב.
לא יודעת מה היא כוללת ומה העלות, אבל עבור מי שלא רכש כרטיס נפרד היום מסתיים בשבע. לכן עדיף עבורכם להגיע ביום אחר (שבת למשל לפי תכניתכם) וכך לראות גם את מופע הסיום המרשים.
-
האם זה אומר שביום של מסיבה כזו אין למעשה מופע סיום בערב (עם התאורה, זיקוקים וכו’)?
-
יש אבל יותר מאוחר בערב - רק לבאי המסיבה שרכשו כרטיס. מי שרכש כרטיס רגיל צריך לצאת עד השעה שבע ולא יכול להשאר לתהלוכה ולמופע הזיקוקים.
-
אם יש מסיבה ביום ראשון זה נשמע לי שילוב מנצח – בשבת תלכו לפארק באופן רגיל, ובראשון אחה”צ תבואו למסיבה (ותעשו שיעורי בית!). במסיבה תוכלו גם להנות מהמסיבה, וגם להשלים איזה שני מתקנים שלא תספיקו יום קודם (לא לבנות על המתקנים במסיבה, להבנתי העיקר זה האוירה). נראה לי שזו יכולה להיות חוויה מדהימה
והערה כללית – בלי כוונה לפגוע בפורום הזה שאני מאד אוהב, הוא מוגבל בכמות המידע הקונקרטית שיש בו. אני בטוח שיש מי שהיה במסיבת האלווין של דיסני, אבל לא כלכך הרבה אנשים. כשמחפשים מידע פרטני אני מציע לחפש באנגלית במקומות מתמחים יותר.יש פורומים שמתמחים בדיסני כמו https://www.disboards.com/
יש כמובן את האתר של דיסני
ויש אפילו את גוגל שלמשל מצא לי את זה:
https://www.undercovertourist.com/blog/tips-mickeys-not-so-scary-halloween-party-with-kids/
-
בימים שיש מסיבת הלואין, שעות הפעילות הרגילה מצומצמות והקהל שלא רכש כרטיס נוסף למסיבה נאלץ לעזוב בשעה מוקדמת וללא מופעי הסיום של יום זה.
רוכשי הכרטיס הנוסף למסיבה מתבקשים גם להגיע בתלבושת או מסיכה כלשהי כדי לתרום לאווירה (אינני יודע כמה זה נאכף), כך שזו עלות נוספת (אי מניח שאינכם מגיעים עם מסיכות מהבית) עבור יום שהתמורה בו (בשעות ובמופעים) לכרטיס הרגיל היא קטנה מהרגיל.
בכלל, אם כבר שאלתם לגבי מצעדים ומופעי זיקוקים וכד’, אני ממליץ למצוא את התוכנית של כל פארק לתאריכים הספציפיים שלכם ולתזמן את הביקורים שלכם בכל פארק לפי המופעים המעניינים אתכם ולא לפי עלות או עומס, אחרת תמצאו עצמכם מגיעים לפארק ביום שעלות הכרטיס זולה, או שהעומס נמוך, אבל לא מתקיים בו מצעד או מופע שכל כך פינטזתם עליו. אין מה לעשות, מה שמעניין אתכם יהיה מעניין גם עבור רבבות אנשים אחרים ולכן העומס יהיה גבוה וכך גם העלות.
-
תודה, אכן יש הרבה שיעורי בית לעשות...
-
תודה
-
תודה על הלינק! בהחלט עוזר שהמידע מרוכז ועוד בעברית