הקרב על אל על
-
@imeshy אמר:
מוסיף עוד שיקול עבור אלעל (שנכון עבורי) – בעיקר שעת הטיסה
לפני מספר שנים התחלתי להעדיף את הפרמטר של שעת הטיסה כפרמטר המרכזי בבחירת טיסה/חברת תעופה. גם אם אלעל יעלו עוד 200 דולר מול חברה אירופאית אחרת (low cost או רגילה) ושעת הטיסה תתאים משמעותית – אני אבחר באלעל במקרה זה.
כשמדובר באנשי עסקים, השיקול הזה משמעותי – ולעיתים יכול לגרום לעוד יום / יומיים ביעד על חשבון החיסכון במחיר.
בכל מקרה, מי שמתעב את אלעל, מסיבותיו – ימשיך לא לטוס בה
מי שלא מתעב אותם ובוחר בהן מסיבותיו – ימשיך לטוס בה.
נראה עם זאת שהחברה בהחלט חייבת להתייעל כדי להיות יותר תחרותית
אין מצב שמישהו יבחר לא לטוס באל על מסיבות ענייניות?
תמיד תמיד תמיד אל על עדיפה בכל הפרמטרים ואדם יבחר לטוס בחברה אחרת רק מתוך נימוק לא רציונלי ושלילי של תיעוב?
-
איזה פרמטרים?חברה שהשרות והדיוק שלה מקבלים ציון נמוך מאד בביקורות לעומת חברות מהשורה הראשונה בעולם כמו החברות הסיניות, טורקיש, אירופלוט, לופטהאנזה תידחה רק בגלל שיקולים לא רציונליים? ROFL.
-
דוקטור יקר, קרא מה שכתבתי :
בכל מקרה, מי שמתעב את אלעל, מסיבותיו – ימשיך לא לטוס בה
מי שלא מתעב אותם ובוחר בהן מסיבותיו – ימשיך לטוס בה.
כלומר אם הוא לא פוסל את החברה בשבל שיקולים רגשיים (ולא חסר כאלו) – אזי או שהוא יטוס איתם או שלא משיקולים רציונליים
בקיצור – אנחנו אומרים את אותו הדבר

-
אני לא קראתי כך את העברית, אבל מכיוון שהבהרת את העניין – סבבה, הכל טוב
-
בלי כל קשר ליחס רגשי לחברה, יש מספיק סיבות רציונליות להעדיף חברות אחרות.זה אומר שיש כאלה שיבחרו באל על רק אם אין אלטרנטיבה טובה יותר ובכל מקרה שיש אלטרנטיבה טובה יותר יעדיפו חברה טובה ו/או זולה יותר.
-
היה כאן דיון לא מזמן ומסתבר שלא מעט אנשים מעריכים בעיקר את שעות הטיסה הנוחות.
בזמנו טסתי הרבה לאנגליה. ומסתבר ששעות הטיסה של אלעל ובריטיש חפפו כמעט לחלוטין. והמחיר של בריטיש היה יקר יותר מאשר של אלעל.
אני לא אומר בצורה גורפת שהשעות של אלעל טובות מאשר של שאר החברות, אבל בהינתן ששעות הטיסה מתאימות לי יותר - אטוס עם אלעל ואחשיב פחות את הפרטמרטים האחרים שהיא לוקה בהם (חשובים לי הרבה פחות)
לעומת זאת, בשתי הטיסות האחרונות שלי (וינה, ג’נבה) יצא לי מתאים הרבה יותר, מבחינת שעות הטיסה, לטוס עם חברות אחרות (במקרה זה לואו קוסט).
-
אני אשמח שהחברה תשרוד ואקבל את כספי י בחזרה. אבל גם בלי קשר אני לא נגד שהיחברה תתקיים. טיסות בין 150-250 דולר לחברה דוברת עברית למספר יעדים... הרגיש לי סביר. אולי אחרי החיסון זה בהדרגה יחסור. וגם אם היא זללן כספי ציבור זה לא ישנה דבר כל עוד הממשלה עושה אותו דבר. יקימו במקומה חברת פח ישראלית אחרת. ציבורית או ממשלתית.
אגב, יש חדש בסאגה של אלעל?
-
@נוסע-מתמיד אמר:
יש עוד שיקולים לבחור באל על לאירופה מעבר ל-3 הקבוצות שמנית, ואנו איננו משתייכים לאף אחת מהן: א. שעות המראה שאינן מחייבות לילה לבן לפני הטיול. חוץ מחוסר הנוחיות יש בזה הוצאה כספית נוספת, כי בודאות היום הראשון איננו מנוצל. לזה יש השלכה גם על נושא שכירת הרכב, שרצוי לעשותו כאשר משרדי חברות ההשכרה מאוישים, בהלוך וגם בחזור, למניעת חיובים מיותרים. ב. מדיניות קשוחה של חברות לואו-קוסט בנושא כבודה שמייקרת את עלות הטיסה למי שרוצה לעשות קניות בחו”ל. ומי לא רוצה? ג. חברות לואו-קוסט במקרים רבים אינן טסות לנמלי תעופה מרכזיים, ובזה יש גם בעייתיות נוספת. ד. אחרי שקלול כל הגורמים הפער לטובת לואו-קסט קטן או נעלם.
קודם כל, לא ברור לי למה זה או אל על או לואו קוסט. יש גם אופציות אחרות, של חברות אחרות שאינן לואו קוסט.
ולגבי שאר הסעיפים:
א – זה בהנחה שהשעות של אל על אינן מחייבות לילה לבן ושל כל האחרות כן. אבל זה לא תמיד ככה, זה תלוי. יש טיסות אל על שכן מחייבות ויש שלא, ולפעמים יש חברות מקבילות עם אותן שעות. וגם זה תלוי בנוסע, יש כאלו שישנים טוב בטיסה ומעדיפים שעות כאלו.
ב – גם תלוי. בשתיים מטיסות הלואו קוסט האחרונות שלי הבעיה נפתרה: באחת היה אפשר לעלות מזוודה עד 15 קילו חינם לבטן המטוס להפתעתי (לואו קוסט אסייתי) ובאחרת המחיר של המזוודה היה ממש זניח (לרמת ה-50 שקל, חברה אירופאית). “ומי לא רוצה לעשות שופינג?” – תתפלא. אותי זה לא מעניין. יש הרבה שנוסעים למטרות אחרות או מלכתחילה מעדיפים לנסוע עם טרולי בלבד כי זה נוח (מעבר לחיסכון בעלות, זה סופר נוח לנסיעה קצרה).
ג – כל טיסות הלואו קוסט שלקחתי ב-5 שנים האחרונות היו משדות תעופה מרכזיים.
הרבה אנשים בוחרים באל על כי הם מרגישים ש”זה משלנו”. גם כשזה עולה יותר או בשירות פחות טוב או אפילו בשעה פחות נוחה. לא הכי רציונלי, אבל זה הכסף שלהם.
-
@imeshy אמר:
היה כאן דיון לא מזמן ומסתבר שלא מעט אנשים מעריכים בעיקר את שעות הטיסה הנוחות.
בזמנו טסתי הרבה לאנגליה. ומסתבר ששעות הטיסה של אלעל ובריטיש חפפו כמעט לחלוטין. והמחיר של בריטיש היה יקר יותר מאשר של אלעל.
אני לא אומר בצורה גורפת שהשעות של אלעל טובות מאשר של שאר החברות, אבל בהינתן ששעות הטיסה מתאימות לי יותר - אטוס עם אלעל ואחשיב פחות את הפרטמרטים האחרים שהיא לוקה בהם (חשובים לי הרבה פחות)
לעומת זאת, בשתי הטיסות האחרונות שלי (וינה, ג’נבה) יצא לי מתאים הרבה יותר, מבחינת שעות הטיסה, לטוס עם חברות אחרות (במקרה זה לואו קוסט).
כל אחד וההעדפות שלו, לי דווקא הלו”ז של איזיג’ט מג’נבה לישראל מבחינתי big no no.
והלו”ז של איזיג’ט ללונדון דווקא מבחינתי סבבה.
אין אמת בהצהרה שהלו”ז של Low cost פחות טוב מהלו”ז של חברה בשירות מלא (אל על או אחרת) או ששדה התעופה של חברת Low cost מתאים פחות משל חברה לשירות מלא. אני יודע שיש כתבי תיירות שיוצאים בהצהרה הזו – אבל עובדתית היא איננה נכונה.
ואגב , אל על באבו אבוה חברת Low cost אם רוכשים כרטיס basic.
ואולי איזיג’ט לא low cost אם רוכשים כרטיס Flex.
בקיצור מישהו רוצה להסביר מה המציאה הגדולה בטיסה באל על ללוטון בכרטיס בייסיק שלא כולל הושבה מטען ואי לא זוכר אם כולל את החמגשית המהוללת? מה בדיוק השוני מהכרטיס המינימלי באיזיג’ט?
כך שגם האבחנה הזו לא ממש נכונה.
-
אגב, ההכללה של “שעות טיסה טובות ” – זה הגדרה בעייתית מאוד
שעות טובות הן עניין סוייבקטיבי
יש כאלו שיעדיפו לטוס בלילה “ולהרוויח” יום שלם בטיול, לעומת אחרים שטיסת לילה מחרבת להם יום שלם ביעד
יש כאלו שיעדיפו דווקא לטוס בשעות הצהרים / אחר צהרים , כדי להספיק דברים בארץ באותו יום וכדי לא למהר ואחרים יגידו שזה בזבוז של יום טיול.
גם עבורי שעות הטיסה הנוחות משתנות מטיול לטיול בהתאם לצרכים
-
צריך לזכור שלמען ההגנה על אל על, שרי הממשלה אסרו על חברות הלואו-קוסט לפתוח בסיסים בישראל (ובכך להביא תעסוקה למאות עובדים). אם היו מאפשרים לחברות לפתוח בסיסים בישראל, אז היו יוצאות מכאן טיסות לואו קוסט גם בשעות הבוקר המוקדמות. -
-
ומופיע כבר גם באתר אל על:
נוכח הנחיות גורמי הממשלה בדבר הארכת ההגבלות ביחס לחובת הבידוד החלה על נוסעים נכנסים לישראל ולאיסור כניסת זרים לישראל, החליטה אל על להאריך את משך ההפסקה הזמנית של טיסותיה עד ליום 30.9.2020. טיסות סאן דור מושהות גם כן עד לתאריך 30.9.2020.
-
-
-
-
חוזרים לטוס ב-21.9.20, בהתחלה עם טיסות מטעןאי אפשר למצוא טיסות נוסעים רגילות באתר אל על בספטמבר, מאוקטובר כבר אפשר.
-
כמה פעמים אל על כבר הכריזה על חזרה ללוח שהטיסות ולא חזרה לטוס?
אז הכריזו עוד פעם, נו טוב
-
למיטב ידיעתי, לא הכריזו אף פעם שהם חוזרים לטוס.
האריכו כמה פעמים את ביטול הטיסות, כל פעם לחודש נוסף.
אני מבין שיש מי שמצטער על סימני החזרה לחיים של אל על, אבל לא כולם מחזיקים בדעה כזאת. בודאי שאלה שממתינים להחזר של התשלום עבור כרטיסי הטיסות שבוטלו, דווקא מעוניינים שאל על תחזור לפעול, כי בלעדי חזרה לפעילות, החזרת הכספים מוטלת בספק.
-
אני איתך בעניין הזה.