ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

AIRBNB כן או לא

פורום אירופה
    15
    74
    7419
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי יונית

כל הודעה שלא תהיה קשורה לנושא air B&b  ,תמחק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aljaje
        aljaje @papkin נערך לאחרונה על ידי

@papkin

נכון. 

כתבה בנושא כאן.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • תומר
          תומר @aljaje נערך לאחרונה על ידי תומר

@aljaje

הכתבה מתארת את השפעת הקורונה על באירביאנבי, ואומרת כמה דברים-

אם יש תיירים, אז יש ביקוש למקומות לינה.

כשאין עומס תיירים, אז יותר שקט ורגוע.

שדירות מתפנות גם בגלל ששוכרים לטווח ארוך עוזבים.

הרבה מהעובדים בנושא הם מנהלי השכרה ולא בעלי הדירות.

עיריית תל אביב מבצעת אכיפה.

השכונות המבוקשת הן מהאיזורים הישנים יותר- כרם התימנים, נווה צדק (ולדעתי גם פלורנטין). ולדעתי זה לא במקרה. תל אביב זאת עיר בלי נוף אורבאני מעניין. האיזורים המענינים יותר (באופן יחסי) הם אלה של הסגנון הבינלאומי (כמו שידידה אדריכלית אומרת- באוהאוס זה בית ספר! הסגנון הוא 'בינלאומי'). אם יציעו לי חופשה בשכונות ורחובות הבינלאומי והעיר הלבנה, אעדיף אותם על פני אופציות אחרות.

היתה תקופה שהייתי ועסקתי סביב תיירות עצמאית. דיעה ששמעתי לא מעט היא שירושלים יותר מענינת מתל אביב, כי את מה שיש בתל אביב יש בכל מקום, וירושלים פשוט נראית ומרגישה אחרת. אז בתוך תל אביב אנשים כבר הולכים לאיזורים המענינים יותר

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר

הכתבה מתארת את השפעת הקורונה על באירביאנבי, ואומרת כמה דברים-

אם יש תיירים, אז יש ביקוש למקומות לינה.

כשאין עומס תיירים, אז יותר שקט ורגוע.

שדירות מתפנות גם בגלל ששוכרים לטווח ארוך עוזבים.

הרבה מהעובדים בנושא הם מנהלי השכרה ולא בעלי הדירות.

עיריית תל אביב מבצעת אכיפה.

השכונות המבוקשת הן מהאיזורים הישנים יותר- כרם התימנים, נווה צדק (ולדעתי גם פלורנטין). ולדעתי זה לא במקרה. תל אביב זאת עיר בלי נוף אורבאני מעניין. האיזורים המענינים יותר (באופן יחסי) הם אלה של הסגנון הבינלאומי (כמו שידידה אדריכלית אומרת- באוהאוס זה בית ספר! הסגנון הוא 'בינלאומי'). אם יציעו לי חופשה בשכונות ורחובות הבינלאומי והעיר הלבנה, אעדיף אותם על פני אופציות אחרות.

היתה תקופה שהייתי ועסקתי סביב תיירות עצמאית. דיעה ששמעתי לא מעט היא שירושלים יותר מענינת מתל אביב, כי את מה שיש בתל אביב יש בכל מקום, וירושלים פשוט נראית ומרגישה אחרת. אז בתוך תל אביב אנשים כבר הולכים לאיזורים המענינים יותר

* ראיינו עובדים, כנראה משום שיוצר פשוט להגיע אליהם  מאשר אל בעלי-הנכסים, מספר הדירות שיצאו משוק השכירות הרגיל ועברו להשכרה לטווח קצר, זו הבעיה (ללא קשר למראויינים).   

אם קראת את כל הכתבה, תוכל להבין את שאר הבעיות שכבר ציינו כאן (בעיקר ע"י keves160), בגלל Airbnb, כשלתושבים העובדים בעיר מעלים את מחירי-השכירות, הם נאלצים לעזוב את העיר, הבעיה שהם אלה שמייצרים וצורכים את מה שהעיר מציעה - תרבות, בילויים וכו' וזה מה שמושך את התיירים(והים). 

- רבים עזבו בתקופה האחרונה, משום שאין להם עבודה ובעלי-הדירות לא מוכנים לדחות תשלומים או להוריד את מחיר השכירות. 

התיירים מגיעים לשכונות שציינת, משום ששם מרוכזים אתרי-הבילוי והים ואין צורך לחכות לקו 16/48 מהדר-יוסף/ יד-אליהו וגם בגלל הפרסום. 

גם לירושלים מגיעים, רוב התיירים מסיבות אחרות(דתיות ו"אוריינטליזם") ואז מבינים שדי מלוכלך, משעמם ויש גם יום-שבת. 

לא מעניין אותם הבתים ב"סגנון הבינלאומי"(שמו של הסגנון הבינלאומי לא הוענק לו בשום שלב מטעם "באוהאוס", אלא הושאל לו מתערוכה שנשאה את אותו שם ב-1932 במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק), שרובם עדיין נראים כמו עזה, אפשר למצוא כאלה גם בחיפה ובעוד מקומות בארץ(לא כולם זקוקים ל"ידידה אדריכלית" ותוספת סימני-קריאה!). 

* "זיהום-רעש", גורם לתחלואה גבוהה - לא אמשיך, השכנים התישו את כוחי. 🛌

אנשיםטובים תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

נגיד שאסרנו על airbnb. איפה ישנו התיירים?

יש 3 אפשרויות:

להגיד – לא רוצים / לא צריך יותר תיירים

לשלוח אותם למלונות (יקרים) במתחמים סגורים יחסית (כלומר רחוק משכונות מגורים)

לבנות בתי מלון טיפה קרוב לשכונות מגורים ואפילו בתוכן

באפשרות הראשונה לא יהיו את ההכנסות מתיירות

באפשרות השנייה אותם מלונות יהיו באיזורים המבוקשים. כי תייר לא ישלם הון כדי לקבל חדר במלון רחוק מהמרכז. ואז אנשים יבואו בטענות שבתי המלון השתלטו על קו החוף למשל ולתושבים קשה להגיע לים

באפשרות השלישית עדיין נקבל את רוב הרעות החולות של airbnb למעט השכנים המיידיים

אני חושב שהסיכום של הדוקטור קודם היה נכון. ובמילותי שלי: אי אפשר ולא צריך לעצור את airbnb. אפשר וצריך להסדיר את התחום ואולי להטיל מעט מגבלות

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • תומר
                תומר @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

https://m.ynet.co.il/Articles/5722798

תל אביב יקרה ומתייקרת, ומרחיקה ממנה אוכלוסיה חלשה,

זה לא קשור בהכרח לאירביאנבי.

ומה ניסית להשיג בהערה על הביס/סגנון/תערוכה/ידידה וסימני קריאה?

• משה 22
                  משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני קצר ולעיניין .

אפשר לתת לבעלי הגירות להתפרנס בתנאים הבאים .

תנאי רישוי ומיסוי כמו בתי מלון .

תחרות הוגנת בשוק התיירות המקומי.

אכיפה קשה ללא סובלנות על כל הפרת ץנאי רישוי או תקנות וחוקי עזר מקומי רשות מקומית עד כדי סגירה מנהלית של העסק בפעם השניה של הפרת חוק.

חניה מוסדרת . ניקיון. חזות חיצונית . שילוט . תאורה וכד.

בלי דרישות מינימום אלו אין לדירות אלה הצדקה ולא ניתו לאפשר להם לעבוד בתחומנו.

יש צורך לשמור על איכות חיי שאר התושבים שכאשר רכשו דירה לא הופיע להם בתוכנית מתאר נושא פתיחת דירות נופש.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • תומר
                    תומר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

דרך אגב- לדעתי התהליך שמתרחש בכרם התימנים, היה קורה גם בלי קשר לאירביאנבי

כמו שפלורנטין נווה צדק שהפכו לטרנדיות בגלל שהיה לאוכלוסיות שונות יותר זול לגור ולעבוד שם, ולאט לאט אוכלוסיות הוותיקות עזבו כי השכונה נהפכה למבוקשת והתיקרה/השכונה השתנתה בהרכב האנושי ובדינמיקה החברתית שלה/וכו', כך גם היה קורה עם כרם התימנים. 

צריך גם לזכור- שבסופו של דבר הדירות אירביאנבי בכרם התימנים שייכות לתושבים של כרם התימנים שהחליטו לעזוב (אם במכירת הדירה לאחרים, או בהעברתה לאירביאנבי בעצמם).

אז בצד הטענה שאנשי כרם התימנים שסובלים מהמצב, יש גם תושבי כרם התימנים (16+ אחוזים מהם) שנהנים מהמצב.

• תומר
                      תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אתה מאוד החלטי…

מסכים איתך בחלק מהדברים (וגם לא חושב שהכרחי חניה).

אני גם מעלה משהו שעוד לא הוזכר פה-

עניין של ועד בית/שכונה. אמנם אני לא עירוני/גר בבית משותף ואני לא מבין בזה לגמרי. אבל גם לאנשי הבניין/שכונה יש כח. נגיד בתקנון בניין (יש דבר כזה?) ולמשל הסכמת הדיירים על תשלום נוסף מכאלה שעושים אירביאנבי, או הסברה שכונתית ונסיון חברתי מקומי להגיע להסכמות והסדרה של הנושא בין התושבים, כך שלפחות יהיה אפשר לחיות עם זה בשלום

• aljaje
                        aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

"...צריך גם לזכור- שבסופו של דבר הדירות אירביאנבי בכרם התימנים שייכות לתושבים של כרם התימנים שהחליטו לעזוב (אם במכירת הדירה לאחרים, או בהעברתה לאירביאנבי בעצמם)" - ברגע שנמכרו, הם כבר לא שייכות לתושבים הקודמים - הושכרו בעבר לתושבים שהסכימו לגור שם, כשהאיזור הפך ל"טרנדי", הבעלים(שאף אחד מאיתנו לא יודע אם הם ה"מקוריים" או "כרישי נדל"ן"), החליטו לעשות קופה והשוכרים הקודמים נאלצו לעבור לאיזור אחר. 

*והמגיבים תומכי ה- Airbnb, הבהירו שהם לא גרים באיזורים הנ"ל ולכן אין להם בעיה שהעיר מתרוקנת מהתושבים או אם שכר-הדירה המופקע עולה כל שנה. 

הרעיון המקורי של החברה היה נחמד ויעיל, ברגע שנדל"ניסטים השתלטו על השוק, גם העיריות מפסידות הנושא הוסבר כבר - העסקים הקטנים נסגרו משום שהתושבים נאלצו לעבור, החנויות עברו למכירת פיצ׳פקעס לתיירים (ראו: דוברובניק, ונציה, ברצלונה, רומא וכו').

תיירות, זה מקור הכנסה נחמד למדינות, בתנאי שאין מסה גדולה, שמשבשת את החיים של התושבים(עומס בתחבורה, רעש, יוקר מחייה, זיהום ועוד) ולא לשכוח את המטוסים המזהמים את האוויר(לא חייבים לטוס לסופ"ש שופינג בוורשה או קזינו בבוקרשט). 

* ותומר- ההערה היתה על תוספת ההערה שלך + ה-!, סֶה טוּ (הסברתי כבר שם). 

חג-שמח וכשר. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • אנשיםטובים

@aljaje

אני לא חושב שיש לי זכות היסטורית לגור במקום מסויים במחיר מסובסד רק בגלל שנולתי בו. לא בשכונה שלי, ולא בעיר שלי, ובמידה מסויימת גם לא במדינה שלי. אני לא חושב שמישהו צריך לסבסד לי את הבית. אפשר להתווכח אם הזכות לדיור היא זכות יסוד אוניברסלית והמדינה צריכה לעזור לי, אבל אבל אני לא חושב שהמדינה חייבת להבטיח לי מגורים איפה שאני רוצה.

זה שלמישהו הייתה וילה בסביון לא אומר שהמדינה צריכה לדאוג שלכל אחת מעשרת ילדיו תהיה וילה בסביון. יהיה להם כסף (בירושה או בעבודה קשה) – יקנו וילה בסביון. לא יהיה – יקנו דירה בבית שאן.

עובדת חיים היא ששוק הנדל”ן סיפק לאנשים הזדמנות להתעשר. טוב או רע, הוגן או לא זה לא רלוונטי לדיון שלנו כי ההשפעה של airbnb על שוק הנד”ן כולו היא זניחה. airbnb לא גרמו לשפיים להיות קיבוץ עשיר, ולא למי שקנה דירה קטנה בשכונות הפועלים של גבעתיים לפני 60 שנה.

יש שינויים בשוק הנדל”ן. שכונה שפעם הייתה זולה הפכה להיות יקרה ולכן הדיירים המקוריים נדחקו החוצה (פעמים תוך רווח כלכלי ולפעמים בלי) ולפעמים גם שכונה שפעם הייתה יקרה נהייתה זולה והדיירים ברחו משם (לפעמים תוך הפסד כלכלי). אם למשל הקורנה תמשיך להשתולל שנים, אני מניח שנראה ירידה במחירי הדיור בעיר מול עלייה במחירים בשכונות וילות בפריפריה הקרובה, ובכל פעם שנזגק מפעל גדול בפריפריה אז מחירי הנדל”ן ביישוב הסמוך אליו ירדו.

כשהתחילה להתפתח סצינת ההייטק ברמת החייל עלו מחירי הדיוק בנווה שרת הסמוכה וחלק מהתושבים נדחקו החוצה. אז מישהו קרה להגביל את ההייטק?

אז אני לא מרחם על תושבי כרם התיימנים שנאלצו לעזוב, באותה מידה שאני לא מרחם על כל אחד אחר שהשכונה שלו נהיתה יקרה או זולה מסיבות אחרות, וכמו שאני לא מרחם על עצמי שגדלתי בשכונה טובה בעיר גדולה אבל לי לא היה כסף לקנות שם ונאלצתי להתרחק. זה טבעו של העולם.

דווקא בעיניי הרעיון המקורי של airbnb לא נחמד. כי כשיש דירה שהיא נמושכרת באופן קבוע זה פתרון טוב לתייר שיכול לבנות עליה ועל הביקורות שלה, וזה פתרון טוב למדינה/עירייה שרוצים הסדרה, ואפילו פתרון טוב לשכנים (אם תהיה הסדרה מסויימת) שיכולים לדרוש פיצוי על ירידת הערך שלהם. לעומת זאת כשמישהו משכיר את הדירה שלו בסוף שבוע כשהוא אצל ההורים – אף אחד לא יודע מזה, אבל כן סובלים מזה. התייר לא יודע בדיוק מה יקבל (כי אין הרבה ביקורות לדירה) העירייה והמדינה לא זוכים למיסים רלוונטיים, והשכנים סובלים מסיבה שאף אחד לא תכנן.

• aljaje
                            aljaje @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מדברים על *שכירת* דירה, לא על קניה ועל שאר הקונספציות שלך לא אגיב בפורום זה(אמרו שאסור).

אני מתמוגגת כרגע מהמדורות בבתי-אונגרין (כבר אמרתי חג-שמייח?). 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אנשיםטובים

@aljaje

מקובל עלי שהנושאים של זכות לדירה (בקנייה או בשכירות) אינם מעניינם של הפורום ואני מתנצל שהעליתי אותם.

אם נחזור לעניין יש פה שני שאלות מעניינות:
                              האחת – האם airbnb אשם בעליית המחירים ושינוי אופי השכונות, או שזה תוצאה של תהליכים שהיו קורים בכל מקרה ותופעת airbnb לכל היותר האיצה אותם

השנייה – אם אכן airbnb אשם, האם זו סיבה מספיק טובה להגביל את היצע הדירות להשכרה ובאיזו צורה (בהתשב בשקלול כולל של יתרונות וחסרונות, לשכנים, לכל תושבי העיר ולמדינה כולה)

• aljaje
                                aljaje @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

זה בסדר, אין צורך להתנצל. 

מכיוון שכבר כתבו על זה כאן(בחול") *וכאן(בת"א), זה יחסוך לי כתיבה - בקיצור, השפיע גם על עליית המחירים.

ואין כאן בניה ציבורית של דירות להשכרה לטווח-ארוך כמו במדינות אחרות - יש מס' קטן של פרוייקטים, אך הם אינם מיועדים לאוכלוסיה החלשה(אחד ביפו ובשכונת שפירא). 

* אם הכתבה לא נפתחת, אפשר להרשם ולקרוא מס' כתבות בחינם.

יום נעים. 

• 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 4 / 4
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון