ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי לחיילים.

פורום סקי וסנובורד
    סקי צרפת
    11
    30
    5275
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענבל אין על סקי
      ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

לפני כמה שנים אימנתי מישהי שסיפרה לי ששני האחים שלה הזמינו חופשת סקי בצרפת.אך מהר מאד הם נאלצו לבטל כיוון ששניהם היו חיילים קרביים ולא אישרו להם לצאת לחופשה.בסקי יש סיכון לפציעה ומה לעשות החיילים הם רכוש צה”ל.אז הורים לחיילים ובפרט הורים לחיילים קרביים אין מה לתכנן איתם חופשת סקי כי חבל על הזמן והכסף ממילא לא יאשרו להם את זה.
      K M yanivparan דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • K M
        K M @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי K M

@ענבל-אין-על-סקי

שלום,

מניסיוני וממקרים סביבי, חיילים, גם קרביים, מקבלים אישור ונוסעים לגלוש. 

אם יש חשש, אולי כדאי לרכוש ביטוח לביטול נסיעה. 

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @K M נערך לאחרונה על ידי

@K-M

הבת שלי ביחידת קרקל אשאל אותה.אבל לדעתי זה לא עניין הביטוח פה זה העניין שאם החייל/ת יפצעו במהלך חופשת הסקי מי מטפל בהם? אני זוכרת שהבנות שלי היו חיילות כל דבר הכי קטן שהן היו צריכות כמו תרופות בדיקות ועוד זה צריך לעשות דרך הצבא הן לא קיבלו כלום אם זו היתה מרפאה אזרחית אז קל וחומר פציעה בסקי.יתכן מאד שחייל/ת ייצא לחופשת סקי בלי אישור הוא/היא עלולים להגיע גם למשפט.

• ענבל אין על סקי
            ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

שאלתי את הבת שלי ואכן מי שיוצא למשהו אקסטרים כמו סקי ונפצע יכולים לקרות מספר דברים:

1.הוא לא יקבל גימלים

2.הוא עלול לעמוד למשפט

3.הוא אפילו יכול לשבת בכלא צבאי.אבל היא גם אמרה לי שתלוי מי המפקדים של אותו חייל ובאיזו יחדה הוא משרת.

בשורה התחתונה כדאי לחכות עם חופשת הסקי לחיילים קרביים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מ. פולני
              מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

נראה לי גיבוב  של שטויות, אלא אם גברת שמש הצעירה היא קצינת השלישות של קרקל ויודעת משהו על נהלי הצבא.

אני שאלתי את השותף שלי, שהוא רס”ן במילואים ביחידת המודיעים שנים רבות, והילדים שלו יצאו לא פעם ולא פעמיים לסקי בזמן השירות.

א. הצבא מאשר חופשה. לא שואל את החייל לאיפה הוא נוסע. חייל יכול להפצע גם בחרמון (במחשבה נוספת – סיכוי יותר גדול לפציעה בחרמון).

ב. גימלים זה ענין רפואי. חייל שחותך לעצמו את היד עם סכין מטבח ולא מסוגל לתפקד מקבל גימלים. מה יעשו לחייל שרגלו שבורה? יכריחו אותו לרוץ על הפיסטינים עם רגל שבורה כי זה קרה לו בחו”ל?

הדבר היחיד שיכול להיות הוא, שמי שנפצע בחופשה יקבל דח”ש על הימים של הגימלים (כלומר – בהשוואה לאזרחות – הזמן לא ייחשב כימי מחלה והשחרור יידחה בהתאם).

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • ענבל אין על סקי
                ענבל אין על סקי @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי K M

@מ-פולני

א’ בטעות כתבתי שהבת שלי עדיין חיילת השתחררה מזמן, והיא לא צריכה להיות קצינת שלישות כדי לדעת את כללי הצבא.

ב’ כפי שכתבתי תלוי היכן משרתים ומי המפקדים של אותו חייל

ג’ כתבתי על משהו ששמעתי מאחת המתאמנות שלי על האחים שלה.

ד’ למה אתה צריך לכתוב בצורה כזו?! גיבוב של שטויות גברת שמש הצעירה...

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מ. פולני
                  מ. פולני @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אז הנה כללי הצבא: פקודת מטכ”ל 35.0402 “חופשות לחיילים המשרתים בשירות חובה”. אחד הגיגולים הקצרים ביותר שלי.

https://www.idf.il/media/16687/350402.pdf

שום דבר ממה שאת כתבת - בין אם שמעת מהבת שלך ובין אם שמעת ממישהו ששמעה ממישהו אחר – לא כתוב בפקודה.

כמו הרבה דברים שאת מעלה בפורום בלי ידיעה אישית, ולעניות דעתי (וזו דעתי ואני תומך בה) גם בלי בדיקה מוקדמת.

• ענבל אין על סקי
                    ענבל אין על סקי @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

תודה על הפירוט הנרחב שכתבת פה אבל אני לא ראיתי שוםבר המתייחס לחופשה שעלולה להסתיים בפציעה כמו סקי.

כתבת על רגילות על חגים על שבעה (לא עלינו) נישואין בוא כוון אותי עם כל מה ששלחת היכן יש איזשהי פיסקה אפילו משפט המציין מה הכללים לגבי חופשה שכרוכה בפעילות אקסטרים.שום דבר! אז לא הוכחת כלום אדוני הנכבד.

מה שכן היום יותר קל לצאת לחופשה פעם זה היה אחרת

• ענבל אין על סקי
                      ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

וקראתי פעמיים ובעיון רב את כל הקישור ששלחת פה אולי פיספסתי משהו אבל שום דבר.

Michael111 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Michael111
                        Michael111 @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי K M

@ענבל-אין-על-סקי

שלום, אני לוחם וסמל מחלקה בקרבי וטסתי כבר פעמיים לחופשת סקי בזמן רגילה בשירותי הצבאי, אמנם לא כתבתי על הבקשה שאני טס לסקי אבל גם המ"פ שלי וגם המג"ד שאישרו את הבקשה ידעו לאן אני טס ולאיזו מטרה, ולא רק זה שאישרו, טסתי עם חבר נוסף שהוא חייל ישיר של הסמג"ד(חפ"ק סמג"ד) ועם סמ"פ של אחת הפלוגות. אז לדברייך אין כל בסיס. נכון שיש מג"דים שפחות ירצו לאשר דברים כאלה אבל גם אז, הם לא חייבים לדעת ממה החייל נפצע בדיוק וכו.. בקיצור ישנם דרכים רבות ללוחמים לטוס, גם בצורה נקיה וגם בדרכים קצת יותר אפורות.. בכל מקרה אני מסכים שזה תלוי במפקדים במסגרת של החייל..

• jisaacs
                          jisaacs נערך לאחרונה על ידי

נשאלת שאלה – איזה חיילים מחליטים שחופשה גלישה מתאימה להם …….

השאלה מעניינת כי יתכנו תיאורטית 2 תשובות:

1. בלי ידע כלל בגלישה
                          2. שכבר גלשו כמה וכמה פעמים, והספורט הזה מוצא חן בעיניהם.

את המקרה הראשון, סביר שכמעט לא תמצאו – חייל שיבזבז רגילה ארוכה על ניסיון ללמוד לגלוש בגיל 19-20, אם הוא במצב הזה – משפחתו אינה גולשת ולא סביר שהוא יפתח לזה בצבא.

המקרה השני הוא הסביר -חייל שהחל לגלוש עם הוריו , והוא אחרי כמה וכמה חופשות סקי, מרגיש בנוח על השלג וכו’

לי בבית היו 3 כאלה (אחד היה בחייל הים ולא גלש בצבא, והשניים האחרים (ובמיוחד השלישי) גלשו עמנו בחופשות בצבא) חופשה סטנדרטית שלהם נגמרת ב- 1-2 נפילות בשלג על ק”מ יומי גבוה מאוד בכל צבעי המסלולים.

נכון שתמיד אפשר להיפצע, אבל ההסתברויות לפציעה בפועל הנן נמוכות ביותר, ואפשר להסתובב יום שלם באתר הומה מבלי לראות פצועים או את המזחלת עם האלונקה המפנה פצוע.

אז קצת פרופורציה – נכון סקי ו/או סנובורד הנם ספורט אקסטרימי עם סיכוי לפציעה

אבל

רמת הסיכון לא באמת גבוהה מסתם נסיעה על קורקיטנט ממונע, אופניים חשמליות וכו’ ברחבי תל-אביב….

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מ. פולני
                            מ. פולני @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

תל אביב יותר מסוכנת. לכולם.

אתמול ליד שוק הכרמל בשעת צהריים עמוסה ומיוזעת – אבא על אופניים טרנטה. על הכידון – מושב אופניים ובו ילדונת בת (אולי) שנתיים, בלי קסדה. האבא כמובן בלי קסדה, עם יד אחת על הכידון וידו השניה מחזיקה את הסלוללרי שדבוק לו לאוזן. חותך את רחוב יצחק אלחנן בלי להסתכל ימין ושמאל.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ?
                              משתמש שנמחק @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

ומה סוף הסיפור? השארת אותי במתח.  

• ענבל אין על סקי
                                ענבל אין על סקי @Michael111 נערך לאחרונה על ידי K M

@Michael111

בימים האחרונים בעקבות מה שכתבתי פה “סקי לחיילים” דיברתי עם כמה אנשים אז חלקם אמרו לי פה כמוך שהכל שטויות ואין כל בעיה לצאת אבל זה גם תלוי במקד ובחייל שחייל משרת בו. היום שאלתי את אחד הלקוחות שלי שהיה קצין ומפקד 20 שנה בחיל הים והוא בטח לא היה מסכים לחיילים שלו לצאת לחופשה שכרוכה בסיכון ואפילו היה מעלה אותם למשפט.

ויש לי עוד שאלה מי מטפל בחייל הפצוע הרי בצבא הוא לא שייך לקופת חולים.נאמר שהוא נפצע והוא מקבל טיפול במדינה שהוא נפצע בה   הוריו או הוא עצמו עשו ביטוח מה קורה מכאן? האם יקבלו החזר כספי ממי?!

• אלי רון
                                  אלי רון נערך לאחרונה על ידי

1. מאשרים לחיילים לצאת לחו”ל, לאן הגענו? עם נהנתן חחח.
                                  2. מאשרים לחיילים לצאת לחופשות סקי, מכיר את הנושא מקרוב, עד עכשיו לא הבנתי איך (ראו סעיף 1)
                                  3. ביטוח ביטול נסיעה (כנרשם למעלה) לא כולל אי אישור צבאי/כוננות צבאית למיטב ידיעתי (רק מחלה, חס ושלום מוות של קרוב מדרגה ראשונה). לכן יש אפשרות לרכוש טיסה עם אפשרות ביטול (ניסיתי, יקר מדי, לא הגיוני) או יותר סביר להכין backup כלומר מישהו אחר שיסע (אח של החייל?) ואז צריך אפשרות שינוי שם בכרטיס טיסה (וזה בתשלום לא נוראי בד”כ) וכל השאר כמו מלון לא מעניין אותם מי מגיע.

אני מפסיק כי בצבא מותר רק 3 סעיפים.

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • מיכל ע
                                    מיכל ע @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אני לא רואה הבדל בין חופשת סקי וחופשה אחרת – בכל מקום יש סיכונים. יש עוד הרבה פעילויות שלכאורה מסוכנות מטיול רגיל (צלילה, רפטינג, טיפוס הרים ועוד) או לפחות מצריכות ביטוח מיוחד. 

סקי אפשר לעשות גם בחרמון (בשנה האחרונה שלי בצבא עשיתי סקי-פאס עונתי לחרמון) , האם לטענתה של ענבל גם זה אסור?

להבנתי בטופס שהחיילים ממלאים הם נדרשים לדווח על יעד הנסיעה ולא על אופי הפעילות בחו”ל.

לעניין סיכון של ביטול הנסיעה בגלל הצבא, זה כמובן רלבנטי לכל חופשה שמשלמים עליה מראש ולא רק לחופשת סקי. אבל אפשר לקנות ביטוח ביטול נסיעה – יש היום ביטוח שמאפשר לבטל מכל סיבה, כשהתנאי היחיד הוא שצריך לרכוש את הביטוח תוך מספר ימים מרכישת הטיסה (שבוע נדמה לי). זה מה שאנחנו עשינו לגבי הנסיעה של הבת החיילת.

ענבל אין על סקי אלי רון 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • ענבל אין על סקי
                                      ענבל אין על סקי @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

וודאי שאפשר להפצע בכל מיני מצבים כפי שאמרת צלילה רפטינג טיפוס הרים ועוד כל אלה פעיליות אקסטרים אני ציינתי סקי כיוון שאנו בפורום סקי.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • jisaacs
                                        jisaacs @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל אין על סקי 

אולי אני טועה, אבל כל הפעולות הנ”ל מסוכנות בהרבה מסקי….

במיוחד אם תנרמלי את זמן הפעילות האקטבית שלהם לעומת 3-4 שעות גלישה, נטו (לאחר ניכוי מעליות ואוכל) ביום סקי

אלי רון ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • אלי רון
                                          אלי רון @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@מיכל-ע אמר:

יש היום ביטוח שמאפשר לבטל מכל סיבה

זה לא ידעתי, אשמח לפרטים

» תודה, מצאתי משהו בהראל

• אלי רון
                                            אלי רון @jisaacs נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@jisaacs אמר:

אולי אני טועה, אבל כל הפעולות הנ”ל מסוכנות בהרבה מסקי….

מה זה משנה לנו, הרי בצבא ההגיון נעצר בש.ג?
                                            איך אומרים את זה? אני מביא משפט שזכור לי מהשירות שלי ואני משוחרר ממילואים כבר די הרבה זמן…..
                                            כלומר אם מישהו שם יחליט חופשת סקי לא אבל צלילה כן, מי אנחנו שנקבע לצבא?

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון