האם חברות לאו קוסט שיבטלו טיסות מחוייבות להחזיר את הכסף לרוכשי הכרטיסים?
-
היינו אמורים לטוס עם איזיג’ט לנפולי ב11.3 וכמובן שלא נטוס . יש לנו ביטוח ביטול טיסה אבל אני ממתינה לראות איך תפעל החברה. לא יודעת אם זה חכם. ראיתי באתר החברה שיש השפעה על הטיסות לירדן בגלל החלטת ממשלת ירדן לא לאפשר כניסה לאזרחים לא ירדניים שביקרו ב14 ימים האחרונים בסין, דרום קוריאה אירן ואיטליה. יתר הטיסות ללא שינוי וחוקי הביטול בהתאם לתנאי הכרטיס. מעניין אותי לשמוע מה עושים אחרים במצב דומה.
רק בריאות,
דבורה
-
מן הסתם אם חברה מבטלת כרטיס מיוזמתה, היא צריכה להחזיר לך את הכסף או לתת לך כרטיס חלופי שווה ערך. בין אם זה לואו קוסט או היי קוסט.
אם יש באפשרותך לבטל באמצעות הביטוח ברגע האחרון, את יכולה לחכות ולראות. אף אחד לא באמת יכול לנבא אם הם יבטלו או לא.
-
דרך איפה קנית את הכרטיס?
אני רוצה לקוות שאם חברת התעופה לא תחזיר את הכסף אז פניה לחברת האשראי עם תביעת כשל תמורה תעזור
-
קניתי את הכרטיס ישירות מהחברה באמצעות כרטיס אשראי.
בעבר היו לי כרטיסי טיסה בספאנאייר שפשטה רגל וחברת האשראי החזירה לי את כל הכסף בגין כשל תמורה.
מאז אני בדרך כלל מזמינה ישירות מחברת התעופה ולא דרך מתווכים.
-
איפה הם כתבו שהם מבטלים טיסות לירדן? רק הזהירו אנשים שמגיעים ממדינות מסויימות שלא יאפשרו להם להכנס, לא עדכנו שגם בארץ לא מאפשרים.
ראיינאייר הודיעה שתבטל טיסות מאיטליה לישראל י נדמה לי שרק מאמצע חודש מרץ.
איזיג׳ט, לא ביטלה ולפי ההתנהלות שלה ושל BA, הן עדיין לא מבטחות טיסות מבריטניה לאיטליה ולא מפצות נוסעים.
אם את מעוניינת לשנות את היעד, אפשר לשנות בתוספת תשלום (לכל כרטיס תשלום שונה) או מה שנכתב ע"י keves 160.
-
בינתיים ריינאייר פרסמה כי היא תשהה את הטיסות בין ישראל ואיטליה החל מ12 למרץ. עד אז תקיים 4 טיסות בהן יוכלו לטוס ישראלים בלבד מאיטליה לישראל ותיירים שהגיעו לישראל יוכלו לחזור לאיטליה.
-
-
-
בדיוק מה שאת צריכה לעשות- לחכות בסבלנות ולראות אם החברה מבטלת את הטיסות.
אל על הפסיקה טיסות לאיטליה עד 14.3.2020.
הערכה שלי (בלבד)— שאם מדינת ישראל לא מאפשרת כניסה של איטלקים לארץ מאתמול (והוחזרו מטוסים חזרה)
אז יתכן שלחברת הלואו קוסט (להלן איזי ג’ט) יהיה בלתי כלכלי להמשיך עם הטיסות לאיטליה ביעדיה השונים (תלוי מאד מה תמהיל הטסים שלה)
ואם כך הם יצמצמו ויאחדו טיסות, או יבטלו---ואז כמובן שתוכלי לקבל את כספך חזרה או כרטיס חלופי.
אני הייתי ממתינה לראות מה יקרה
לבטל?- תמיד תוכלי.
-
-
ממה שאני יודעת- איזי ג’ט תפסיק את הטיסות מ13.3 ועד 31.3
רינאיר מ12.3 ועד 4.4
אל על מיידי ועד 14.3
ולכן תלוי מועד הטיסה המתוכנן שלכם לאיטליה ,האם נופל בקטגוריות הזמן האלו?
כי לפי הבנתי ההלוך שלכם כן במסגרת הפסקת הטיסות ואילו החזור -לא…
נשמח אם תעדכני איך נגמר הביטול?
-
בכל המקרים שאני מכיר שאיזיג’ט שינו או ביטלו טיסה הם הציעו החזר מלא או כרטיס לכל יעד לכל תקופה לבחירתו של הנוסע.אם תחקרי אחורנית בפורומים להערכתי תוכלי למצוא שרשורים של אנשים שקנו בכוונה כרטיסים ליום כיפור, שברור שלא יוכלו לצאת לפועל, כדי להחליף אותם בחינם בכרטיסים יקרים משמעותית.
כך שאם איזיג’ט תמשיך באותה מדיניות אני לא צופה בעיה
-
תודה לכל המשיבים. הטיסות שלי הלוך 11.3 חזור 21.3. בינתיים לא קיבלתי שום מייל מאיזיג’ט. אני אמתין עוד מספר ימים ובמידה והם לא יבטלו בעצמם אני אבטל ואפעיל את ביטוח ביטול הטיסה ואעדכן.
-
לפני שתפעילי את ביטוח הטיסה- לא כדאי לפנות קודם אל החברה ולבדוק את המדיניות שלה?
ביטול מלא והחזר?
ביטול ומתן וואוצ’ר למימוש (לאותו יעד, לכל יעד, בלוח זמנים מוגבל, גמיש )
חבל למהר לבטל על ידי הביטוח ולגלות אח”|כ שיתכן ויכולת לקבל את מלוא ההחזר מאיזי ג’ט.
-
בינתיים הם ממשיכים בטיסות, רק אזרחים לא ישראלים יכולים לקבל החזר מלא, שאר הנוסעים יכולים לשנות את יעד הטיסה בתוספת תשלום, עד שלא יודיעו על ביטול הטיסות לכל הנוסעים, נותרו שתי האפשרויות: שינוי יעד/הפעלת הביטוח (או לחכות עד לרגע האחרון).
זה מה שמופיע באתר:
Arrival restrictions on flights from Italy to Israel
Following the Israeli Government’s travel restrictions, only Israeli nationals or residents in possession of an Israeli passport, Israeli Identity Cards or A/5 Residence permits will be allowed to travel on flights from Italy to Israel until further notice.
Customers without relevant Israeli documents will be stopped at the departure airport, therefore we ask you not to travel to the airport. If you are affected by these restrictions and wish to request a refund please contact our contact centre – details can be found here https://www.easyjet.com/en/help/contact. If you didn’t book your flights directly with us then please contact the agency you booked your flights with to arrange this.
If you would like transfer your flight to a later date, we can offer you a rebooking onto flights departing from Friday the 13th of March 2020. You will not be charged a change fee, however if the new flight is more expensive, you will have to cover the difference in price. If you would like to transfer your flight, please contact our contact centre.
ומאתר המועצה הישראלית לצרכנות.
-
את הביטוח תמיד עוד אפשר להפעיל.
לדעתי-שווה לחכות בנתיים בהתאם למצב המתפתח.
הרי לטוס לא נטוס לאיטליה בעוד שבוע/יים
השאלה רק איך מצמצמים נזקים כלכליים .