ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ההתפתחויות באל על

פורום אירופה
    טיסה
    38
    750
    422470
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נוסע מתמיד
      נוסע מתמיד @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

תודה צחצח.

בנוסף על הטיסה שלנו שבוטלה במאי ועליה קיבלנו החזר, יש לנו טיסה נוספת שבוטלה ב- 21.9.20.

ב-13.12.20 נפתחה האפשרות באתר אל על להגיש בקשה להחזר (או שובר). מיד הגשנו בקשה להחזר, שאמור היה להכנס ב- 21.12.20, 90 יום אחרי ביטול הטיסה.

נראה אם ומתי יכנס.

מבטיח לדווח.

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

הבוקר, יום רביעי 30.12.20, התקיימה ישיבת ועדת הכלכלה ודנה בנושא:

ועדת הכלכלה - הצעת צו שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) (נגיף הקורונה החדש - הוראת שעה - תיקון) (הארכת התקופה הקובעת) (תיקון מס 3), התשפא-2020

הוארכה התקופה של החזר כספים בגין טיסות שבוטלו שיוכל להתבצע תוך 30 יום (במקום 21 יום בחוק המקורי). לפני התיקון של היום התחולה היתה עד 31.12.20. אחרי התיקון התקופה הוארכה והוחלה על טיסות שתבוטלנה עד  עד 31.3.21. זה לא מתייחס לטיסות שבוטלו עד סוף אוקטובר ולהן אושר החזר תוך 90 יום.

יו”ר הועדה, ח”כ יעקב מרגי אמר בישיבה שהם עוקבים אחרי החזרת הכספים מחברות התעופה הישראליות וציין שקיבל מכתבי הבהרה מהחברות והוא מקווה שהנתונים שקיבל אמינים.

לדבריו, ארקיע החזירה כמעט 100%, ישראייר כמעט 100%, אל על בין 70% ל-80%.

כשהתבקש ע”י אחת הנוכחות לחזור על דבריו, אמר:

ארקיע החזירה כמעט הכל, ישראייר כ-90%, אל על “לכיוון ה-80%”. עוד ציין שהוא מקווה שבקרוב יוסדר עניין ההלוואה (מתיחס כנראה לאל על) ואז כל חובות העבר יוחזרו.

התיקון הנוכחי גם הותיר בתוקף את ביטול הפיצוי בגין ביטול טיסה עד 31.3..21. שימו לב, אין פיצוי אבל יש חובת החזר!

הקלטת ישיבת הועדה (וידאו) נמצאת בארכיון הקלטות ערוץ הכנסת. זה ממש לא ארוך, פחות מ-10 דקות, ובעברית, למי שמעוניין לצפות ולהאזין.

הערה שלי: אני מסופק אם הנתונים שאל על מסרה נכונים. נדמה לי שגם יו”ר הועדה קצת מפקפק בנתונים.

דוקטור דו ליטל נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

נראה לי שבעניין ההחזרים המעוכבים של אל על לא צריכה לטפל הכנסת או ועדה בכנסת

לכנסת יש שני תפקידים, לחוקק – ואת זה היא ביצעה

ולפקח על הממשלה – וכאן נראה לי שהיא קצת כושלת, 

כי ועדת הכנסת לא בודקת ומוודאת שהשר הרלוונטי, התחבורה או המסחר או איזה שלא יהיה, מטפל במה שנראה לכאורה כהפרה שיטתית של החוק ע”י אל על.

וככל שאני יודע השר הממונה ומשרדו לא משרתים את האזרח בעניין הזה, כנראה עסוקים בדברים אחרים, והתוצאה שאין אכיפה של החוק והאזרחים נפגעים.

אולי הגיע הזמן לתביעה משפטית, אולי לאחד כוחות, אולי תביעה ייצוגית, אולי להתחיל ב”שירות עצמי” לפי למשל ההנחיות של המועצה הישראלית לצרכנות, כי במקרה של אל על נראה שהתועלת בהפצרות של הרשות להגנת הצרכן לא אפקטיבית

לי נראה שכדאי למי שנפגע לשקול לפעול לפי כתב התביעה שהמועצה הישראלית לצרכנות ממליצה עליו, ולדרוש בנוסף להחזר גם את הפיצויים לדוגמה ע”ס 10,430 שקלים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

הדיווח בפספורט ניוז על מה שדיווחתי אתמול

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

קצת התעמקתי בדוחות הכספיים של אל על בחלק שמפרט יתרות בגין כרטיסי טיסות שבוטלו.

בדוחות של סוף הרבעון השני, שפורסמו ב- 26/8/20: 

בשל מכירה מראש של כרטיסי טיסה אשר יתרתם ליום 30 ביוני 2020 הינה כ-294 מיליון דולר,
              עקב ביטולי הטיסות, נדרשת החברה לביצוע החזרים ללקוחות בהיקפים מהותיים. יצוין, כי סמוך למועד
              פרסום הדוח, עומדת יתרה זו על כ-280 מיליון דולר.

בדוחות של סוף הרבעון השלישי, שפורסמו ב- 25/11/20: 

יתרת ההתחייבויות בגין מכירה מראש של כרטיסי טיסה ליום 30 בספטמבר 2020 ,הינה כ-251 מיליון דולר, מתוך סכום זה,
              סך של כ-4.12 מיליון דולר הינם בגין שוברים אשר החברה הנפיקה כחלופת החזר כספי כמוסבר לעיל. יצוין, כי השווי הכספי
              המגולם בשוברי הנסיעה גבוה ב-%25 מיתרת ההתחייבות בספרים. סמוך למועד פרסום הדוח, עומדת יתרת ההתחייבויות
              בגין מכירה מראש של כרטיסי טיסה על סך של כ-240 מיליון דולר (אשר כולל גם מכירות חדשות בתקופה), מתוכם סך של
              כ-39 מיליון דולר הינם בגין שוברים כאמור לעיל
              - ראה גם ביאור 6.ד לדוחות הכספיים. הטיפול בהחזר בגין ביטול כרטיסי
              הטיסה נעשה באופן הדרגתי בהתאם למועד ההמראה המקורי. לאור כמות הכרטיסים הגדולה הדורשת את טיפול החברה
              ובעיקר לנוכח המצב התזרימי שלה, לא עלה בידי החברה להשלים את ביצוע ההחזרים בגין ביטולי הטיסות במועדים הנדרשים
              לפי הדינים הרלוונטים.

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

בבדיקה שטחית:

בין 26.8.20 (מועד פרסום דוחות רבעון שני) לבין 25.11.20 (מועד פרסום דוחות רבעון שלישי) החזירו כ-40 מיליון דולר, שהם כ-14% מהחוב לנוסעים.

על פי הדיווח שמסרו לועדת הכלכלה, הגיעו כבר לכ- 75%. 

כלומר, בין 25.11.20 ל-28.12.20 (ישיבת ועדת הכלכלה), החזירו כ-  60% נוספים. לי זה נראה מופרך על גבול האבסורד, או שאני לא מבין משהו.

דוקטור דו ליטל נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

לדעתי אתה מבין מצוין.

אני לא מבין למה אין גל תביעות נגד אל על בבית משפט לתביעות קטנות, החזר + פיצויים לדוגמה בסך 10,500 שקלים.

המועצה הישראלית לצרכנות הכינה כתב תביעה שזמין לכולם בקובץ word בו כל מה שצריך זה להכניס כמה פרטים בסיסיים של הנפגע והכרטיס שנרכש, תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נעשית דרך טופס מקוון באינטרנט, 

להערכתי הגשת תביעה כזו צריכה לקחת במקסימום חצי שעה, כולל הכנת קפה.

להערכתי ברגע שמישהו יגיש תביעה אל על תזדרז להחזיר לו את כספו כדי לחמוק מהפיצויים לדוגמה ע”ס 10,500 שקלים

אז הנה גם לי נראה מופרך ועל גבו האבסורד שאנשים לא הולכים ופשוט דורשים את מה שמגיע להם וכנראה שאני לא מבין משהו.

fran40 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

התמנה סמנכ"ל כספים חדש במקום דגנית פלטי.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

שני דברים צדו את עייני:

א. המנכ”ל לא מבין בתעופה, סמנכ”ל הכספים לא מבין בתעופה, יש מישהו מספיק חזק בשדרה הניהולית שגם מבין בתעופה?

ב. הסיפא של הידיעה:

“לאחרונה הודיעה אל על על הארכת החל"ת לכ-4,800 מעובדיה עד ל-31.1.2021. הנהלת אל על חתמה על הסכמים קיבוציים עם ארבעת הסקטורים של עובדיה, הסכמים אלה כוללים התייעלות וקיצוצים של כשליש מכלל עובדי החברה - אלא שעד שאל על לא תשלים את גיוס החוב - ההסכמים לא יוכלו לצאת אל הפועל.”

זאת אומרת ששליש מהעובדים, אם הני זוכר נכון כ 2,000, היו אמורים לחפש כבר עבודה חדשה אבל עדיין מקבלים דמי אבטלה כחל”ת עד שאל על יגייסו כספים?

• נוסע מתמיד
                        נוסע מתמיד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@נוסע-מתמיד

שני דברים צדו את עייני:

א. המנכ”ל לא מבין בתעופה, סמנכ”ל הכספים לא מבין בתעופה, יש מישהו מספיק חזק בשדרה הניהולית שגם מבין בתעופה?

ב. הסיפא של הידיעה:

“לאחרונה הודיעה אל על על הארכת החל"ת לכ-4,800 מעובדיה עד ל-31.1.2021. הנהלת אל על חתמה על הסכמים קיבוציים עם ארבעת הסקטורים של עובדיה, הסכמים אלה כוללים התייעלות וקיצוצים של כשליש מכלל עובדי החברה - אלא שעד שאל על לא תשלים את גיוס החוב - ההסכמים לא יוכלו לצאת אל הפועל.”

זאת אומרת ששליש מהעובדים, אם הני זוכר נכון כ 2,000, היו אמורים לחפש כבר עבודה חדשה אבל עדיין מקבלים דמי אבטלה כחל”ת עד שאל על יגייסו כספים?

נכון, אבל זה המצב הזה דווקא לא מיוחד לאל על.

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

החלק המיוחד לאל על החשבון של מאות מיליונים שמגישים לי האזרח הפשוט לתשלום. למשל כשאומרים “הלואה בערבות מדינה” להבנתי סיכוי גדול שאת החלק של ערבות המדינה אל על לא תשלם אלא אני דרך כספי המיסים שלי.

לכן אל על היא עניין שלי גם אם לא רכשתי/ארכוש כרטיסי טיסה או מניות שלה ונראה לי בעייתי אם בשדרה הניהולית הבכירה של חברת תעופה אין כמעט או בכלל מנהל שמבין בתעופה, כי בסוף אני(ואתה ועוד כמה אזרחים) נצטרך לשלם על חוסר הידע והניסיון.

אגב לא רק המנהלים, גם למשל הדירקטוריון. יש את אנגלמן שמבין בתעופה ומי עוד?

חברות שאני לא צריך לשלם את הכשלונות הניהוליים שלהן? יש לי פחות עניין במי המנהלים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • fran40
                            fran40 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

קודם כל,תודה רבה על שהארת אותי לגבי האפשרות הזאת של תביעה נגד אל על. 

רכשתי מעל על 3 כרטיסי טיסה לליסבון בתאריך 2/01/20 בשווי של 5,050 ₪. 

שאלתי היא כיצד מבחינה טכנית אני מגישה תביעה מקוונת לבית המשפט לתביעות קטנות? 

מילאתי את כתב התביעה עם הפרטים הרלבנטיים, אך כיצד שולחים את זה מקוון? 

מה עוד שיש לצרף כל מיני מסמכים לתביעה כגון העתקים של הזמנת כרטיסים, הודעת חבה התעופה, לאלו מופיעים לי כמיילים ב-Outlook. 

הרבה הרבה תודה מראש,

פרן

fran40 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • fran40
                              fran40 @fran40 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @fran40 נערך לאחרונה על ידי

@fran40

אני לא עו”ד או איש מקצוע ולא יכול לייעץ, אבל אני כן יכול להפנות אותך למקורות מידע,

קודם כל אתר כל זכות, נותן הנחיות צעד אחר צעד ובחינם להגשת תביעה. להערכתי ההוראות ברורות מספיק ואם משתמשים בכתב התביעה כפי שערכה אותו המועצה הישראלית לצרכנות באמת לא מדובר בסיפור גדול.

אבל למי שמתקשה יש כל מיני גורמים שעוזרים בהגשה תמורת סכומים שונים ולא גדולים, סתם כמה שמצאתי בגוגל,

זאת אומרת שזאת לא המלצה, סתם תוצאות חיפוש:

תגיש לי

איזשהו מרכז

איזשהו משרד עורכי דין

בשורה התחתונה אם את דוברת עברית סבירה עם ההנחיות של כל זכות לא נראה לי שתהיה לך בעיה להגיש תביעה לבד, ואם את לא דוברת עברית אפשר להעזר באיזשהו בן משפחה או ידיד.

אבל אם יש חשש, יש המון גורמים שישמחו לעזור תמורת אחוז מהתביעה, את יכולה לעשות חיפוש לבד באינטרנט או להציץ בתוצאות החיפוש שאני עשיתי.

ניחוש שלי: די מהר אחרי הגשת התביעה מאל על יצרו איתך קשר בניסיון לסגור את העניין. אם הם יהיו עניינים ויתנו את הכסף אז יופי – לא חושב שצריך להגיע לבית משפט בכל מחיר. אבל אם הם לא יהיו ענייניים וינסו למרוח אותך – תזכרי שאחרי הגשת התביעה את בעצם הצד החזק, פשוט אל תסכימי, רק כסף בחשבון הבנק.

כמו שאמרתי, לא איש מקצוע אלא אדם מהרחוב ששמח לחלוק מנסיונו וידיעותיו ואת צריכה להתייחס לדברי בהתאם.

מאחל בהצלחה.

fran40 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • fran40
                                  fran40 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה רבה לך על התשובה המפורטת.

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

טייסי אל על בעולם משלהם

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

סמנכ"ל התייעלות, ללא שכר!

• דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

“כהן בן ה-34, שמגיע לאל על מארה”ב, נחשב למבריק בתחומו….”

אבל לא פירטו מה התחום שלו.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • aljaje
                                          aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

מוכר רק ליודעי ח”ן, בתחום הלופט געשעפט.

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

עוד הזרמת כספים לאל על ע"י בעל השליטה החדש

• 1
                                            • 2
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 21 / 38
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון