ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    טיול לבד בגיל 28

    פורום דרום אמריקה
    הטיול שלי תכנון טיול
    6
    12
    1155
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ROSNER
      ROSNER נערך לאחרונה על ידי

      אהלן!

      אז ככה, לא יצא לי לטייל יותר מדי לפני לימודי ההנדסה, מלבד חודש בתאילנד… אני חושב חזק על לעשות טיול במרץ (עוד 8 חודשים) והשאלה שלי, האם אוכ’ האנשים תהיה סבבה או שאני אהיה מוקף בצעירים שמדברים על פז”מ כל היום? אני כנראה אטוס לבד לכ4 חודשים, לא רוצה להתקע עם עצמי כל התקופה...

      יש לציין כי מדובר פה בהגשמת חלום קטנה… כי סחבאק ממשש אוהב לטייל… 

       

      תודה רבה!

      Sailor .Doron שוקי3 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @ROSNER נערך לאחרונה על ידי

        @ROSNER

        תנוח דעתך.

        אמנם לא לדרום אמריקה, אבל בטיול השחרור שלי…..          מעבודה כשיצאתי לפנסיה מוקדמת בגיל 54, בדרום מזרח אסיה ואח”כ טיול המשך באוסטרליה וניו זילנד, טיילתי עם חבר’ה צעירים, מעט ישראלים והרבה משאר העולם (כולל פיליפינים, יפן, אינדונזיה, מלזיה וכמובן כל מדינות המערב), ולא היתה כל בעית קשר, בילויים משותפים (כשהתאימו לשני הצדדים), ארגון טיולים קצרים משותפים שדרשו קבוצה קטנה להוזלת עלויות או הליכה משותפת הטרקים בשביל החברה המוכרת ובטחון לא ללכת לבד בשטח.

        אם אתה פתוח וסובלני, תסתדר בקלות בחברה אד הוק, או אולי אף יותר מזה, חברים לכל החיים.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • .Doron
          .Doron @ROSNER נערך לאחרונה על ידי

          @ROSNER

          אם אתה מטייל לבד , אז אתה לא חייב להדבק לישראלים דווקא . תתפלא , אבל רוב התיירים הם לא ישראלים .

          אתה יכול פשוט ללכת להוסטלים וסוכנויות טיולים מקומיות לא של “ישראלים” , ולהתחבר לתיירים מכל העולם .  

          dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dregev03
            dregev03 @.Doron נערך לאחרונה על ידי dregev03

            @Doron

            רוזנר

            קודם כל מה הבעיה עם אנשים שמדברים על פזם?

            אתה בטוח שאתה רוצה לשמוע אנשים שמדברים על חדווה , אלברה לינארית ואיזה קריעה היה המבחן בשדות?

            אני כבר מזמן מבוגר מאלו וגם אלו ואוהב את כולם אבל כמו שאמרו לך למעלה אם אתה לא אוהב אוכלוסיה מסויימת זכותך לא להתחבר אליה.

            יש כאלו שבכלל מעדיפים להתרחק מישראלים וזו זכותם

            אתה מוזמן לפעול לפי העדפותיך

            אגב

            את יום ההולדת 28 חגגתי בלה פאז בוליביה אחרי לימודי הנדסה ושנת עבודה בתעשיה. אז יצאתי לטיול הגדול שלי

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

              כל עוד תתחמק ממקומות ישראליים, תקטין את מספר שיחות ה”מה עשית בצה”ל”. גם אנחנו נסענו הרבה אחרי גיל צבא, והתחברנו יותר עם לא ישראלים או ישראלים שלא טיילו במנטליות ה”חבורות” והשיחות איתם היו מגוונות ומעניינות. כשזה מקום לינה ישראלי מובהק, אז יהיו שם חבורות גדולות וגנריות. כשלא, פשוט בחר את מי שמעניין אותך לדבר איתו, ישראלי או לא.
              dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dregev03
                dregev03 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

                @keves160

                כבש/כבשה

                קצת חבל לי עבורכם ש”חוויות הישראלים”  שלכם גרמו לכם להתרחק מהם.

                אני פגשתי ישראלים מדהימים בכל מיני גילאים ונהנתי מפרספקטיבת המבוגר בסביבה שאינו הורה שלהם שהם יכולים לדבר ולהיוועץ בו.

                אולי תטיילו עוד קצת כדי לתקן לעצמכם את הרושם? 

                גם אני פגשתי ישראלים אחרים שלא מתאימים לי אבל המשכתי הלאה

                פגשתי גם סקנדינבים לא משהו, אז זה אומר משהו על כל הסקדינבים?

                Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • Sailor
                  Sailor @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

                  @dregev03


                  אני לא חושב שהתכוונו נגד הישראליות, אלא שמירת מרחק מהחבורות שמטיילות בתוך עצמן ולא מתחברות באמת למקום ולעם של המקום.

                  dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • dregev03
                    dregev03 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

                    @Sailor

                    מלח

                    קשה לי להבין אותך 

                    מה הזה חבורות שמתחברות לעם ולמקום?

                    בטיול האחרון שלי בפרו ממש התפעלתי מרמת הספרדית של המטיילים הגרמנים וגם המבטא שלהם היה מצויין בהשוואה למבטא שהיה לפני 30 שנה לגרמנים בדרום אמריקה. אז האם זה אומר שהם התחברו לעם?

                    דווקא הקבוצות של החיילים הישראלים המשוחררים היו בצורה בולטת הכי מחוברים לצוותים הפרואנים ששתו איתם קפה ונכנסו איתם ל״חבורה״  

                    אני ממש נהניתי בטיול הזה בחברתן של כמה גרמניות צעירות כי הן במקרה או לא במקרה הכירו את העולם בצורה מעוררת התפעלות והיו בנות שיחה מעניינות. הן גם היו מאוד מודעות לשואה ולתפקיד שהסבים שלהם שמשו בה ועם הרבה ביקורת עליהם ומאוד התעניינו בישראל. יש חתך של גרמנים צעירים משכילים שפגשתי גם מספר פעמים בנפאל ובלדאק שמאוד מעניין לשוחח איתם ולטייל איתם.  זה פחות קרה לי עם עמים אחרים ואולי רק במקרה. 

                    עם ישראלים היה לי הרבה יותר מזה. יש גם מן ערבות הדדית בין מטיילים ישראלים במקום רחוק שהיא כמעט אוטומטית ולא ראיתי את זה אצל אחרים. 

                     

                    וסיפור לסיום

                    בשנת 2005 נכנסתי עם שני בני הגדולים לגלידריה מפורסמת ומפונפנת בברילוצ׳ה לקנות גלידה. קרוב לכניסה ישבה על המדרכה אשה עניה אני חושב ממוצא אינדיאני (מאוד לא נפוץ בארגנטינה) עם שני ילדים ותינוק על הידיים ואני חושב שהיא קיבצה נדבות. 

                    עברתי על פניה באי נעימות מסויימת שמרגישים אנשים ברי מזל כמוני כשהם חולפים על פני אנשים שגורלם פחות שפר עליהם ונכנסתי לעמוד בתור של הגלידרייה אחרי תיירים רבים שעברו לפני ונהגו כמוני. דקה אחרינו נכנס מטייל מוצ׳ילר ישראלי צעיר ונעמד בתור כשהוא מלווה בשני הילדים של מקבצת הנדבות. הוא התקדם איתם מאחורינו ואחרי שאנחנו קנינו את הגלידה שלנו ונעמדנו לאכול הוא אמר למוכר הגלידה שייתן לילדים איזו גלידה שהם רוצים. 

                    הרגשתי מאוד מאוד מאוד נבוך גם מול שני בני שהרי אני יכולתי לעשות את אותו הדבר ואפילו לא עלה בדעתי. הילדים שלי קיבלו שיעור מדהים ולא ממני. 

                    נראה לי שהצעיר הישראלי שם התחבר לעם וגם לימד אותנו וכל מי שסביבנו איך אפשר להתנהג ….…

                     

                    Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שוקי3
                      שוקי3 @ROSNER נערך לאחרונה על ידי שוקי3

                      @ROSNER


                      למה לנסוע לבד? מצא לך שותף/שותפה/חברים לנסיעה, יותר נעים.

                      keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • keves160
                        keves160 @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

                        אין לי בעיה עם ישראלים, תמיד חזרתי ואמרתי שצריך לטייל עם אנשים מעניינים, לא משנה מאיפה הם. אני כן נגד החבורות הגדולות, מהסיבה שבאופן כללי חבורות גדולות גם של עמים אחרים הן עונש – רועשות, קולניות ומפריעות, ולרוב לא מתערבבות עם האחר (בהנחה שהוא לא דובר אותה שפה) מה שגורם לכל המטיילים לקחת צעד אחורה. בדרום אמריקה איכשהו יותר מכל יבשת אחרת כמעט כל החבורות הללו היו ישראליות, ורבות מהן הוציאו לישראל שם רע. היו כמו שאמרתי גם ישראלים אחרים ומקסימים שטיילנו איתם, אבל החבורות היו מכה. באופן אישי גם לא מבינה מה הקסם של להידבק בחבורה עצומה של זרים שמחייבת יותר מדי פשרות, וגם שסוגרת אותך בבועה שמונעת ממך להכיר אנשים ממקומות אחרים או מקומיים (כי מטייל בודד או זוג לא מישראל לא יפתחו בשיחה כשכל השולחן סביבם דובר עברית, כמו שאנחנו לא ננסה להשתלב כשכולם סביבנו חבורה דוברת סינית, למשל). 

                         

                        לשוקי – לא תמיד אפשר למצוא שותף מקרב חבריך, ושותף זר זה הימור שלא תמיד משתלם ומחייב פשרות על טיול שחיכית לו הרבה זמן רק מהפחד להיות לבד, אז לפעמים פשוט שווה לקנות כרטיס ולנסוע מאשר לוותר על הנסיעה. גם כשנוסעים לבד קל להכיר אנשים בדרך ובעצם הרבה מהזמן לא נמצאים לבד. 

                        dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • dregev03
                          dregev03 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

                          @keves160 אמר:

                          אין לי בעיה עם ישראלים, תמיד אמרתי …..

                          רווח לי

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Sailor
                            Sailor @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

                            @dregev03


                            לא הבנת, חבורה סגורה לא מתחברת עם המקום והמקומיים, מטייל בודד או אפילו 3-4 שבאים פתוחים לקשר יכולים להתחבר.

                            קרה לי שלצורך תחבורה טיילתי עם עוד זוג או 3 ולא הפרענו אחד לשני בקשר עם המקומיים, היו אפילו מקרים שההתענינות בקבוצה שלנו – זוג גרמני ושני ישראלים למשל, פתחה פתח לשיחה ארוכה עם מקומי.

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון
                            ×