הצטיידות בוולמארט
-
עוד לא קראתי עד היום חשבון כזה של עלות הטיול.
זה איכשהו “מודד במספרים” תחושה שהייתה לי מאז ומעולם.
תמיד הרגשתי שו טעות לבזבז זמן טיול על מטלה מיותרת, מן הסוג שחייבים לעשות בבית, כאשר אפשר להנות בזמן הזה מן המקום המיוחד שאליו הגעתי. ותמיד נהגתי “לחסוף בזמן”: בכל הקשור לאוכל, בנסיעות מיותרות ללינה מרוחקת, בקונקשניים מיותרים כאשר יש טיסות ישירות ועוד ועוד.
עכשיו סוף סוף יש לי גיבוי במספרים!
תודה -
משהו לא הכי מסתדר לי בניתוח העלות – תועלת הזו. אני לא אוהב לנהוג הרבה- אז אני יכול לשלם הרבה לנהג, אני יכול להגיד שארה”ב זה מרחקים ארוכים וזה חלק מהטיול, ומזה כן אמורים להנות וכיוב’. אבל יש גם הרבה אנשים שעדין רוצים לטייל במקומות שונים והתקציבים שלהם פחות מפוארים- אז על מנת לראות יותר הם יעברו לאופציות זולות יותר של לינה ואכילה. אז אולי ישארו להם רק 10 שעות של טיול כמו שהגדרת – אבל הם יהפכו אותם למושלמות ומלאות יותר ע”י “הקרבה” של כמה שעות אחרות. אני תמיד אומר שלכל אחד יש את התקציב שלו, הזמן שיש ברשותו, הסגנון טיול שהוא רוצה ומכל השלושה הוא צריך לעשות את המיטב.
ומשהו בנוסף- היו לנו טיולים שאכילה במסעדות- ובמיוחד כשיש הרכב משפחתי יותר גדול- לעיתים החיפוש אחרי מסעדה פתוחה ומתאימה- הוא סטייה מהדרך ובזבוז זמן לא קטן, שכבר היה נחסך, אם שולפים החוצה את ציוד הבישול בתוך פארק או כל נקודה יפה בשטח ומכינים משהו….
-
אין פה חישוב של עלות מול תועלת , החסכון הכי טוב זה לשבת בבית . אנחנו נוסעים לחוץ לארץ להינות , ולא מחשבים את העלויות , ואם אחרי מספר ימי טיול אנחנו מרגישים שחייבים מנוחה , אז נחים ולא אומרים זה עולה לי כך וכך .
-
@גדליהו-מהגרעין אמר:
משהו לא הכי מסתדר לי בניתוח העלות – תועלת הזו
ברור שהחישוב הזה הוא מאד מאד מאד פשטני, ומציג רק זוית אחת של התמונה.
אבל אני אתן רגע דוגמא אחרת שאולי תמחיש:
כל פעם שמישהו מגלה כמה יקר לישון בערים הוא שואל האם שווה לישון מחוץ לעיר כדי לחסוך כסף.
נניח רגע שמישהו רוצה לישון 5 לילות בעיר מסויימת, ולבקר בה 6 ימים. בהשוואת העלויות ברור שנשווה את מחיר המלון, מחירי הנסיעה לעיר וחזרה וכו’.
אבל אפשר להסתכל על זמן הנסיעה. נניח רגע שמדובר על שעה כל כיוון לעומת 0 בלינה בעיר (זה אף פעם לא אפס, אבל תזרמו איתי). ב-6 ימים נשקיע 12 שעות בנסיעות. כלומר למעשה את אותה כמות שעות של ביקור בעיר נוכל להשיג ע”י לינה בעיר של לילה אחד פחות. כלומר נוכל לחסוך את כל העלות של יום שלם...
-
אני דוקא מאד אוהב חשובי עלותועלת, ולכן אני לא מסכים איתך.
- לגבי בזבוזמן על טארגט ושות׳ – אני חושב שדוקא לעשות את זה בהתחלה, נותן מושג על מחירים, הצטיידות, מה ניתן לקנות וכדו׳ – ומאפשר לקנות דברים שיקלו עליהם בטיול, או הסתובבות מיותרת לקנות דברים שהם תכננו לקנות בהמשך (בגדים ? כלי בית ?משחקים ? מה לא)
- מבלי להכנס לחישוב עצמו של כמה שוות 12 שעות. בד״כ, אפשר לתזמן את השעות האלו, לשעות שגם כך לא מטיילים בהם. למשל, אם במילא עד שבע בערב אתה מטייל ,ואח״כ מגיע זמן idle, אז נהיגה בשעות אלו, נלקחת מהזמן הפנוי, ולא מהזמן המנוצל.
-
כתבת ״אנחנו״, אבל זאת הודעה ראשונה שלך בשרשור. מוזר.
-
@hil אמר:
אם במילא עד שבע בערב אתה מטייל
למה לטייל רק עד 7? למה לא לטייל עד 8 או 9? גם אם המקום נסגר ב-7 בערב למה לא להמשיך למקום אחר? לרוב התשובה היא כי יש סידורים כאלה או אחרים (גם ארוחת ערב במסעדה ומקלחת זה סוג של סידורים, לא רק סופר וזמן בישול).
כלומר למרות שהשארנו את זמן הסידורים לסוף היום, זה עדיין עולה לנו בזמן טיול.
יש מקרים שזה לא “עולה זמן” אם גם ככה אחד מבני הזוג מתעורר מוקדם ואין לו מה לעשות חוץ מאשר לבשל עד שהשני מתעורר – זה ניצול מעולה של הזמן. אבל לרוב זה לא המצב.
אגב, אני בהחלט חושב שסופר יכול להיות גם סוג של בילוי, וכמו שהזכרתי מדי פעם בישול ביחד יכול להיות בילוי זוגי מהנה.הבזבוז מבחינתי זה על הריצה רק לבקבוק חלב או בישול “משעמם” של חביתה.
-
-
נהנה מאוד השירשור הזה, ואין לי הרבה מה להוסיף, רק זה:
אני תמיד אעדיף לאכול במסעדות, מכל הסיבות שצוינו כאן. בעיניי, זה חלק ניכר מחוויית הטיול. אבל בהרבה מקרים ובהרבה אזורים יש מגבלות תזונתיות שלא תמיד מאפשרות את זה. גלוטן, צמחונות, כשרות וכיוצא באלה. כשנסענו למערב טקסס לפני שבועיים, למשל, היה כמעט בלתי אפשרי למצוא מנה טבעונית כלשהי במסעדות באיזור – אפילו את האורז טיגנו שם עם שומן חזיר. ועם צליאק זה עוד יותר גרוע, כי ההשלכות הן בריאותיות [וכבר חווינו לילה של הקאות בסן אנטוניו כי הילדה אכלה בטעות את טורטיית קמח החיטה שאימא שלה קיבלה במקום את טורטיית קמח התירס שלה]. ואם זה לא מספיק, הילדות כל כך בררניות שהן כמעט מעולם לא הסכימו לטעום במסעדה משהו שהוא לא אורז או פסטה בלי כלום, או לכל היותר קסאדייה בלי שום רוטב או תוספת. אני מניח שלא רק הבנות שלי כאלה.
בקיצור, בטיול הקרוב אנחנו מתכננים, לראשונה, להסתמך בעיקר על בישול עצמי, אבל כזה שלא ייקח יותר מדי זמן טיול יקר – בישול מיקרוגל במלונות [יש פה ארוחות נהדרות לחימום מהיר, בעיקר אלה של Amy’s ודומיהן], פיקניקים בטבע, ופעם ביומיים-שלושה נחפש מסעדה שאפשר לסמוך עליה. אולי נקנה גם גזייה או כירה חשמלית בוולמארט של אנקורג’ בתחילת הטיול. נראה איך זה יעבוד. גם אני ממש לא חובב בישולים בתנאים לא אופטימליים, אבל לפעמים זה פשוט מתחייב.
-
אנחנו חזרנו לא מזמן מטיול שבמהלכו בישלנו לעצמנו כמעט כל הזמן. לקחנו כירת גז מהארץ אבל יש שם כירות דומות לקנייה והמחיר זול. כירה נוחה לבישול ולא גזיה שלא נוח להניח עליה סירים ומחבתות. מיכלי בוטאן מצאנו בסופרים ובחנויות ה HARDWARE. בוולמארט ממליצה לקנות סט צלחות קורנינג שהן אמנם יותר יקרות אבלשוות כל שקל ואח”כ לוקחים אותן הביתה (בארץ הן מאוד יקרות, שם כ 4 דולר לצלחת. כמעט בכל מקום בשמורות הטבע מצאנו מקומות מסודרים לבישול והיההרבה יותר כיף לשבת בטבע, להכין ולאכול. למסעדות בכלל לא התחברנו, אוכל מלא שומן וסוכר. אם מכינים בטבע ארוחת צהריים טובה בערב מספ]יק לאכול משהו קל, ויש מיקרוגל כמעט בכל חדר במוטלים. ממליצה לקנות גם ספלים לקפה, כי במוטלים יש רק ח”פ. -
אהבתי את דיון העלות תועלת/עלות זמן/עלויות !
פשוט כי זה תומך בבזבת שלי בטיולים
עם זאת ברור שלא הכל מוחלט וברור, אחרת היינו כולנו אוכלים טייק אויי במקדונלס ולא “מבזבזים” דקה במסעדה.
בצעירותי בטיולי יום לא הייתי אוכל כל היום בערך, ואז באמת חוטף איזה טייק אווי לפני הדרך חזרה.
היום יש לי כבר רשימה של מסעדות שהם חלק מהטיול, ואם כבר אני מזכיר “חלק מהטיול” גם לסתובב בכלבו בחו”ל או בסופר זה חלק מהחוויה, לא הכל רק נוף ופארקים ומוזיאונים.
אגב כמו שציינתם נסיעה למלון מרוחק קצת, תתבצע אצלי מוקדם יותר ומאוחר יותר, מה שנפגע זה זמן המנוחה. -
כתבתי אנחנו , זה אני ומשפחתי , שבמקום להחליף רכב , להחליף ריהוט , שמים את הכסף בטיולים לחו”ל .
-