התייעצות
-
היי לכולם אני צריך ייעוץ לגבי AIRBNB, אז ככה אני מתכנן לעשות טיול לניו יורק בעוד 6 חודשים, עכשיו בדקתי את המחירים ב AIRBNB ונתקלתי בחדר פרטי שעולה בסך הכל 1600 לשבועיים במנהטן, רציתי לשאול אם מישהו מכם ניסה פעם חדר פרטי? אם כן זה שווה או שיש סיכוי שיכנסו לי לחדר ויגנבו לי דברים?
תודה לכל מי שיעזור
-
באופן כללי, איירBNB הוא ברובו חדרים/דירות אצל אנשים פרטיים ולא מוסדות/עסקים עם רישיון. הכל יכול להיות. יכול להיות חדר מעולה עם שירות נהדר ואמינות מוחלטת, ויכול להיות דירה שמי שמשכיר אותה באתר הוא בכלל לא הבעלים ולא קיבל את רשותו. זו הבעיה בהתנהלות מול אנשים פרטיים ובכלכלה השיתופית הרבה פעמים, אתה סומך על אדם זר ללא רישיונות או רגולציה מספקת. אם לחדר יש ביקורות והרבה, קרא אותן ותראה מה הן אומרות (למרות שביקורות זה גם לא כלי שאמין ב-100%, מניסיון).
-
הי,
ראשית, למיטב ידיעתי אירבנב הוא מחוץ לחוק בעיר ניו יורק, אז אולי מדובר על ניו ג’רסי, ואם לא תבדוק היטב כי אתה לא רוצה להסתבך עם זה.
יש לי הרבה נסיון עם אירבנב,כבר 4 שנים, ו-100% הצלחה איתם – כמובן בזכות התנהלות מאוד זהירה וקפדנית מצדי. אני תמיד בוחרת רק נכסים שיש להם כמה עשרות ביקורות לפחות, וקוראת את כל(!!) הביקורות בקפידה. כמו כן, מעדיפה נכסים שהמארח שלהם הוא בדרגת Super-host.
יש כמה כללי זהירות בסיסיים נוספים, שיש להקפיד עליהם:
- נכס שבעליו ביטל הזמנה – אני לא לוקחת (כשעוברים על הביקורות מצויינים בהן המקרים בהם המארח ביטל הזמנה. הסיבה לא מצויינת, וזה קצת בעייתי כי ייתכן גם ביטול מסיבה טובה, אבל ככה זה עובד, ומכיוון שאני לא רוצה לקחת סיכון – מבחינתי נכס שהמארח ביטל בו הזמנה הוא פסול).
- להתנהל מול המארח אך ורק דרך פלטפורמת אירבנב, כולל כל ההתכתבויות ובעיקר התשלום. אם מציעים לך לדבר או לשלם מחוץ לפלטפורמה – לברוח מהנכס.
- להעדיף כמובן תנאי ביטול גמישים, ואם סגרת כמה חודשים מראש, להמשיך ולקרוא ביקורות שמתפרסמות גם אחרי שסגרת, לפעמים מתגלים דברים חדשים… קרה לי מקרה בסתיו האחרון בדירה שהזמנתי בלייק ג’ורג’, שפורסמה בה תמונה לחוף האגם שבגללה בחרתי בנכס. אחרי שסגרתי המשכתי לעקוב, ויום אחד גיליתי ביקורת חדשה שבה סיפר האורח שסולק(!) מחוף האגם שבתמונה, שמסתבר שהוא חוף פרטי ושאורחי האיבנב הזה לא מוזמנים אליו. ביטלתי מיד את ההזמנה, ולפי התנאים חוייבתי רק בדמי הרישום של אירבנב, שהיו לא גבוהים אמנם, אבל עדיין זה היה מעצבן. פניתי לאירבנב עם הסיפור, והם מיד זיכו אותי בדמי הרישום וגם הוסיפו קרדיט של 25 דולר כפיצוי על עוגמת הנפש, כך שאני מרוצה מהפלטפורמה הזאת.
הערה לגבי חדר בתוך בית של מישהו: כל הנכסים שבהם היינו היו יחידות דיור שלמות ולא חדר בתוך דירה, אבל החשש שאתה מעלה רלוונטי גם להן, כי הרי לבעל הבית עדיין יש מפתח… והאמת היא, שזה רלוונטי גם למלון, ושמעתי כבר סיפורים גם על גניבות מחדרים במלון. לכן לא הייתי חוששת מזה במקרה הזה יותר מאשר בכל מקרה אחר, רק שכמו תמיד – צריך לקרוא הרבה ביקורות כדי לוודא שהמארח אמין וגם נעים להתארח אצלו באופן כללי.
-
הצלחתי כמה פעמים עם אייר בי אן בי לפעמים מעל הציפיות ולפעמים מתחת למרות שקראתי את כל הביקורות. אני כן ישנתי דרכם בניו-יורק (לא ניו ג’רסי) ודווקא שם על הרבה ביקורות מושלמות הניסיון היה רק בסדר. הניסיון ההוא העלה בי חשד שאפשר לקנות ביקורות…….
מי שלא קורא את כל האותיות הקטנות יכול ליפול בגדול ואז גם לא מקבל שום גיבוי מאיירביאנבי.
גיסי וגיסתי הגיעו מהארץ עד סנטה קרוז קליפורניה ב2:00 בלילה כדי לגלות שבעלת הביית שלהם “שינתה תוכניות אישיות” ונשארה בחדר שלה ומותר היה לה להשתמש איתם במטבח ובפינת האוכל לפי החוזה.
הם חשבו שהם מקבלים “ביית ריק” עם חדר אחד סגור אבל הם לא קראו עד הסוף ולמרות שהיא “תיכננה לנסוע” בסוף נשארו.
הם עזבו למלון ושילמו כפול ולא עזרו להם המיילים שהחליפו איתה
לנו באותה נסיעה (לחתונה משפחתית) הייתה אחת מחוויות הלינה היותר טובות בארה”ב מתוך אינסוף חוויות
-
@יונה-וקשת אמר:
הי,
ראשית, למיטב ידיעתי אירבנב הוא מחוץ לחוק בעיר ניו יורק, אז אולי מדובר על ניו ג’רסי, ואם לא תבדוק היטב כי אתה לא רוצה להסתבך עם זה.
יש לי הרבה נסיון עם אירבנב,כבר 4 שנים, ו-100% הצלחה איתם – כמובן בזכות התנהלות מאוד זהירה וקפדנית מצדי. אני תמיד בוחרת רק נכסים שיש להם כמה עשרות ביקורות לפחות, וקוראת את כל(!!) הביקורות בקפידה. כמו כן, מעדיפה נכסים שהמארח שלהם הוא בדרגת Super-host.
יש כמה כללי זהירות בסיסיים נוספים, שיש להקפיד עליהם:
- נכס שבעליו ביטל הזמנה – אני לא לוקחת (כשעוברים על הביקורות מצויינים בהן המקרים בהם המארח ביטל הזמנה. הסיבה לא מצויינת, וזה קצת בעייתי כי ייתכן גם ביטול מסיבה טובה, אבל ככה זה עובד, ומכיוון שאני לא רוצה לקחת סיכון – מבחינתי נכס שהמארח ביטל בו הזמנה הוא פסול).
- להתנהל מול המארח אך ורק דרך פלטפורמת אירבנב, כולל כל ההתכתבויות ובעיקר התשלום. אם מציעים לך לדבר או לשלם מחוץ לפלטפורמה – לברוח מהנכס.
- להעדיף כמובן תנאי ביטול גמישים, ואם סגרת כמה חודשים מראש, להמשיך ולקרוא ביקורות שמתפרסמות גם אחרי שסגרת, לפעמים מתגלים דברים חדשים… קרה לי מקרה בסתיו האחרון בדירה שהזמנתי בלייק ג’ורג’, שפורסמה בה תמונה לחוף האגם שבגללה בחרתי בנכס. אחרי שסגרתי המשכתי לעקוב, ויום אחד גיליתי ביקורת חדשה שבה סיפר האורח שסולק(!) מחוף האגם שבתמונה, שמסתבר שהוא חוף פרטי ושאורחי האיבנב הזה לא מוזמנים אליו. ביטלתי מיד את ההזמנה, ולפי התנאים חוייבתי רק בדמי הרישום של אירבנב, שהיו לא גבוהים אמנם, אבל עדיין זה היה מעצבן. פניתי לאירבנב עם הסיפור, והם מיד זיכו אותי בדמי הרישום וגם הוסיפו קרדיט של 25 דולר כפיצוי על עוגמת הנפש, כך שאני מרוצה מהפלטפורמה הזאת.
הערה לגבי חדר בתוך בית של מישהו: כל הנכסים שבהם היינו היו יחידות דיור שלמות ולא חדר בתוך דירה, אבל החשש שאתה מעלה רלוונטי גם להן, כי הרי לבעל הבית עדיין יש מפתח… והאמת היא, שזה רלוונטי גם למלון, ושמעתי כבר סיפורים גם על גניבות מחדרים במלון. לכן לא הייתי חוששת מזה במקרה הזה יותר מאשר בכל מקרה אחר, רק שכמו תמיד – צריך לקרוא הרבה ביקורות כדי לוודא שהמארח אמין וגם נעים להתארח אצלו באופן כללי.
בדקתי את הנושא ואסור לשוכר להשכיר את כל הדירה לפחות מ 30 ימים, אבל חדר פרטי ולא כל הדירה נחשב חוקי, בכל מקרה אם זה לא חוקי המשכיר מקבל קנס ולא אני, אני מניח שאלך על זה
-
@dregev03 אמר:
הצלחתי כמה פעמים עם אייר בי אן בי לפעמים מעל הציפיות ולפעמים מתחת למרות שקראתי את כל הביקורות. אני כן ישנתי דרכם בניו-יורק (לא ניו ג’רסי) ודווקא שם על הרבה ביקורות מושלמות הניסיון היה רק בסדר. הניסיון ההוא העלה בי חשד שאפשר לקנות ביקורות…….
מי שלא קורא את כל האותיות הקטנות יכול ליפול בגדול ואז גם לא מקבל שום גיבוי מאיירביאנבי.
גיסי וגיסתי הגיעו מהארץ עד סנטה קרוז קליפורניה ב2:00 בלילה כדי לגלות שבעלת הביית שלהם “שינתה תוכניות אישיות” ונשארה בחדר שלה ומותר היה לה להשתמש איתם במטבח ובפינת האוכל לפי החוזה.
הם חשבו שהם מקבלים “ביית ריק” עם חדר אחד סגור אבל הם לא קראו עד הסוף ולמרות שהיא “תיכננה לנסוע” בסוף נשארו.
הם עזבו למלון ושילמו כפול ולא עזרו להם המיילים שהחליפו איתה
לנו באותה נסיעה (לחתונה משפחתית) הייתה אחת מחוויות הלינה היותר טובות בארה”ב מתוך אינסוף חוויות
השכרת דירה שלמה בניו יורק? ובאיזה שנה זה היה?
-
בכל מקרה אם זה לא חוקי המשכיר מקבל קנס ולא אני, אני מניח שאלך על זה
המשכיר מקבל קנס, אבל אתה נזרק מחוץ לדירה וצריך לחפש מקום לינה. לפי מה שקראתי בפורומים בטריפאדויזור, הניו יורקים ממש לא אוהבים את העבירה הזו על החוק ואין להם בעיה להעביר מידע לרשויות .
-
בתוך התגובה שלך מובנית בדיוק הבעיה שניסיתי להזהיר מפניה בתגובתי הקודמת.
אז אני אכתוב את זה יותר ברור:
מי שלא מעוניין “לקרוא את האותיות הקטנות” – שיתרחק מאירבנב. נקודה.
אני די פעילה במגוון קבוצות מטיילים אינטרנטיות, ונחשפתי לעשרות אם לא מאות סיפורי תקלות כאלו או אחרות באירבנב. כולן, בלי יוצאת מן הכלל, ארעו על רקע של אי-קריאת האותיות הקטנות, בין אם זה היה מתוך פזיזות או סתם חוסר מודעות לכמה חשוב לבדוק היטב את הנכס ואת המארח ולא לסמוך על זה ש”יהיה בסדר”.
אני לא אומרת שלא יכולות לקרות תקלות גם אחרי בחינה מדוקדקת, אבל הסיכון לנפילה אמיתית, ואני לא מדברת על אכזבה קלה כי המטבח נראה יותר גדול בתמונות, אלא תקלה ממש, הוא לא יותר גדול מאשר בכל מלון או דירת נופש אחרים.
-
-
זה לא רק “קריאת האותיות הקטנות”. יצא לי להכיר כמה תאקלים שאירעו למרות קריאת האותיות הקטנות. למשל, דירה עם מלא ביקורות מהללות לאורך זמן, רק שיצא שאנחנו היינו השוכרים האחרונים שלה כי הדיירים בדיוק עברו ורק חיכו לסיום החוזה – אז הם לא ניקו, הרבה מתכולת הדירה לא היה קיים, ויותר גרוע זה שמסתבר שכל הזמן הזה הם השכירו בלי אישור בעל הבית, ובגלל שהחוזה עמד להסתיים תוך שבוע הוא הגיע במפתיע להראות לדיירים אחרים את המקום… יש לי חברים שעשו מחקר שלם ויש להם ניסיון רב עם האתר וגם להם היו נפילות, אפילו ממש מזן הדיל-ברייקר. ככה זה כשמתנהלים מול אנשים פרטיים בלי שום רגולציה.
-
@keves160 אמר:
ככה זה כשמתנהלים מול אנשים פרטיים בלי שום רגולציה.
אני מסכים שפוטנציאל הבעיות באירביאנבי גדול יותר מאשר במלון. אבל דווקא סוג הבעיות שאתה מזכיר נכונות גם למלונות לסוגיהם.
אלו מקרי הקצה – למשל מלון שמסתבר שיש נגדו הליכים כבר שנים על חריגה מהתב”ע (המקבילה המקונית שלה), או מכל הוראה אחרת ודווקא כשאנחנו מגיעים מגיע צו הסגירה, או מלון שגם ככה החליט לסגור (מסיבה כזו או אחרת) ונפלנו על השבוע האחרון (שלא לדבר על זה שאולי נפלנו על השבוע האחרי אחרון ולא נקבל לא מקום לינה ולא כסף).
אבל אם מדובר על דירה שלמה (לא חלקים) שבבהשכרה קבוע כדירת אירביאנבי (ואפשר להבין את זה נמהביקורות) אז אני מניח שהסיכוי לנפילה לא גדול בהרבה מאשר במלון בארה”ב.
נ.ב. –פסיכו לא היה במלון מסודר?
-
"...אבל אם מדובר על דירה שלמה (לא חלקים) שבבהשכרה קבוע כדירת אירביאנבי (ואפשר להבין את זה נמהביקורות) אז אני מניח שהסיכוי לנפילה לא גדול בהרבה מאשר במלון בארה”ב".
- הסיכוי ליפול בשכירת דירה או חדר ב-Airbnb, גדול יותר מאשר בבית-מלון שבו יש פקידי-קבלה ומנהל משמרת, עובדי-ניקיון - במקרה שהחדר אינו נקי ונתקלת בתקלות נוספות.
- בכמה מקרים נתקלת בהם בית-המלון אליו הגעת, סגר את שעריו משום שפעל ללא רשיון?
- אין צורך לתת דוגמאות מסרטים וסדרות שהן פרי דמיון התסריטאי, אני יכולה לספר על מקרים אמיתיים שקרו לי ב- Airbnb, למרות שקראתי את *כל* "האותיות הקטנות" והביקורות - כולל "ניתוח" הטקסט והמדינה ממנה הגיעו, הבעיה באתר הזה עם הביקורות היא שהמבקר חושש לבקר כדי לא להרתיע משכירים עתידיים אחרים, יש מעטים הנותנים ביקורת כנה ומפורטת.
ב- Airbnb, יש סיכוי רב שהמשכיר ישאיר את המפתח ותמצא בית מטונף והרוס ותאלץ לרדוף אחר המשכיר - אם הוא יענה, אם לא תבלה יום שלם הנסיונות לדבר עם החברה המהוללת וגם אז אולי תקבל פיצוי מגוחך שלא יפצה על יום העבודה שביזבזת בנקיון הבית וקניות של דברים שתזדקק להם לשהות, במקרה שלא נפלת על הפסקת-מים או חשמל(לפעמים שניהם) - אני מסכימה עם keves160 ובשכירת-חדר בדירה, צריכה להתנהל לפי הקפריזות של המשכיר, גם אם יש מנעול לחדר, צריך לסמוך עליו (וחוץ מקריאת וניתוח הביקורות, אולי לחפש מידע גם בפייסבוק ?).
-
כל המקרים שעליהם דיברתי היו בשכירת דירה מלאה, לא חדר בדירה.
ברור שגם במקומות מוסדרים עם רישיון יכולים להיות בעיות, אבל הרבה הרבה פחות. כמה בעיות דיל ברייקר כאלו יצא לך להיתקל במלונות?
ביפן, למשל, לפני ששינו את החוקים כנגד איירBNB, היו לא מעט מקרים של אנשים שביטלו להם את החדר ברגע האחרון ממש כי שכנים התלוננו למשטרה שסגרה את העסק (כי שם לא מקבלים בעין יפה פעילות ללא רישיון). ולך תמצא בשיא העונה חדר חלופי ביעד מבוקש. הסיכוי שיבוטל לך ככה מלון במדינה הוא אפסי למדי.
-
כמו תמיד, השיקולים רבים.
סטטיסטית, נכון שהסיכון במלון נמוך יותר מאשר באירבנב. אבל מי שיודע ממה להזהר באירבנב (ואני ההוכחה לכך שלא חייבים ללמוד על בשרך...), מצמצם את הסיכון שלו להסתברות נמוכה למדי גם לתקלות מהסוג שמנית.
אירבנב לא רצוי בכל מקום ובכל מצב, אבל יש מקומות ומצבים בהם הוא פשוט מנצח את המלון, בנוקאאוט ולא בנקודות. למשל, בטיול משפחתי עם מתבגרים, כשחשובים הפרטיות והספייס, וסוויטה במלון עולה פי שלוש (או אולי אפילו לא קיימת בכלל באיזור כפרי) בהשוואה לדירה נוחה ומרווחת של אירבנב. מקרה מסוג אחר הוא הרצון לגור בעיר גדולה (במקרה שלנו – לונדון) בחופשה ארוכה יחסית ולהרגיש כמו דייר מקומי ולא כמו תייר. בזכות אירבנב הכרנו את השכנה החביבה בדלת ליד (וחשוב לא פחות: את הכלב החמוד שלה!) שפינקה את הילדים במתנות ומשחקים, היה לנו בית קפה שכונתי שבעליו הפתיעו אותנו בחגיגת פרידה במסעדה סמוכה בערב האחרון לשהותנו, והתיידדנו עם המוכרים הפקיסטנים במינימרקט השכונתי. אלו חוויות שנשארו עמנו ושפשוט לא קורות במלונות.
אני כן בודקת בציציות את הנכס. מודעת לכך שלא לכל אחד יש את הזמן או הסבלנות לעשות את זה, ובגלל זה הדגשתי שמבחינתי זה תנאי לאירבנב.
עדיין יתכנו תקלות, אבל… גם במלון.
-
שוב מסכים איתך
אני פחות ממוקד בעיניין השוואת התקלות הפוטנציאליות ויותר בעיניין החוויה השונה והנוקאאוט.
אמנם אפשר לפעמים לתפוס איזה אין מיוחד שיספק חוויה שמתעלה בהרבה על חוויית החדר במלון אבל בנסיעה משפחתית ביית מיוחד או מיקום מיוחד מייצרים חוויה מיוחדת שלא ניתן לקנות בכסף ואפשר למצוא באיירביאנבי. זה כנראה לא המקרה הממוצע לניויורק אבל אולי גם שם…………..
-
אלו חוויות שלא קורות במלון גדול סטנדרטי שכולם אותו הדבר (ואין לי חיבה רבה אליהם), אבל כן בהוסטלים ובמלונות/צימרים קטנים ומשפחתיים יותר, מניסיון.
ברור שיש לשכירת דירה יתרונות רבים. אבל צריך לדעת שאם היא מאתר כמו איירBNB במקום שאין בו פיקוח (בניגוד לערים/מדינות שכן מגבילות דירות בהשגת רישיון לאירוח כזה), אז צריך להיזהר וצריך לעשות מחקר רציני לפני קבלת ההחלטה, ועדיין יש סטטיסטית יותר סיכויים ליפול.
לפעמים זה גם דברים קטנים לכאורה שיכולים להוות בעיה גדולה: חבר שכר דירה בעיר גדולה, יש לו ניסיון רב מאוד עם איירBNB, והוא גם התכתב עם בעלי הדירה לוודא שהיא נגישה ונטולת מדרגות בבניין, בתוך הדירה וכו’ בגלל מגבלות הנגישות שלו. הגיע, וגילה שכן יש מדרגות בכניסה למרות ששאל במפורש והסביר מראש את הבעייתיות שלו עם זה. הבעלים פשוט לא רצו לוותר עליו כמי שעמד לשכור לחודש שלם, והניחו ש”הוא רק עם קביים ולא כסא גלגלים, זה לא כזה נורא”. וזה לשבת ולריב עם האתר, ולחפש דירה חדשה ביומך הראשון בעיר אחרי טיסה שהיתה קשה במצבו, ולקח עוד זמן עד שהכסף הוחזר ואז עם התשלום לדירה החדשה לחודש נכנס למינוס בבנק. בקיצור, סיפור שלם, בעוד שבמלון יש רגולציה מאוד ברורה לקבלת תו של “נגיש”, וברור להם כמי שעובדים יום יום עם אנשים שאי אפשר לחפף ולשקר בזה.
-
אני לא חושבת שיש מחלוקת בינינו. זו בעיקר שאלה של העדפה אישית, כאשר קבלת ההחלטות מתבצעת על בסיס של מודעות מלאה לסיכונים.
יש מצבים בחיים בהם תהיה לך העדפה ברורה לצימצום סיכונים, גם במחיר של עלות נוספת או ויתור על חוויה שרצית. מצב של מגבלה גופנית/רפואית כפי שהצגת הוא דוגמא מצויינת, כמו גם כשמטיילים עם תינוק, ויש עוד דוגמאות.
הקצאת סיכונים היא חלק חשוב מקבלת ההחלטה, אך לא היחיד.
-
רבים מהדברים שנרשמו (למעט הדיון בחוקיות) תקפים גם לגבי צימרים ודירות במודל הישן שנהוג כבר הרבה עשרות שנים, ולא רק ל AirBnB במודל החדש.
אני לא התאכסנתי בצימרים המהוללים של מריה ביער השחור אבל כנראה שההזמנה בטוחה לא פחות מאשר במלון בקירבתם.
דיון בסיכונים אפשר לערוך גם על בית מלון פרטי קטן בעל דירוג 2-3 כוכבים לעומת מלון גדול בדירוג 4-5 כוכבים ששייך לרשת בין לאומית.
כנראה שיש מקום לכל צורות הלינה, על יתרונותיהם וחסרונותיהם,
לדעתי אין תשובה נכונה אחת למה כדאי ומה לא כדאי “עשה” ו”אל תעשה”,
אני בהחלט מסכים עם ההמלצה טרם הבחירה שכל אחד יבחן היטב את התנאים היתרונות והחסרונות וידאג להיערך בהתאם,
ומי שלא רוצה/יכול ללמוד את כל הפרטים ולהיערך בהתאם כנראה שכדאי שיבחר בלינה מסוג מסורתי יותר בה הסיכונים למי שלא טורח לבדוק – פחותים
-
כן, גם דעתי היא כמוך וכמו ההודעה הקודמת של יונה וקשת. צריך להכיר את הסיכונים, ואז להחליט מה עדיף עבורכם אישית ועד כמה אתם מוכנים להסתכן, להשקיע רבות בהליך המיון והתחקיר וכו’. וכן, כל מה שאמרתי קודם נכון לא רק ספציפית לאיירBNB אלא לכל דיור שאינו מעוגן ברגולציה ורישיונות אלא מול אדם פרטי בלבד.
-
אני ממליץ המלצה דומה גם בעוד ערוצי הזמנה כמו priceline ו- hotwire
או אפילו בעבודה עם סוכן בשר ודם, למשל אצל הרבה סוכנים ישראלים תנאי הביטול הם 0% החזר