ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות ברכישת מגלשיים

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    8
    47
    5161
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jisaacs
      jisaacs @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

הכל טוב .…

רק שתגיע הפעם הבאה 

ואת הנפילה או שתיים השנתית אתנדב לעשות על קרח ....

rozmar Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענבל אין על סקי
        ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat אמר:

@מרסלו-0

ניחשתי בגלל ההתנשאות שלהם. הם פגע רע חובה בclub med וזאת אחת מהסיבות הרבות שאני נופש בלעדיהם.

מבחינתו רק הקרחונים זה קרח באמת, על כל השאר ניתן לגלוש. 

עזוב. אני מאמין שלכל אדם שמשלם מגיע לקבל יחס טוב בתמורה.  זה לא יכול לקרות לרוב עם ESF.

לכן בצרפת רצוי לקחת חבר'ה בריטיים או איטלקיים מפיאמונטה. 

למה הכוונה שהם פגע רע?

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • rozmar
          rozmar @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

או בשלג עמוק, או במסלול דאבל דאימונד, או במסלול מאד תלול, או במוגולים. נאתגר את עצמנו כולל בדיקות קורונה בכניסה וביציאה. מה שתגיד רק שזה יקרה....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי drporat

@ענבל-אין-על-סקי

יצא לי לאורך השנים לקחת שיעורים בכמה מדינות, עם מדריכים השייכים לאסכולות שונות. ואני כמובן מכליל כי תמיד יהיו יוצאי דופן בכל מקום. אני דובר צרפתית וזה חשוב כי לא תמיד הם יודעים היטב אנגלית, כך שאין כאן מחסום שפה.

מהנסיון שלי ושל חברים קרובים מהארץ ומחו"ל, המדריכים האוסטרים והבריטים היו רצינים יותר ובמקביל איכפתיים ומעורים יותר. הם באמת רצו שאתקדם.

האסכולה של ESF דוגלת בהתנשאות גאלית אופינית. המדריך הוא תותח ושליח האל לאלפים. האחרים הם 'רוסטביף', כינוי גנאי שווה ערך ל'ביזבזים' בצה"ל. הכוונה לבעלי עור בהיר שהופכים לורודים בשמש האלפים ובמאמץ והם לא בקיאים בהתנהלות על ההר. כדאי מאוד  שתעשה כמוהו אך אין לך סיכוי כי הוא מדריך צרפתי ואתה לא. מכיון שבצרפת מאוד קשה למדריכים זרים לעבוד (להבדיל מאוסטריה ושוויץ למשל), תעסוקתם מובטחת והם לא מרבים להתאמץ. בשיעור קבוצתי, מדריך ESF יפנה יותר לתלמיד המוצלח יותר שקרוב אליו על ההר. לאחרים יסתפק בהערות כלליות שטחיות.

כשניסינו בצרפת חבר'ה מבתי ספר אחרים, ממוצא צרפתי/איטלקי/בריטי, נהנינו יותר ולמדנו יותר. לכן המלצתי בפוסט אחר על evo2 בלז ארק.

יש בחור בריטי מדהים בSerre Chevalier בשם דארן. נמצא שם כבר הרבה שנים, נשוי לאישה מקומית. שווה להגיע לשם גם בגללו. בינתים יש לו המון סירטונים מאלפים ביוטיוב. שווה לצפות בכולם באופן מסודר. צירפתי כאן אחד די בסיסי בכדי להראות את הגישה שלו.

https://youtu.be/n19QmFC2qVc

rozmar ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Maki869
              Maki869 @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs אמר:

@Maki869

הכל טוב .…

רק שתגיע הפעם הבאה 

ואת הנפילה או שתיים השנתית אתנדב לעשות על קרח ....

המקום היחיד שאני אישית מעדיף לא ליפול - זה על קרח 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rozmar
                rozmar @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

למדתי ממדריכים שונים במהלך השנים, זכורים לי במיוחד אלה שאחריהם עשיתי קפיצת טכניקה. בפילה היה לי מדריך מצויין שעבד איתי על מנח הגוף, ואחרי כן בקורמאיור כמה ימים אחרי כן הצלחתי לעלות ברמה עם מדריך מקסים אחר. אם לא היה לי את זה שיחדד לי את הבסיס, לא יכולתי לעלות רמה. המדריכים בארה”ב היו טובים במיוחד, אני לא יודעת אם זה רק בגלל האנגלית או המקום שהיינו בו, אבל אפשר לראות את הכבוד שהם רוחשים למקצוע ולסקי, וללקוחות שלהם (אנחנו). מצד שני, היו לי גם מדריכים בסדר, שלא שינו לי כלום בטכניקה או במהות. אני חושבת שזה שילוב של גישה של שני הצדדים, יחד עם מוכנות ללמוד וללמד. וכמובן, אין הקפדן מלמד ואין הבישן למד, זה תמיד מאד נכון. אף פעם לא למדתי בצרפת אז אין לי את “העונג”  לחוות את הסגנון הצרפתי (אני ממש שומעת את המפפפפפפפפ שלהם בראש עם גלגול העיניים, אין צרפתי מזה).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ענבל אין על סקי
                  ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

שהייתי עם ביתי בצרפת באלפ דו’אז בהתחלה היינו עם מדריכה אחת גם מה esf היא דווקא היתה די בסדר.אח”כ העבירו אותנו למדריך אחר שיותר עשה דאוונים מאשר הדריך.כלומר הסביר משהו ואז התחיל לקפץ על השלג כלומר לא הדגים עפ”י ההסבר.אותי זה קצת הרגיז ופשוט חזרתי למדירכה הקודמת.

הבת שלי כן נהנתה ממנו.

לא אוהבת מדריכים שמסבירים משהו ומראים דבר אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • 1
                  • 2
                  • 3
                  • 3 / 3
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון