הודו למבוגרים
-
שלום,
אנחנו זוג בני 40+, רוצים לנסוע לטייל ולטעום מהודו.
איננו תרמילאים, ומקצת קריאה על הטיולים השונים, נראה לי שהכי יתאים לנו טיול מאורגן פרטי.
הבעיה שאיני יודעת מהיכן להתחיל? באיזה איזור כדאי להתמקד? התכנון הוא בין שבועיים לשלושה.תודה לעונים
-
בטיפים כאן באתר יש המלצות על נהגים ועל מדריכים מקומיים.תצליבו המלצות ותתכתבו עם מי שנראה לכם כדי לגבש תכנית.
כדאי לנסות עם 2 לפחות כדי שתהיה השואה טובה.
לחופשה קצרה המלצתי כאן בעבר על וארקלה במדינת קרלה.
זאת עיר מקדשים עם מגוון אתרים גדול, חוף ים משובח, שרות טוב לתיירים, כולל הכל לכל רמה, במרחק הליכה קצר יש חוף דייגים שנחמד לטייל בו ולאכול דג אצל אחד הדייגים ואפר לצאת גם לעיולים ארוכים יותר.
אירופים רבים מגיעים לשם בחורף לשבוע, שבועיים או קצת יותר, חלק חוזרים מדי שנה.
אם קובעים עם נהג בשדה התעופה, אפשר לקבוע אתו גם טיולים במהלך השהות.
זאת הודו למתחילים בתנאים שיתאימו לרוב המטיילים באירופה.
-
היי ענבל,
הודו סגורה כרגע לרגל שיפוצים…:-) (קורונה), כך שטיול בהודו הוא לא רלוונטי בתקופה הקרובה.
בהודו אפשר לאורך כל השנה, אך צריך להתאים את אזור הטיול לעונה בה תצאו לטיול.
מכיוון שאף אחד לא יודע מתי יהיה ניתן לטייל שוב בהודו, איו טעם לתכנן יותר מדי…
מציע לכם לקרוא כאן באתר על הודו (יש המון כתבות) ולהתחיל לחשוב על אזור שמעניין אתכם ואליו להתכוונן.
נשמח לעזור לכם בתכנון.
-
הודו בשיפוצים …
כל העולם בשיפוצים … כמו בניה רגילה זה נמשך ונמשך ונמשך… אבל לעניין הודו ״ למבוגרים ״ 40 +

️ לגבי רבים מאיתנו שמטיילים בהודו … לפני השיפוצים ואחריהם … זה גיל הילדים שלנו … ישנם כאן הרבה שמטיילים בכל הרמות הן. של קושי גישה או התעניינות … רק לבחור
לקרוא ולשאול … שרק יגמר כבר השיפוץ …………… -
תודה על התשובות, כן ברור לי שהודו סגורה, פשוט אני מאלו שאוהבות לתכנן מראש (הרבה מראש).
אז בגלל זה מתחילה לחפש נתונים, ברור לי שהמדינה ענקית ואי אפשר להספיק לראות הכל וצריך להתמקד באיזור מסויים, המטרה היא כן לספוג מהאווירה של המדינה, תרבות, רוחניות – אולי לסיים באיזה בטן גב של כמה ימים בסוף.
לא מחפשת לישון בגסט האוסים וכאלה, אלא מלון ברמה גבוהה, נקיים.
לכן שאלתי לפעם ראשונה, לאיזה כיוון, צפון/דרום, מקומות תיירותיים יותר או פחות -
לא אוכל להמליץ לך על אזור טיול בהודו, אם לא אדע את מועד הטיול (אביב/קיץ/סתיו/חורף)?
-
חורף שלנו
-
האזורים שמומלץ לטייל בהם בחודשים נובמבר עד מרץ הם:
דרום הודו וראג'סטן.
לתקופה של שבועיים-שלושה, אין טעם להגיע לשני האזורים, אלא להתמקד באזור אחד.
תקראו קצת על האזורים האלו, ותחליטו באיזה אזור אתם רוצים רוצים לטייל, לאחר מכן, תחזרו אלינו בכדי שנוכל לעזור לכם לתכנן את המסלול.
-
ברוכים הבאים. הודו יכולה להתאים לכולם – גם לתרמילאים וגם לאלה שלא (וכעובדה חלק גדול מהכותבים כאן כבר אינם תרמילאים כיום...). לגבי מסלול ועונה (שתתאים למועד שציינתם): עונת החורף שלנו היא העונה הטובה ביותר לטיול ברובה של הודו, מלבד אזור ההימלאיה. בתקופה שציינתם אפשר לארגן טיול במסלולים הקלאסים שכוללים את מישורי צפון הודו ורוב האטרקציות המרכזיות. בתקופה של שבועיים שלושה אפשר לעשות את המסלול הכולל את דלהי, אגרה (הטאג’ מאהאל) וכמה אתרים בראג’סטן ובתוספת של טיסה או שתיים אפשר גם לקפוץ לעוד יעד או שניים או לסיים בכמה ימים באחד החופים בגואה או במקום אחר בדרום.
לגבי ה”שביתה” – כולנו מחכים שהודו תפתח שוב ונוכל לחזור אליה. (אני יכול להעיד אישית: כבר תכננתי לנסוע בנובמבר-דצמבר תוך תקווה שהקורונה תעבור. לצערי זה עדיין לא קרה...
)ולגבי מסלול ספציפי ותכנון: אני הייתי ממליץ כאמור על אחד מהמסלולים הקלאסים – דלהי (מונומנטים מרשימים), ראג’סטן (תרבות, קצת טבע והרבה מונומנטים), אגרה (טאג’ מאהאל) וורנסי (רוחניות ותרבות). אני הייתי מציע לכם להתחיל לקרוא קצת על המסלולים הקלאסים ואז לבוא עם שאלות. יש רבים מאיתנו שיוכלו וישמחו לעזור לכם לתכנן מסלול באופן מפורט
בהצלחה!
-
תודה רבה לכולם על ההכוונה, יש לי שיעורי בית עכשיו לעשות
-
ד'א אני לא חושב לא חושב ש40+ נחשב כ'מבוגר' או משהו ככמו שמשמתע ממה שתיארת בהודעה הפותחת.
למשל, אני מתכנן טרק בנפאל (ספציפית משהו נרחב באיזור האברסט), וענבר (io) עושה זאת כתחביב, וזה נחשב הפעילות 'צעירה'.
לדעתי ההבדל הוא בתנאים, לא באופי הטיול, כלומר, תנאי מחיה שונים (משופרים בד'כ), או בנקודת הסתכלות על הסביבה.
האיזורים שרלוונטיים לתרמילאים צעירים יהיו רלוונטיים גם לכם.
אל תגבילו עצמכם
-
מציע לך לקרוא כמבוא את ספרו של עזריאל קרליבך ז”ל (מי שהיה העורך של מעריב בשנות ה50) הודו. הספר בן כ70 שנה. מתאר את הודו הכי טוב שאני מכיר.
לפני כמה שבועות העליתי לבלוגים את ספור הטיול של מלפני 20 שנה. תגובתו של תאי מנהל הפורום היתה ” רנצי, כאילו עברו 20 ימים, לא 20 שנים… מדהים!!
זוהי הודו. כך שכל מה שתקראו ותשמעו רלוונטי כולל מחירים שזה הדבר שמשתנה הכי מהר. להודו קצב משלה. לאט זה מהר. לאט לאט זה נורמלי.
גיל המטייל חסר חשיבות. אם הוא בריא הוא יכול לעשות הכל.בשביל עזרה אם צריך לא שוברים קופת חסכון. העליה במחירי הכניסה לאתרים קוזזה בירידה בעלויות הצילום כך שבסיכום עלויות הטיול כמעט לא משתנות.
תקראו ,תלמדו, סננו ותחליטו מה מתאים לכם. הבלוגים באתר מוצפים בחומר על כל פינה בהודו וכתובים בידי מטיילים בטווח גילאים רחב ביותר.
רנצי
-
@תומר אמר:
לדעתי ההבדל הוא בתנאים, לא באופי הטיול, כלומר, תנאי מחיה שונים (משופרים בד'כ), או בנקודת הסתכלות על הסביבה.
גם לא בהכרח יש תנאי מחיה שונים. היכרתי גם בני 60 שישנים בהוסטלים וגסטהאוסים, ויש לי גם חברים שגם בגיל 20 היו מפונקים מכדי לישון במשהו שאינו מלון מפונפן ויקר.
-
שכחת שיש גם אוהלים …… גם בגסטהאוס יש ויש … השאלה היכן – אם נוסעים ליעדי החורף שצוינו כדאי לחשוב על בתי מלון … כל אחד והרמה שהוא חפץ בה …
ליעדי קיץ ואביב אכסניות הן בהחלט חלק מ החוויה של מפגש עם אחרים …
לא התאכסנתי באכסניות בדלהי בורג׳סאטן – שבה חלק מהחוויה הם בתי מלון קצת יותר מפונפנים ששופצו … מתקופת הראג׳ והמוגולים… עם הציורים והבניה היפיפייה …
לגבי אגרה. … ביקרתי בה בניפרד רק עבור הטאג׳ … הרבה שנים אחרי שהתחלתי לבקר בהודו – יצאתי בבוקר מוקדם מדלהי ברכב וחזרתי לדלהי אחרי ביקור מודרך… ביומן שלי רשמתי Agra is a dump … אבל אולי לא ראיתי את כל מה שיש לה להציע …
בכל מקרה כפי שכתבו … לקרוא לקרוא לקרוא ולהחליט מה מענין אתכם …
-
ברשותכם אוסיף את הכמה סנט שלי לגבי לינה:
ראשית לגבי מלונות מול גסט האוסים: כפי שנאמר כבר ההבדלים הם לעיתים חסרי משמעות. יכוליםם להיות גסט האוסים ברמה גבוהה ומלונות ברמה נמוכה. ככלל הדעה שלי היא שמיותר ללכת למלונות יוקרה, או כפי שנקרא בשם אחר – מלונות בדרגת “תיירות”. זה אכן יכול להיות נחמד להתאכסן פעם או פעמיים במלונות-ארמונות, ובמיוחד בשביל האווירה המיוחדת, אבל מלבד זאת זה מיותר לגמרי. בהודו אפשר למצוא חדרים מצויינים במחירים סבירים ביותר ברוב המקומות במחירים של פחות מ-30$ לזוג – צריך רק לדעת לחפש. סוכן הודי מקומי ימליץ באופן אוטומטי על מלונות ברמה גבוהה שעולים הרבה יותר ואם מתעקשים קצת אפשר למצוא הרבה יותר בזול. דווקא בעונת החורף המחירים יכולים להיות מעט יותר נמוכים בגלל שאין צורך בחדרים ממוזגים! ובקיצור: אפשר למצוא מקומות מצויינים ונקיים במחירים זולים להפליא.
באופן כללי חודשי החורף בהודו (נניח נובמבר-מרץ) הם תקופה מצויינת לטיול מבחינת מזג האויר (מלבד אולי ההימלאיה הגבוהה) – ברוב אזורי המישורים של צפון ומרכז הודו לא חם מדי ביום ולא קר בלילה (מעבר לסווצ’ר או פליז קל) וגם אין כמעט גשם. באזורי החוף יש קצת לחות אבל גם שם אפשר לטייל בניחותא ומקסימום ישנים בחדרים ממוזגים. ולסיכום: גם אם עושים טיול חצי מאורגן העלות יכולה להיות זולה בהרבה מטיול מאורגן מוכן מהארץ. צריך רק לתכנן בצורה מתאימה
-
פוסט זה נמחק!