ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הצטיידות בוולמארט

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    16
    33
    3898
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דנוש60
      דנוש60 נערך לאחרונה על ידי דנוש60

הייי לכולם,

יש עוד זמן לטיול (אוגוסט מתי תגיע כבר??)

אבל כל הזמן עולות לי עוד ועוד שאלות ברשותכם... 

רציתי לשאול למי מכם יצא לקנות ציוד כמו כיריים חשמליות, מחבתות וציוד בסגנון הזה בוולמרט? 

אנחנו הולכים לטייל בכל מיני פארקים לאומיים בארצות הברית וגם בהרי הרוקיז הקנדיים ואנחנו רוצים בעיקר לבשל לעצמנו עד כמה שניתן (כמובן לא רק בישול עצמי אבל נשמח לרוב כן לבשל) 

האם אפשר להשיג ציוד כזה בוולמרט? האם זה מאוד יקר ולא משתלם כלכלית לדעתכם? האם יש עוד משהו שחשוב לא לשכוח לקנות? (כמובן גם נקנה צידנית) 

תודה לכולם

reuben13 karnielr גדליהו מהגרעין hil דנוש60 8 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

לא יקר, בוולמארט סופרסנטרים יש הכל, אפשר להיכנס לאתר של וולמארט ולבדוק מחירים. לשים לב שיש סחורה שנמצאת בחנויות ויש כאלה שלא ומסופקת בעיקר ע”י ספקים חיצוניים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

אם אתם מתכננים בישול עצמי במלונות/מוטלים -חל על זה איסור מוחלט. אם אתם מתכננים על בישול בדירות, יש שם כיריים. בקמפינג אני לא מתמצאת. בגדול יש בוולמארט הכל, אבל לדעתי המחירים כבר לא הכי אטרקטיביים. 

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

יש בוולמרט כל מיני סוגים של כיריים. אתם יכולים עם שתי להבות ואפשר גם עם להבה ובצד השני יש פלטה חמה למשל.. תצטרכו גם בלוני גז קטנים. שאפשר להשיג גם חלק מהסופרים .

כלי מטבח תקנו בסיסי וזול בכל חנות גדולה כי ממילא לא למישהו איתם אחכ.

אתם צריכים צידנית לשמור מזון בקיצור. לאורך הטיול מרוקנים על פעם את הקרח שנמס וממלאים מחדש. קרח יש בתחנות דלק, סופרים וכ'ו.

אתם כמובן צריכים גפרורים או מתחת חשמלי.

זה בד"כ  הציוד הכי בסיסי לאוכל שאנחנו לוקחים לטיול הקמפינג שלנו. 

• hil
              hil @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודה

1. בד״כ, טארגט זמינים יותר. 
              2. אפשר גם באמאזון
              3. ניתן להזמין מראש ולשלוח לחנות (או למלון, אם אתם מתכוונים לשהות בהתחלה במלון) שאתם מתכוונים מהאזור שם להתחיל. משום שלא תמיד יש הכל בכל חנות. אין שום בעיה להחזיר אם לא מעונינים.

• דנוש60
                דנוש60 @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

תודה לכולם על העזרה..

שאלה קטנה- אנחנו לא הולכים לעשות קמפינג, אנחנו הולכים לישון במוטלים/אכסניות כאלו..

ומכיוון שאסור לבשל בתוך החדר עצמו כפי שקראתי באחת התגובות, אז בעצם הכי כדאי לקנות כיריים על גז? כדי שנוכל להכין לנו אוכל בחוץ ולא לעבור על החוק..

בנוסף הרעיון להזמין מראש למלון הראשון שנישן בו נשמע לי רעיון מצויין, כמה זמן מראש צריך להזמין כדי שיגיע בזמן? (אני מודאגת שלא יגיע בזמן כי אנחנו ישנים לילה אחד במלון בעיר גדולה ואז כבר מתחילים להתגלגל עם הטיול)

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

משום מה תמיד הנחתי שבאכסניות יש מטבח משותף. אבל אני מודה שזה לא היה מנסיון אלא סתם חשבתי ככה.

לגבי מוטלים – אני מניח שבמוטל רגיל לא אמורים לבשל, לא בחדר ולא בחצר שלו. זה גם קשור לתקנות כיבוי אש למשל.

אבל – יש הרבה מקומות עם מטבחון, ולא בהכרח יקרים בהרבה ממוטלים. למעשה חלקם זה סוג של מוטלים. שווה להתעניין.

למה בעצם אתם רוצים בישול עצמי? כדי לחסוך כסף? כשרות? כי אין מסעדות באיזורים שתטיילו בהם? בהרבה מקומות לינה יש מקרר ומיקרוגל. אז אי אפשר לבשל ארוחה בריאה וטובה, אבל בהחלט אפשר לחמם את השארית של הפיצה, לאכול ארוחה קרה, שלא לדבר על קורנפלקס וכדומה. האם זה יכול לספק אתכם?

לגבי איך לקנות:

בוולמארט, טרגט ודומיו יש שירות של site to store. כלומר מזמינים באתר (במחירי האתר) והחבילה מחכה לכם ארוזה בחנות של וולמארט שבחרתם מראש. לאפשרות הזאת כמה יתרונות:

אם לא הגעתם משום מה – ההזמנה תבוטל ללא קנס. זה יכול להיות כי השתנו התוכניות, או כי פספסתם בחישובי התאריכים. במלון החזרות מורכבות יותר

יש תיעוד מסודר ואין טובות – במלון תמיד יש סיכוי שחבילה תלך לאיבוד, שירצו תשלום על חבילה, טיפ ועוד. פה הכל מסודר

ההזמנה תחכה כמות ברורה של ימים (ואם תתקשרו ותבקשו יפה – סביר שיסכימו לחכות עוד כמה ימים). אז קל לעשות חישובי תאריכים. במלון אתם לא רוצים שחבילה תגיע הרבה לפניכם (שלא תלך לאיבוד) וודאי שלא תגיע אחריכם...

אם משהו לא מוצא חן בעינכם – תוכלו להחזיר/להחליף במקום

אם נזכרתם שחסר משהו, תוכלו לקנות במקום

אז צריך לקרוא את תנאי ההזמנה, ולא כל פריט אפשר לשלוח לחנות, אבל סביר שזה יהיה פתרון נוח מבחינתכם.

דנוש60 עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • דנוש60
                    דנוש60 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על כל הפירוט.

נשמע לי רעיון מצויין.

האמת שבאכסניות שהזמנו לא ראיתי שיש מטבח.. 

הסיבה העיקרית שאנחנו רוצים להכין לעצמנו זה בעיקר כדי לחסוך, הבנתי שאין הרבה מסעדות במקומות האלה ואלו שיש אז הן יקרות.. ולהתחיל לקנות בוקר צהריים וערב כל יום למשך חודש זה קצת קשה לנו… מה גם שאנחנו נורא משתדלים לאכול בריא ואני לא רוצה לאכול את כל הג׳אנק שהאמריקאים אוכלים (פשוט זוועה בעיני)

ולכן חשבתי שהכי פשוט יהיה לקנות כיריים ולהכין לעצמנו.. ומידי פעם לשלב מסעדות .. 

גדליהו מהגרעין karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

דרך אגב,

אין לכם שום מניעה ללכת בצהריים/ערב לאזור של פיקניק או פארק בכל ישוב ( או שמורה) שאתם ישנים ולעשות לכם שם ארוחת ערב בבישול עצמי. אנחנו בטיולים הרבה פעמים עושים בוקר למשל בתחילת מסלול, צהריים על הדרך , לעיתים עם ניצול הכיריים ( תמיד יש נקודות עם ספספלים ושולחנות) .. וזה עוד לפני שמגיעים לערב לאתר הפיקניק

• עמיחי13
                        עמיחי13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בהמשך למה שכתב אנשים:

אם מזמינים ציוד מאמזון, כדאי מאוד להזמין אותו ללוקר של אמזון. תוכלו למצוא לוקר כמעט בכל מקום בארה”ב (וגם באירופה). היתרון הגדול – אם השתנו התוכניות ולא אספתם את החבילה מהלוקר – החבילה חוזרת לאמזון ואתם מקבלים זיכוי מלא – אפילו בלי לבקש.

• karnielr
                          karnielr @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

לא כל מה שהאמריקאים אוכלים הוא ג'אנק...זו הכללה שכבר מזמן לא נכונה.…

במקומות רבים יש מוטלים עם מטבחון, צריך פשוט להתכוונן לזה המחפשים מוטלים. מצאנו כאלו גם במקומות די נידחים. 

• sd_love_nature
                            sd_love_nature @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

אהלן,

אציין מראש שלא קראתי בדקדוק את ההודעות שהחברים פה רשמו, יכול להיות שאני אחזור על דברים שכבר נאמרו:

במוטלים בדרך כלל אסור לבשל בחדר וגם לא בחוץ – אסור בכל שטח של המוטל (הגיוני – סכנת שריפות, אולי צריך ביטוח נוסף, אני מבינה לגמרי את המגבלה)

כמובן שאם יש מטבחון (בדירה להשכרה וכו) אז בוודאי שאפשר לבשל בו : )

אם לא הזמנתם מקומות עד עכשיו (ואולי גם אם כן, ואפשר לבטל ויש לכם כוח להזמין שוב) – 

אפשר להזמין airbnb עם מטבחון קטן, ואז ממש בכיף לבשל.

בטיול הראשון שלנו לארה״ב (שהיה חודש גם) עשינו משהו כזה – ישנו בערך חצי מהלילות בקמפינג והחצי השני במוטלים.

גם אנחנו מנסים לשמור על בריאות ורצינו לחסוך כסף – ולצערי גילינו בדרך הקשה שלא נוכל להשתמש בציוד הבישול שקנינו (בשביל הלילות הנהדרים בקמפינגים) בשביל לבשל גם בלילות שישנו במוטלים.

זה היה מבאס ודרש מאיתנו שינויים ממה שחשבנו, אבל מצאנו פתרונות:

1. לא לאכול ארוחה חמה כל יום – אפשר לקנות גבינות, נקניקים, פירות, ירקות – הרבה הרבה דברים ולא לאכול באותו היום ארוחה חמה
                            2. לקנות בסופר ארוחה מוכנה/אוכל מוכן (מוכרים כמו אוכל ביתי – עוף ותוספות) ופשוט לחמם במיקרו במוטל (אם היה מיקרו במוטל ) – יוצא יותר זול ממסעדה ויותר בריא מג׳אנק פוד
                            3. לאכול דברים המבוססים על מים רותחים – לחמם מים בקומקום חשמלי (לפעמים יש במוטלים) או אפילו בקערה במיקרו (עובד אבל פחות טוב) ולהוסיף למנות חמות, מרקים, פירה – יש מגוון דברים שצריכים רק מים חמים
                            4. כמו שרשמו פה כבר (נראה לי גדליהו) – אם מצאנו מקום נחמד באמצע היום (וזה לא היה יום של מסלול הליכה של יום שלם) – אז לעשות הפסקת בישול פשוטה של ארוחת צהריים בפארק באמצע היום. ממש נחמד ומגוון. לטובת זה (ובכלל לבישול עצמי) ממליצה לחשוב על מתכונים שדורשים מעט כלים ומעט עבודה, ועדיין טעימים (יש המון דברים שאפשר להכין בסיר אחד). ואולי לקנות קופסא גדולה או שקית גדולה שבה אפשר לשים את הכלים המלוכלכים שתוכלו לשטוף בערב במוטל

לגבי הזמנה מראש ושיחכה לכם במוטל – לפחות לגבי וולמארט אני יכולה להגיד שאני לא ממליצה להשתמש בשירות הזה

אני לא יודעת אם זה כי הזמנו משהו שלא נפוץ בחנויות או סתם ביש מזל אבל חיכינו יותר משבועיים (אחרי התאריך שהיה אמור להגיע) עד שיגיע מה שרצינו.

זה היה מבאס מאוד ודרש מאיתנו שינויים בטיול (חלק מטיול ארוך)

לדעתי השירות הזמנת מוצרים שלהם עדיין לא בשל, הם עדיין לא יודעים לעשות את זה מאוד טוב. לפחות בסניף שאנחנו קנינו (במדינת וושינגטון) וגם בחוויה האישית שלי.

לגבי קניה באופן כללי – דברים גדולים (כיריים של גז, בלונים, אולי ערכת סירים קטנה, דברים כאלה) – הייתי קונה בוולמארט

כל הדברים הקטנים (צלחות, קערות, סכום, כלי בישול, ששת, סכין, קולפן, וכל הדברים הקטנים האלה) – הייתי קונה בדולר טרי dollar tree או חנות אחרת של הכל בדולר

בוולמארט הדברים האלה הם באיכות דומה אבל עולים לפעמים קצת יותר מדולר.

לא יודעת אם זה חוסך ומשתלם כלכלית, לנו לא הייתה אופציה אחרת (אחד הדברים שאני הכיייי אוהבת לעשות בטיולים בעולם זה לבשל ולאכול בטבע, אז גם אם זה היה יותר יקר ממסעדות הייתי עושה את זה)

ממליצה לחשוב אם יש דברים שאתם יכולים לקנות וכן לקחת לארץ אחר כך ולא לזרוק או להשאיר שם – יותר בריא לסביבה וגם לכם.

דוגמה – 

קנינו סט סירים חמוד לקמפינג שהחזרנו לארץ ואנחנו משתמשים בו לטיולים בהמשך גם (לפני זה היה לנו סיר כבד יותר אז זה היה שיפור)

קערה/צלחת מצוינים שאפשר לאכול בהם הכל (בלי המכסה אבל זה: https://seatosummit.com/product/delta-bowl-with-lid/)

ועוד כל מני דברים – 

אם אתם אוהבים לטייל ככה, אז כנראה תעשו את זה גם בהמשך הדרך –

אפשר להשקיע קצת יותר ולקנות משהו שתהנו ממנו בכל שאר הטיולים בעולם.

זה כיף נורא – יש לנו עכשיו קופסא בבית שבה פשוט כל ציוד הבישול של קמפינג שלנו ,  אנחנו יודעים שיש שם כל מה שצריך וכל טיול פשוט אורזים את מה ששם.

כמובן שדברים גדולים אי אפשר להחזיר ארצה, אבל קטנים כמובן שאפשר.

תהנו!

דנוש60 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דנוש60
                              דנוש60 @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

@sd_love_nature

וואו!! תודה רבה על התגובה המושקעת והמאוד עוזרת!!

בכלל תודה לכל מי שהגיב לומדת מהעצות שלכם המון! 

אנחנו באמת תיכננו על וולמארט בוושינגטון  כי שם נוחתים (סיאטל) אבל בגלל מה שאמרת שלדעתך שירות ההזמנות לא ממש טוב אז אני לא נראה לי אזמין מראש....

אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אנשיםטובים

לא ידוע לי שיש בעיות עם ההזמנות של וולמארט. זו אחת הרשתות הגדולות בעולם וגם מערך ההזמנות מהגדולים בעולם.

אבל בכל מקרה וגם אם כן – מה יש לכם להפסיד מהזמנה מראש? אם תהיה תקלה – עדיין תוכלו לקנות בסניף במקום…

אלא אם כן מדובר על להזמין במקום אחר במקום בוולמארט – זו כן אפשרות הגיונית. בהנחה שרשת אחרת אמינה יותר.

אני לא זוכר את כל פרטי הטיול שלכם, אבל צריך לזכור שזמן זה מצרך יקר בטיול. זה מאד כיף לשוטט בוולמארט, טארגט או גם חנויות כמו רוס. זה גם נחמד לשוטט בחנויות בסגנון דולר טרי ולמצוא שם מציאות. אבל זה פחות נחמד כשזה בלחץ של היומיים הראשונים, ובלחץ שצריך לקנות משהו. אם יש קניות פונקציונאליות שצריך, ובייחוד שצריך בהתחלה, אני אוהב לדעת שהכל מוכן ומחכה לי. את השוואת הסוגים והמחירים אני עושה בנחת בבית לפני הטיסה, אני לא לחות שיהיה חסר במלאי, או שיהיה רק בצבע ירוק בהיר, או שיהיה במלאי רק את הדגם היקר. וכו’. אז כן, אם ההזמנה משום מה לא התבצעה בפועל אני אתבאס וכן אקנה מה שיש במלאי (ובמחיר שיש במלאי). אבל אם ההזמנה היתה בסדר (ואני מניח שרוב הסיכויים שכן) חסכתי זמן ובלגן.

sd_love_nature תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • צביקה
                                  צביקה @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

מספר הערות ותוספות לדברים שנאמרו כאן:

1. אם אתם רוצים לבשל במקום הלינה, כדאי להוסיף דרישה של מטבחון במנועי חיפוש הלינה. יש מוטלים שיש בהם אפשרות כזו והפעלת סינון כזה יציף לכם מוטלים מתאימים.
                                  2. בטיול אני מנסה לחוות את המקום שאני מטייל בו וזה אומר לא רק נוף ואטרקציות, אלא גם תרבות. “אוכל”, להבדיל מ”מזון”, הוא חלק מהתרבות המקומית ולכן גם אם כלכלית אין אפשרות לאכול במסעדה כל יום, אני ממליץ לפחות פעם בכמה ימים (בהתאם ליכולת שלכם) לבקר במסעדה עם אוכל מקומי, או לפחות לבנות ארוחה בבישול עצמי המבוססת על חומרי גלם מקומיים, או יחודיים. זה אינו שונה מהוצאה על כרטיסים למופע, או מוזיאון שמעשירים אתכם בחוויה של התרבות המקומית.

sd_love_nature תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • sd_love_nature
                                    sd_love_nature @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים 

אינני יודעת אם יש בעיה באופן כללי עם ההזמנות. כמובן כתבתי מהחוויה האישית שלי.

אנחנו חווינו שירות בעייתי (היו מאוד נחמדים אבל במבחן התוצאה לא עמדו בזמנים שהצהירו עליהם)

שוב – יכול להיות שזה בגלל שהיה מדובר במוצר גדול ולא של וולמארט עצמה אלא של ספק חיצוני שהם עובדים איתו.

באופן כללי – אני מאוד אוהבת להסתובב בחנויות וולמארט וגם מרוצה מהמדיניות שלהם, אבל בטיול קצר בזמן כנראה לא אשתמש בשירות ההזמנות.

אגב אני גם מאוד אוהבת להסתובב בסופרים וחנויות כאלה – גורם לי להרגיש קצת איך המקומיים חיים

(רוב זמן הטיול שלנו סובב סביב טבע אז זו האינטראקציה הכמעט יחידה שלנו עם תרבות הצריכה המקומית)

כמובן שזה מאוד אישי, כל אחד מוכרח (!!) לעשות מה שמתאים לו, להתייעץ זה תמיד נחמד אבל בסוף על האדם להחליט בעצמו במה להשקיע ואיך להתנהל.

ספציפית לגבי ציוד טיולים אני מנסה לקנות בארץ (לפעמים יש מבצעים טובים אפילו באתר הנהדר שמארח את הפורום הזה) 

או בחו״ל – אבל באופן אישי בחנות ולא להזמין.

למשל צלחות טובות – יש מיליון סוגים אבל רק אחד היה נוח לי לאחיזה (בבישול שטח לעיתים צריך להחזיק את הצלחת עם האוכל החם באוויר או על הברכיים)

ונקודה אחרונה – מניחה שבכל מקרה יכנסו לסופר גדול כלשהו לעשות קניה ראשונית (ואחר כך כל כמה ימים כנראה) של אוכל, לי לא מפריע לצרף לקניה הראשונית הזו רשימה קצרה של מוצרים שאני צריכה לבישול עצמו באופן חד פעמי (לא אמור לקחת משמעותית יותר זמן)

מכיוון שמדובר על מוצרים פשוטים, אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה משמעותית עם מלאי (סכין חיתוך, קרש קטן, קולפן וכו׳ – כנראה שתמיד יהיה משהו)

לגבי מוצרים גדולים יותר – מסכימה בהחלט שעדיף להזמין אם ניתן, פשוט לא יודעת להמליץ איפה.

• sd_love_nature
                                      sd_love_nature @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה

מסכימה איתך מאוד!

אנחנו מנסים תמיד לאכול אוכל מקומי פעם בכמה ימים – 

אגב לא חייב להיות יקר כל כך (לא צריך ללכת למסעדה יוקרתית)

ובהחלט משלבים מוצרי גלם מקומיים (אם יש farmer’s market אז זה ממש כיף!)

מסכימה איתך בהחלט.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • שירליץ
                                        שירליץ @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

@sd_love_nature

רוצה להוסיף (בלת״ק) שלוולמארט יש אפשרות להזמין קניה מראש ולאסוף בחנות, במקרה שאין לכם לאן לשלוח ועדיין רוצים להתארגן מראש כדי לא לשכוח דברים. ואז אפשר את רכישת האוכל לעשות במקום. 

• אנשיםטובים

@דנוש60

ועוד הערה על מחירי מזון – אני מניח שעמוק בתוך שמורות הטבע מגוון אפשרויות ההסעדה מצומצם ויתכן שגם המחיר גבוהה.

אבל באיזורי ציביליזציה (ולא רק בערים הגדולות אלא גם בעיירות בדרך) יש הרבה אפשרויות לאכול, גם במחירים סבירים. זה לא בהכרח יותר יקר או לפחות לא הרבה יותר יקר מבישול עצמי כשעושים חישוב של אוכל שמתבזבז ונזרק (כי עם כל הכבוד לציידנית שלנו, זה לא כמו המקרר והמקפיא בבית שיכולים להחזיר שאריות של אוכל מבושל או של חומר גלם).

אם נחזור לטענה שלי שזמן זה מצרך יקר:

יש משהו כייפי בלבשל ביחד. זו פעילות זוגית מהנה ביותר. זו גם חוויה לבשל בקמפינג. אז אם מסתר מידי פעם לבשל ביחד זה יכול להיות מעולה.

אבל הבישול היומיומי בעיניי הוא לטעמי משאבת זמן ומאמץ. אני לא נהנה לטגן את החביתה בבוקר או לחתוך את הסלט (אני כן נהנה לאכול אותם), ובטח שלא נהנה לרחוץ כלים אחר כך. אני כמובן עושה את זה כמו כולם כי זה חלק מהחיים. בייחוד כשלא מדובר על המטבח המרווח יחסית בבית, אלא על מטבחון או פחות מזה שאילתרנו במהלך הטיול.

בטיול אני מנסה להנות. אני מוציא הון קטן כדי להגיע למקום היעד, ועוד הון לא קטן לכל יום שאני שם. אז כל מטלה שאני לא נהנה ממנה ושגוזלת זמן אני בודק האם אפשר לוותר עליה בטיול, כדי לפנות את הזמן למשהו שאני כן נהנה ממנו (לבשל אני יכול גם בבית, לראות את ההרים לא). אני אוהב להציע נוסחה שהיא מאד מאד מאד לא מדוייקת, אבל נותנת פרספקטיבה – נניח שהטיול שלי הוא ל-5 שבועות (35 ימים) ומחירו 55 אש”ח. זה אומר קצת למעלה מ-1500 ש”ח ליום בממוצע. ביום יש סדר גודל של 13-14 שעות שאפשר לטייל בהן, שזה אומר מעט למעלה מ-100 ש”ח עלות לשעת טיול. כלומר אני מוכן לשלם 100 ש”ח לשעה כדי להנות מהדברים היחודיים של אמריקה (להבדיל מסכומים הרבה יותר נמוכים שעולה לי יום בארץ). אם אני מבצע מטלה שאני לא נהנה ממנה במשך חצי שעה (כמו למשל לבשל), זה אומר שלא ניצלתי את החצי שעה הזו להנות בטיול ולכן זה בזבוז של 50 ש”ח. אז אם ארוחה מוכנה תעלה לי 50 ש"ח יותר מארוחה בבישול עצמי ואני אהנה באותה מידה – למה לא לקנות ארוחה מוכנה? זה אותו מחיר.

ברור שזה חישוב מאד פשטני (איך מתמחרים עצירה לשירותים :)), ואי אפשר להתלות בו לבד. אבל הוא כן מציע פרספקטיבה מסויימת. (אגב, אם באמת משעמם לכם, שקללו פנימה גם את השווי של חודש וחצי עבודה שאתם מפסידים, ו/או קיזוז עלויות בארץ. לשם הפשטות התעלמתי משני אלו).

K.Amit גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • jardine
                                            jardine @דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

@דנוש60

אני ממליץ לקנות גם גרילר קטן על גז, משהו בסגנון 

https://www.walmart.com/ip/Char-Broil-Table-Top-Gas-Grill/16422835

הבעיה היחידה שלוקח איזה שעה להרכיב אותו. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון