התייעצות ברכישת מגלשיים
-
-
ה happy place שלי זה וייל. החגים זו התקופה שאנחנו מתכננים. וכן, כמה חסר אפילו רק התכנון...
-
מדזהה איתך עם השאיפה לוייל …..
כשברקע אלעל מדברת על חידוש טיסות לניו יורק
רק
לא מבין איך אםשר לסבול 12 שעות עם מסכה רצוף
-
התכוונת 12 שעות ועוד 4 עד קולורדו. אם מחכה לי וייל בקצה הטיסה, אני סוחבת גם עוד 10 שעות עם מסכה. מעבר לזה שאני מתחילה לפלרטט עם המחשבה לטוס ביזנס אם אפשר, כדי שיהיה גם נוח. בכל זאת, כבר כמעט 7 חודשים אני בארץ ברצף....
-
פאודר זה כיף. עם סקי רחב אתה דורס הכל ומחייך מאוזן לאוזן.
הקרח הוא האתגר האמיתי. הוא מסוכן בטירוף. הוא מאיים עליך פיזית ומנטלית. הקרח דורש ממך איזון מושלם, כושר מעולה, שליטה מוחלטת וכמובן מגלשיים מוכנים היטב. אה כן, ונרוסין לסוף היום

תחילה שנאתי קרח ופחדתי מאוד. יצא לי לפגוש אותו הרבה בשנה האחרונה, שהיתה עניה החל מינואר. אז אתה חייב להתמודד עם מה שיש. במיוחד מהצהריים.
-
אני אופטימי. עד פברואר הרבה מדינות יהיו אחרי גל שני. יהיו בדיקות קורונה מהירות בשדות תעופה שימנעו צורך בבידוד. כמו בפרנקפורט באוגוסט למשל.
נחיה ונראה. זה רק תחביב, לא מקצוע להתפרנס
-
@drporat אמר:
הקרח הוא האתגר האמיתי
אתם מדברים על קרח אמיתי מבריק ואפור?
או שלג דחוס דחוס קשה, כמו זה ששבר לי את המשקפיים בלה פלאן לפני כ-20 שנה? -
במדינה הקטנה שלנו גם ככה כל אחד עושה מה שהוא רוצה. (הפגנות,בתי כנסת) אפילו אישור עובד חיוני תמורת 500 ש”ח. אז יכול להיות שנוכל לבנות/להזמין חופשה
ולעשות מה שאנו מאד אוהבים.כל עוד יצאנו שלילים לקורונה.
-
@מרסלו-0
אנחנו בענייני לה פלאן. לי הוא נקע מרפק.
זה גם ענין של מצב השלג. בדצמבר לא היה זכר לזה. אבל אחרי פברואר אחרון בדולומיטים נדרש ממני לעשות edges בסלומון חדש דנדש
-
שאלתי כי המדריך האחרון שלי בלזארק כעס שקראנו לשלג דחוס וקשה “קרח”.
הוא הצביע על ההר ואמר שם האפור המבריק זה קרח, פה זה לא. -
@מרסלו-0
אי אפשר לפספס קרח. יצא לי לגלוש פעם על משטח שירד עליו גשם ואז קפא מחדש. אפשר לראות כאלה באירופה לא מעט, בצידי המסלולים המוכנים לגלישה. רמז טוב היה זה שאף אחד לא גלש שם בעוד המסלולים האחרים היו הומים. מדובר במקבילה הגלישתית של ציפורן על לוח. חוויה מזעזעת. מנגד, יש מקרים שמדובר במדרון עם הרבה מוגולים וקרח ביניהם, או רק קרח שלעיתים בזוק עליו בצורה מטעה שלג, אבל המגלשיים מחליקים מעליו, ולעיתים רואים רק את הקרח ומתכוננים נפשית למטלה.
כמו שהגדירו זאת האינואיטים, בגלישה יש עשרות ואף מאות סוגים של שלג או קרח מדרונות. לא נשכח את המאתגרים שבהם.
-
@מרסלו-0
המדריך שלך היה במקרה מESF? כי זה מתאים לגישה.
קרח אפור הוא לרוב חלק מקרחון קדום. מבחינתם, כפי שהכל שפיט כך גם הכל מלבד קרחונים גליש.
-
לי זה קרה פעם בפסח בול טורן. ירד שלג רב בערב ובלילה שלפני. בבוקר היתה חגיגת powder מדהימה. חזרתי לאותם מסלולים בצהריים. כולם גיהצו והבריחו את השלג הרך וכל מה שנותר הוא קרח באמצע המסלול.
כך גם בפברואר השנה במרמולדה, גם בצהריים. גולשי הבוקר העיפו כל מה שהמפלסות טחנו עד דק. לא נותר לנו דרך אחרת לרדת מלבד על קרח, באמצע המסלול.
בינואר, מקסים ושות' לקחו אותי לסקי טראק קפוא עם מוגולים קטנים בדרך מסנט אנטון לצורס. לצערי זה היה מעל לרמה שלי. אפקט המוגולים הקפואים בשיפוע משמעותי ביטל לי את יכולת ההיגוי. זה מה ששבוע פלוס מלא שמש וגולשים ונטול שלג טרי בזמן של חורף יכול לגרום.
-
@drporat אמר:
המדריך שלך היה במקרה מESF? כי זה מתאים לגישה.
ברור.
עדיין קרח הוא תוצאה של הפשרה וקפיאה, ושלג ישן דחוס לא. עניין של מינוח. -
@מרסלו-0
ניחשתי בגלל ההתנשאות שלהם. הם פגע רע חובה בclub med וזאת אחת מהסיבות הרבות שאני נופש בלעדיהם.
מבחינתו רק הקרחונים זה קרח באמת, על כל השאר ניתן לגלוש.
עזוב. אני מאמין שלכל אדם שמשלם מגיע לקבל יחס טוב בתמורה. זה לא יכול לקרות לרוב עם ESF.
לכן בצרפת רצוי לקחת חבר'ה בריטיים או איטלקיים מפיאמונטה.
-
@drporat אמר:
לי זה קרה פעם בפסח בול טורן. ירד שלג רב בערב ובלילה שלפני. בבוקר היתה חגיגת powder מדהימה. חזרתי לאותם מסלולים בצהריים. כולם גיהצו והבריחו את השלג הרך וכל מה שנותר הוא קרח באמצע המסלול.
כך גם בפברואר השנה במרמולדה, גם בצהריים. גולשי הבוקר העיפו כל מה שהמפלסות טחנו עד דק. לא נותר לנו דרך אחרת לרדת מלבד על קרח, באמצע המסלול.
בינואר, מקסים ושות' לקחו אותי לסקי טראק קפוא עם מוגולים קטנים בדרך מסנט אנטון לצורס. לצערי זה היה מעל לרמה שלי. אפקט המוגולים הקפואים בשיפוע משמעותי ביטל לי את יכולת ההיגוי. זה מה ששבוע פלוס מלא שמש וגולשים ונטול שלג טרי בזמן של חורף יכול לגרום.
שרון אני מבקש לא להאשים אותי בזה שיש מוגלים ונהלצת לגלוש עליהם

-
ממש לא. אני מאשים את עצמי שהייתי היחיד שנפל שם

-
מההה , לא זכור לי שנפלת .. ( אם הכוונה שלך למעבר הצר - זה כבר מעבר ליכולת גלישה במוגלים )
-
נכון, בדרך מסנט אנטון לצורס כשרצינו לחסוך מסלול חלופי.
זה לא המוגולים שהפריעו לי, הם היו קטנים. העובדה שזה היה שדה של קרח שאיש לא נכנס אליו, כפי שאמרו כאן קודם, הייתה צריכה להחשיד.
סקי זה הכל עניין של תנאי שלג, ולא של הר זה או אחר. בשבוע נדיב יותר, זה יכול הייה להיות גן עדן
-
@drporat אמר:
נכון, בדרך מסנט אנטון לצורס כשרצינו לחסוך מסלול חלופי.
זה לא המוגולים שהפריעו לי, הם היו קטנים. העובדה שזה היה שדה של קרח שאיש לא נכנס אליו, כפי שאמרו כאן קודם, הייתה צריכה להחשיד.
סקי זה הכל עניין של תנאי שלג, ולא של הר זה או אחר. בשבוע נדיב יותר, זה יכול הייה להיות גן עדן
אמרתי לך כבר - פעם הבאה רגלים צמודות ובקו ישר למטה !
לא תרגיש שום קרח