חופשה בדאבוס
-
שלום הייתי רוצה לנפוש מ8 לדצמבר עד 12 לדצמבר האם יש מנינים בדאבוס והאם כדאי לסוע לשם -
שלום,
במתחם של דאבוס קיימים מספר אתרי משנה. המעבר בין חלקם מתאפשר בגלישה, ולאחרים יש צורך להשתמש בתבורה ציבורית. אם יש מספיק שלג, האתר הכולל נחמד מאוד ודי גדול. ל-5 ימים של גלישה הוא מתאים גם אם לא עוברים בין כל אתרי המשנה. לינה בדאבוס עצמה יקרה יותר מאשר בעיירות האחרות.
-
האם כדאי לנסוע לדאבוס? אינני יודע, הייתי שם רק בקיץ, אבל בכל אופן נחשב כאחד האתרים היוקרתיים בשוויץ.
מה שכן, באופן אישי, הייתי בארוזה,אמנם גם שם בקיץ אבל הלכתי להתבונן ברכבלים ובאיזור הסקי והגלישה ודיי התאכזבתי, רכבלים ישנים, דומים לחרמון אפילו בבנסקו האתר יותר משוכלל ועדכני.
עושה רושם שבשוויץ, אתה משלם על הזכות להיות בשוויץ ולנשום את אווירה. אם אתה מחפש סקי משוכלל ועדכני, נראה לי שצרפת\איטליה\אוסטריה יותר מעודכן ומשתלם פר מחיר.
אני מבין מהשאלה שאתה דתי ומחפש מנין, באיטליה בקאנזיי (אלבה די קאנזיי) יש מלון פעיל כשר, יש בו בית כנסת ומניינים. שמו מיי קושר הוטל.
אם אתה מתעקש על שוויץ,
בארוזה יש מלון כשר של לוין פתוחים מה18 לדצמבר קישור http://www.levinarosa.com/
מלון קרסטה בדאבוס נשמע שפתוח כל השנה https://crestahotel.ch/
ויש משפחות דתיות באתניה שוהים שם לצורך בריאות יתכן שיש מנין (Etaniaזה השם באנגלית)
מה שכן הנופים של שוויץ......................….
בהצלחה
-
אתה שואל אם “כדאי” להגיע לשם, שאלה מעניינת..
האמת העצובה – שבסופו של דבר, כל האתרים (לפי גדלים) – די דומים זה לזה, חלקם קצת יותר מודרנים, בחלקם המסלולים יוצר ארוכים, אבל בסופו של יום זה אותו דבר…. – אותו סוג של נוף, שלג וכו’.
ואתה רק מחליף כל שנה מקום, ובדרך כלל חוזר כל כמה שנים לכל אתר….
אם הייתי מחפש ויכול לחקור את המילה “כדאי” ומחפש את המיוחד והעיקר אם “השקל/דולר/יורו” היה בכיסי בכמויות הזויות
אז
הדבר היחדי שכדאי, זה כנראה heliski שאז אתה בורח למעשה לשום מקום….. והנוף “באמת” אחר …. אבל זה פנטזיה
-
אני לא חושב שבכלל אפשר להתיחס ברצינות לשאלה שמישהו מעלה בפורום ‘כדאי לגלוש במקום X’? אם הוא לא מציג את עצמו.
הכוונה למועד החופשה, כישורי וסגנון גלישה, הרכב החבורה, סדרי עדיפויות פיננסים וכו.
יצא לחלקנו כאן להגיע למקומות שיהיו מעולים לחבורה צעירה ועליזה או לא, לגולשי אוף פיסט ומחפשי שחורים/למתחילים, מקומות עם אחלה אפרה סקי/בילוי סולידי בארוחת 5 מנות במלון בסוף היום, מדרונות דרומיים שמשיים לימי חורף/צפוניים לאפריל…
הקטע הכספי תמיד רלוונטי. ורביה במלון W מומלץ או לא?
ואתה כמובן צודק, למי שבא לגלוש אז ההר הוא הר. יש מקומות מקסימים באיטליה/צרפת/אוסטריה שלעולם לא אגיע אליהם כי הם קטנים מדי, עם מסלולים קצרים מדי ומבוזרים מדי. אבזבז את יומי בלנדוד ברכבל/רכב/אוטובוס סקי ממקום למקום. לזוג רומנטי שמחפש קצת לגלוש והרבה לשהות יחד בפאב/מסעדה/בכלל, יהיה שם גן עדן.
חבר טוב חולם לחזור לסולדאו – אחלה סטקים כל ערב, אחלה אלכוהול זול אל תוך הלילה. לך ולי זה כדאי?

-
אומר מה לי חשוב באתר הסקי.לי חשוב התשתיות.גונדולות מספיק גדולות שיוכלו להסיע מס רב של גולשים.כמובן באתר עצמו רוצה כמה שיותר מעליותגונדולות לא רוצה לבזבז את הזמן בעמידה בתורים.
cuirlift t.bur
-
הגונדולה של aiguille rouge בלז ארק 2000 ענקית ממש. ולוקחת אותך למסלול אדום/שחור מקסים שיסתיים רחוק ומטה לארוחת צהריים כיפית. אבל ההמתנה אליה עוברת שעה. כך שאי אפשר להכליל.
-
אני לא מדברת על מעליות כאלה.אני מניחה שמחכים שהמעלית תתמלא בהרבה גולשים כי בטח לא יפעילו אותה אם לא יהיו מס רב של אנשים.מדברת על גונדולות כמו במאיירופן שמעלות אותך לפנקן התחתון ויכולות להכיל יותר מ 30 גולשים. -
לא. היא תעלה גם עם 2 אנשים, אפילו שהנפח שלה הוא 150. קרה לי לכיון ננדז.
תור יכול להווצר לכל גונדולה/רכבל, צאי יותר ותראי יותר. התיבשתי בהמתנה לגונדולות מפוצצות/רכבלים. בכל שעה ביום, בכל עונה.
לרוב אעדיף רכבל כי אני לא צריך להוריד מגלשיים ולהזיע. אעדיף גונדולה רק כשבא לי מקום מוגן לשתות מים ולאכול חטיף+להוריד שכבה
-
מנסיוני הבלתי מבוסס מדעית (ואפילו לא אמפירית) כשיש גונדולה וכסא אחד לצד השני – הגונדולה עולה יותר מהר.
מסכים שאין קשר בין סוג הרכב לאורך הפקק.
-
מניינים בעונת החורף יהיה לך רק במלון היהודי הכשר בדאבוס שפותח רק ב 15 בדצמבר.
-
@drporat אמר:
הגונדולה של aiguille rouge בלז ארק 2000 ענקית ממש. ולוקחת אותך למסלול אדום/שחור מקסים שיסתיים רחוק ומטה לארוחת צהריים כיפית. אבל ההמתנה אליה עוברת שעה. כך שאי אפשר להכליל.
מתי המתנת לה שעה? נוסע לשם בסוף ינואר.
אגב, היום אפשר לקנות קיצור תור עבורה.
-
תשמע- לפני כמה שנים היה לי תלמיד דתי [כפה סרוגה]. המשפחה יצאה לחופשת סקי של חמישה ימים ממוצ”ש עד חמישי באיטליה. בקבוצה מאורגנת. אני חושב שבפסו טונלה או מדונה. מה שאומר שהיה שם מלון כשר. נסה לבדוק בפורומים של דתיים מה קורה. יש גם חברה שמארגנת טיולים לחו”ל לחרדים ודתיים. אז אולי הם יודעים גם כן. אני לא מאמין שרק בשוייץ היקרה יש אופציית גלישה עם כיפה.
-
@dnh אמר:
@drporat אמר:
מתי המתנת לה שעה? נוסע לשם בסוף ינואר.
אגב, היום אפשר לקנות קיצור תור עבורה.
זה קרה השנה, בשבוע הראשון של פברואר, לפני תחילת חופשת החורף הידועה לשמצה. זה היה לקראת 12, כי מלמעלה כל הכיף הוא לרדת הרבה הרבה עד לחווה של Villaroger ולאכול שם צהריים בשרות עצמי
לא היה לנו עוד תור בשום מקום אחר במרחב לז ארק, כן נתקלנו בתורים ארוכים באמצע היום כשעברנו ללה פלאן ליום אחד.
אני יודע שכעת אפשר לשלם ובאמת כדאי, שרפנו המון זמן. במתכון החדש של סקיפס ל2 האזורים, שהוא בעיני חובה למי שגולש טוב ומהר, יש גם גישה מהירה במחיר מוזל
-
@ldude אמר:
תשמע- לפני כמה שנים היה לי תלמיד דתי [כפה סרוגה]. המשפחה יצאה לחופשת סקי של חמישה ימים ממוצ”ש עד חמישי באיטליה. בקבוצה מאורגנת. אני חושב שבפסו טונלה או מדונה. מה שאומר שהיה שם מלון כשר. נסה לבדוק בפורומים של דתיים מה קורה. יש גם חברה שמארגנת טיולים לחו”ל לחרדים ודתיים. אז אולי הם יודעים גם כן. אני לא מאמין שרק בשוייץ היקרה יש אופציית גלישה עם כיפה.
תלמיד!? וואלה סקרנת אותי מה אתה מלמד?

-
@NATAN-D אמר:
מניינים בעונת החורף יהיה לך רק במלון היהודי הכשר בדאבוס שפותח רק ב 15 בדצמבר.
“רק”, לא מדוייק, כפי שכתבתי,בתגובה למעלה, יש בארוזה אצל משפחת לוין, אתר סקי שם מחובר עם לינזהיידה באותו סקי פס.
אם אתה גמיש עם שוויץ ורק מחפש סקי עם מניין הייתי ממליץ לך על קאנזיי והסביבה יש שם מלון כפי שכתבתי לך למעלה – אוכל לא רע, קצת יקר, אבל ניתן לישון בדירות ורק לבא לבית הכנסת – בעל הבית מאפשר. ושם את יכול לגלוש בואל די פאסה\לרכוש את הסופר דולומיטי ולגלוש בכל איזור הסלה רונדה\מרמולדה… לדעתי אחד האתרים היותר יפים ושווים שיש!!! ואפילו הסופר דולומיטי נראה לי יותר זול מאתר סקי קטן בשוויץ, שלא לדבר על תחבורה שיקרה שם להחריד( לפעמים הרכבת עולה יותר מהטיסה).
עוד אופציה, יש עלון בשם שבתון\נופשים שם תוכל לראות היכן מתארגנות קבוצות דתיות לסקי כך שתוכל לנסוע למקום עם מניין. יש לפעמים בלה פלאן\מדונה די קפליו\אנדורה-ספרד\ואל טורנס\סאן אנטון-אוסטריה
-